Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 4 czy Samsung Galaxy S II

• Please log in to reply
1323 replies to this topic

#1026 Sheppard25

Sheppard25
  • 80 posts

Posted 13 February 2012 - 21:13

A przepraszam! Homer możesz mieć rację, bo ja myślałem że chodzi o technologię Flash w Chrome na PC. Po Twoim linku dopiero obczaiłem że chodzi Ci o Chrome na Android. Akurat z tym nie ma problemu bo ja używam Delphin'a który jest świetny i Flasha będzie miał zawsze ;] Ktoś pytał o wersję mojego Androida, to 2.3 Ginger cośtam. Nic nie aktualizowałem

#1027 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 13 February 2012 - 21:18

Homer nie powołuj się na jakieś teksty które mogą być nie aktualne tylko pobierz Google Chrome i sam sprawdź! Gdyby teraz Google Chrome nie obsługiwał Flasha straciłby 90% użytkowników.'

A czytałeś te gigantycznie długie wypociny co je naskrobałem stronę wcześniej? Ludzie, helloł!!! Ale przypomnę jeden z argumentów specjalnie dla was: czy na iOS możesz wysłać przez BT cokolwiek na coś innego niż urządzenia Apple?

Większość z tego co napisałeś wynika z faktu, że nie wiesz jak wykorzystać potencjał iPhone'a. Rozpakowywanie dokumentów czy wysyłanie zdjęć przez gg to wszystko jest. Bluetooth możesz mieć po JB. Flash jest martwy, ale nawet takiego trupa możesz mieć na iPhonie, gdybyś chciał.

#1028 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 13 February 2012 - 21:26

Jeśli już mowa o wymianie plików to czemu nikt nie wspomni o Wi-Fi Direct? Szybciej, wygodniej, nie potrzeba parowania. To by miało sens w iPhone do dzielenia się zdjeciami, filmami, ale nie BT...

#1029 Sheppard25

Sheppard25
  • 80 posts

Posted 13 February 2012 - 21:33

Większość z tego co napisałeś wynika z faktu, że nie wiesz jak wykorzystać potencjał iPhone'a. Rozpakowywanie dokumentów czy wysyłanie zdjęć przez gg to wszystko jest. Bluetooth możesz mieć po JB. Flash jest martwy, ale nawet takiego trupa możesz mieć na iPhonie, gdybyś chciał.

I rozumiem może to zrobić każdy użytkownik iPhone? No sory ale gdyby taka moja siostra (idealnie pasuje do stereotypu użytkownika iPhone) miała zrobić jailbreak to prędzej a co dopiero potem odpalić BT tak żeby można było wysyłać dane na wszystkie telefony. Na Androidzie to wszystko robisz bez żadnych hackowań, kombinacji. A co do flasha na ipkach, to oglądałem i czytałem o tym i działało to gorzej niż ruski czołg w zimie i na garstce stron. Sama technologia będzie jeszcze używana latami, więc to że ktoś tam gdzieś tam napisał że zbliża się jej koniec... no wiecie, sam słyszałem wiele różnych proroctw a wierzę tylko w to jedno o końcu świata (znaczy wtedy gdy potanieją iPhony i MacBooki).

#1030 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 13 February 2012 - 21:34

Jeśli chce telefon obecnie lepszy (nawet niż Iphone 4S, bo tytuł sugeruje zwykłą czwóreczkę) to oczywiście SGS2.

Nie może być lepszy skoro nawet Google Music i Google Chrome na nim nie działają.

#1031 Sheppard25

Sheppard25
  • 80 posts

Posted 13 February 2012 - 21:38

Nie może być lepszy skoro nawet Google Music i Google Chrome na nim nie działają.

Po co skoro ma bardzo dobre, jeśli nie lepsze odpowiedniki? I nie działa nie z powodów ograniczeń technologicznych a "widzimisia" twórców. A na iOS jest Chrome? Czym się różni od Safari? Z tego co kolega ze studiów, również user ipka mi mówił (nie wiem czy to na pewno prawda) wszystkie przeglądarki na iPhone to bazują na Safari
Google Music? A co to?

#1032 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 13 February 2012 - 21:41

Po co skoro ma bardzo dobre, jeśli nie lepsze odpowiedniki? I nie działa nie z powodów ograniczeń technologicznych a "widzimisia" twórców.

Po to, żeby samemu wybrać sobie przeglądarkę i nie być skazanym na widzimisię kogoś innego.

A na iOS jest Chrome? Czym się różni od Safari?

Tym, że Safari działa na wszystkich iPhonach.

Z tego co kolega ze studiów, również user ipka mi mówił (nie wiem czy to na pewno prawda) wszystkie przeglądarki na iPhone to bazują na Safari

Chyba wyglądem :D

Google Music? A co to?

Nieudolna kopia iTunes.

#1033 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 13 February 2012 - 21:43

Dla jednego lepszy SGS2 dla drugiego iPhone 4. Nie ma się co tu rozpisywać, chyba, że się nudzi. BT to już przeżytek :) A wymiany muzyczkami z kolegami to było dobre w gimnazjum :) Pozdro :)

#1034 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 13 February 2012 - 21:44

Skoro nieudolna to czemu tak przeżywasz jej brak w Polsce?

#1035 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 13 February 2012 - 21:50

Dla jednego lepszy SGS2 dla drugiego iPhone 4. Nie ma się co tu rozpisywać, chyba, że się nudzi.

Szczególnie, że od obu lepsza jest Sony Xperia S czy Nokia Lumia 800.

Skoro nieudolna to czemu tak przeżywasz jej brak w Polsce?

Właśnie dlatego, że nie działa i Google robi polskich użytkowników Androida w konia jak żaden inny producent, trąbiąc na około jaki to Android jest wolny i otwarty.

#1036 Sheppard25

Sheppard25
  • 80 posts

Posted 13 February 2012 - 21:52

Nie nazwałbym Bluetootha przeżytkiem. Przeżytkiem jest IRDA, przednie kamery o rozdzielczości VGA, ekran dotykowy oporowy. Bluetooth służy nie tylko do przesyłu danych, takiego SGS2 można używać jako pada do konsoli ;P (mniejsza o praktyczność). Tak więc że coś jest czy nie jest przeżytkiem to żaden argument. Coś jest po prostu standardem i musi być. Apple niekiedy jest od tej reguły wyjątkiem (np. niemożliwość usuwania pojedynczych wiad. w starszych wersjach iOS co bolało samych użytkowników iPhone'a) Pomijając soft ciekaw jestem ile cali będzie miał ekran w najnowszym iPhone i czy nadal będzie to wysłużona Retina. Nokia Lumia 800 lepsza od SGS2 i iPhone 4S? Hehehe tu nawet jestem po stronie iPhone. Pomijając sprawy hardware'owe (mmniej ramu, mniej rdzeni, mniejsza bateria, słabsza kamera) to to nadal Windows Phone, który dopiero musi zasłużyć na to aby go doceniano.

#1037 wiktor96

wiktor96
  • 420 posts

Posted 13 February 2012 - 21:52

Własnie zamierzam zakupic telefon i nie wiem co wybrac czy Google Nexus czy nowy Razr od motoroli?

#1038 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 13 February 2012 - 21:53

Szczególnie, że od obu lepsza jest Sony Xperia S czy Nokia Lumia 800.

nie e, bo najlepszy jest htc wildfire s

:)

#1039 slawrumia

slawrumia
  • 1293 posts
  • SkądRumia

do BT bylo celeste cały czas a na ios 5 jest airblue i celeste niedlugo

Jeśli już mowa o wymianie plików to czemu nikt nie wspomni o Wi-Fi Direct? Szybciej, wygodniej, nie potrzeba parowania. To by miało sens w iPhone do dzielenia się zdjeciami, filmami, ale nie BT...

moze nie potrzeba parowania ale jak wyslesz na telefony bez Wi-Fi Direct albo tym bardziej bez wifi ? Jaki % telefonów obsluguje w ogole Wi-Fi Direct ?

#1040 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Właśnie dlatego, że nie działa i Google robi polskich użytkowników Androida w konia jak żaden inny producent.

Czy Google zablokowało wgrywanie muzyki na Androidzie spoza Google Music?

#1041 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 13 February 2012 - 21:54

Własnie zamierzam zakupic telefon i nie wiem co wybrac czy Google Nexus czy nowy Razr od motoroli?

nexus

#1042 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 13 February 2012 - 21:55

moze nie potrzeba parowania ale jak wyslesz na telefony bez Wi-Fi Direct albo tym bardziej bez wifi ? Jaki % telefonów obsluguje w ogole Wi-Fi Direct ?

Zeby wysłać coś po Wi-Fi direct potrzebny jest tylko "nadawca" z tą technologią, odbiorca wystarczy, że ma zwykłe wi-fi a dzisiaj nie ma już chyba telefonów bez wi-fi. Na razie tylko SGS2 i Galaxy Nexus ma Direct'a.

#1043 Sheppard25

Sheppard25
  • 80 posts

Posted 13 February 2012 - 21:56

@up, tzn? Ja wgrywać mogę przez kabel, ściągać dedykowaną aplikacją (wpisuje tylko tytuł ;P), czy przez przeglądarkę.

#1044 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 13 February 2012 - 21:57

Bluetooth służy nie tylko do przesyłu danych, takiego SGS2 można używać jako pada do konsoli ;P (mniejsza o praktyczność).

iPhone 4S sam może byc konsolą i jednocześnie bezprzewodowym pad'em dzieki mirroringowi po AirPlay :)

#1045 Sheppard25

Sheppard25
  • 80 posts

Posted 13 February 2012 - 21:59

@up jeśli za pomocą BT to potwierdza to że Bluetooth nie jest jeszcze takim przeżytkiem.

#1046 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 13 February 2012 - 21:59

Nokia Lumia 800 lepsza od SGS2 i iPhone 4S? Hehehe tu nawet jestem po stronie iPhone. Pomijając sprawy hardware'owe (mmniej ramu, mniej rdzeni, mniejsza bateria, słabsza kamera) to to nadal Windows Phone, który dopiero musi zasłużyć na to aby go doceniano.

Już zasłużył tym, że na jednordzeniowych telefonach działa szybciej od Androida na dwurdzeniowych.

Żaden z nich, tylko jakiś z LTE.
A czy to będzie Samsung Galaxy S II HD LTE, HTC Ville, Motorola Razr Maxx, Sony Xpera S, LG Nitro HD, Nokia Lumia 900 czy iPhone 5 to już osobna kwestia.

#1047 slawrumia

slawrumia
  • 1293 posts
  • SkądRumia

Posted 13 February 2012 - 22:01

Zeby wysłać coś po Wi-Fi direct potrzebny jest tylko "nadawca" z tą technologią, odbiorca wystarczy, że ma zwykłe wi-fi a dzisiaj nie ma już chyba telefonów bez wi-fi. Na razie tylko SGS2 i Galaxy Nexus ma Direct'a.

no niestety wifi nie ma wiekszość tanich telefonów
a tym co mają jakoś średnio dziala :(
wi fi direct- z czym to się je - Strona 2

#1048 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 13 February 2012 - 22:02

I siedź z nim pod jednym z kilku nadajników w Polsce :D tak jakby HSPA+ było mało, żeby wejść na wp i odczytać poczte...

#1049 Sheppard25

Sheppard25
  • 80 posts

Posted 13 February 2012 - 22:03

Już zasłużył tym, że na jednordzeniowych telefonach działa szybciej od Androida na dwurdzeniowych.

Android na dwurdzeniowych chodzi doskonale,

#1050 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 13 February 2012 - 22:07

no niestety wifi nie ma wiekszość tanich telefonów
a tym co mają jakoś średnio dziala :(
wi fi direct- z czym to się je - Strona 2

No to inaczej:
BT to przeszłość
Wi-Fi Direct przyszłość
A dzisiaj najlepiej jest mieć dostęp do neta i wrzucać do chmury.

---------- Wpis dodano o 22:07 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:06 ----------

Android na dwurdzeniowych chodzi doskonale,

Zgodze, że ale tylko na tych, które wykorzystują wiecej niż 1 rdzeń, czyli tych z ICS.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users