Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad 2 jailbreak

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1012 odpowiedzi w tym temacie

#476 M4ciek

M4ciek
  • 29 postów
  • SkądKrk / Cz-wa

Napisano 17 lipca 2011 - 16:50

Jedno i drugie.

Czyli jeśli będę miał inny software niż 4.3.3 a Apple przestanie go podpisywać to nici z jb?

/e: jest w ogóle możliwość, że nowy iPad 2 będzie miał 4.3.3 na pokładzie?

#477 kris1992

kris1992
  • 663 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 17 lipca 2011 - 17:04

Echhh ... To jest tak... Jeśli kupisz ipada ze softem 4.3.3 to ok ... Nie aktualizujesz wcale... Jeśli kupisz z softem 4.3.2 lub niższym nie zaktualizujesz do 4.3.3 ponieważ Apple nie podpisuje tego oprogramowania a Ty nie posiadasz shsh do 4.3.3 wiec albo JB albo 4.3.4 (które defakto nic nie wnosi bo po JB możesz załatać se dziurke w PDF )

#478 M4ciek

M4ciek
  • 29 postów
  • SkądKrk / Cz-wa

Napisano 17 lipca 2011 - 17:08

Echhh ...
To jest tak... Jeśli kupisz ipada ze softem 4.3.3 to ok ... Nie aktualizujesz wcale... Jeśli kupisz z softem 4.3.2 lub niższym nie zaktualizujesz do 4.3.3 ponieważ Apple nie podpisuje tego oprogramowania a Ty nie posiadasz shsh do 4.3.3 wiec albo JB albo 4.3.4 (które defakto nic nie wnosi bo po JB możesz załatać se dziurke w PDF )

Czytałem, że apple jeszcze podpisuje 4.3.3 podobno... jeśli będzie miał 4.3.3 to wiadomo, że nic nie robię. Ale jeśli będzie z jakimś starszym to nie wskoczę na 4.3.3?

Były w ogóle w sprzedaży ipady z 4.3.3?

#479 vault_dweller

vault_dweller
  • 40 postów

Napisano 17 lipca 2011 - 17:26

Były w ogóle w sprzedaży ipady z 4.3.3?

Mogę potwierdzić że były/są :)

#480 M4ciek

M4ciek
  • 29 postów
  • SkądKrk / Cz-wa

Napisano 17 lipca 2011 - 17:29

No to jest szansa, że taki dostanę... bo ze świeżej dostawy z USA. Nie mam jak spytać u sprzedawcy bo w weekend nie pracują :<

edit: a ten jb działa tylko na 4.3.3, czy na wcześniejsze jest jakiś sposób? Dodam, że model 3G, podobno to ma coś do rzeczy.

#481 prnit

prnit
  • 6 postów

Napisano 18 lipca 2011 - 21:16

Czy jest mozliwe i czy kiedys sie zdarzylo zeby po jailbreaku ipada i podlaczeniu do np itunes czy app store ipad sie zblokowal?

#482 Teq

Teq
  • 667 postów

Napisano 18 lipca 2011 - 22:47

Tak pi razy oko 2 miliony iUrządzeń zostalo zjailbreakowanych samym tylko jailbreakme.com myslisz ze mamy wglad we wszystko co sie kiedykolwiek komukolwiek zdarzylo po JB? Jesli masz problem robisz restore i probujesz jeszcze raz. Comex wypolerowal juz wszystkie najpowazniejsze bledy.

#483 shiz

shiz
  • 89 postów
  • SkądDolny Śląsk

Napisano 19 lipca 2011 - 01:47

A Czy przy rostore nie zaktualizuje mu się odrazu na 4.3.4 ?

#484 luki8l

luki8l
  • 59 postów
  • SkądŚroda Śląska

Napisano 19 lipca 2011 - 10:54

Potrwierdzam, że są. Właśnie wczoraj kupiłem:D w MM. 4.3.3 64GB 3G :D

#485 Pacholik

Pacholik
  • 19 postów

Napisano 19 lipca 2011 - 11:17

Muszą być bo to leży w magazynach :] I pewnie jeszcze trochę czasu minie zanim będą od razu na 4.3.4. pozdrawiam

#486 Teq

Teq
  • 667 postów

Napisano 19 lipca 2011 - 11:20

w magazynach... hehehehehe dobre sobie ;) Apple ledwie pare dni temu zmienil czas dostawy na 1-3 dni, zapasy sa mikroskopijne, od miesiecy nie nadazali za popytem, najdrozsze modele w polsce moga zalegac, a reke sobie dam uciac ze w ciagu tygodnia wszystkie nowe dostawy beda z nowym softem. Apple zdaje sobie sprawe z tego ze ogromna rzesza JB jest robiona do piracenia oprogramowania, a szkoda bo Apple ma przez to ogromna motywacje do blokowania dziur a my na tym najbardziej tracimy.

#487 Pacholik

Pacholik
  • 19 postów

Napisano 19 lipca 2011 - 11:23

W większych miastach może i się sprzedaje.Ale mogę powiedzieć na przykładzie sklepu saturn u mnie w mieście.I dobrze wiem że np ipad 2 64GB 3G leży już od 2 miesięcy :]

#488 r4id

r4id
  • 221 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 lipca 2011 - 17:45

No i już parasolka wspiera iPad'a 2 3g ;p "TinyUmbrella is Updated to Support iPad2 GSM/CDMA" Wiec można robić downgrade/restore do 4.3.3 oczywiście jeśli ktoś ma SHSH :)

#489 M4ciek

M4ciek
  • 29 postów
  • SkądKrk / Cz-wa

Napisano 19 lipca 2011 - 17:56

Tak jest. Na to czekałem :) Teraz mogę robić jb mojego 3G i nie przejmować się, że nie wrócę do 4.3.3. Dobrze, ze wczoraj sprzedawca zrzucił mi shsh bo trochę bym żałował.

#490 vault_dweller

vault_dweller
  • 40 postów

Napisano 19 lipca 2011 - 18:01

Jest troche zamieszania z tymi blobami, bo można je robić przy zaznaczeniu Cydia Hosts jak i nie. Ja zrobiłem kopie na dwa sposoby zarówno ze starej parasolki jak i nowszej, mam nadzieje że nie bede tego potrzebowal.

#491 M4ciek

M4ciek
  • 29 postów
  • SkądKrk / Cz-wa

Napisano 19 lipca 2011 - 18:59

Jest troche zamieszania z tymi blobami, bo można je robić przy zaznaczeniu Cydia Hosts jak i nie. Ja zrobiłem kopie na dwa sposoby zarówno ze starej parasolki jak i nowszej, mam nadzieje że nie bede tego potrzebowal.

Mówisz o checkboxie "Request SHSH from cydia"? U mnie z zaznaczonym nie działało, trzeba było odznaczyć i tym samym mam jedną wersję shsh.

Mam pytanie co do tej parasolki jeszcze - w newsie widnieje info, że to restore 3G jest możlie póki apple podpisuje 4.3.4. Dobrze zrozumiałem, że jak apple nowy soft wypuści i przestanie 4.3.4 podpisywać to sie już restore nie zrobi?

#492 mico11

mico11
  • 184 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 22 lipca 2011 - 14:36

Czy po JB przez jailbreakme.com muszę (powinienem?) zmieniać hasło dla roota ?

#493 Teq

Teq
  • 667 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 21:50

Podaj mi swoje ip to ci zaraz powiem ;)

#494 streaminfo

streaminfo
  • 1 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 12:14

Witam, Jestem świeżym posiadaczem iPada 2 i zastanawiam się, jaki jest cel stosowania jailbreak’a. Czy możecie mi napisać jakie korzyści wynikają z tego? Czy możliwe staje się pobranie środowiska do pisania własnych aplikacji i instalowania ich (własnych aplikacji) na iPadzie? Jakie są inne argumenty przemawiające za jailbreak’iem?

#495 Teq

Teq
  • 667 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 12:20

Google i wyszukiwarka forum, wszystko bylo juz 15tysiecy razy omowione.

#496 shiz

shiz
  • 89 postów
  • SkądDolny Śląsk

Napisano 26 lipca 2011 - 20:00

Czołem,
troszke się ugotowałem Panowie i licze, że mi coś podpowiecie.
Postanowiłem zrobić restore bo mi się nadal zacinał ipad 2 4.3.3 na JB.
Z początku pare filmików z instrukcjami na YT i poszło:
1) ściągnąłem najpierw pliki z neta z softem.
2) odpaliłem restore z SHIFT'em wybrałem soft
3) bach błąd, ale są rozwiązania na YT
4) przerobiłem ok 20 filmików (chodzi tu o grzebanie w c/windows/system32/drivers/etc/ hosts )
5) robiłem kazdy mozliwy sposob, żaden nie działa - ciągle wyskakuje błąd jak nie jeden to jakiś inny ( konkretnie "1013" i "3194" ) - raczej nie przyjmuje mozliwosci, że źle przerabiam plik host, ponieważ do innych spraw już nie raz go modyfikowałem. Dodatkowo ściągnąłem również gotowca i też błąd.
6) no to mówie, tinyumbrella mi ratunkiem... szukam szukam... a tu nie ma tego shsh, którego zapisywałem... nie mam pojęcia dlaczego...
7) ipad nie funguje, bo jest "wyczyszczony" i czeka na wgranie softu... ale no nie da się :(

BARDZO proszę o jakieś rady / pomoc.
zależy mi na 4.3.3 + JB...
Pozdrawiam & z góry dziekuje

EDIT:
coś ze sn0breez'em wydaje mi sie że gdzieś słyszałem ale nie moge tego znaleźć --,--
Co myślicie, żeby spróbować z innego komputera ?
prawie cały dzień nad tym siędzę, już w tym "Hosts'ie" nie ma chyba co bardziej wykombinować
DFU też odpalałem, na ok 70% błąd i tak :(

Chyba sprawa zakonczona, dopiero sie doczytalem, ze robienie tego przez itunes powinno byc punktem dwa, po zapisaniu shsh...
Jak prawidłowo powinno wygladac shsh, bo cos niby mam ale strasznie malo zajmuje

PYTANIE NIE AKTUALNE - ALE NIE BEDE KASOWAŁ TREŚCI
nie wiem jakim cudem w nowej tinyumbrella mialem shsh 4.3.4 o_O no i niestety jestem na 4.3.4 - tak wiem wiem co to oznacza... ale wolalem 4.3.4 niz 4.3.5

#497 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 29 lipca 2011 - 01:32

Wróciłem po dłuższym tripie. Ogaeniacie to na pewno - czy Apple podpisuje jeszcze 4.3.3? Bo mój iPhone czeka. A co do JB - czy mógł on spowodować, że mój iPhone nie chce się połączyć przez blu z iPadem? Wcześniej nie było problemu, a korzystałem tak z neta...

#498 rbej

rbej
  • 596 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 29 lipca 2011 - 14:28

Witam,
Jestem świeżym posiadaczem iPada 2 i zastanawiam się, jaki jest cel stosowania jailbreak’a. Czy możecie mi napisać jakie korzyści wynikają z tego? Czy możliwe staje się pobranie środowiska do pisania własnych aplikacji i instalowania ich (własnych aplikacji) na iPadzie? Jakie są inne argumenty przemawiające za jailbreak’iem?

JB to w 80-90% korzysanie z pirackiego oprogramowania. Ludzie kupują najbardziej wypasione Ipady za 3.5 klocka a żal im kilku euro na program czy grę....

#499 Teq

Teq
  • 667 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 16:03

Nie mam na iPadzie ani jednego pirackiego programu (jeden zwichniety tweak z Cydii sie nie liczy bo go skasowalem ;)). Jak to sie ma do tych twoich 80-90%? PS. Bez JB (a wlasciwie obietnicy JB przez Comexa ;)) nie kupilbym w ogole iPada 2. iFile + CCK, terminal, ssh, enhanced tabs, retinaPad, FullForce i safari download manager to dla mnie sens istnienia ;P

#500 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 26 sierpnia 2011 - 09:34

JailbreakMe founder Comex hired by Apple | 9to5Mac | Apple Intelligence

...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych