Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Same problemy z iPadem 2. Wyświetlacz i obudowa. Prosze o pomoc

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
147 odpowiedzi w tym temacie

#101 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 maja 2011 - 08:25

4.3.1

#102 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 27 maja 2011 - 08:33

4.3.1

Dziękuje. Mój przyszedł 2 tygodnie temu softem 4.3.2 na razie nie zdradza żadnych objawów wymienionych w tym temacie. Nie mniej jednak część z nich ujawnia się jak piszą przedmówcy po około miesiącu. No nic mam nadzieje że nie dotknie to mojego egzemplarza.

#103 dominias

dominias
  • 208 postów

Napisano 27 maja 2011 - 17:20

Dominias, dostałem nowego iPada w starym pudle. Tzn nowego, skąd ja tam mogę wiedzieć czy jest nowy czy refabrykowany. Nie ma chyba jakichś specjalnych różnic.

oki dzieki. ipad był zafoliowany tak jakbyś odpakowywał nowego, bez żadnych objawów używania go ( zewnętrznych)?
Jak oddawałęś to razem z ładowarką, kabelkiem? i wróciło też w tym samym składzie?:)
Pytam bo też muszę się wybrać do media oddać swojego i nie wiem w jakiej konfiguracji oddać. Pozdrawiam

#104 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 postów

Napisano 27 maja 2011 - 19:33

tak, oddajesz caly zestaw, po 2-3 tygodniach wraca do ciebie nowy ipad w starym opakowaniu, o to ze dostaniesz refabrykowany model nie masz sie co martwic - bedzie nowy

#105 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 maja 2011 - 19:43

Andrzejs82 - mi sugerowali oddać same pudełko z iPadem. Zasilacz się oddaje w przypadku problemów z zasileniem. Zresztą, oni tam sajgon mają w tych serwisach :)

#106 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 27 maja 2011 - 19:46

Ja mam identyczne problemy jak autor tego tematy,ale czy mi too przeszkdza? NIE! Jeżeli mam oddać iPad'a na 2 tygodnie to ja już odpadam. Wady niewielkie,a prześwietlenia tylko na czarnym tle.

#107 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 postów

Napisano 27 maja 2011 - 19:47

na infolinii apple powiedzieli mi aby oddac caly komplet i tak zrobilem

#108 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 postów
  • SkądWrocław

Napisano 28 maja 2011 - 13:17

iPad w poniedziałek ponownie leci do serwisu. Oprócz przebarwień na matrycy, ma świecącego czerwonego pixela w górnej części ekranu. Wydaje mi się, że szczerze nie polecam iPada 2.

#109 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 postów

Napisano 28 maja 2011 - 17:16

calkowicie sie z toba zgadzam, kupowanie ipada to loteria, apple dalo ciala z tym sprzetem ktory tani nie jest.

#110 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 maja 2011 - 17:21

calkowicie sie z toba zgadzam, kupowanie ipada to loteria, apple dalo ciala z tym sprzetem ktory tani nie jest.

Jaka loteria? Ile masz iPadów w Polsce, a ile ma wady? Bez przesady. Sam ma w domu zero wad, znam jeszcze sześć osób, które sam namówiłem, którzy posiadają iPada 2 i tez bez wad. Więc nie przesadzajmy z ta loterią. Jest iles procent wadliwych i już, dobrze, że wymieniają bez problemu.

Wiecie kiedy będzie w Polsce w sprzedaży AppleCare do iPada?

#111 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 28 maja 2011 - 17:29

Jaka loteria? Ile masz iPadów w Polsce, a ile ma wady? Bez przesady. Sam ma w domu zero wad, znam jeszcze sześć osób, które sam namówiłem, którzy posiadają iPada 2 i tez bez wad. Więc nie przesadzajmy z ta loterią. Jest iles procent wadliwych i już, dobrze, że wymieniają bez problemu.

Wiecie kiedy będzie w Polsce w sprzedaży AppleCare do iPada?

A na allegro nie ma?

#112 matek-st

matek-st
  • 60 postów
  • SkądSanok

Napisano 28 maja 2011 - 17:30

Dokładnie, sam mam bez wad, ale przyznaję że czytam to wszystko i włos się na głowie jeży!

#113 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 maja 2011 - 17:33

A na allegro nie ma?

Do iPada nie ma.

#114 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 28 maja 2011 - 17:36

Do iPada nie ma.

http://www.redcoon.p...52/refId/ceneo/
A takie coś?

#115 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 maja 2011 - 17:39

i trzy tygodnie czekać na przesyłkę ? nie dzięki, za kilka dni mija mi rok, więc muszę coś na szybko.

#116 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 28 maja 2011 - 17:45

i trzy tygodnie czekać na przesyłkę ? nie dzięki, za kilka dni mija mi rok, więc muszę coś na szybko.

A gdzie masz napisane 3 tygodnie? Dla mnie kupowanie Apple Care do iPad'a, to istna głupota. Wolałbym te 400 zł- 500 zł dołożyć i kupić kolejną generację. Co, przecież po wykończeniu gwarancji nagle iPad nie wybuchnie.

#117 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 28 maja 2011 - 17:45

możesz poprosic sprzedawcę o rozpakowanie AC, zeskanowanie kodu i wysłanie mailem i dosłanie oryginału pocztą. Wtedy kod masz natychmiast, jeśli mają to na stanie.

#118 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 maja 2011 - 17:49

A gdzie masz napisane 3 tygodnie? Dla mnie kupowanie Apple Care do iPad'a, to istna głupota. Wolałbym te 400 zł- 500 zł dołożyć i kupić kolejną generację. Co, przecież po wykończeniu gwarancji nagle iPad nie wybuchnie.

Robiłem rekonesans tego sklepu, chciałem kupić słuchawki ale mnóstwo żali było na temat czasu wysyłki, więc zrezygnowałem. Dla Ciebie głupota dla mnie to dwadzieścia parę złotych miesięcznie na rok spokoju. Nie będę co roku wymieniał bo to dla mnie bezsensu.

---------- Wpis dodano o 18:49 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:47 ----------

możesz poprosic sprzedawcę o rozpakowanie AC, zeskanowanie kodu i wysłanie mailem i dosłanie oryginału pocztą. Wtedy kod masz natychmiast, jeśli mają to na stanie.

Tak właśnie zrobię, ale kupię w US. Jak mi dzieciak odda iPada to sprawdzę czy mi już termin nie minął.

#119 Skrzypek

Skrzypek
  • 2 postów

Napisano 29 maja 2011 - 01:15

Sprawdzian: Robimy zdjęcie zakrywajac kamerkę palcem. Ustawiamy podświetlanie tegoż zdjęcia na max. Jeśli nie widać na krawędzi ani jednego przebicia jasności to jesteśmy w posiadaniu " special edition ". Ps. Najlepiej testować w ciemności.

#120 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 31 maja 2011 - 16:39

Głopota, a może i nie, ale gwarancja przedłużona :) skończy się za rok, a wtedy będzie już trójeczka na biurku.

#121 Pabloss

Pabloss
  • 291 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 01 czerwca 2011 - 23:43

Koledzy a mnie udało sie zawiesić iPada 2 czy ktośn z was już miał taki przypadek ? I jeszce jedno czy co jakiś czas powinno sie usuwać otwarte programy w tle naciskajac szybko 2x przycisk home ?....

#122 luk4sek

luk4sek
  • 283 postów

Napisano 02 czerwca 2011 - 00:19

usuwanie programów działających w tle moim zdaniem jest bez sensu na ipadzie, ani nie wpływa to znacząco na baterię ani nie zwalnia go, nawet w przypadku mojego Ipada 1. Ja od zakupu przez 4 miesiące nie zamykałem niczego, nie resetowałem ipada i nic się nie działo. Co innego w przypadku iphona tam to coś się lubi czasami zawiesić no i bateria nie taka, skraca czas działania strasznie.

#123 Pabloss

Pabloss
  • 291 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 02 czerwca 2011 - 07:37

Ok rozumiem ale czy zdarzyło ci sie zawiesić iPada ?

#124 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 czerwca 2011 - 08:07

programy otwarte w tle mogą sobie spokojnie działać, ja przynajmniej nie zauważyłam potrzeby ich wyłączania (nie wpływa to na stabilność działania systemu, bateria też nie schodzi szybciej). Oczywiście możesz zawsze 2 razy nacisnąć home i następnie przytrzymać dłużej program który chcesz zamknąć, pojawi się czerowne kólko i po tapnięciu na nie program zamkniesz. Nie udało mi się póki co zawiesić iPada 2, działa płynnie i miło ze wszystkimi potrzebnymi mi programami działającymi w tle.

#125 ThogthoD

ThogthoD
  • 12 postów

Napisano 02 czerwca 2011 - 14:15

Odebralem dzis nowego ipada, zero wad czysciutki ekran bez zadnych brudow pod szybka. Byl w starym pudle. Czekalem tydzien. Cortland.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych