Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad - w czym nosić?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1280 odpowiedzi w tym temacie

#951 literat

literat
  • 419 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 20 stycznia 2013 - 15:14

Ja mam natomiast pytanie odnośnie wyboru pomiędzy Smart Coverami od Appla. Do tej pory miałem Smart Cover poliuretanowy, ale został "dodany" do sprzedawanego iPada. Teraz chcę kupić znowu Smart Cover do nowego iPada, ale waham się pomiędzy wersją skórzaną, a poliuretanową. Interesuje mnie zwłaszcza czy skórzany SC równie łatwo poddaje się czyszczeniu jak poliuretanowy (myłem do po prostu wodą z mydłem co jakiś czas) i czy po takim "zabiegu" czyszczącym nie będę miał "zwłoka" zamiast SC :( Jednocześnie nie chciałbym wleźć na minę żeby trzeba było kupować specjalne środki do czyszczenie skór :) Może ktoś zastanawiał się już na czymś takim, ale jeszcze lepiej może ma jakieś doświadczenia z czyszczeniem skórzanego SC. Chciałbym zaznaczyć, że pomijając kwestie kolorów oraz ceny.

#952 klik

klik
  • 69 postów

Napisano 20 stycznia 2013 - 18:37

Też jestem szczęśliwym posiadaczem poliuretanowego Smart Covera. Będąc w ispocie spotkałem pewnego człowieka który był bardzo niezadowolony z odbarwień jakie powstały na jego beżowym skórzanym SC. Odabrwienia powstały w skutek czyszczenia i normalnego używania. Ten materiał po prostu w ten sposób się starzeje (ogólnie twierdzi się, że skóra staje się przez to bardziej szlachetna). Pozatym w wyniku używania, w miejscu zginania na skórze powstają zmarszczki które nie wszystkim się podobają. Moja opinia wynika jedynie z obserwacji, ponieważ sam zastanawiałem się nad wersją Smart Covera. Z wersji poliuretanowej jestem zadowolony.

#953 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 20 stycznia 2013 - 19:45

ok być może za delikatnie się z nim obchodziłem...

A może zapomnieć o Puro i wybrać coś innego ??? wielkość kształt typ otwierania odpowiada mi ten z puro ale może jest coś innej marki lepsze i trwalsze ???

Dokładnie, trzeba go wczepić aby usłyszeć kliknięcie.

#954 MiNos

MiNos
  • 93 postów

Napisano 21 stycznia 2013 - 07:23

Witam,
Czy testował ktoś futerał firmy Kensington do Ipad?
Kensington - Tablet - iPad i iPad 2 - Futerały, osłony, opaski - Futerał TriFold dla nowego tabletu iPad® & iPad® 4

I gdzie to można kupić hmm bo nie widzę tego w sklepach albo coś źle szukam?

#955 matool

matool
  • 14 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 stycznia 2013 - 16:12

wyglada zupelnie jak [URL="http://www.targus.com/uk/product_details.asp?sku=THD008EU"]targus[/URL] ale nie mialem przyjemnosci uzywac lub nawet spotkac tego kensingtona.
Nie mniej jednak polecam targusa - ma fajna chroporata powierzchnie - jakby gumowana - raczej ciezko zeby wysliznal sie z reki

#956 MiNos

MiNos
  • 93 postów

Napisano 22 stycznia 2013 - 08:01

wyglada zupelnie jak targus ale nie mialem przyjemnosci uzywac lub nawet spotkac tego kensingtona.
Nie mniej jednak polecam targusa - ma fajna chroporata powierzchnie - jakby gumowana - raczej ciezko zeby wysliznal sie z reki

Całkiem ciekawe i podobne do Kensingona. Powiedz mi cz dużo pogrubia ipada? Chyba do 4-ki powinno pasować z tego co piszą. Masz jakiś link do sklepu w PL gdzie można go zakupić?

#957 matool

matool
  • 14 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 stycznia 2013 - 16:22

delikatnie dodaje kilka milimietrow tu i owdzie ale generalnie nie ma jakiegos dyskomfortu.
Mozna kupic tego targusa w euro.com.pl - to jest ten model ktorego [URL="http://www.euro.com.pl/etui-do-ipada-i-tabletow-multimedialnych/targus-click-in-thd020eu.bhtml"]uzywam[/URL]
ale jest jeszcze [URL="http://www.euro.com.pl/etui-do-ipada-i-tabletow-multimedialnych/targus-thd00802eu-niebieski.bhtml"]taki[/URL] i [URL="http://www.euro.com.pl/etui-do-ipada-i-tabletow-multimedialnych/targus-click-in-thd004eu-czarny.bhtml"]taki[/URL]

#958 piterb86

piterb86
  • 3 postów
  • SkądLeszno

Napisano 22 stycznia 2013 - 21:50

Ostatecznie mój wybór padł na Odoyo AirCoat. Po pierwszym dniu użytkowania sprzęt oceniam bardzo dobrze. Wysoka jakość wykonania i funkcjonalność na jakiej mi zależało...

#959 machiavellimind

machiavellimind
  • 19 postów

Napisano 23 stycznia 2013 - 13:54

Waham się pomiędzy smart case a stilgut ultra slim dla Ipad 4.

[url=http://stilgut.pl/index.php/Etui-do-New-iPad/112-etui-executive]Etui UltraSlim do Apple iPad 3 - czarne[/url]

Naczytałem się że smart case ma delikatne luzy,może brudzić w środku,wykonanie cover też podobno średnie.
Ktoś używa stilgut?

Myślę też o mixie puro crystal plus smart cover ale nie wiem czy to ma sens przy modelach powyżej.

[url]http://www.puro.com.pl/category/3-ipad/etui-ipad2-nowy-ipad/produkt,puro_crystal_cover_-_etui_plecki_ipad_mini,rid,2488.html[/url]

#960 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 23 stycznia 2013 - 22:53

Waham się pomiędzy smart case a stilgut ultra slim dla Ipad 4.

Etui UltraSlim do Apple iPad 3 - czarne

Naczytałem się że smart case ma delikatne luzy,może brudzić w środku,wykonanie cover też podobno średnie.
Ktoś używa stilgut?

Myślę też o mixie puro crystal plus smart cover ale nie wiem czy to ma sens przy modelach powyżej.

PURO You Move It Moves | Kategorie

Pytanie jaki efekt chcesz osiagnac?

#961 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 23 stycznia 2013 - 23:58

Ja używam pokrowca Mujjo.

Jakość bardzo dobra a wygląda bardzo estetycznie: Pokrowiec futerał MUJJO iPAD brązowy, biały HIT (2964459231) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#962 matool

matool
  • 14 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 stycznia 2013 - 10:07

fajny ten mujjo

#963 jabłkowy

jabłkowy
  • 40 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 stycznia 2013 - 17:24

TeckNet® New iPad 4, iPad 3 & iPad 2 Premium Folio Leather Case / Cover and Flip Stand With Built-in Magnet for Sleep / Wake Feature + Screen Protector For New Apple iPad 4th Generation, iPad 3 & iPad 2 - Black: Amazon.co.uk: Computers & Accessories Czy ktoś posiada ten pokrowiec? Cena zachęcająca, nawet fajnie wygląda…

#964 Rocket56

Rocket56
  • 3 postów

Napisano 29 stycznia 2013 - 21:35

Proszę o pomoc w wyborze etui. Plecki [url=http://www.ispot.pl/iLuv_The_Smart_Back_Cover__Plecki_iPad_2__3__4_kompatybilne_z_Apple_Smart_Cover_czarne__p40682.html]Apple iSpot Premium Reseller i-Luv The Smart Back Cover - Plecki iPad 2 / 3 / 4 kompatybilne z Apple Smart Cover (czarne) - iPad 2 / 3 / 4[/url] i przód [url=http://www.ispot.pl/Apple_iPad_2__3__4_Smart_Cover_okladka_poliuretanowa__ciemnoszara_p38284.html]Apple iSpot Premium Reseller Apple iPad 2 / 3 / 4 Smart Cover okładka poliuretanowa - ciemnoszara - iPad 2 / 3 / 4[/url] czy całość [url=http://www.ispot.pl/Apple_iPad_2__3__4_Smart_Case__etui_poliuretanowe__Ciemnoszare_p40963.html]Apple iSpot Premium Reseller Apple iPad 2 / 3 / 4 Smart Case - etui poliuretanowe - Ciemnoszare - iPad 2 / 3 / 4[/url] ? Proszę o szybką pomoc.

#965 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 postów
  • SkądBiała Podlaska

Napisano 29 stycznia 2013 - 21:50

Ja mam Smart Case i jestem bardzo zadowolony. Gdy ostatnio odsyłałem swojego iPada na gwarancję, to wyglądał jak nowy. Nie miał żadnej ryski. Co do Smart Covera poczytaj sobie o tym, że czasami rysuje obudowę.

#966 rav3k

rav3k
  • 62 postów

Napisano 30 stycznia 2013 - 18:05

Ja znow polecam smart covera i plecki.... Smart case nie przylega do ipada tak jak powinien.... Jest troche luzny, boki sa tak zrobione ze odstaja na ok 4 mm, rozumiem ze jakos musieli to skleic no ale jakos mnie to odstraszylo... Poza tym kat pochylenia przy uzyciu smart covera jest wiekszy (wygodniejszy) niz przy smart case...

#967 gogoartur

gogoartur
  • 128 postów

Napisano 30 stycznia 2013 - 19:10

Mam pytanie. Jeśli mam folie wrapsol ultra na tył, to czy mogę nałożyć na przód oryginalny smart cover i folia nie będzie przeszkadzać?

#968 jabłkowy

jabłkowy
  • 40 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 stycznia 2013 - 22:15

ROCK ETUI POKROWIEC DEFENSE IPAD NEW 4 KOLORY (2923451714) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. a coś takiego? Może ktoś posiada?

#969 matool

matool
  • 14 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 stycznia 2013 - 09:52

@jablkowy bardzo podobne do targus clickin w wersji chropowatej -

- - - Połączono posty - - -

Mam pytanie. Jeśli mam folie wrapsol ultra na tył, to czy mogę nałożyć na przód oryginalny smart cover i folia nie będzie przeszkadzać?

raczej nie powinno przeszkadzac...wez swoj ipad i idz do sklepu i przymierz - tak bedzie najbezpieczniej

#970 SavvaS

SavvaS
  • 277 postów
  • SkądOlsztyn, Poland

Napisano 31 stycznia 2013 - 10:19

Mam identyczny zestaw u siebie zalozony,dziala idealnie.Folia Wrapsol przod i tyl oraz smartcover.Perfect i polecam.NIe musisz nic przymierzac.Wszytsko pasuje idealnie.

#971 gogoartur

gogoartur
  • 128 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 10:22

Anie musiałeś ciąć tej folii z boku?

#972 SavvaS

SavvaS
  • 277 postów
  • SkądOlsztyn, Poland

Napisano 31 stycznia 2013 - 10:34

Anie musiałeś ciąć tej folii z boku?

Nie,niby po co?Wszystko pasuje idealnie.I moim zdaniem najlepsze rozwiazanie Wrapsol+ smartcover.Piekno iPada niezaklocone.Do tego mega wygoda w uzytkowaniu

#973 imn

imn
  • 333 postów

Napisano 06 lutego 2013 - 11:27

Używa może ktoś pokrowca formatu A4? Chodzi mi o to, by mieściły się tam dokumenty A4 i powiedzmy długopis + jakieś dokumenty.

Wygooglowałem coś takiego:

Dołączona grafika

Mam aktualnie dopasowany na ipada, a nie chcę biegać z torbami i plecakami na uczelnie dodatkowo, tylko właśnie z takim pokrowcem z opcją wsadzenia dużego ipada.

Zanim kupię, to może ktoś ma coś podobnego i mi doradzi. Pozdrawiam.

#974 DudusAG

DudusAG
  • 14 postów
  • SkądGdynia, Poland

Napisano 10 lutego 2013 - 22:29

Wiram! Od roku używam Puro Booklet Cover, myłem etui i iPada dosyć systematycznie. Niesety nic to nie dało bo plecki sie rysowały, ale tylko rogi. zna ktoś może jakiś sposób aby te rogi iPada zamazać jakąś pastą czy jakiś innym sposobem?

#975 keicam

keicam
  • 39 postów
  • SkądSzczecin, Poland, Poland

Napisano 11 lutego 2013 - 13:30

Ja ze swojej strony mogę polecić etui firmy Belkin, robi ona chyba najlepsze futerały

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych