Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Same problemy z iPadem 2. Wyświetlacz i obudowa. Prosze o pomoc

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
147 odpowiedzi w tym temacie

#51 dominias

dominias
  • 208 postów

Napisano 09 maja 2011 - 21:03

wszystko co piszecie racja IMO. jednym będzie b ardziej przeszkadzało innym mniej. Ale kurde. nie dość, że ceny tego ipada są dużo wyższe niż w US to jeszcze mamy mieć urządzenie które jest niejako niepełnosprawne? ja często oglądam nie tylko filmy ale i zdjęcia wieczorami, i wtedy napewno takie przebijanie światła razi w oczy. Tak jak pisałem LG dało dupy i wprowadzili z obieg kiepskie matryce. Nie wiem jak to się ma to stanu rzeczywistego bo przecież matryca jest dopiero doklejana do szkła i tu tkwi problem, ale na forach zagranicznych piszą, że to wina LG. Tak czy siak ja nie zamierzam tego im odpuścić i dltego oddałem swojego z powrotem. Jak dostane teraz jakąś wersje refurbished to w życiu takiej nie odbiore/ Bez przesady ale oddałem jednodniowe urządzenie i chcę również nowe w sensie zafoliowane pudło z nowym nr seryjnym .... w innym przypadku będę się sądził z cortlandem. Akurat posiadam jeszcze ipada 1 więc tak bardzo mi na czasie odzyskania ipada2 nie zależy. Z jedynką problemów nie było. Jeśli ktoś by mial problemy z otrzymaniem nowego ipada2 po oddaniu z w/w usterką to proponuję się zgadać i złożyć pozew zbiorowy , ja jestem chętny jakby co :)

#52 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 09 maja 2011 - 21:08

Najlepiej porwijcie Jobsa zanim iPad zdąży do serwisu dojechać.

#53 realista

realista
  • 112 postów

Napisano 09 maja 2011 - 21:15

A ja myslalem, ze wszyscy swiadomi uzytkownicy apple zdaja sobie sprawe, czemu ta a nie inna firma ponoc jest najwartosciowsza - wszak na pewno nie przez zbedna rozrzutnosc na zupelnie nie potrzeba koncowa kontrole jakosck :P Tak zarcik, w sumie nie smieszny. A juz powazniej - dominias, nie panikuj, tylko po prostu teraz masz juz po ptakach i nie ma znaczenia z punktu widzenia prawa czy bedziesz wymienial teraz czy za pol roku. Apple Ci wymieni na sprawny egzemplaz, kwsetia tylko czy chcesz teraz sie wnerwiac i czeoac na sprzet ktoregomfizczynie nie maja za bardzo (a czytajac przygody ludzi to po 3 egzemplarze jeden po drugim dostawali z przeswitem - bo wlasnie sie upierali ze ma byc nowka sztuka w pudelku nie otwierana), czy chcesz to potem zrobic na spokojniej, jak ipadow bedzie pelno i beda je wymieac od reki.

#54 poli_x

poli_x
  • 347 postów

Napisano 09 maja 2011 - 21:49

ja też jestem tego zdania,że jeżeli ktoś ma tylko Ipada 2 to lepiej poczekać i wymienić,jak będą to robić od ręki.

#55 poli_x

poli_x
  • 347 postów

Napisano 12 maja 2011 - 21:32

Przepraszam że post pod postem,jednak mam taki pytanie,czy jeżeli iPad był kupiony przez Apple website i niestety wystepuja w nim przebarwienia na ekranie (czarnym),typowa usterka z fotek wyzej,to czy mogę bez problemu zanieść do jakiegokolwiek ispota i jeżeli maja na magazynie to wymienia od ręki,bez znaczenia w jakim europejskim kraju się znajdujemy?

#56 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 maja 2011 - 21:36

Panie, nic od ręki nie wymienią. Najpierw poleci do serwisu, tam ocenią i dostaniesz nowy (możliwe że refabrykowany) w starym pudełku. Sugerowany czas oczekiwania około tygodnia, w praktyce kilka tygodni.

#57 poli_x

poli_x
  • 347 postów

Napisano 12 maja 2011 - 21:50

A nie ma znaczenia gdzie kupiony?mogę go reklamować w Polsce mimo ze kupiony np. W Anglii?

#58 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 maja 2011 - 21:53

Si Senor. Gwarancja ogólnoświatowa.

#59 f0kus

f0kus
  • 186 postów
  • SkądWrocław

Napisano 13 maja 2011 - 06:51

Powraca sprawa wadliwych ekranów w iPadach 2 :: PCLab.pl

Ekrany do iPadów 2 dostarczaja dwie firmy - LG właśnie, a także Samsung. Z produktami tej drugiej nie ma najmniejszych problemów. LG Electronics wstrzymało produkcję wyświetlaczy dla firmy Apple i dostawy ma wznowić wraz z początkiem nowego kwartału fiskalnego.
Apple przyjmuje zwroty iPadów 2, których wyświetlacze mają opisaną wadę fabryczną.

#60 kociak199

kociak199
  • 86 postów
  • SkądBiałystok/Islandia

Napisano 13 maja 2011 - 07:08

Słuchajcie, dziś Apple wydało komunikat, że przyjmuje wszystkie ipad2 z uszkodzonym wyświetlaczem. Także,w szyscy Ci, którzy kupili je i mają problemy z jasnymi plamami w iPadach 2 mogą je oddać do producenta. Blizsze informacje:

Powraca sprawa wadliwych ekranów w iPadach 2 :: PCLab.pl

Hihihi....f0kus napisaliśmy w tym samym momencie :)

#61 kris1992

kris1992
  • 663 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 13 maja 2011 - 10:11

Ja oddam ipada pod koniec gwarancji i będę mieć nowego ;)

#62 musicArmani

musicArmani
  • 149 postów

Napisano 13 maja 2011 - 11:59

Nie będą robić problemów , że nagle zauważyło się problem przed końcem gwarancji? Niemal każdy przy pierwszym uruchomieniu sprawdzał powyższy problem który dotknął matryce od LG ;/ Pytam bo też tak zrobię, chociaż u mnie widać przy wyłączaniu i włączaniu w ciemnym pomieszczeniu, tak to nie przeszkadza mi za barz aby oddawać i czekać na wymianę 3 tyg

#63 poli_x

poli_x
  • 347 postów

Napisano 13 maja 2011 - 22:30

Ja rownież poczekam,jesteśmy tylko klijenteria ;), a w instrukcji nie było napisane aby zwrócić uwagę na LCD po uruchomieniu,można wiec tez zorientować się dopiero pod koniec gwarancji ;)

#64 dominias

dominias
  • 208 postów

Napisano 15 maja 2011 - 21:19

Ja oddalem swojego ipada2 do cortlandu z usterka podswitlenia matrycy.. Po paru dniach zadzwonili ze jest do odbioru nowy.. Nauczony doswiadczeniem, rozpakowalem przy chlopakach w sklepie i okazalo sie ze ten modelntez ma to samo:(( Panowie powiedzieli ze bez sensu to jest i ze nie beda juz otwierac kolejnych sztuk bo to jak szukanie igly w sianie:)) i ze oddadza mi pieniazki. Zabralem wiec kasy bo takie podejscie do problemu jest srednio zadowalajace. Wkurzony ta cala sytuacja z ipadem 2 i jego kiepska matryca od LG postanowilem kupic ipada Jedynke. Nomwec zakupilem ja media. Otwieram wczoraj pudlo , wlaczam ipada i co widze....FAK Light Leaking ZNOWU!!!!!! jak tu sie nie wkurzyc?? Czy ktos z Was wymienial juz ten sprzet w media? Jak jest z nimi, czy daja nowy od razu jak maja na stanie? Czy odsylaja do serwisu? I jeszcze jedno...wciagnelo mi gdzies fakture czy przyjma bez niej??? Dziwna sprawa bo po uruchomieniu ipada nie zalogowalmsie jakos na stronie appla jesli chodzi o poczatek gwarancji, i jak wpisuje nr seryjny to jest napisane zeby wprowadzic date zakupu recznie? O co chodzi wiecie moze? Ps. Sorki ze bez pol. Znakow.

#65 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 15 maja 2011 - 21:47

Czy Ty kupujesz tablet do oglądania podświetlenia matrycy? Każdy z nas to ma w mniejszym bądź większym stopniu, i każdy mówi, że trzeb się postarać żeby to zobaczyć - a wymiana? Za półroku najwcześniej.

#66 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 15 maja 2011 - 22:01

A mi się tam podoba ta poświata na moim. Wieczorem jak coś oglądam, to prawie taka atmosfera jak w kinie przed zgaszeniem świateł:) a tak na serio to chyba nie ma sensu teraz oddawać tych wadliwych modeli, zbyt długi okres oczekiwania i może się okazać że w pośpiechu znów coś jest zdupione.

#67 dominias

dominias
  • 208 postów

Napisano 15 maja 2011 - 22:06

Hmmm.kupuje ipada zeby np. Od czasu do czasu zapodac jakis film. Wtedy ta wada jest bardzo widoczna bo tlo nie jest czarne tylko w paru punktach przy krawedzi jasne. Sorki ale jak dla mnie apple dalo dupy. Juz poraz kolejny. I nie jest to moj pierwszy ipad. Tylko mialem juz ich pare,a taka wtopa jest niedopuszczalna.

#68 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 16 maja 2011 - 00:31

Pare iPadów? Pewnie jedynkę, dwójkę i ósemkę. Jeżeli zmiemiałeś iPada kilka razy, to chyba sam nie wiesz czego chcesz, daj sobie spokój. Kup PC i ładny ekranik od eizo ;)

#69 dominias

dominias
  • 208 postów

Napisano 16 maja 2011 - 05:48

Skoro zmoenialem juz pare razy tzn. Ze lubie ten sprzet. Tylko ze za kazdymrazem byl ok. Natomiast teraz apple odstawia taka kaszane ze bez komentarza. Jesli Ty jestes w stanie zaakceptowac takie cos to Twoj problem. ja place wiec wymagam, a nie kupuje tego sprzetu w US po normalnych cenach tylko w naszym chorym kraju po cenach delikatnie mowiac przesadzonych. Skoro juz place tyle to wymagam. I mam pare ipadow wiekszosc z nich jest ok bez jaj z podswietleniem. Czyli da sie wyprodukowac dobrze??? Da sie.

#70 dominias

dominias
  • 208 postów

Napisano 16 maja 2011 - 09:17

mam pytanko: Może mi ktoś przypomnieć adres strony gdzie mogę sprawdzić date produkcji? ( nie chodzi mi o tą applowską ze strony apple.com) oraz pod jaki numer się dzwoni w celu zgłoszenia usterki np ipada. czyli coś ala Apple Polska. Czy Apple Polska to po prostu iSource? I co tak naprawde daje albo inaczej czym różni się załatwienie sprawy dzwoniąć do nich i zgłaszając usterkę od pójścia z ipadem do miejsca gdzie się go zakupiło? Dzięki "from the mountain" za pomoc:)

#71 CeBeeR

CeBeeR
  • 1 362 postów
  • SkądUK

Napisano 16 maja 2011 - 10:09

(...) ja place wiec wymagam, a nie kupuje tego sprzetu w US po normalnych cenach tylko w naszym chorym kraju po cenach delikatnie mowiac przesadzonych. Skoro juz place tyle to wymagam.

Nie widzę związku - wybacz. Konsument ma prawo oczekiwać, że sprzęt nowy będzie działać prawidłowo i bezawaryjnie. Narzekasz, że kupiłeś w jak to określiłeś: "w naszym chorym kraju", narzekasz też na ceny. Wybacz, ale nie masz obowiązku kupowania CZEGOKOLWIEK w Polsce, nie masz obowiązku płacić droższych cen jeżeli tego nie chcesz.
Podsumowując - skoro tyle płacisz - sam sobie jesteś winien.

Ciekawe, co by było gdybyś wygrał owe urządzenie w konkursie - wyrzuciłbyś na śmietnik, ponieważ nic za to nie zapłaciłeś?

#72 dominias

dominias
  • 208 postów

Napisano 16 maja 2011 - 10:27

juz Ci wyjaśnie... W usa kupilem apple store 3 ipady, mam je do dzisiaj i nie ma z nimi żadnych problemów. a kupiłem je za wiadomo jakie pieniądze. 1 z nich miał na początku problemy z wifi i wymienili mi w sklepie od ręki nie zadawając głupich pytań. Wszyscy wiemy, że kiedyś ipady miał problemy z wifi. I to nie koniecznie przez soft. W polsce kupiłem też 3 ipady tylko że tutaj nie dość, że ceny zupełnie inne to jeszcze sprzedawcy sobie jaja z Polaczków robią z ich serwisem. Apple oficjalnie ogłosiło, że problem matrycy istnieje i że wymieniają wszystkie ipady z tą wadą. W stanach mam znajomych którzy też mieli ten problem, poszli do sklepu i gościu odpakowywał im tyle ipadów ile było trzeba, aż trafili na dobre. chyba za 3 podejściem. U nas w cortlandzie jak kupiłem 2 doradzili mi, żebym poczekał z pół roku aż będą inne dostawy i wtedy przyszedł. heh śmiech na sali. Argumentowali to tym , że nie będą otwierali pudło za pudłem i czekali aż trafi się dobry. Ja nie zamierzam czekać pół roku na dostawy matryc samsunga... tylko chcę mieć sprawny ipad natychmiast. Dlatego ten kraj jest chory jeśli chodzi o podejście pseudo resellerów do gwarancjii i wymiany. Apple powinno ich zbanować i tyle :)

#73 CeBeeR

CeBeeR
  • 1 362 postów
  • SkądUK

Napisano 16 maja 2011 - 11:36

@dominias tym razem Twoje wyjaśnienie trafiło do mnie. Osobiście produkty Apple kupuję tylko i wyłącznie w UK, z racji na to iż tu żyję. Wiem jakie jest podejście do klienta, wiem jaka jest obsługa - a co ciekawsze, nie zdarzały mnie się nigdy absurdalne sytuacje.
Wiem też z opinii innych, kupujących w USA, czy z racji na zamieszkanie, czy też nawet ludzi mieszkających w UK i wyjeżdżających do USA aby kupić sprzęt Apple w dniu premiery, że obsługa stoi na normalnym poziomie.

Mogę współczuć tym osobom, które MUSZĄ kupować sprzęt Apple na terenie Polski.

Usłyszałem już wiele na temat obsługi klienta posiadającego produkty Apple, czy to praktyki serwisów wmawiających, że każdy iPhone jest zalany, czy też zerowa wiedza sprzedawców... kończąc na najnowszej rewelacji, gdzie o ile dobrze się dowiedziałem... to sieć Play dodaje do iPhone chińskie ładowarki, sprzedając iPhone oryginalnego z ładowarką UK.
Jednak żyjemy... przepraszam, żyjecie w wolnym kraju i każdy może kupić co chce, gdzie chce i za ile chce, godząc się na taką lub inną kulturę sprzedaży jak też i obsługi serwisowej.
Produkty Apple posiadają język polski bez znaczenia gdzie zakupimy dany produkt - więc bez obaw.

#74 horyzont

horyzont
  • 1 345 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 maja 2011 - 12:07

Kurcze mam to samo - pojawilo sie miesiac po kupnie - widze tylko na czarnych ekranach - lecz moge z tym zyc. To samo mam tez w 3miesiecznym telewizorze LED samsunga.

#75 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 maja 2011 - 12:19

Kurcze mam to samo - pojawilo sie miesiac po kupnie - widze tylko na czarnych ekranach - lecz moge z tym zyc. To samo mam tez w 3miesiecznym telewizorze LED samsunga.

Wiadomo, że można z tym żyć. Uważam jednak, że powinno się reklamować, oddawać, nawet trochę być opryskliwym i niecierpliwym w stosunku do sprzedawców. Takie informacje o zwrotach i reklamacjach dochodzą przecież do korporacji i wymusza lepszą kontrolę jakości. Inna sprawa, że płacąc - trzeba wymagać, inaczej to tak jakby nie mieć szacunku do swoich pieniędzy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych