Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad 2 jailbreak

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1012 odpowiedzi w tym temacie

#401 klopersss

klopersss
  • 733 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 07 lipca 2011 - 11:55

Kiedyś tak było że nie działał chyba po greenposi0n na iPadzie 1. Jak czytacie artykuły patrzcie czasami na datę.

#402 Paulus77

Paulus77
  • 48 postów

Napisano 07 lipca 2011 - 12:57

Kiedyś tak było że nie działał chyba po greenposi0n na iPadzie 1. Jak czytacie artykuły patrzcie czasami na datę.

U mnie nie dziala teraz, wiem ze kiedys tez byl problem i jakis fix to zalatwial. Moze ktos sprawdzic u siebie czy dziala bez problemu? Przed JB wszystko bylo ok a teraz nie ma tego niebieskiego celowniczka w google maps (namierza na podstawie WiFi), navigo zglasza dokladnosc GPS w zakresie 140m i w opcjach sygnal GPS pokazuje sie raz na kilka sekund i od razu znika.

#403 shiz

shiz
  • 89 postów
  • SkądDolny Śląsk

Napisano 07 lipca 2011 - 14:58

U mnie niby normalnie pokazuje gdzie jestem (nie mam typowej navi, sprawdzalem na trzech innych aplikacjach), ale mam wrażenie, że jakby mniej dokładnie... ale to może siła autosugesti, że coś jest nie tak :P Swoją drogą mam pytanie, zapisywałem shsh przed wgraniem JB, odpaliłem przed chwilą tinyumbrelle i mi wyskoczyly jakieś alerty, że... (yyy ta skleroza...) musze coś potwierdzić w opcjach advanced bo .... coś związanego z cydią ma moje shsh. Może jest to wyjaśnienie na poziomie przedszkolaka ale no nagle zapomniałem co tam było... Może ktoś miał coś podobnego? Bo nie wiem czy na tą chwilę ewentualnie będę w stanie wrócić do 4.3.3 czystej. PS. Jakieś info właśnie poleciało, że na dniach ma wyjsc łatka od apple 4.3.4 :P

#404 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 07 lipca 2011 - 15:20

TinyUmbrella na default ustawia urzadzenie, aby patrzylo na serwery Cydii po SHSH, wiec proba przywrocenia softu w iTunes zakonczy sie failem, dopoki nie odznaczysz tej opcji

#405 M.Moroszczuk

M.Moroszczuk
  • 44 postów

Napisano 07 lipca 2011 - 19:37

(Czy tacy ludzie są normalni?nieczują ze są złodziejami? IPAD 2 JAILBREAK ODBLOKOWANIE (1706677412) - Aukcje internetowe Allegro )

#406 w!lq

w!lq
  • 7 postów

Napisano 07 lipca 2011 - 23:08

Nie wiem jak u Was ale ja mam problem z cck. Podłączyłem aparat i nic. Później próbowałem z samą karą i też nic (cck oryginalne). Zainstalowałem iFile, ale nie ma nigdzie śladu karty. Kilka dni temu z tego samego aparatu wszystko działało. Po podpięciu aparatu do kompa wszystko ok, więc chyba przestało działać cck :(

#407 pabloscotty

pabloscotty
  • 109 postów

Napisano 08 lipca 2011 - 07:20

Nie wiem jak u Was ale ja mam problem z cck. Podłączyłem aparat i nic. Później próbowałem z samą karą i też nic (cck oryginalne). Zainstalowałem iFile, ale nie ma nigdzie śladu karty. Kilka dni temu z tego samego aparatu wszystko działało. Po podpięciu aparatu do kompa wszystko ok, więc chyba przestało działać cck :(

Jakbys dokladnie przeczytal watek wiedzialbys wszystko, update przewidziany jest chyba na jutro i bedzie w cydii bez koniecznosci robienia restore.

#408 w!lq

w!lq
  • 7 postów

Napisano 08 lipca 2011 - 09:10

pabloscotty
Czytałem, że mogą być problemy, ale fakt update'u najwidoczniej mi umknął. Dzięki za wyjaśnienie.

#409 klopersss

klopersss
  • 733 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 08 lipca 2011 - 16:52

A co powiecie na to Swype na iPhone i iPada (Swype-klawiatura znana z Samasunga) Myślałem że to lepiej wygląda ale... Działa

#410 eloszki

eloszki
  • 998 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 lipca 2011 - 21:33

U mnie działa bez zadnych problemów wszystko. Własciwie mam tylko lockdown a o updacie dowiedziałem sie własnie w tej chwili i chciałbym zapytac czy to chodzi o plik pdf patcher? Jezeli tak to on juz jest do pobrania ale nie wiem czy t ten patch chyba ze jakis inny jeszcze wychodzi o którym nie wiem??

#411 shiz

shiz
  • 89 postów
  • SkądDolny Śląsk

Napisano 08 lipca 2011 - 21:41

TinyUmbrella na default ustawia urzadzenie, aby patrzylo na serwery Cydii po SHSH, wiec proba przywrocenia softu w iTunes zakonczy sie failem, dopoki nie odznaczysz tej opcji

Bardzo proszę o wyjaśnienie. Zanim zrobiłem JB, "zgrałem" shsh tak jak polecano, nic wiecej nie tykałem. Czy powinienem teraz coś zrobić? Zabezbieczyć się jakoś inaczej? W sumie to zapisałem to tylko w razie gdyby coś się zepsuło, bez jakichs wiekszych założeń. Nie zakładałem próby przywracania softu przez itunes bo mozliwe, że zrobią jakiś update, a chciałbym zostać przy JB. Ale czy w aktualnym stanie mój stary (w sensie, że bez JB) 4.3.3 moge przywrócić przez tinyumbrella, czy (z tego co zrozumiałem) powinienem go jakoś na cydie przestawić. Ogólnie nie ogarniam, ale to chyba widać... Będę wdzięczny za podpowiedź.
Pozdrawiam i życze miłego weekendu

EDIT:
Powiedzcie Panowie jeszcze coś więcej na temat gps'u bo było już pisane, że u kogoś nie działa. Może się ktoś jeszcze wypowie, bo w sumie tracić dla JB gps :( szkoda trochu. A planowałem na wakacje sobie sprawić uchwyt do auta i wytestować :P

#412 M.Moroszczuk

M.Moroszczuk
  • 44 postów

Napisano 09 lipca 2011 - 09:24

shiz jak nawet sie nieboisz zawiesić ipada na szybie auta? :/ nigdy niespotkałem sie zeby nawigacja 4,5 cala niespadła, a co dopiero taki iPad...

#413 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 09 lipca 2011 - 13:46

Są uchwyty, które nie zakładają wieszania na szybie. Poza tym jest kilka naprawdę solidnie wykonanych, wiele osób już widziałem ze swoimi iPadami jako navi ;)

#414 shiz

shiz
  • 89 postów
  • SkądDolny Śląsk

Napisano 09 lipca 2011 - 15:06

shiz jak nawet sie nieboisz zawiesić ipada na szybie auta? :/ nigdy niespotkałem sie zeby nawigacja 4,5 cala niespadła, a co dopiero taki iPad...

Kolego naprawde też tak początkowo do tego podchodziłem, w sumie pierwsza myśl - spadnie, na gałe zmiany biegów i pęknie... ale jakoś oglądałem pare filmików na YT, i ogólnie zdecydowałem, że jednak chcę ;) ale tylko i wyłącznie do kratki od nawiewu, co prawda jest nawet na allegro jakaś jedna aukcja, ale wygląd mocowania jest dziwny i bałbym się nie tylce co o ipada, co o połamanie kratki nawiewu (na dziurze jakiejś) więc zamówie coś porządniejszego, może i zza granicy.
hmmm w sumie to lekki OT... ;p

#415 apes1

apes1
  • 65 postów

Napisano 10 lipca 2011 - 10:38

Wyszła ta łatka do CCK? Bo szukam i nie mogę znależć :)

#416 Teq

Teq
  • 667 postów

Napisano 10 lipca 2011 - 15:04

Niestety jeszcze nie, ale comex sam sie wielokrotnie przyznawal ze terminowosc to dla niego raczej pojecie abstrakcyjne, podejrzewam ze w najblizszym aczkolwiek nieokreslonym czasie poprawka sie pojawi ;) Tez czekam.

#417 apes1

apes1
  • 65 postów

Napisano 10 lipca 2011 - 15:15

Jadę w sierpnih na wakacje mam nadzieję, że do tego czasu wyjdzie.

#418 Teq

Teq
  • 667 postów

Napisano 10 lipca 2011 - 15:18

to kwestia raczej godzin niz tygodni

#419 eloszki

eloszki
  • 998 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 lipca 2011 - 16:04

Jaka latka cck? Za co ma byc odpowiedzialna?

#420 Teq

Teq
  • 667 postów

Napisano 10 lipca 2011 - 16:14

CCK (camera connection kit) nie dziala po jailbreaku, czekamy az comex naprawi. Szczegolnie to przykre jesli ktos tak jak ja potrzebuje JB zeby uzywac iFile i CCK :/

#421 eloszki

eloszki
  • 998 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 lipca 2011 - 16:21

Dziekuje. Nie wiedzialem bo nie korzystam z ww programow

#422 vault_dweller

vault_dweller
  • 40 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 18:12

ja się przyłączam do pytania sprzed strony o restore w razie czego. Może jest w sieci jakiś poradnik do ogarniecia wszelkich możliwych scenariuszy i korelacji? Może być po angielsku :) zrobiłem kopię 4.3.3 po tinyumbrella, ale wciąż kompletnie nie wiem co powinienem robić dalej i czego unikać przy/po robieniu jb

#423 Teq

Teq
  • 667 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 18:48

Klikasz na jailbreakme.com masz jailbreak Robisz restore w itunes nie masz jailbreak Kiedy sie pojawi 4.3.4 lub 5.0 nie aktualizujesz Kropka, dalsze filozofowanie mija sie z celem.

#424 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 11 lipca 2011 - 18:54

Ja mam nadzieję, że szybko dadzą radę z iOS 5, bo chciałbym mieć najnowszy system zaraz po premierze z jailbreakiem ;) Będzie mi brakowało Sbsettings i winterboard.

#425 vault_dweller

vault_dweller
  • 40 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 20:27

ok, a co się dzieje ze wszystkimi aplikacjami kupionymi przed jailbrejkiem oraz po nim w przypadku robienia restore w itunes? poza tym, jeśli to takie proste to na prawde nie wiem po co się bawiłem w tinyumrella?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych