Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 20 stycznia 2011 - 20:09
Napisano 20 stycznia 2011 - 20:12
Napisano 20 stycznia 2011 - 20:15
Napisano 20 stycznia 2011 - 20:23
Napisano 20 stycznia 2011 - 20:29
Napisano 20 stycznia 2011 - 20:29
Napisano 20 stycznia 2011 - 20:39
Napisano 20 stycznia 2011 - 21:04
A czy zdajesz sobie sprawę z tego, że nawet gdybyś miał mini/microUSB czy inne popularne wejście to ładowarka od innego telefonu może dawać inny prąd i skopać Ci baterię?- durne wejście do zasilania / USB (zawsze musisz mieć ze sobą kabel, ponieważ zazwyczaj nikt nie ma produktów apple)
[...]
- aparat 5mpx porażka za taką kasę powinien być minimum 8 lub 12
Napisano 20 stycznia 2011 - 21:07
Napisano 20 stycznia 2011 - 21:15
renqien - w czasach utf-8? srsly?
Napisano 20 stycznia 2011 - 21:37
Napisano 20 stycznia 2011 - 21:42
Napisano 20 stycznia 2011 - 21:54
Niestety, nie jest tak kolorowo. Zależnie od producenta i sprzętu do jakiego ma być podpięte urządzenie, masz różne prądy ładowania od 500mA do 1,5A. Co za tym idzie, napięcia również. Wyjściowe 5V zależnie od obciążenia może mieć od około 4,7V do ponad 5V. Najlepszy dowód, że ładowarką od Motoroli V3 nie naładujesz Ameo. Sprawdzone. Jak Ameo jest rozładowane, to ni kuta, nawet nie drgnie. Marna ładowarka, marny stabilizator na wyjściu i lipa. Standard standardem, a do ujednolicenia jeszcze daleko.Chip - w ładowaniu via (mini/micro)USB chodzi też o to, żeby to było wszystko takie same. przecież to jest określone w standardzie. chyba że coś ktoś zmienił w swojej implementacji?
Napisano 20 stycznia 2011 - 21:57
na duże plusy zasługuje:
+ po internecie serfuje się znakomicie
minusy:
- jeżeli nie wyłączysz usługi internetu Twój rachunek może przyprawić Cię o zawrót głowy
Napisano 20 stycznia 2011 - 22:26
Napisano 20 stycznia 2011 - 23:09
Nie masz się czym chwalić, aplikacje są za grosze (po za nawigacjami, ale nawet one co jakiś czas są sprzedawane za polowe ceny), gry itd. często promocje na 0,99$ lub free totaliPhone 4 - używam od października zeszłego roku. Kupiłem go tylko dlatego, że zapłaciłem za niego śmieszne pieniądze 1500zł.
Dziś mam już utartą opinię o nim...
na duże plusy zasługuje:
+ dotyk
+ duży wybór aplikacji i gier (na uznanie zasługuje: tom tom, mobile mouse. Duże wrażenie robią gry typu: Worms2, THPS2, NFSU itp), niezmiernie ciesze się, że mam JB i program installous dzięki któremu można za free po WiFi ściągać aplikacje. Apple store ma naprawdę chore ceny.
chyba na tym kończą się jego zalety, zapomniałbym o lansie- reakcja otoczenia zawsze jest taka sama "o masz iphone! pokaż!"
Zmień, poszukaj nowych znajomych xDminusy:
- durne wejście do zasilania / USB (zawsze musisz mieć ze sobą kabel, ponieważ zazwyczaj nikt nie ma produktów apple)
Fakt, raz na rok się zdaży, ale fakt irytujące...- jak się rozładuje/wyłączy trzeba czekać około 5min. na to aby się włączył (irytujące gdy chcesz coś szybko załatwić)
Zawsze mam adapter w portfelu razem z drobnymi, jeszcze nie potrzebowałem...- karty microSIM (totalne dno, jak przytrafi Ci się jedna sytuacja z powyższych, nie możesz przełożyć karty do innego telefonu)
Smartfon bez neta to nie smartfon- jeżeli nie wyłączysz usługi internetu Twój rachunek może przyprawić Cię o zawrót głowy
? Dresiasz jakiś ? xD- jak na muzyczne urządzenie powinien grać głośniej (głośnik zewnętrzny)
Piksele to nie wszystko, jak na tego typu urządzenia robi bardzo dobre fotki i filmy- aparat 5mpx porażka za taką kasę powinien być minimum 8 lub 12
Z wizytowkami zawsze jaja byly, do kiedy wszyscy mieli nokie to jakoś działało... kontakty nie widzę problemu, outlook, Google, Windows contacts... Dzwiek dzwonka via iTunes, SMS po jb, nie widze problemu, nie mów ze cię nachodzi na zmianę od tak sobie ?- kilkanaście równie wqrwiających drobnostek, nie wyślesz/odbierzesz: fotki, mp3, filmu via Bluetooth, nie odbiera wizytówek (kontaktów) innych formatów nokia / se itp.; po podłączeniu do komputera nie wykrywa go jak pamięć masową, nie ustawisz sobie szybko i łatwo dzwonka, dźwięku SMS, nie zgrasz sobie mp3 z innego kompa.....
Obudowa jest trwała, lecz podatna na zarysowania, to nie to samo...- obudowa nie jest trwała po miesiącu w kieszeni z drobnymi/kluczami nie wygląda zbyt ciekawie (chociaż lepiej wykonana niż w poprzednikach)
Masz jb i zamiast zainstalować pożyteczne rzeczy to ty piraty ciagniesz? O ibluenova słyszałeś ? Z reszta na te nędzne kilka kB/s które bt wyciąga szkoda nerwów...Sprawa Bluetootha często wprowadza mnie w zażenowanie.... jak ktoś mnie prosi o przesłanie / odebranie czegoś, krew jaśnista mnie wtedy zalewa!!!!!!! reakcja ludzi też jest zawsze taka sama "telefon za 1,5k i nie możesz używać bluetooth'a",
Jak najbardziej jest wart tych niecałych 2,5k nowka z Apple store, do tej pory kupowałem telefony bez abo za około 2k, za 500zl wiecej mam coś co jest wiecej niż tylko smartfonem...p.s.
mi osobiście podoba się opcja w galerii zdjęć z miejscem na mapie Jesteś normalny? Chcesz kupić iPhona? Kupuj, ale PRZENIGDY nie płać za niego wartości rynkowej- nie jest tego wart.
Napisano 20 stycznia 2011 - 23:15
iPhone 4 - używam od października zeszłego roku. Kupiłem go tylko dlatego, że zapłaciłem za niego śmieszne pieniądze 1500zł.
Dziś mam już utartą opinię o nim...
na duże plusy zasługuje:
+ dotyk
+ duży wybór aplikacji i gier (na uznanie zasługuje: tom tom, mobile mouse. Duże wrażenie robią gry typu: Worms2, THPS2, NFSU itp), niezmiernie ciesze się, że mam JB i program installous dzięki któremu można za free po WiFi ściągać aplikacje. Apple store ma naprawdę chore ceny.
chyba na tym kończą się jego zalety, zapomniałbym o lansie- reakcja otoczenia zawsze jest taka sama "o masz iphone! pokaż!"
minusy:
- durne wejście do zasilania / USB (zawsze musisz mieć ze sobą kabel, ponieważ zazwyczaj nikt nie ma produktów apple)
- jak się rozładuje/wyłączy trzeba czekać około 5min. na to aby się włączył (irytujące gdy chcesz coś szybko załatwić)
- karty microSIM (totalne dno, jak przytrafi Ci się jedna sytuacja z powyższych, nie możesz przełożyć karty do innego telefonu)
- jeżeli nie wyłączysz usługi internetu Twój rachunek może przyprawić Cię o zawrót głowy
- jak na muzyczne urządzenie powinien grać głośniej (głośnik zewnętrzny)
- kilkanaście równie wqrwiających drobnostek, nie wyślesz/odbierzesz: fotki, mp3, filmu via Bluetooth, nie odbiera wizytówek (kontaktów) innych formatów nokia / se itp.; po podłączeniu do komputera nie wykrywa go jak pamięć masową, nie ustawisz sobie szybko i łatwo dzwonka, dźwięku SMS, nie zgrasz sobie mp3 z innego kompa.....
- obudowa nie jest trwała po miesiącu w kieszeni z drobnymi/kluczami nie wygląda zbyt ciekawie (chociaż lepiej wykonana niż w poprzednikach)
Sprawa Bluetootha często wprowadza mnie w zażenowanie.... jak ktoś mnie prosi o przesłanie / odebranie czegoś, krew jaśnista mnie wtedy zalewa!!!!!!! reakcja ludzi też jest zawsze taka sama "telefon za 1,5k i nie możesz używać bluetooth'a",
Jesteś normalny? Chcesz kupić iPhona? Kupuj, ale PRZENIGDY nie płać za niego wartości rynkowej- nie jest tego wart.
p.s.
mi osobiście podoba się opcja w galerii zdjęć z miejscem na mapie gdzie robiłeś jakie fotki.
Napisano 21 stycznia 2011 - 00:07
Napisano 21 stycznia 2011 - 00:30
Niestety, nie jest tak kolorowo. Zależnie od producenta i sprzętu do jakiego ma być podpięte urządzenie, masz różne prądy ładowania od 500mA do 1,5A. Co za tym idzie, napięcia również. Wyjściowe 5V zależnie od obciążenia może mieć od około 4,7V do ponad 5V.
Napisano 21 stycznia 2011 - 01:48
minusy:
Zmień, poszukaj nowych znajomych xD
widać, jak masz 10-15% baterii to przestajesz używać telefonu i modlisz się, żeby dotrwała do końca dnia- jak się rozładuje/wyłączy trzeba czekać około 5min. na to aby się włączył (irytujące gdy chcesz coś szybko załatwić)
Fakt, raz na rok się zdaży, ale fakt irytujące...
Nie znaczy, że może mnie rąbać jak drwale z reklamy mBanku. Powinno być dużo łatwiejsze/szybsze zamykanie aplikacji- jeżeli nie wyłączysz usługi internetu Twój rachunek może przyprawić Cię o zawrót głowy
Smartfon bez neta to nie smartfon
Jak kiedyś nad morzem usiądziesz ze swoją (Real) dziewczyną i będziesz chciał posłuchać czegoś więcej niż szumu morza, może to zrozumiesz.- jak na muzyczne urządzenie powinien grać głośniej (głośnik zewnętrzny)
? Dresiasz jakiś ? xD
Fakt w życiu miałem tylko jeden droższy telefon ze słabszym aparatem (motorola aura daimond edition) 2mpx to prawdziwy szał- aparat 5mpx porażka za taką kasę powinien być minimum 8 lub 12
Piksele to nie wszystko, jak na tego typu urządzenia robi bardzo dobre fotki i filmy
Rozwalają mnie Twoje wypowiedzi, powiedz komuś kto ma SE, Nokie, Samsunga, żeby wysłał Ci wizytówkę/kontakt zamiast SMSem to przez email… ciekawy jestem jego reakcji. Hehehe z tymi dźwiękami to chyba sam siebie nie słyszysz [każdy użytkownik telefonu może ustawić sobie dzwonek/dźwięk sms z MP3 w 30 sekund bez użycia dodatkowych aplikacji, komputera, iShit’a (czytaj iTunes), i specjalnych formatów]- kilkanaście równie wqrwiających drobnostek, nie wyślesz/odbierzesz: fotki, mp3, filmu via Bluetooth, nie odbiera wizytówek (kontaktów) innych formatów nokia / se itp.; po podłączeniu do komputera nie wykrywa go jak pamięć masową, nie ustawisz sobie szybko i łatwo dzwonka, dźwięku SMS, nie zgrasz sobie mp3 z innego kompa.....
Z wizytowkami zawsze jaja byly, do kiedy wszyscy mieli nokie to jakoś działało... kontakty nie widzę problemu, outlook, Google, Windows contacts... Dzwiek dzwonka via iTunes, SMS po jb, nie widze problemu, nie mów ze cię nachodzi na zmianę od tak sobie ?
<ściana> zapomniałem nie mówi się, że „ktoś kłamie, tylko, że mija się z prawdą- obudowa nie jest trwała po miesiącu w kieszeni z drobnymi/kluczami nie wygląda zbyt ciekawie (chociaż lepiej wykonana niż w poprzednikach)
Obudowa jest trwała, lecz podatna na zarysowania, to nie to samo...
Czy szanowny kolega słyszał o tym, żeby iBluenova działał na iOS 4.xx??Sprawa Bluetootha często wprowadza mnie w zażenowanie.... jak ktoś mnie prosi o przesłanie / odebranie czegoś, krew jaśnista mnie wtedy zalewa!!!!!!! reakcja ludzi też jest zawsze taka sama "telefon za 1,5k i nie możesz używać bluetooth'a",
Masz jb i zamiast zainstalować pożyteczne rzeczy to ty piraty ciagniesz? O ibluenova słyszałeś ? Z reszta na te nędzne kilka kB/s które bt wyciąga szkoda nerwów...
Napisano 21 stycznia 2011 - 02:26
Jak kiedyś nad morzem usiądziesz ze swoją (Real) dziewczyną i będziesz chciał posłuchać czegoś więcej niż szumu morza, może to zrozumiesz.
Napisano 21 stycznia 2011 - 03:33
Napisano 21 stycznia 2011 - 08:46
Napisano 21 stycznia 2011 - 10:27
- jak się rozładuje/wyłączy trzeba czekać około 5min. na to aby się włączył (irytujące gdy chcesz coś szybko załatwić)
- karty microSIM (totalne dno, jak przytrafi Ci się jedna sytuacja z powyższych, nie możesz przełożyć karty do innego telefonu)
- jak na muzyczne urządzenie powinien grać głośniej (głośnik zewnętrzny)
- kilkanaście równie wqrwiających drobnostek, nie wyślesz/odbierzesz: fotki, mp3, filmu via Bluetooth, nie odbiera wizytówek (kontaktów) innych formatów nokia / se itp.; po podłączeniu do komputera nie wykrywa go jak pamięć masową, nie ustawisz sobie szybko i łatwo dzwonka, dźwięku SMS, nie zgrasz sobie mp3 z innego kompa.....
Sprawa Bluetootha często wprowadza mnie w zażenowanie.... jak ktoś mnie prosi o przesłanie / odebranie czegoś, krew jaśnista mnie wtedy zalewa!!!!!!! reakcja ludzi też jest zawsze taka sama "telefon za 1,5k i nie możesz używać bluetooth'a",
Jesteś normalny? Chcesz kupić iPhona? Kupuj, ale PRZENIGDY nie płać za niego wartości rynkowej- nie jest tego wart.
niezmiernie ciesze się, że mam JB i program installous dzięki któremu można za free po WiFi ściągać aplikacje. Apple store ma naprawdę chore ceny
Napisano 21 stycznia 2011 - 10:39
ja za iphone dałem kupe kasy jak tylko wyszedl i nie zaluje ani grosza - moze dlatego, ze jak chce cos komus wyslac to uzywam przeznaczonej do tego technologii czyli np emaila
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych