iPhone 4 czy Samsung Galaxy S II
Napisano 11 września 2011 - 12:11
Napisano 11 września 2011 - 12:40

Napisano 11 września 2011 - 13:01
Co ty powiesz kolego?Sam mam Galaxy S2 I jestem zadowolony!jesli nie umiesz używać telefonu to kup sobie cegłę!
No patrz, patrz, ja też mam i jestem z niego niezadowolony - a cegłę już właśnie mam, dobrze określiłeś rzeczony SGS2.
Napisano 11 września 2011 - 13:25
No patrz, patrz, ja też mam i jestem z niego niezadowolony - a cegłę już właśnie mam, dobrze określiłeś rzeczony SGS2.
no dobra nie spierajmy się,źle by było gdyby wszyscy lubili to samo,wyjdzie nowy iphone to go sprawdzę,może będzie mi bardziej pasował?
Napisano 11 września 2011 - 17:02
no dobra nie spierajmy się,źle by było gdyby wszyscy lubili to samo,wyjdzie nowy iphone to go sprawdzę,może będzie mi bardziej pasował?
No to akurat jest temat wojenny między obozami iOS i Adrdoida :-P
Wiesz, ogólnie sprzęt tu moim zdaniem dużo nie wniesie - jeżeli już miałeś iPhone i go nie polubiłeś, to moim zdaniem już nie polubisz (chociaż próbować zawsze można). Nowy iPhone na pewno będzie dużo szybszy, prawdopodobnie też cieńszy etc, ale sam system się nie zmieni, będą dodatki jak nowe powiadomienia, bez których osobiście nie wyobrażam sobie życia (te w Androidzie to marna namiastka tylko, mimo, ze Apple je sobie skopiowało po prostu w pewnym stopniu) i inne drobniejsze. Ale sama idea i działanie zostaje - Twój wybór co wolisz, mi Android kompletnie nie leży i raczej nie zacznie (pomijam kwestie sprzętowe już nawet) a kolejne modele od Samsunga czy Nexusa pewnie i tak kupię z czystej ciekawości :-)
Napisano 11 września 2011 - 17:15
Gość_blues55_*
Napisano 11 września 2011 - 18:43
---------- Wpis dodano o 19:43 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:44 ----------
Jeszcze jedna sprawa. Mając Mac'a można sobie spokojnie zrobić custom rom dla SGS 2. Czysty android to czysty android.
Napisano 11 września 2011 - 18:59
Jeszcze jedna sprawa. Mając Mac'a można sobie spokojnie zrobić custom rom dla SGS 2. Czysty android to czysty android.
A który z tych wszystkich przegrzebanych na wylot ruskich modów jest czystym androidem? Chętnie bym sobie wrzucił czystego.
Gość_blues55_*
Napisano 11 września 2011 - 19:41
Napisano 11 września 2011 - 21:27

Napisano 11 września 2011 - 21:31
Ja bym zdecydowanie wolał sobie kupić 3GSa niż cokolwiek z androidem - próbowałem używać SGS2 z moją główną kartą, ale po max 2 dniach po prostu to wszystko zaczynało mnie niemiłosiernie irytować. Dla mnie to jest dobre do zabawy, czasem zadzwonić, napisać, coś poczytać, na co dzień no way.
Dziwne. Im dłużej używam S2, tym bardziej jestem z niego zadowolony. Czas trzymania na baterii wydłużył mi się do 4 dni. Fakt, że mało korzystam z neta, ale bardziej mi służy jako telefon, aparat fotograficzny, a potem dopiero jako tablecik.
Napisano 11 września 2011 - 21:35
Dziwne. Im dłużej używam S2, tym bardziej jestem z niego zadowolony. Czas trzymania na baterii wydłużył mi się do 4 dni. Fakt, że mało korzystam z neta, ale bardziej mi służy jako telefon, aparat fotograficzny, a potem dopiero jako tablecik.
Im dłużej go używasz tym dłużej trzyma Ci bateria?
Yts e kajnd of medżik... medżik...
---------- Wpis dodano o 22:35 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:34 ----------
a może to system kers?

Gość_blues55_*
Napisano 11 września 2011 - 21:44
Nie da się wgrać czystego andka oficjalnie do telofonu, który powstał z nakładką. Po pierwsze wymagany jest root co już unieważnia gwarancje a po drugie ten "czysty" rom jest tylko amatorskim portem z Nexus One albo S. Trzecia kwestia to to, że po wgraniu takiego romu i tak nie będziemy mogli korzystać z dobrodziejstw OTA tylko trzeba będzie czekać aż na XDA pojawi się port i flashować ręcznie z 2.3.3 do 2.3.4, 2.3.6 itd. Dla świetego spokoju już lepiej kupić jakiegoś Nexusa i mieć choć namiastke wygód iPhone'owych
Absurdem jest kupowanie SGS chcą do niego wgrywać czystego GB. Jak pisałem wcześniej mi TouchWiz się podoba i odpowiada mi. Każda modyfikacja jest amatorska, nie słyszałem aby custom'ami profesjonalnie zajmowały się jakieś firmy

---------- Wpis dodano o 22:44 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:42 ----------
BTW. Właśnie dostałem info, że 2.3.5 na SGS 2 będzie oficjalnie wydany do końca miesiąca. Wyciek wersji dla SGS pokazał się dzisiaj. Stock i custom.
Napisano 11 września 2011 - 21:53
Napisano 11 września 2011 - 22:03
Im dłużej go używasz tym dłużej trzyma Ci bateria?
Yts e kajnd of medżik... medżik...
---------- Wpis dodano o 22:35 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:34 ----------
a może to system kers?
No widzisz. Cuda się zdarzają.
Mam go od czerwca. Czytałem na różnych forach, blogach jak go usprawnić. W końcu okazało się, że ani automat do oszczędzania energii, ani specjalistyczne programy nie są w stanie tak dobrze zarządzać energią jak sam użytkownik.
Faktem jest, że to mój służbowy telefon i na noc i na niedzielę go wyłączam.

Gość_blues55_*
Napisano 11 września 2011 - 22:08

---------- Wpis dodano o 23:08 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:05 ----------
No widzisz. Cuda się zdarzają.
Mam go od czerwca. Czytałem na różnych forach, blogach jak go usprawnić. W końcu okazało się, że ani automat do oszczędzania energii, ani specjalistyczne programy nie są w stanie tak dobrze zarządzać energią jak sam użytkownik.
Faktem jest, że to mój służbowy telefon i na noc i na niedzielę go wyłączam.
Tak juz maja telefony z systemami. Czesta zmiana firmware powoduje, ze system nie nabiera pelnej mocy. Jaki masz rom ? Nie masz problemu na Orange, a widze ze jestesmy z tej samej okolicy z przerywaniem rozmow ?
Napisano 11 września 2011 - 22:14
A to iPhone 4, bez zbędnej gimnastyki i trybów samolotowych

Gość_blues55_*
Napisano 11 września 2011 - 22:35
Napisano 11 września 2011 - 23:01
Czesta zmiana firmware powoduje, ze system nie nabiera pelnej mocy. Jaki masz rom ? Nie masz problemu na Orange, a widze ze jestesmy z tej samej okolicy z przerywaniem rozmow ?
Nic nie zmieniałem od początku. Mam Androida 2.3.3. Kolega mówił mi, że 2.3.4 ma jakieś błędy, więc nic nie zmieniałem.
Nie mam problemów z Orange. Nie przerywa mi rozmów od kiedy Tryb sieci pracy ustawiłem na Tylko GSM.
---------- Wpis dodano o 22:01 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:55 ----------
@ Iro
A to iPhone 4, bez zbędnej gimnastyki i trybów samolotowychWidze, że z gps też nie korzystasz, wi-fi prawie tyle co nic. Jakieś 30 stron temu, już o tym rozmawialiśmy - nie ma sensu sie powtarzać.
Nie wiem, do czego mógłby mi być potrzebny GPS oprócz nawigacji więc go wyłączam.
Pewnie gdyby iPhone oferował przynajmniej to co mam w S2, to bym sobie go kupił.
Napisano 11 września 2011 - 23:30
Nie wiem, do czego mógłby mi być potrzebny GPS oprócz nawigacji więc go wyłączam.
Pewnie gdyby iPhone oferował przynajmniej to co mam w S2, to bym sobie go kupił.
Ja bym pewnie kupil SGS2 gdyby poza oferowaniem funkcji dalo sie z nich na jednym ładowaniu korzystac conajmniej tak dlugo jak na iPhone. Kolo sie zamyka - ideałów nie ma

Napisano 12 września 2011 - 06:50
Ja bym pewnie kupil SGS2 gdyby poza oferowaniem funkcji dalo sie z nich na jednym ładowaniu korzystac conajmniej tak dlugo jak na iPhone. Kolo sie zamyka - ideałów nie ma
Nie ma i nigdy nie będzie. Jedni chcą mieć otwarty system, drudzy zamknięty. Jedni chcą aktualizacje na czas i porządne aplikacje, drudzy wybór telefonów ale brak w/w. SGS 2 jest najlepszym telefonem z Androidem, iPhone 4 jest najlepszym telefonem z iOS. Oba chodzą płynnie, oba są szybkie. Wybór ogranicza się tylko do platformy, z jakiej chcemy korzystać.
Gość_blues55_*
Napisano 12 września 2011 - 07:13
Napisano 12 września 2011 - 10:10
Dlatego najlepiej używać iOS i Androida.
Ja tak wlasnie robie. Tylko ze co raz czesciej kożystam z IP, np. muzyka (lepszy dzwiek niż SGS2) lub internet (brak flasha)
Twój wybór co wolisz, mi Android kompletnie nie leży i raczej nie zacznie.
chyba mam to samo :/ Przeraża mnie ten bałągan w systemie i niby aktualizacje.
Napisano 12 września 2011 - 10:16
Nie ma i nigdy nie będzie. Jedni chcą mieć otwarty system, drudzy zamknięty. Jedni chcą aktualizacje na czas i porządne aplikacje, drudzy wybór telefonów ale brak w/w. SGS 2 jest najlepszym telefonem z Androidem, iPhone 4 jest najlepszym telefonem z iOS. Oba chodzą płynnie, oba są szybkie. Wybór ogranicza się tylko do platformy, z jakiej chcemy korzystać.
Patrząc kątem bylego uzytkownika iPhone po prostu nie ma innej opcji jak Nexus... chcąc oczywiscie kontynuowac wygodnicką filozofie oraz mając wymgania wyzsze niz tylko imponujące cyferki w specyfikacji.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych