Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Same problemy z iPadem 2. Wyświetlacz i obudowa. Prosze o pomoc

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
147 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mardianni

Mardianni
  • 19 postów
  • SkądGliwice

Napisano 18 kwietnia 2011 - 14:49

Witam. Tak się akuratnie złożyło że miałem okazje być na premierze iPada 2 w UK, przed wyjazdem już sobie postanowiłem że bez niego nie wróce do Polski. Tak więc... zdążyłem tuż przed odliczaniem do premiery, niestety 32gb wersji wi-fi juz nie było, były 64wi-fi+3g i 16gb wi-fi wiec juz troche smutny wybralem 16gb bo nie mialem wiecej kasy :/ Ok. Odstałem w kolejce dobre 2 godziny. Przyszła kolej na mnie, uradowany odebrałem swojego ipada2 no i szybko lece na autobus do Vilage gdzie mieszkałem. Dopiero w domu zdjąłem folie, odpakowałem sprzet, zsynchronizowalem go zeby działało menu, no i co widze..... chamskie przebarwienia wyświelacza (widoczne tylko jak jest czarny ekran podświetlony). Powiedziałem sobie.. OK.. wkoncu jest gwarancja... ide na nastepny dzien do apple store i mowie ze to sa jaja.. kupuje sprzet za tyle kasy a on jest zepsuty, ze maja mi wymienic na nowy. Na co facet: no faktycznie jest cos nie tak, zaraz damy panu nowy. OK mysle :D sprawa zalatwiona.. no i co.. nowy ktory dostalem mial te same objawy, juz sie wkurzylem mocno! tak długo tam siedziałem aż wszystkie ipady w wersji 16GB sprawdziłem (4sztuki - wiecej nie mieli), każdy miał ten sam problem. Zażądałem zwrot gotówki, facet mowi ze moze mi dac wersje ktora ma najmniejsza wade. Powiedziałem że chce gadac z kierownikiem. Mowie mu: facet, sprzet jest popsuty chce sprawna wersje bo zaplacilem kase i nie interesuje mnie to ze nie ma 16, odstalem w kolejce to dajcie mi 32gb, jak trzeba bedzie to doplace, jestem bardzo rozczarowany i chce zadoscuczynienia. On mowi.. nie moge dac 32gb bo one sa przeznaczone na wymiane gwarancyjna. Powiedziałem. Ok. W takim razie chce zwrot kasy i iphone4 byl ostatnim produktem apple ktory kupilem. Po kolejnej godzinie problemow ze zwrotem kasy wkoncu mialem ja na koncie. Postanowilem sobie ze w UK juz napewno nie kupie iPada2! Wróciłem do polski i odrazu wyszukałem sobie Pana ktory posiadał sprowadzone z USA wersje 64GB, były w całkiem rozsądnych cenach, zafoliowane nówki, więc zaryzykowalem i kupilem. Problem ten sam. Pieprzone przebarwienia na ekranie. To jest strasznie wkurzające jak kupujesz nówke za tyle kasy a ona poprostu nie jest w pełni sprawna !!! Z iP4 nie było problemów, pierwszego iP4 oddałem na gwarancje bo cos pukalo w srodku, tydzien później mialem nowy telefon. Co do tego iPada, pomyslalem... kurde no dobra.. widocznie wszystkie wersje sa takie wadliwe, poczekam i za jakies pol roku albo przed koncem gwarancji wysle gdzies do Apple Store zeby mi wymienili na nowke (oczywiscie z nastawieniem ze do tego czasu juz ten problem wyeliminuja). Już pogodzony z tą wadą jakies 3 dni temu odkrylem nową wkurzającą usterkę, a raczej wadę produkcyjną iPada, mianowicie aluminiowa obudowa wkoło wyświetlacza nie jest idealnie spasowana, jak sie przyjzec to w okolicach rogów iPada aluminiowa ramka nieznacznie odstaje, możliwe ze nikt tego do tej pory nie zauwazyl bo jest to moze 1/4 mm ale przy tak precyzyjnie wykonanym urządzeniu nie powinno miec cos takiego miejsca. Zauważylem to tylko dlatego że przy użytkowaniu troche jakiegos brudu sie zebralo w tej szczelince i stało się to bardziej widoczne. Podkreśle to że iPada używam w domu i leży tylko na podkładce od myszki albo na łóżku, nigdy mi nie spadł ani mocniej nie został udeżony więc ta szczelinka napewno nie powstała w wyniku użytkowania, tymbardziej ze jest prz 3 z 4 rogów urządzenia. Teraz pytania do właścicieli iPada2: 1. Kto ma iPada2 który nie ma problemu z wyświetlaniem (przykład na załączonym foto) ? 2. Kto ma taki sam problem z aluminiową obudową wokół wyświetlacza ? 3. Czy ktoś już reklamował produkt APPLE pochodzący z USA ? 4. Czy jest możliwość żeby z iPadem2 z USA podjechac do Apple store w Monachium zeby mi go wymienili ? 5. W jaki sposób najlepiej reklamowac iPada z USA ? (wysylka do sklepow app store w europie, czy do usa ?) Pozdrawiam

#2 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 kwietnia 2011 - 17:21

Te przebarwienia to problem, który pojawił się już przy iPhone 4. Klej powinien się wygrzać i wszystko powinno być ok. Co do dpasowania, w każdym moim iPhonie małe szczelinki były, nie widziałem jeszcze sprzętu tak spasowanego żeby brud się nie zbierał. Na gwarancję oddajesz normalnie do serwisu w Polsce i wszystko powinno być ok, od ręki nikt nie wymieni ale w ciągu 2 tyg. powinnieneś dostać nowy o ile reklamacja zostanie pozytywnie rozpatrzona. A i ja nie mam tego problemu.

#3 ortal

ortal
  • 140 postów

Napisano 18 kwietnia 2011 - 17:52

Ja też nie mam tych problemów tylko że kupiłem z polskiej dystrybucji

#4 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 18 kwietnia 2011 - 17:58

Widac ze Apple nie ma czasu na doschniecie kleju i od razu puszcza sprzet na rynek. Wystarczy poczekac z 2 tygodnie. Jak nie zniknie wtedy marudzic.

#5 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 18 kwietnia 2011 - 17:59

Żadnych problemów.

#6 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 kwietnia 2011 - 18:26

Widać starsza - Polska dystrybucja jest wolna od tego problemu.

#7 benedetti

benedetti
  • 459 postów

Napisano 18 kwietnia 2011 - 19:12

Też mi się wydaje, że w kraju tych "prześwitów" nie ma. Jeśli już świeci, to delikatnie w prawym, dolnym rogu, ale to powinno zejść. Sprawdzone na 6 sztukach.

#8 djlauter

djlauter
  • 131 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 18 kwietnia 2011 - 19:42

Ja kupilem w Uk w dniu premiery i zadnych przebarwien nie mielem. Ale gdzies czytalem ze to wlasnie klej. Ponoc to znika po 2-3 dniach

#9 EuroArt

EuroArt
  • 39 postów

Napisano 18 kwietnia 2011 - 19:45

To nie jest klej i nie znika. Miałem tragiczny egzemplarz z dystrybucji PL.

#10 Grafik_Bydgoszcz

Grafik_Bydgoszcz
  • 44 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 19 kwietnia 2011 - 09:56

u mnie ok. może tak tej mini szczelinki nie widać bo mam czarną ramkę :-) przebarwień nie mam albo nie widzę. Kupiony w PL dzień po premierze.

#11 VanT

VanT
  • 3 postów

Napisano 19 kwietnia 2011 - 10:50

ja mam takie przebarwienia jak na ostatnim ze zdjęć (zdjecie-2.jpg) - na czarnym ekranie widać wyciek światła z podświetlenia ekranu. Swojego ipada kupiłem w sklepie ispot w Poznaniu. Czy komuś udało się wymienić ipada z taką wadą (czy są z tym jakieś problemy) ?

#12 kal8

kal8
  • 195 postów

Napisano 19 kwietnia 2011 - 10:58

Z tego co się dowiedziałem, to w prawie każdym egzemplarzu jest taka wada. Sam tak mam, ale ledwo to zauważam.

#13 barczar

barczar
  • 41 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 19 kwietnia 2011 - 11:11

A propos problemów z wyświetlaczem - znalazłem w prawym dolnym roku malutkie "coś" pod ekranem swojego ipada 2, wielkości ziarnka piasku. Ni to kurz, ni to piasek, nie wiem co to jest ale irytuje mnie to niemiłosiernie (bo wiem, że tam jest). Po prostu jakaś malutka biała kropka pomiędzy ekranem (szybą) a wyświetlaczem. Wielkie to to nie jest i momentami trzeba się dobrze przyglądnąć żeby to dostrzec. "Problem" szczególnie uwidacznia się gdy ekran nie jest podświetlony i gdy skieruje urządzenie w stronę słońca/światła. Da się z takim czymś coś zrobić? Reklamować to? Tak jak pisałem - kropka jest w zasadzie dostrzegalna tylko przy wyłączonym podświetlaczu, gdy na ekranie wyświetlane jest coś ciemnego lub gdy skieruje się urządzenie w stronę źródła jakiegoś światła. W ciemniejszych warunkach problemu w zasadzie nie widać, co nie zmienia faktu, że sama świadomość, że COŚ tam jest mnie irytuje niemiłosiernie. Mógłby ktoś poradzić czy w takiej sytuacji da się coś zrobić?

#14 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 postów

Napisano 19 kwietnia 2011 - 12:30

ktoś miał z forum włosa pod szybką i ipad został wymieniony więc i w twoim przypadku raczej nie będzie problemów z wymianą, jednak będziesz musiał uzbroić się w cierpliwość bo mimo zapewnień że serwisy maja swoje ipady to ja już czekam 1,5 tygodnia na wymianę, a miało być tak pięknie 2-3 dni i wysyłamy do Pana nową/sprawna sztukę- jak to oni nazywają .

#15 barczar

barczar
  • 41 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 19 kwietnia 2011 - 16:36

Czyli sugerujesz, żeby udać się do MM i nakłonić pana/panią do przyjęcia urządzenia? Czarno to widzę, gdyż tak jak mówiłem, biały punkcik jest słabo widoczny (ja go widzę ciągle bo wiem, że tam jest :P) do czasu aż urządzenie skierowane zostanie w stronę słońca/światła. Osobiście korzystam z urządzenia w głównej mierze właśnie w takich warunkach, biały paproch/punkcik/cokolwiek_to_jest wydaje się wręcz świecić, co niezmiernie mnie irytuje. Całą sytuację pogarsza fakt, że z natury jestem raczej osobą pedantyczną ;s Kiedy na którymś urządzeniu pojawi się jakaś ryska to mnie ładnie rzecz ujmując "krew zalewa" ;p

#16 Mardianni

Mardianni
  • 19 postów
  • SkądGliwice

Napisano 19 kwietnia 2011 - 19:28

Te przebarwienia to problem, który pojawił się już przy iPhone 4. Klej powinien się wygrzać i wszystko powinno być ok. Co do dpasowania, w każdym moim iPhonie małe szczelinki były, nie widziałem jeszcze sprzętu tak spasowanego żeby brud się nie zbierał. Na gwarancję oddajesz normalnie do serwisu w Polsce i wszystko powinno być ok, od ręki nikt nie wymieni ale w ciągu 2 tyg. powinnieneś dostać nowy o ile reklamacja zostanie pozytywnie rozpatrzona.

A i ja nie mam tego problemu.

Ja w swoich iP nie mialem zadnych szczelinek. W 3g zrobila sie tylko gdy zaliczyla beton ;) a czworka byla idealnie spasowana wiec irytuje mnie to. Przyzwyczaili ludzi do wysokiej klasy wykonania sprzetu za ktory miedzy innymi dlatego ludzie chca placic tyle kasy, a przez zbytni pospiech zrazaja swoich klijentow.
Czy jestes pewny ze moge reklamowac iPada w polsce? W takim razie czy mam isc do iSpota czy do jakiegos innego resslera? Mysle ze przyjma moja reklamacje tak jak w uk z moim pierwszym ipadem. Nie dostalem wkoncu sprawnej sztuki bo nie mieli juz na stanie. Ale potwierdzili ze to nie powinno miec miejsca.

---------- Wpis dodano o 20:14 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:10 ----------

Widac ze Apple nie ma czasu na doschniecie kleju i od razu puszcza sprzet na rynek.

Wystarczy poczekac z 2 tygodnie. Jak nie zniknie wtedy marudzic.

iPada mam juz ponad 10dni i nie widze zeby te przebarwienia znikaly, co gorsza wydaje mi sie ze na poczatku byly one mniejsze a z czasem sie powiekszyly.

---------- Wpis dodano o 20:28 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:14 ----------

pojawiaja sie sugestie ze wersje na PL byly bez wad ;) koledzy w odpowiedziach pisza ze w polsce zdazaly sie felerne wersje. Chce podkreslic ze osobiscie odpakowalem 4x nowe sztuki w apple store w solihull UK i kazda miala to samo, myslalem ze to jednokrotny pech, wrocilem do polski i liczylem ze prawdopodobienstwo ze dostane kolejna wadliwa sztuke jest 4x mniejsze ;) no i to samo. Glowie sie co z tym fantem zrobic. Tak jak juz to dwa razy wspomnialem w samych apple storach wymieniaja sprzet od reki, ale jak to bedzie z ipadem2 USA w polsce? Jakie mam opcje ? ;)

#17 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 19 kwietnia 2011 - 20:32

Wymienic. Najwyzej poczekasz dluzej. Gwarancja jest swiatowa.

#18 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 19 kwietnia 2011 - 21:51

Nie jestem pewien czy iSpot przyjmie z dystrybucji amerykańskiej, może ktoś próbował. Możesz również bezpośrednio do serwisu ;) na 90% Ci go wymienią na nówkę.

#19 kabanos

kabanos
  • 352 postów
  • SkądW-wa

Napisano 19 kwietnia 2011 - 22:01

wymienia i przestancie juz pisac ze nie, ktos nie jest pewien lub tym podobne. na forum sa setki postow mowiace o miedzynarodowej gwarancji

#20 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 19 kwietnia 2011 - 22:43

Czytaj ze zrozumieniem, nikt nie mówi o braku gwarancji a jedynie ja jestem niepewny co do tego czy reseller prześle sprzęt do serwisu czy musi sam.

#21 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 kwietnia 2011 - 22:56

Musicie się kontaktować z iSource w sprawie gwarancji międzynarodowej, a nie z iSpotem ;) W Warszawie na Działkowej na Okęciu mają punkt przyjęć.

#22 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 postów

Napisano 19 kwietnia 2011 - 23:55

czemu wszędzie piszecie ze wymienią na nowe skoro z tego co się orientuje to równie dobrze moze to być refabrykowany sprzęt , sam juz 1,5 tygodnia czekam na cortland żeby mi w końcu przysłali z gwarancji ipada 2 i we wszystkich odpowiedziach od nich mam napisane "wymiana na sprawny egzemplarz " drążąc dalej temat uzyskałem informacje ze jest prawdopodobieństwo 50/50 nowy/refabrykowany

#23 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 20 kwietnia 2011 - 12:29

Wątpię żeby mieli w tej chwili refabrykowane, poza tym z tego co się orientuje to raczej pod koniec gwarancji dają refy a nie kiedy zgłoszony jest nowiutki sprzęt.

#24 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 postów

Napisano 20 kwietnia 2011 - 12:44

rozmawiałem z serwisem i z infolinia apple- nie ma zasady czy gwarancja sie kończy czy jest to nowy sprzęt, prawdopodobieństwo jest 50/50 , co nie zmienia fakty ze sam oddałem teraz na gwarancje licząc ze skoro jest to nowość to nie maja jeszcze refabrykowanych sztuk i dostane nówkę

#25 Mardianni

Mardianni
  • 19 postów
  • SkądGliwice

Napisano 24 kwietnia 2011 - 11:28

Dziekuje wszystkim za pomoc dotyczaca mojego problemu, wszystkie moje zapytania otrzymaly odpowiedzi i moje watpliwosci zostaly rozwiane. iPada oddam na gwarancje w polsce za miesiac albo dwa, zeby uniknac kolejnych "w pospiechu skladanych modeli". Temat mozna zamknac i jezeli moderator chce to mozna przypiac ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych