Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4 czy Samsung Galaxy S II

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1323 odpowiedzi w tym temacie

#651 eloszki

eloszki
  • 998 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 lipca 2011 - 00:28

Wydaje mi sie ze bardziej wyczerpujace informacje na ten temat uzyskasz jednak na forum android. Bezposredni link masz w reklamach na dole ekranu.

#652 DrIfTsTyLe

DrIfTsTyLe
  • 1 084 postów
  • SkądPleszew, Poland

Napisano 28 lipca 2011 - 10:17

Bawiłem się kilkoma cudeńkami z Androidem, ale szczerze ? Żaden nie dawał mi takiej frajdy z użytkowania jak właśnie iPhone. wrócę do jednych z pierwszych postów gdy ktoś napisał że na Andku od razu się odnalazł bo jest intuicyjny bodajże. Powiem tylko tyle że akurat tą zaletę z pewnością ma iPhone. Co do samego SGSII to rzeczywiście fajny Hardware ale przy obecnym Androidzie nie jest on dobrze wykorzystywany. A co do systemu Android to przede wszystkim słabe bezpieczeństwo w szczególności po roocie i to że w sklepie Android Market oszukują :D

#653 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 postów

Napisano 01 sierpnia 2011 - 12:29

witam, po nie miłym incydencie opisanym wcześniej przez moja osobę związana z nowym SGS2 zacząłem myśleć czy jednak kupić ip4 jednak miałem przyjemność przetestować ip na szybko i mimo świetnego wykonania wielkość wyświetlacza jest dla mnie stanowczo za mala. Wiec trzy-czery dni temu kupiłem nowego SGS2, cóż mogę powiedzieć: plastik ale dobrze spasowany co akurat mi odpowiada bo dzięki temu jest lekki i prawie nie czuć go w kieszeni. jako ze mam zawsze ipada2 przy sobie wiec jak mam grac to tylko na nim wiec SGS2 na grach nie testowałem i nie mam zamiaru telefon ma włączone 24/7 bluetooth ( sparowany jest ze słuchawka) oraz Wi-Fi ,bateria bez problemu wytrzymuje dwie doby nie wiem tez o co chodzi z tym grzaniem co prawda nie grałem na telefonie ale w trakcie rozmowy, korzystania z internetu, oglądania YT telefon ma normalna temperaturę jak wszystkie inne. android w wersji 2,3,4 czy nawet 2,3,3 jest juz dosc dobrze dopracowanym systemem który mogę z czystym sumieniem polecić SGS2 w połączeniu z ipadem2 świetnie się uzupełniają gdy czasami co zdarza się rzadko ale jednak muszę skorzystać z obsługi flasha samsung służy pomocą a przeglądarka działa bardzo dobrze niczym nie odbiega od safari w iOS a nawet muszę stwierdzić ze bardzo często działa szybciej. ale nie ma róży bez kolców, a największa wada jak się okazało jest tzw " retina killer" czyli Super Amoled Plus, myślałem ze dopisało mi szczęście bo żaden pasek z lewej strony mi się nie pokazuje, brak jakichkolwiek wypaleń na matrycy ale po lekkiej zmianie nachylenia wyświetlacza ekran na białym tle zaczyna się robić zielonkawy co prawda nie jest to jakoś bardzo denerwujące ale mimo wszystko jest to wada ktorej nie powinno być, na moje oko jest to zbyt grubo nałożona warstwa oleofobowa. Ogólnie: Bardzo szybki, lekki, bardzo duże możliwości customizacji systemu pod siebie, bateria ok ( dwa dni to dobry wynik , pewnie przy mocnej zabawie wytrzyma caly jeden ), gdyby nie ten feralny wyświetlacz byłbym w 100% zadowolony a tak siedzę i myślę czy oddać do serwisu i jak oni to potraktują.

#654 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 01 sierpnia 2011 - 12:57

tak chyba ma byc, bo na YT pare razy spotkałem sie z "zielonkawą bielą" w super amoled +. No cóż, za tydzień pewnie premiera nowego ulepszonego samsunga i kolejna gotówka i kolejni klienci.

#655 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 postów

Napisano 01 sierpnia 2011 - 13:07

czmemu "za tydzien" premiera pierwszej generacji galaxy s byla ponad rok temu wiec kolejna generacja wyjdzie za nie caly rok pewnie z Kal Elem w srodku, podobnie jak w przypadku apple co rok nowa generacja ( przynajmniej tak to ma miejsce z ipadem ) a co do wyswietlacza jest to jednak wada widzialem na YT porownanie dwoch sgs2, na android forum jak i na xda sporo osob juz to zglosilo, martwi mnie serwis samsunga oni nie wymieniaja sprzetu jak apple tylko naprawiaja i pewnie przy okazji rysuja cala obudowe na okolo , mialem tak z htc.

#656 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 01 sierpnia 2011 - 13:43

Różnica miedzy 1 a 2 wynosi dokładnie 10 miesięcy, ale przecież w międzyczasie wychodzi 100 modeli. Juz chodzą plotki o Galaxy R, Z, Plus i wersji z wysuwana klawiaturą. Pewnie one juz nie bedą miały zielonkawego ekranu.

#657 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 postów

Napisano 01 sierpnia 2011 - 14:11

tak tylko ze wszystkie te modele galaxy beda slabsze od sgs2 wiec i tansze ich zadaniem nie jest poprawa sgs2 tylko zwiekszenie oferty o nowe tansze wiec i bardziej dostepne smartphony, a wersja sgs2 z klawiatura jest albo bedzie dostepna w stanach na wylacznosc jakiejs sieci, nic nowego htc tez tak robi jak i inne firmy. samsung ma dosc bogata flote telefonow wiec i nowe modele wychodza dosc czesto na przykladzie sgs pierwszej generacji widac ze poprawiona wersja wyszla dopiero po roku od premiery sgs plus z 1.4 ghz na pokladzie

#658 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 01 sierpnia 2011 - 14:24

Nie wiem czemu, ale mam takie przeczucie, że max tydzień po premierze iPhone'a 5 pojawi się 'ulepszony' SGS2. Identycznie Samsung zrobił ze swoim Galaxy Tabem 10.1. Po tym jak Jobs pokazał iPada2, Samsung wycofał swój tablet i go przemodelował tak, żeby był choćby ułamek milimetra cieńszy od produktu Apple.

#659 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 01 sierpnia 2011 - 14:25

Samsung Galaxy S II Plus z procesorem 1,4 GHz | gsmManiaK.pl

Galaxy S2 “Plus” versus iPhone 5? Release date in August or September [Rumor]

Apple najwyraźniej zrobiło samsunga w bambuko nie pokazując iPhone 5 w lipcu jak to miało tradycyjnie miejsce. Samsung liczył na zgarniecie Applowi klienteli, a teraz wyglada na to ze szykuje sie na wrzesień z G2 Plusem na walkę z iPhone 5. Nie mniej jak 2-3 miesiące temu napisałem posta, ze exynos nie będzie w stanie konkurować z A5 i prawdopodobinie doczekamy sie kolejnego flagowego Galaxy. To tylko plotki, wiec nie stawiam tego za pewnik jednak czas pokaże.

#660 woojtekn

woojtekn
  • 96 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 01 sierpnia 2011 - 14:26

Witam Ja z kolei jestem byłym użytkownikiem S-ki na rzecz i4-ki. Przed zakupem produktu apple-a rozważałem jeszcze zakup SII. Pobawiłem się z godzinkę najnowszym telefonem Samsunga i jakoś nie zachwycił mnie na tyle by zamieniać kijek na siekierkę. Galaxy S miałem rozpracowane w jednym paluszku (rooty,customromy, oc, kernele, itp) a jedyna jakaś większa różnica to jeszcze większy ekran. Dla mnie SII to nieporęczne bydle :) Już jedynka wydawała mi się ciut za duża. Kiedyś ta zabawa w customizacje najzwyczajniej się nudzi... Za to design i4 bardzo mi przypadł do gustu. Jednak największe wrażenie zrobił iOS, coś fantastycznego :) responsywność i intuicja w jednym. Android to dobry produkt który zmierza w dobrym kierunku, jednak na chwilę obecną jeszcze odstaje od iOS.

#661 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 postów

Napisano 01 sierpnia 2011 - 16:44

tez czytalem newsa o sgs2 plus jednak o ile mi wiadomo jest to tylko plotka,

#662 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 01 sierpnia 2011 - 17:27

plus ma byc sgs a nie sgs 2 na ios wyszła aplikacja puffin (przegladarka www ) obsluguje flash lepiej niz skyfire moge uznac ze juz na wystarczajacym pozimie jeszcze jak dodadzą przycisk upload jak w icabmobile, albo w icabmobile dodadzą taki flash bedzie pozamiatane

#663 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 01 sierpnia 2011 - 17:29

SGS Plus juz jest, a my rozmawiamy o SGS2 Plus ;)

#664 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 01 sierpnia 2011 - 17:58

a co w sgs2 mają poprawić ? w sgs przydałaby sie dioda Led do aparatu i wieksza bateria, jak znam zycie diody nie ma bateria spada szybciej bo go pewnie podkrecili, a bateri wiekszej nie dali

#665 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 01 sierpnia 2011 - 18:26

Nie chodzi o to, żeby cokolwiek poprawiać. Nowy model będzie zabiegiem czysto marketingowym, mającym na celu odciągnięcie choć części uwagi od nowego iPhone'a.

#666 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 01 sierpnia 2011 - 18:30

no ale ten sgs 2 co miec za plusy ?

#667 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 01 sierpnia 2011 - 18:32

Wyższe taktowanie procesora (1,4 GHz). Do tego może inna obudowa itp. pierdoły.

#668 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 01 sierpnia 2011 - 18:53

Galaxy S z diodą jest. Nazywa sie Nexus S, w dodatku ma coś bardzo cennego wsród andków - aktualki i brak nakładek.

---------- Wpis dodano o 19:53 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:52 ----------

Wyższe taktowanie procesora (1,4 GHz). Do tego może inna obudowa itp. pierdoły.

No i pewnie poprawią ten zielonkawy ekran.

#669 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 01 sierpnia 2011 - 19:14

Sgs2 Plus będzie 0,002 mm cieńszy niż iPhone 5. W zarządzie Samsunga są poprostu ludzie, którzy nadal lubią się bawić w piaskownicy.

#670 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 01 sierpnia 2011 - 19:24

Dobra, jednak nie przesądzajmy sprawy - będzie to będzie, na razie to tylko plotki. Z mojej strony - ja w nie wierzę, nie od dzisiaj znamy samsunga ;)

#671 arpus

arpus
  • 161 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 20 sierpnia 2011 - 19:27

Info dla ludzi, którzy zastawiają się nad zamianą iPhona 4 na Samsunga Galaxy S2 - przesiadłem się na S2 po prawie roku używania ip4. Jeśli zastanawiacie się nad taką zmiana to stanowczo moge ODRADZIĆ. Jedyny plus to chyba wiekszy ekran (pisząc ekran mam na myśli TYLKO rozmiar ponieważ rozreklamowany Super Amoled Plus wcale nie jest tak rewelacyjny jak sie słyszy)

Różnice:

-Super Amoled Plus: kąty patrzenia fatalne (ekran robi się zielonkawy), mniejszą rozdzielczość naprawdę widać.
-Aparat: 100x bardziej zadowalały mi zdjęcia z ip4, kamera przednia jest fatalna
-Bateria ładuje się potwornie długo! (ok 3h!)
-Multimedia: cieche dzwonki, youtube wygląda dużo gorzej niż na ip4 (rozdzielczosc!!!)
-Android Market to nie App Store :/

Nie piszę tego przez to, że jestem fanatykiem jabłka. Zmieniłem ip4 na S2 ponieważ szukałem nowych wrażeń - znalazłem tylko, że duuużo gorsze niż na ip4. Jaki finał? Wróciłem do iPhona (straciłem trochę kasy) i czuje się jak w domu. Nie popelniajcie mojego błedu :)

#672 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 21 sierpnia 2011 - 12:56

Mialem przez chwile sprzet z androidem (Nexus One) teraz czekam do poniedzialku na nowszego (Nexus S). Jako 3 letni uzytkownik iOS postaram sie wkrotce opisac swoje przemyslenia (w miare mozliwosci obiektywnie) co do obu systemów :)

#673 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 21 sierpnia 2011 - 13:05

Nie wolisz poczekać 2 tyg na premierę piątki i zobaczyć co w nowym ipku?

#674 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 21 sierpnia 2011 - 13:37

Wymiana telefonu w ramach abonamentu dopiero za rok, a nie mam 3/4 tys na nowy telefon z aukcji :P poza tym odkladam na iPad 3 :D A tak z czystej ciekawosci chce pouzywac androida (czystego). Za rok wroce na iPhone (pewnie juz 6).

#675 Zwickau

Zwickau
  • 817 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 sierpnia 2011 - 18:56

Za rok wroce na iPhone (pewnie juz 6).

Raczej w 2013 roku, a nie 2012.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych