Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Same problemy z iPadem 2. Wyświetlacz i obudowa. Prosze o pomoc

• Please log in to reply
147 replies to this topic

#76 dominias

dominias
  • 208 posts

Posted 16 May 2011 - 13:11

Horyzont, to widać tylko na ciemnych ekranach, raczej tylko w ciemnym pomieszczeniu :)) także idąc z tym do reklamacji można mieć też następny problem-- nie będzie warunkówbżeby tą usterkę pokazać:)) w cortlandzie musieli wyłączyć światło na chwile to im pokazałem o co biega:)) ale w media i innych może być z tym problem. W corttlandzie mieli na wystawie też parę modeli do wglądu, jak wyłączyli światło to się okazało że we wszytkich 4 sztukach matryce są wadliwe i to fest. I teraz najlepszy text obsługi---" łeeeeee my z tym żyjemy jakoś, klienci nic nie zauważyli więc my byśmy nie robili takiego halo odnośnie tej wady". I tym tekstem chciałbym zakończyć:))) WELCOME POLAND EVERYBODY

#77 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 16 May 2011 - 13:45

Co ma do tego Polska? To tylko wina Apple, które nie zrobiło u nas do tej pory AppleStore ani nie przygotowało odpowiednio swoich resellerów. Napiszmy do Steviego, oni są wyczuleni na złe traktowanie klienta.

#78 Bastuś

Bastuś
  • 133 posts
  • SkądPoznań

Posted 16 May 2011 - 15:07

Gdyby mój angielski tylko był w lepszej kondycji... Zrobiłbym już to dawno. Czytam tak sobie ten wątek, bo jestem przed zakupem "dwójki", i trochę mnie zmartwiliście... A na dniach miałem na allegro jakiejś korzystnej aukcji szukać.

#79 dominias

dominias
  • 208 posts

Posted 16 May 2011 - 16:27

Bastuś, powodzenia. Nie bedzie Ci łatwo dostać ipada bez tej wady. Co nie znaczy, że ich nie ma of course:). Ale nie ma też na co czekać i jak masz szanse to bierz. Oby Ci się udało.

#80 Bastuś

Bastuś
  • 133 posts
  • SkądPoznań

Posted 16 May 2011 - 19:56

No ja osobiście wolę poczekać za "normalnym" egzemplarzem, tylko ile to jeszcze potrwa? To lekkie przegięcie ze strony Apple, miałem ich za profesjonalną firmę. Nie chcą zarobić... ;)

#81 Thoasz

Thoasz
  • 61 posts

Posted 20 May 2011 - 20:02

Kurczę zadziwiają mnie te wasze problemy z IPadem, serwisem i wymianą. Mnie się udało kupić IPada 2 w Szwajcarii w dniu premiery. Nie miał on żadnych "symptomów matrycy". Mało tego po 3 tyg. Ipad mi upadł, ale z małej wysokości. Po upadku nic się nie działo. Następnego dnia przy złapaniu go za róg celem położenia na stole, pękła przednia szyba ( dokładnie skośnie w stosunku do rogu). Udałem się do Apple Store i po 5 minutach miałem w reku nowy sprzęt bez najmniejszego zająknięcia się i wypytywania jak to, czy upadł itd...

#82 Erykos

Erykos
  • 2847 posts

Posted 20 May 2011 - 20:20

Kurczę zadziwiają mnie te wasze problemy z IPadem, serwisem i wymianą.
Mnie się udało kupić IPada 2 w Szwajcarii w dniu premiery.
Nie miał on żadnych "symptomów matrycy".
Mało tego po 3 tyg. Ipad mi upadł, ale z małej wysokości.
Po upadku nic się nie działo. Następnego dnia przy złapaniu go za róg celem położenia na stole, pękła przednia szyba ( dokładnie skośnie w stosunku do rogu). Udałem się do Apple Store i po 5 minutach miałem w reku nowy sprzęt bez najmniejszego zająknięcia się i wypytywania jak to, czy upadł itd...

U Nas w Polsce byś tego raczej nie zaświadczył, to smutne.

#83 piropirat

piropirat
  • 366 posts

Posted 20 May 2011 - 21:06

Wymiana gwarancyjna podlega uszkodzeniom mechanicznym?

#84 ThogthoD

ThogthoD
  • 12 posts

Posted 21 May 2011 - 01:37

Witajcie, zwracam sie do was z prosba o pomoc. Posiadam ipada 2 z USA i ma ona dwie wady, pierwsza to z light leaking a druga to zabrudzemia pod szybka. Co radzicie mi zrobic w takiej sytuacji i gdzie moglbym go w Warszawie oddac na gwarancje? Dziekuje z gory za pomoc.

#85 piropirat

piropirat
  • 366 posts

Posted 21 May 2011 - 08:47

iSpot Apple Premium Reseller Macbook, iPad, iPod, iPhone, akcesoria, oprogramowanie. Masz tu całą listę.

#86 ThogthoD

ThogthoD
  • 12 posts

Posted 21 May 2011 - 10:06

Nie potrzebuje dowodu zakupu prawda?

#87 ThogthoD

ThogthoD
  • 12 posts

Posted 21 May 2011 - 12:07

W iSpot nie przyjmuja musze sam zniesc do serwisu.

#88 Thoasz

Thoasz
  • 61 posts

Posted 21 May 2011 - 17:44

Wymiana gwarancyjna podlega uszkodzeniom mechanicznym?

też mnie to zdziwiło, ale nawet nikt nie spytał o to, czy IPad upadł.
Zresztą pęknięcie nie było bezpośrednim skutkiem upadku - pojawiło się następnego dnia podczas kładzenia Ipada.
Przypuszczam, że pewnie było jakieś przeciążenie po upadku, ale wersja, że pękł podczas normalnefgo kładzenia na stole wystarczyła i nikt nie dyskutował...

#89 piropirat

piropirat
  • 366 posts

Posted 21 May 2011 - 18:58

Miałeś farta ;)

#90 ThogthoD

ThogthoD
  • 12 posts

Posted 23 May 2011 - 07:34

Do ktorego serwisu w Warszawie lepiej oddac ipada 2 na gwarancje? Cortland czy iSource?

#91 reebo

reebo
  • 3 posts

Posted 25 May 2011 - 15:26

oddałem tygodniowego iPada2 do serwisu. Właśnie oddałem swojego tygodniowego iPada2 do serwisu. Też delikatnie świecił w prawym, dolnym rogu. Jakoś klej nie chciał wyschnąć. Za to odkleiła się ramka właśnie w tym rogu. Jest to jakaś wada konstrukcyjna, wszystkie delikatnie świecą włąśnie w tym rogu. To nie kwestia wysychania kleju tylko właśnie rozklejania się całego urządzenia, tam gdzie ramka nie przylega tak jak powinna, to pojawia się jaśniejsze miejsce na matrycy. Chińczycy za bardzo się spieszą w swojej pracy. Tzw. wysoka technologia, śmiechu warte... Mój iPad leżał pod stertą encyklopedii żeby dokleić ramkę. UDAŁO SIĘ!!!! Trzymała się przez następne 2 godz. użytkowania.

#92 piropirat

piropirat
  • 366 posts

Posted 25 May 2011 - 16:01

Świecące plamy nie są spowodowane niedoschniętym klejem i NIE naprawi się to samoczynnie. Tak na przyszłość ;)

#93 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 posts
  • SkądWrocław

Posted 26 May 2011 - 21:27

Dzisiaj odebrałem z serwisu iPada. Dwa tygodnie oczekiwania, dostałem nowy egzemplarz - wycieki światła w dokładnie takich samych miejscach w dolnej części ekranu. Masakra.

#94 CeBeeR

CeBeeR
  • 1362 posts
  • SkądUK

Posted 26 May 2011 - 21:30

I co planujesz zrobić? Zostawić tak?

#95 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 26 May 2011 - 21:30

Dzisiaj odebrałem z serwisu iPada.
Dwa tygodnie oczekiwania, dostałem nowy egzemplarz - wycieki światła w dokładnie takich samych miejscach w dolnej części ekranu. Masakra.

Rzeczywiście masakra. Czekasz jakiś czas, czy oddajesz znowu?

#96 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 posts
  • SkądWrocław

Posted 26 May 2011 - 21:33

Cóż, w górnej części ekranu ich już nie ma - fakt, ale po lewej stronie od home button jest kiepsko. Oddam na bank jeszcze raz, ale może z miesiąc, dwa sobie poczekam, nie wiem - może partia wadliwych wyświetlaczy się skończy.

#97 realista

realista
  • 112 posts

Posted 26 May 2011 - 22:44

u mnie niestety "wycieki" zanikaja i troche sie niepokoje, ze za 10 miesiecy nie bede mial czego na serwis oddac zeby dostac nowego :(

#98 dominias

dominias
  • 208 posts

Posted 27 May 2011 - 07:18

Empiryczny, dostałeś nowego tzn nowe pudło zafoliowane, czy może samego ipada w starym pudle, czyli nie zgadza się numer seryjny urządzenia z pudełkiem?. Nowy czy - refurbished?.

#99 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 posts
  • SkądWrocław

Posted 27 May 2011 - 08:16

Dominias, dostałem nowego iPada w starym pudle. Tzn nowego, skąd ja tam mogę wiedzieć czy jest nowy czy refabrykowany. Nie ma chyba jakichś specjalnych różnic.

#100 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 27 May 2011 - 08:18

Cóż, w górnej części ekranu ich już nie ma - fakt, ale po lewej stronie od home button jest kiepsko. Oddam na bank jeszcze raz, ale może z miesiąc, dwa sobie poczekam, nie wiem - może partia wadliwych wyświetlaczy się skończy.

Pamiętasz może z jakim softem na pokładzie przyszedł Twoj pierwszy iPad 2 ?

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users