iPhone 4 czy Samsung Galaxy S II
Napisano 13 lutego 2012 - 21:13
Napisano 13 lutego 2012 - 21:18
Homer nie powołuj się na jakieś teksty które mogą być nie aktualne tylko pobierz Google Chrome i sam sprawdź! Gdyby teraz Google Chrome nie obsługiwał Flasha straciłby 90% użytkowników.'
A czytałeś te gigantycznie długie wypociny co je naskrobałem stronę wcześniej? Ludzie, helloł!!! Ale przypomnę jeden z argumentów specjalnie dla was: czy na iOS możesz wysłać przez BT cokolwiek na coś innego niż urządzenia Apple?
Większość z tego co napisałeś wynika z faktu, że nie wiesz jak wykorzystać potencjał iPhone'a. Rozpakowywanie dokumentów czy wysyłanie zdjęć przez gg to wszystko jest. Bluetooth możesz mieć po JB. Flash jest martwy, ale nawet takiego trupa możesz mieć na iPhonie, gdybyś chciał.
Napisano 13 lutego 2012 - 21:26
Napisano 13 lutego 2012 - 21:33
Większość z tego co napisałeś wynika z faktu, że nie wiesz jak wykorzystać potencjał iPhone'a. Rozpakowywanie dokumentów czy wysyłanie zdjęć przez gg to wszystko jest. Bluetooth możesz mieć po JB. Flash jest martwy, ale nawet takiego trupa możesz mieć na iPhonie, gdybyś chciał.
I rozumiem może to zrobić każdy użytkownik iPhone? No sory ale gdyby taka moja siostra (idealnie pasuje do stereotypu użytkownika iPhone) miała zrobić jailbreak to prędzej
Napisano 13 lutego 2012 - 21:34
Nie może być lepszy skoro nawet Google Music i Google Chrome na nim nie działają.Jeśli chce telefon obecnie lepszy (nawet niż Iphone 4S, bo tytuł sugeruje zwykłą czwóreczkę) to oczywiście SGS2.
Napisano 13 lutego 2012 - 21:38
Nie może być lepszy skoro nawet Google Music i Google Chrome na nim nie działają.
Po co skoro ma bardzo dobre, jeśli nie lepsze odpowiedniki? I nie działa nie z powodów ograniczeń technologicznych a "widzimisia" twórców. A na iOS jest Chrome? Czym się różni od Safari? Z tego co kolega ze studiów, również user ipka mi mówił (nie wiem czy to na pewno prawda) wszystkie przeglądarki na iPhone to bazują na Safari
Google Music? A co to?
Napisano 13 lutego 2012 - 21:41
Po to, żeby samemu wybrać sobie przeglądarkę i nie być skazanym na widzimisię kogoś innego.Po co skoro ma bardzo dobre, jeśli nie lepsze odpowiedniki? I nie działa nie z powodów ograniczeń technologicznych a "widzimisia" twórców.
Tym, że Safari działa na wszystkich iPhonach.A na iOS jest Chrome? Czym się różni od Safari?
Chyba wyglądemZ tego co kolega ze studiów, również user ipka mi mówił (nie wiem czy to na pewno prawda) wszystkie przeglądarki na iPhone to bazują na Safari

Nieudolna kopia iTunes.Google Music? A co to?
Napisano 13 lutego 2012 - 21:43

Napisano 13 lutego 2012 - 21:44
Napisano 13 lutego 2012 - 21:50
Szczególnie, że od obu lepsza jest Sony Xperia S czy Nokia Lumia 800.Dla jednego lepszy SGS2 dla drugiego iPhone 4. Nie ma się co tu rozpisywać, chyba, że się nudzi.
Właśnie dlatego, że nie działa i Google robi polskich użytkowników Androida w konia jak żaden inny producent, trąbiąc na około jaki to Android jest wolny i otwarty.Skoro nieudolna to czemu tak przeżywasz jej brak w Polsce?
Napisano 13 lutego 2012 - 21:52
Napisano 13 lutego 2012 - 21:52
Napisano 13 lutego 2012 - 21:53
Szczególnie, że od obu lepsza jest Sony Xperia S czy Nokia Lumia 800.
nie e, bo najlepszy jest htc wildfire s

moze nie potrzeba parowania ale jak wyslesz na telefony bez Wi-Fi Direct albo tym bardziej bez wifi ? Jaki % telefonów obsluguje w ogole Wi-Fi Direct ?Jeśli już mowa o wymianie plików to czemu nikt nie wspomni o Wi-Fi Direct? Szybciej, wygodniej, nie potrzeba parowania. To by miało sens w iPhone do dzielenia się zdjeciami, filmami, ale nie BT...
Czy Google zablokowało wgrywanie muzyki na Androidzie spoza Google Music?Właśnie dlatego, że nie działa i Google robi polskich użytkowników Androida w konia jak żaden inny producent.
Napisano 13 lutego 2012 - 21:54
Własnie zamierzam zakupic telefon i nie wiem co wybrac czy Google Nexus czy nowy Razr od motoroli?
nexus
Napisano 13 lutego 2012 - 21:55
moze nie potrzeba parowania ale jak wyslesz na telefony bez Wi-Fi Direct albo tym bardziej bez wifi ? Jaki % telefonów obsluguje w ogole Wi-Fi Direct ?
Zeby wysłać coś po Wi-Fi direct potrzebny jest tylko "nadawca" z tą technologią, odbiorca wystarczy, że ma zwykłe wi-fi a dzisiaj nie ma już chyba telefonów bez wi-fi. Na razie tylko SGS2 i Galaxy Nexus ma Direct'a.
Napisano 13 lutego 2012 - 21:56
Napisano 13 lutego 2012 - 21:57
Bluetooth służy nie tylko do przesyłu danych, takiego SGS2 można używać jako pada do konsoli ;P (mniejsza o praktyczność).
iPhone 4S sam może byc konsolą i jednocześnie bezprzewodowym pad'em dzieki mirroringowi po AirPlay

Napisano 13 lutego 2012 - 21:59
Napisano 13 lutego 2012 - 21:59
Już zasłużył tym, że na jednordzeniowych telefonach działa szybciej od Androida na dwurdzeniowych.Nokia Lumia 800 lepsza od SGS2 i iPhone 4S? Hehehe tu nawet jestem po stronie iPhone. Pomijając sprawy hardware'owe (mmniej ramu, mniej rdzeni, mniejsza bateria, słabsza kamera) to to nadal Windows Phone, który dopiero musi zasłużyć na to aby go doceniano.
Żaden z nich, tylko jakiś z LTE.Własnie zamierzam zakupic telefon i nie wiem co wybrac czy Google Nexus czy nowy Razr od motoroli?
A czy to będzie Samsung Galaxy S II HD LTE, HTC Ville, Motorola Razr Maxx, Sony Xpera S, LG Nitro HD, Nokia Lumia 900 czy iPhone 5 to już osobna kwestia.
Napisano 13 lutego 2012 - 22:01
no niestety wifi nie ma wiekszość tanich telefonówZeby wysłać coś po Wi-Fi direct potrzebny jest tylko "nadawca" z tą technologią, odbiorca wystarczy, że ma zwykłe wi-fi a dzisiaj nie ma już chyba telefonów bez wi-fi. Na razie tylko SGS2 i Galaxy Nexus ma Direct'a.
a tym co mają jakoś średnio dziala

wi fi direct- z czym to się je - Strona 2
Napisano 13 lutego 2012 - 22:02
Żaden z nich, tylko jakiś z LTE.
I siedź z nim pod jednym z kilku nadajników w Polsce

Napisano 13 lutego 2012 - 22:03
Już zasłużył tym, że na jednordzeniowych telefonach działa szybciej od Androida na dwurdzeniowych.
Żaden z nich, tylko jakiś z LTE.
Android na dwurdzeniowych chodzi doskonale,
Napisano 13 lutego 2012 - 22:07
no niestety wifi nie ma wiekszość tanich telefonów
a tym co mają jakoś średnio dziala
wi fi direct- z czym to się je - Strona 2
No to inaczej:
BT to przeszłość
Wi-Fi Direct przyszłość
A dzisiaj najlepiej jest mieć dostęp do neta i wrzucać do chmury.
---------- Wpis dodano o 22:07 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:06 ----------
Android na dwurdzeniowych chodzi doskonale,
Zgodze, że ale tylko na tych, które wykorzystują wiecej niż 1 rdzeń, czyli tych z ICS.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych