Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad 2 jailbreak

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1012 odpowiedzi w tym temacie

#426 rafalwol

rafalwol
  • 28 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 21:24

Polecam zrobienie jb. Jeszcze nigdy nie trwalo to 3sek :) Wszystko co powinno dziala. Nie zauwazylem jakichkolwiek minusow, zawieszen czy zwolnien. Dobra robota!!!

#427 r4id

r4id
  • 221 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 lipca 2011 - 21:51

jest juz w cydi upgrade jailbrekme

#428 Teq

Teq
  • 667 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 21:53

Kupione aplikacje zostaja w itunes, synchronizujesz je po prostu ponownie. Tinyumbrella bedzie ci potrzebny kiedy apple wypusci updaty i przestanie autoryzowac starsze wersje firmware np. 4.3.3, a ty bedziesz chcial przeinstalowac system i ponownie urzadzenie zjailbreakowac. Wystarczy wtedy uruchomic serwer w tinyumbr., on przechwytuje zapytanie iTunes o autoryzacje, ktore normalnie by poszlo do Apple. Oczywiscie bedziesz musial miec lokalna kopie ipsw 4.3.3 @r4id dzieki za info - Moj kochany iFile dziala... DZIALA !!!!! :D

#429 r4id

r4id
  • 221 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 lipca 2011 - 22:02

heh za duzo to ten upgrade nie naprawil, teraz co prawda system widzi ze cos wsadzilem w cck ale krzyczy ze za za duzo pradu potrzebuje ;p

#430 Teq

Teq
  • 667 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 22:05

no tak, ale to wina appla... tfu Moje karty SD na szczescie dzialaja, a co ciekawe, nawet moja klawiatura midi po usb dziala bez zewnetrznego zasilania :D

#431 r4id

r4id
  • 221 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 lipca 2011 - 22:07

nooo karty sd dzialaja ;p co do pendrivow to mowie o takich ktore dzialaja na ipdazie 1 a na ipad2 widze nie chca dzialac :(

#432 w!lq

w!lq
  • 7 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 22:10

Również potwierdzam, że up z cydii działa. Mój pendrive 4 GB działa z iFile bez problemu :)

#433 klopersss

klopersss
  • 733 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 12 lipca 2011 - 10:27

Mam pytanko co się stanie jeśli kliknę Complete Upgrade?

#434 Teq

Teq
  • 667 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 10:42

twoj telefon popelni harakiri PS. najpierw zaktualizuje cydie ;)

#435 klopersss

klopersss
  • 733 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 12 lipca 2011 - 15:15

huhu haha ale śmieszne, polecicie mi jakiś fajny motyw dla iPada 2?

#436 kris1992

kris1992
  • 663 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 12 lipca 2011 - 16:25

Ja znalazłem na xsellize unique iPad czy jakoś tak :)

#437 klopersss

klopersss
  • 733 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 12 lipca 2011 - 17:48

a są pozmieniane ikony FaceTime, Aparat i Photo Booth??

#438 m82pl

m82pl
  • 2 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 08:48

Witam, czy ta nowa Cydia na IPada 2 dodaje obsługę flasha w przeglądarce? Jeśli tak to jak zainstalować Adobe Flasha?

#439 shiz

shiz
  • 89 postów
  • SkądDolny Śląsk

Napisano 13 lipca 2011 - 08:53

Panowie gdzie w cydii znaleźć ten update? Ogólnie wgrałem 11 aplikacji widocznych w ustawieniach i jeszcze ze 3-4 które się tam nie pojawiły. Czuć, że czasem ipad2 musi się doczytać, aby zacząć płynnie chodzić. Czasami zdarza mu się chwilę "pomyśleć". Mam foldery w folderach, czasem latajac po nich i np szybko minimalizujac cos co dopiero zostało otwarte, zdaza sie ze folder pierwotny (w ktorym dopiero jest reszta) nie chce się otworzyć. GPS działa prawidłowo w moim przypadku - sprawdzany poprostu na zewnątrz (aby zlapal zasięg) lecz nie w trasie. Nie wszystkie aplikacje które zainstalowałem są cały czas aktywne ( jeszcze nie mam takiej potrzeby) natomiast wiekszosc w aktualnym momencie wydają mi się kompletnie niezbędne do przyjaznego uzytkowania ipad2 i jestem dosc rozczarowany, że ta "maszyna" potrafi się zawiesić na moment. Nie wgrywałem żadnych dziwadeł i niepewnych losowych rzeczy. pozdrawiam EDIT: aaa no w sumie zapomniałem o tym, co najbardziej widoczne jeśli chodzi o zwolnienie ipad2. Obracanie ekranu... odrazu widać, że cośjest nie tak, czasem naprawde myśli długo, a ja aż nim wstrząsałem lekko myśląc, że coś nie załapał....

#440 klopersss

klopersss
  • 733 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 13 lipca 2011 - 10:37

@shiz podaj listę aplikacji jakie wgrałeś to może spróbuje pomóc

#441 qqba

qqba
  • 1 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 20:47

Z tego co zauważyłem to spowolnienie obrotu powoduje sbsettings. Zainstalowałem tylko ten program i miałem ten sam efekt zwolnieni obrotu

#442 shiz

shiz
  • 89 postów
  • SkądDolny Śląsk

Napisano 14 lipca 2011 - 00:19

@shiz podaj listę aplikacji jakie wgrałeś to może spróbuje pomóc

Dodam, ze w tym momecie musze co jakis czas robic "restart springboard" bo foldery, w ktorych mam kolejne foldery sie kompletnie zawieszaja i nie da sie ich wogole kliknac, to samo dzieje sie z "paskiem wybierania szybkich aplikacji" (na dole pasek). TRAGEDIA! Nie wiem co robic na ta chwile....
Moje apps z Cydii (niektore byly musem wgrane z innymi):
Sbsettings
Activator
Androidlock xt
Barrel
BTstack
Cydelete
FolderEnchancer
FullForce
Infinidock
Lockinfo
Retinapad
Winterboard
To te appki co sa w ustawieniach, bylo tez graviboard, ale usunalem.
Kolejne jakie mam to
Ifile
Fontswap
Jest tez appka, ktors pozwala ustawiac ikony gdzie sie chce, i jeszcze pare podobnych, ktore nigdzie nie sa widoczne, kilka bledow w cydii tez mialem przy instalacjach, ale czy to na cos wplywa? Bo po resie czy jakims czasie i tak to co chcialem to zainstalowalem....
80% pamieci zajeta, appka od klawiatury z 4rema rzedami (numeryczna) tez jest zainstalowana.
Tyle na ta chwile.
Dobrej nocki zycze, pisalem po alko wiec do jutra z edycja bledow wytrzymajcie bez uwag ;p

@up
Moze, ale ja dopiero zwiechy zauwazylem po reszcie appkow... A na YT widac gosci co maja mase appek z cydii (glownie na iphone ogladalem) i jakos im wszystko smiga....

#443 Teq

Teq
  • 667 postów

Napisano 14 lipca 2011 - 06:47

Posluchalbym qqba i usunal sbsettings na poczatek - niwykluczone ze wystapily bledy podczas instalacji. Jesli nie pomoze zrob restore i zacznij instalowac rozszerzenia pojedynczo. W koncu albo trafisz na to ktore powoduje zwiechy albo naprawisz blednie zainstalowane. Z twojej listy activator, cydelete, fullforce i retinapad dzialaja u mnie bezblednie.

#444 klopersss

klopersss
  • 733 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 14 lipca 2011 - 09:51

W iPdzie 1 miałem problem przez 2 z wymienionych przez ciebie programów tzn. najbardziej załowałem Barrela ale on mi najwięcej psuł. Przez Barrela miałem problemy z obracaniem. FolderEnchancer on już nie pamiętam dokładnie co bo go szybko zamieniłem na InfiniFolder był o wiele lepszy, ale chyba też problemy z obracaniem itp (spowalniał). Widzę że masz jeszcze 2 programiki jakie z kolei mnie interesują czyli RetinaPad i FullForce. Moje pytanko co do nich to czy one ze sobą współgrają, bo jak zaznaczę program w FullForce to RetinaPad już go nie widzi. Albo jak pobrałem na iPada Thiny Wings i zaznaczyłem go w FullForce to nie mogłem w nic kliknąć (tak jakby się zaciął)

#445 Teq

Teq
  • 667 postów

Napisano 14 lipca 2011 - 10:45

Wspolpracuja ze soba.Jak w 1 wybierzesz to bez sensu byloby aby drugi probowal po swojemu cos modyfikowac

#446 klopersss

klopersss
  • 733 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 14 lipca 2011 - 10:51

A co z tym Thiny wing próbowałeś??

#447 Teq

Teq
  • 667 postów

Napisano 14 lipca 2011 - 10:59

Nie, ale bardzo czesto mi sie zdarza ze full force nie daje rady, dlatego mam oba zainstalowane :)

#448 RodiS

RodiS
  • 299 postów
  • SkądNiemcy

Napisano 14 lipca 2011 - 12:18

Witam, Zrobiłem wczoraj jaibreakme na Ipadzie 2 3g, jak próbuję zainstalować coś z cydii to wyskakują jakieś komunikaty o błędach, nie przy każdej instalce ale jednak, co jest nie tak?

#449 klopersss

klopersss
  • 733 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 14 lipca 2011 - 12:48

@Up zrób restore w iTunes i jailbreak na nowo

#450 shiz

shiz
  • 89 postów
  • SkądDolny Śląsk

Napisano 14 lipca 2011 - 15:49

Dzieki za sugestie Panowie. Powiedzcie mi jeszcze, czy po restore (czyli "Odtwórz" w itunes?) jak wszystko wróci do fabrycznych ustawień, to czy również za pomocą itunes wrócą mi moje wszystkie applikacje które są tam "zapisane" ? Mam tego od groma i nie chce od nowa pobierać. A jeśli odpowiedź brzmi "tak" to czy appki są w całości przechowywane na dysku? Pozdrawiam Shizu EDIT: btw polecam appke FakeMail z Cydii :P niezłe jaja można robić :P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych