Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czy iPhone Apple jest napewno taki super?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
165 odpowiedzi w tym temacie

#101 Chip

Chip
  • 1 571 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 stycznia 2011 - 20:09

Na wersji 3.x chyba nie ma takiego ficzera :/ A już myślałem, że przynajmniej czegoś nowego się nauczyłem :P Przyda się dopiero za rok/dwa ;)

#102 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 20 stycznia 2011 - 20:12

jak przesuwam palec na literze to się uaktywnia litera wyzej, coś trzeba przełaczyć wgrać ?

#103 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 stycznia 2011 - 20:15

qrcze ja mam tak na ipadzie, myślałem, ze tak samo jest w iP.

#104 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 20:23

To w iPhone 4 nie ma możliwości przesunięcia palca w górę w celu " dodania " ą/ę itp. ? A myślałem, że jest owa możliwość...

#105 stkgsm

stkgsm
  • 36 postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 20:29

iPhone 4 - używam od października zeszłego roku. Kupiłem go tylko dlatego, że zapłaciłem za niego śmieszne pieniądze 1500zł. Dziś mam już utartą opinię o nim... na duże plusy zasługuje: + dotyk + po internecie serfuje się znakomicie + duży wybór aplikacji i gier (na uznanie zasługuje: tom tom, mobile mouse. Duże wrażenie robią gry typu: Worms2, THPS2, NFSU itp), niezmiernie ciesze się, że mam JB i program installous dzięki któremu można za free po WiFi ściągać aplikacje. Apple store ma naprawdę chore ceny. chyba na tym kończą się jego zalety, zapomniałbym o lansie- reakcja otoczenia zawsze jest taka sama "o masz iphone! pokaż!" minusy: - durne wejście do zasilania / USB (zawsze musisz mieć ze sobą kabel, ponieważ zazwyczaj nikt nie ma produktów apple) - jak się rozładuje/wyłączy trzeba czekać około 5min. na to aby się włączył (irytujące gdy chcesz coś szybko załatwić) - karty microSIM (totalne dno, jak przytrafi Ci się jedna sytuacja z powyższych, nie możesz przełożyć karty do innego telefonu) - jeżeli nie wyłączysz usługi internetu Twój rachunek może przyprawić Cię o zawrót głowy - jak na muzyczne urządzenie powinien grać głośniej (głośnik zewnętrzny) - aparat 5mpx porażka za taką kasę powinien być minimum 8 lub 12 - kilkanaście równie wqrwiających drobnostek, nie wyślesz/odbierzesz: fotki, mp3, filmu via Bluetooth, nie odbiera wizytówek (kontaktów) innych formatów nokia / se itp.; po podłączeniu do komputera nie wykrywa go jak pamięć masową, nie ustawisz sobie szybko i łatwo dzwonka, dźwięku SMS, nie zgrasz sobie mp3 z innego kompa..... - obudowa nie jest trwała po miesiącu w kieszeni z drobnymi/kluczami nie wygląda zbyt ciekawie (chociaż lepiej wykonana niż w poprzednikach) Sprawa Bluetootha często wprowadza mnie w zażenowanie.... jak ktoś mnie prosi o przesłanie / odebranie czegoś, krew jaśnista mnie wtedy zalewa!!!!!!! reakcja ludzi też jest zawsze taka sama "telefon za 1,5k i nie możesz używać bluetooth'a", Jesteś normalny? Chcesz kupić iPhona? Kupuj, ale PRZENIGDY nie płać za niego wartości rynkowej- nie jest tego wart. p.s. mi osobiście podoba się opcja w galerii zdjęć z miejscem na mapie gdzie robiłeś jakie fotki.

#106 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 20:29

Nie ma, przydała by się klawiatura maszynistki. Wracając do ogonków, to nauczony wieloletnią korespondencją z ludźmi za granicą, również nie stosuję ogonków pisząc do kogoś kto może być poza PL. I nie jest to brak kultury, tylko jej przejaw, bo jak mają oglądać jakieś krzaczki zamiast ąćśź to już lepiej niech będzie bez tego. Do tej pory niektórzy ludzie na świecie mają komputery z zagranicznym systemem i nie mają ustawionego polskiego kodowania w komunikatorach i poczcie więc tak jest bezpieczniej.

#107 Sami

Sami
  • 26 postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 20:39

Fakt, że chciałam już skoczyć po precelki i siatkę na trolle (taka stara platformowa gra - Trolls się nazywa ;D) ale - ad rem - up up down down left + A B - a na poważnie przytrzymać palec na klawiszu?

Co do "bycia super" (żeby nie hiper) iP - 2 lata temu stałam się posiadaczką iP 3g i pomimo upływu czasu wciąż jest nowoczesny i poza porysowanym tyłem wygląda jak nowy (wole iPoda Touch można się przejrzeć ;) ) - co uważam za duże osiągnięcie. Czy jednak obecny model jest "super" - pod względem funkcji na pewno tak, ekranu - AMOLED może jest bardziej kontrastowy - ale wciąż lepszy od masowych 262k - jednak tym co go trochę dyskwalifikuje jest cena. Szczerze wydanie 2-3 tysięcy na telefon wydaje mi się bez sensu (za tą cenę mogę mieć kozę, kurę i w skrócie pół wsi ;D) . Telefon powinien być według mnie z definicji urządzeniem nie drogim, stosunkowo wytrzymałym na warunki pogodowe i użytkowanie mechaniczne (patrz damska torebka).

Konkludując - mój następny telefon będzie pewnie z Androidem ze względu na stosunek ceny do możliwościo-jakości - chyba, że planują wydanie alternatywy cenowej.

#108 Chip

Chip
  • 1 571 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 stycznia 2011 - 21:04

- durne wejście do zasilania / USB (zawsze musisz mieć ze sobą kabel, ponieważ zazwyczaj nikt nie ma produktów apple)
[...]
- aparat 5mpx porażka za taką kasę powinien być minimum 8 lub 12

A czy zdajesz sobie sprawę z tego, że nawet gdybyś miał mini/microUSB czy inne popularne wejście to ładowarka od innego telefonu może dawać inny prąd i skopać Ci baterię? ;)
Przy obiektywach takiej jakości ilość megapikseli nie robi bardzo dużej różnicy, bo już przy samym obiektywie dużo się traci. Z resztą to nie ma być urządzenie zastępujące aparat, a telefon z funkcją aparatu :P

Co do bluetooth to chyba są jakieś aplikacje w Cydii, które odblokowują tą możliwość, ale nie jestem pewien czy mi się tylko nie wydaje i czy działają jak należy.

#109 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 stycznia 2011 - 21:07

renqien - w czasach utf-8? srsly? Chip - w ładowaniu via (mini/micro)USB chodzi też o to, żeby to było wszystko takie same. przecież to jest określone w standardzie. chyba że coś ktoś zmienił w swojej implementacji?

#110 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 21:15

renqien - w czasach utf-8? srsly?

Serio serio... Tak wygląda fragment mojego maila u Klienta: "Miło mi, że zainteresował się Pan nasz± ofert±. Dla warsztatów montażowych i serwisów przygotowali¶my kilka rozwi±zań ułatwiaj±cych współpracę i zakupy w naszym sklepie." I nie pytaj mnie dlaczego. U niektórych jest dobrze, u innych źle.

Zaraz dostane warna za offa...

#111 Chip

Chip
  • 1 571 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 stycznia 2011 - 21:37

Roberto - jeśli tak rzeczywiście jest to mój błąd. Kiedyś czytałem o tym w związku z rozporządzeniem unijnym na temat ładowarek i tak właśnie sobie myślałem czy wpadli na to aby parametry również określić. Jeśli standardem micro/miniUSB ją jakieś konkretne wartości to nie wiedziałem i sorry za wprowadzanie w błąd ;)

#112 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 stycznia 2011 - 21:42

muszą być. przynajmniej maksymalne. inaczej USB samo w sobie nie miałoby większego sensu.

#113 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 21:54

Chip - w ładowaniu via (mini/micro)USB chodzi też o to, żeby to było wszystko takie same. przecież to jest określone w standardzie. chyba że coś ktoś zmienił w swojej implementacji?

Niestety, nie jest tak kolorowo. Zależnie od producenta i sprzętu do jakiego ma być podpięte urządzenie, masz różne prądy ładowania od 500mA do 1,5A. Co za tym idzie, napięcia również. Wyjściowe 5V zależnie od obciążenia może mieć od około 4,7V do ponad 5V. Najlepszy dowód, że ładowarką od Motoroli V3 nie naładujesz Ameo. Sprawdzone. Jak Ameo jest rozładowane, to ni kuta, nawet nie drgnie. Marna ładowarka, marny stabilizator na wyjściu i lipa. Standard standardem, a do ujednolicenia jeszcze daleko.
Z resztą jest coś na rzeczy z samym USB, bo nie każdą ładowarką USB naładujesz iPhone. Brakuje czegoś i nawet nie drgnie.

#114 clr

clr
  • 1 326 postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 21:57

na duże plusy zasługuje:
+ po internecie serfuje się znakomicie
minusy:
- jeżeli nie wyłączysz usługi internetu Twój rachunek może przyprawić Cię o zawrót głowy

no to wkoncu jak dobrze czy nie bo czlowieku to sie wyklucza albo sie serfuje w wifi tylko albo gdziekolwiek chcesz, a to roznica, pouzywaj na 3g, edge to sie wypowiedz czy sie dobrze serfuje...

slabe to Twoje zestawienie

#115 stkgsm

stkgsm
  • 36 postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 22:26

@ clr możliwe, że w mojej wypowiedzi na + zabrakło precyzji. Chodziło mi o to, że podczas przeglądania przyjemnie się przybliża obraz, przewija, łatwo wpisuje nowy adres www, szybki dostęp do ulubionych zakładek itp- myślę, że można nazwać to interfejsem użytkownika (na pewno nie miałem na myśli szybkości transferu danych) Na - Niestety pozostawione włączone aplikacje w tle korzystające z internetu ciągną kasę. Aby ją wyłączyć trzeba dwa razy kliknąć home przytrzymać ikonkę i wybrać aplikację do zamknięcia, a to na pewno zajmuje więcej czasu niż u konkurencji "opcje > zamknij/wyjdź"

#116 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 20 stycznia 2011 - 23:09

iPhone 4 - używam od października zeszłego roku. Kupiłem go tylko dlatego, że zapłaciłem za niego śmieszne pieniądze 1500zł.
Dziś mam już utartą opinię o nim...
na duże plusy zasługuje:
+ dotyk
+ duży wybór aplikacji i gier (na uznanie zasługuje: tom tom, mobile mouse. Duże wrażenie robią gry typu: Worms2, THPS2, NFSU itp), niezmiernie ciesze się, że mam JB i program installous dzięki któremu można za free po WiFi ściągać aplikacje. Apple store ma naprawdę chore ceny.
chyba na tym kończą się jego zalety, zapomniałbym o lansie- reakcja otoczenia zawsze jest taka sama "o masz iphone! pokaż!"

Nie masz się czym chwalić, aplikacje są za grosze (po za nawigacjami, ale nawet one co jakiś czas są sprzedawane za polowe ceny), gry itd. często promocje na 0,99$ lub free total

minusy:
- durne wejście do zasilania / USB (zawsze musisz mieć ze sobą kabel, ponieważ zazwyczaj nikt nie ma produktów apple)

Zmień, poszukaj nowych znajomych xD

- jak się rozładuje/wyłączy trzeba czekać około 5min. na to aby się włączył (irytujące gdy chcesz coś szybko załatwić)

Fakt, raz na rok się zdaży, ale fakt irytujące...

- karty microSIM (totalne dno, jak przytrafi Ci się jedna sytuacja z powyższych, nie możesz przełożyć karty do innego telefonu)

Zawsze mam adapter w portfelu razem z drobnymi, jeszcze nie potrzebowałem...

- jeżeli nie wyłączysz usługi internetu Twój rachunek może przyprawić Cię o zawrót głowy

Smartfon bez neta to nie smartfon

- jak na muzyczne urządzenie powinien grać głośniej (głośnik zewnętrzny)

? Dresiasz jakiś ? xD

Piksele to nie wszystko, jak na tego typu urządzenia robi bardzo dobre fotki i filmy

- kilkanaście równie wqrwiających drobnostek, nie wyślesz/odbierzesz: fotki, mp3, filmu via Bluetooth, nie odbiera wizytówek (kontaktów) innych formatów nokia / se itp.; po podłączeniu do komputera nie wykrywa go jak pamięć masową, nie ustawisz sobie szybko i łatwo dzwonka, dźwięku SMS, nie zgrasz sobie mp3 z innego kompa.....

Z wizytowkami zawsze jaja byly, do kiedy wszyscy mieli nokie to jakoś działało... kontakty nie widzę problemu, outlook, Google, Windows contacts... Dzwiek dzwonka via iTunes, SMS po jb, nie widze problemu, nie mów ze cię nachodzi na zmianę od tak sobie ?

- obudowa nie jest trwała po miesiącu w kieszeni z drobnymi/kluczami nie wygląda zbyt ciekawie (chociaż lepiej wykonana niż w poprzednikach)

Obudowa jest trwała, lecz podatna na zarysowania, to nie to samo...

Sprawa Bluetootha często wprowadza mnie w zażenowanie.... jak ktoś mnie prosi o przesłanie / odebranie czegoś, krew jaśnista mnie wtedy zalewa!!!!!!! reakcja ludzi też jest zawsze taka sama "telefon za 1,5k i nie możesz używać bluetooth'a",

Masz jb i zamiast zainstalować pożyteczne rzeczy to ty piraty ciagniesz? O ibluenova słyszałeś ? Z reszta na te nędzne kilka kB/s które bt wyciąga szkoda nerwów...

p.s.
mi osobiście podoba się opcja w galerii zdjęć z miejscem na mapie Jesteś normalny? Chcesz kupić iPhona? Kupuj, ale PRZENIGDY nie płać za niego wartości rynkowej- nie jest tego wart.

Jak najbardziej jest wart tych niecałych 2,5k nowka z Apple store, do tej pory kupowałem telefony bez abo za około 2k, za 500zl wiecej mam coś co jest wiecej niż tylko smartfonem...

#117 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 stycznia 2011 - 23:15

iPhone 4 - używam od października zeszłego roku. Kupiłem go tylko dlatego, że zapłaciłem za niego śmieszne pieniądze 1500zł.
Dziś mam już utartą opinię o nim...
na duże plusy zasługuje:
+ dotyk
+ duży wybór aplikacji i gier (na uznanie zasługuje: tom tom, mobile mouse. Duże wrażenie robią gry typu: Worms2, THPS2, NFSU itp), niezmiernie ciesze się, że mam JB i program installous dzięki któremu można za free po WiFi ściągać aplikacje. Apple store ma naprawdę chore ceny.
chyba na tym kończą się jego zalety, zapomniałbym o lansie- reakcja otoczenia zawsze jest taka sama "o masz iphone! pokaż!"

minusy:
- jak się rozładuje/wyłączy trzeba czekać około 5min. na to aby się włączył (irytujące gdy chcesz coś szybko załatwić)
- karty microSIM (totalne dno, jak przytrafi Ci się jedna sytuacja z powyższych, nie możesz przełożyć karty do innego telefonu)
- kilkanaście równie wqrwiających drobnostek, nie wyślesz/odbierzesz: fotki, mp3, filmu via Bluetooth, nie odbiera wizytówek (kontaktów) innych formatów nokia / se itp.; po podłączeniu do komputera nie wykrywa go jak pamięć masową, nie ustawisz sobie szybko i łatwo dzwonka, dźwięku SMS, nie zgrasz sobie mp3 z innego kompa.....
- obudowa nie jest trwała po miesiącu w kieszeni z drobnymi/kluczami nie wygląda zbyt ciekawie (chociaż lepiej wykonana niż w poprzednikach)
Sprawa Bluetootha często wprowadza mnie w zażenowanie.... jak ktoś mnie prosi o przesłanie / odebranie czegoś, krew jaśnista mnie wtedy zalewa!!!!!!! reakcja ludzi też jest zawsze taka sama "telefon za 1,5k i nie możesz używać bluetooth'a",

Jesteś normalny? Chcesz kupić iPhona? Kupuj, ale PRZENIGDY nie płać za niego wartości rynkowej- nie jest tego wart.

p.s.
mi osobiście podoba się opcja w galerii zdjęć z miejscem na mapie gdzie robiłeś jakie fotki.

Jak Ciebie nie stać to kup Nokię a nie kradniesz.

#118 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 21 stycznia 2011 - 00:07

http://www.proline.p...acje&grupa=news
2 procki po 1GHz potrzebowałyby baterii 2000mAh
skoro ip4 ma 800Mhz i baterie 1420mAh

#119 elita

elita

• 3 034 postów
  • SkądKalisz, PL

Napisano 21 stycznia 2011 - 00:30

Niestety, nie jest tak kolorowo. Zależnie od producenta i sprzętu do jakiego ma być podpięte urządzenie, masz różne prądy ładowania od 500mA do 1,5A. Co za tym idzie, napięcia również. Wyjściowe 5V zależnie od obciążenia może mieć od około 4,7V do ponad 5V.

No i co z tego, choćbym miał zasilacz 5V 500A to wątpię aby bateria puściła więcej niż potrzebuje. Gorzej jak zasilacz jest za słaby.

#120 stkgsm

stkgsm
  • 36 postów

Napisano 21 stycznia 2011 - 01:48

@dredg sądząc po Twojej wypowiedzi masz całkowicie spraną głowę marketingiem firmy apple.

minusy:
Zmień, poszukaj nowych znajomych xD

wytłumaczę Ci to łopatologicznie (obrazowo jak kto woli). Na Allegro jest około 42.324 telefonów w tym 981 iphonów co stanowi około 2,31% wszystkich komórek. Więc nie mów mi, że prawie każdy z Twoich znajomych ma iphone (chyba, że Twoje znajomości ograniczają się do wirtualnych znajomości np. z tego forum).

Fakt, raz na rok się zdaży, ale fakt irytujące...

widać, jak masz 10-15% baterii to przestajesz używać telefonu i modlisz się, żeby dotrwała do końca dnia

Smartfon bez neta to nie smartfon

Nie znaczy, że może mnie rąbać jak drwale z reklamy mBanku. Powinno być dużo łatwiejsze/szybsze zamykanie aplikacji

? Dresiasz jakiś ? xD

Jak kiedyś nad morzem usiądziesz ze swoją (Real) dziewczyną i będziesz chciał posłuchać czegoś więcej niż szumu morza, może to zrozumiesz.

Piksele to nie wszystko, jak na tego typu urządzenia robi bardzo dobre fotki i filmy

Fakt w życiu miałem tylko jeden droższy telefon ze słabszym aparatem (motorola aura daimond edition) 2mpx to prawdziwy szał ;) tak jak w iphonie 5mpx

Z wizytowkami zawsze jaja byly, do kiedy wszyscy mieli nokie to jakoś działało... kontakty nie widzę problemu, outlook, Google, Windows contacts... Dzwiek dzwonka via iTunes, SMS po jb, nie widze problemu, nie mów ze cię nachodzi na zmianę od tak sobie ?

Rozwalają mnie Twoje wypowiedzi, powiedz komuś kto ma SE, Nokie, Samsunga, żeby wysłał Ci wizytówkę/kontakt zamiast SMSem to przez email… ciekawy jestem jego reakcji. Hehehe z tymi dźwiękami to chyba sam siebie nie słyszysz [każdy użytkownik telefonu może ustawić sobie dzwonek/dźwięk sms z MP3 w 30 sekund bez użycia dodatkowych aplikacji, komputera, iShit’a (czytaj iTunes), i specjalnych formatów]

Obudowa jest trwała, lecz podatna na zarysowania, to nie to samo...

<ściana> zapomniałem nie mówi się, że „ktoś kłamie, tylko, że mija się z prawdą ;)”. Nie kijem go, tylko pałą!!!!

Masz jb i zamiast zainstalować pożyteczne rzeczy to ty piraty ciagniesz? O ibluenova słyszałeś ? Z reszta na te nędzne kilka kB/s które bt wyciąga szkoda nerwów...

Czy szanowny kolega słyszał o tym, żeby iBluenova działał na iOS 4.xx??

Idąc Twoim tokiem rozumowania, wychodząc z domu powinienem obkleić iphona foliami ochronnymi (przód + tył), zamontować na nim cristal case, a następnie włożyć w pokrowiec. Zabrać ze sobą kabel i ładowarkę na wypadek gdyby padła bateria. Najważniejsze, żeby wziąć ze sobą adapter microSIM<=>SIM, bo przecież nie zawsze można mieć dostęp do gniazdka. Tak wiem w samochodzie jest gniazdko zapalniczki (warto więc pamiętać o ładowarce samochodowej). Konieczna jest też lustrzanka tak, aby zdjęcia były odpowiedniej jakości. Koniecznie musisz mieć ze sobą swojego MacBooka bo jeśli spodoba Ci się dzwonek kolegi/koleżanki on prześle Ci ze swojego telefonu na Twojego MacBooka dźwięk, Ty sobie go prze konwertujesz i za pomocą iTunes wgrasz na swojego iPhona- JAK? Oczywiście po kabelku bo bez niego nie ruszasz się z domu (na pewno uda Ci się to zrobić szybciej niż „za pomocą nędznych kilku KB/s). Gdy pijesz piwko na dworze z kumplem i chcesz posłuchać trochę muzyki wyjmujesz kolejny gadżet z plecaka (tak powinieneś mieć plecak bo Ci się to wszystko już po kieszeniach nie mieści), a tam iPad + stacja dokująca z głośnikami, tak, żeby było słychać cokolwiek.
Skoro płaci się tyle za to urządzenie powinno mieć to samo co inni + coś więcej. A ma mniej + ..... nadgryzione jabłko
....... tak wiem Wam te rzeczy nie są potrzebne.... tak jak nie były potrzebne MMSy, nagrywanie filmów, czy wideo-rozmowy w poprzednich generacjach.

@arturcisz
Wypraszam sobie tego typu sugestie. Ja nie napalam się na zakup tego typu gadżetu jak pies na sukę i nie płacę jak za mokre zborze stojąc w długich kolejkach pod iSpotach. Tak samo nie rozumiem jak można się podniecać, dyskutować, płacić większą kasę za taki sam telefon w białej obudowie- totalna głupota.

#121 elita

elita

• 3 034 postów
  • SkądKalisz, PL

Napisano 21 stycznia 2011 - 02:26

Jak kiedyś nad morzem usiądziesz ze swoją (Real) dziewczyną i będziesz chciał posłuchać czegoś więcej niż szumu morza, może to zrozumiesz.

To ile ty chcesz tych dB?

#122 radek96

radek96
  • 758 postów

Napisano 21 stycznia 2011 - 03:33

Samsung Corby bierz, ma dobry głośnik :D

#123 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 21 stycznia 2011 - 08:46

@stkgsm: mozesz sobie wypraszać dalej, i to nie sugestia ale opinia i fakt. Na podstawie Twojej wypowiedzi: "niezmiernie ciesze się, że mam JB i program installous dzięki któremu można za free po WiFi ściągać aplikacje. Apple store ma naprawdę chore ceny." dla mnie jesteś złodziejem, jak chcesz to mnie pozwij za to, zdania nie zmienię. Kupujesz telefon za gruba kase a kradniesz aplikacje, które kosztują około dolara, śmieszny jesteś.

#124 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 21 stycznia 2011 - 10:27

u mnie w pracy/wśród znajomych połowa ludzi ma maki i iphony

mi sie jeszcze iphone4 NIGDY nie rozładował

microsim to przyszlosc standardu, a przejsciowka za micro na SIM kosztuje 30 groszy

jak masz badziewny abonament bez pakietu danych, to tak

musisz miec zepsuty glosnik bo u mnie gra bardzo glosno i to z wlaczonym wyrownywaniem poziomow

bzdury, z tak małą optyką już 2 mpx wystarcza

kwestia modelu biznesowego firmy apple i funkcji bluetootha

Jesteś normalny? Chcesz kupić iPhona? Kupuj, ale PRZENIGDY nie płać za niego wartości rynkowej- nie jest tego wart.

ja za iphone dałem kupe kasy jak tylko wyszedl i nie zaluje ani grosza - moze dlatego, ze jak chce cos komus wyslac to uzywam przeznaczonej do tego technologii czyli np emaila ;)

niezmiernie ciesze się, że mam JB i program installous dzięki któremu można za free po WiFi ściągać aplikacje. Apple store ma naprawdę chore ceny

znaczy co, 0.79 czy 1.5 euro to drogo? czy nawet 5 euro? nie dość że wieśniak to jeszcze złodziej. myslalem ze uratuje cie fakt ze masz 13/w okolicach wieku gimnazjalnego ale wg twojego profilu jestes STARSZY ode mnie i to już jest przykre

jak znam zycie twoj telefon jest pewnie kradziony albo w jakis inny sposob lewy

#125 elita

elita

• 3 034 postów
  • SkądKalisz, PL

Napisano 21 stycznia 2011 - 10:39

Co do BT to niestety jest prawda, nie wiem czemu interface jest tak użytkowo ograniczony, ja rozumiem ochronę treści i np blokadę wysyłania muzyki z itunes itd, to zrozumiałe, no ale wizytówki, zdjęcia z wbudowanego aparatu, czy notatki czy nawet mp3 bez drm (np notatka głosowa) no to chyba by nikomu nie zaszkodziła, a interoperatywność z otoczeniem (do tego powstał BT) byłaby powiększona.

---------- Wpis dodano o 10:39 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:36 ----------

ja za iphone dałem kupe kasy jak tylko wyszedl i nie zaluje ani grosza - moze dlatego, ze jak chce cos komus wyslac to uzywam przeznaczonej do tego technologii czyli np emaila ;)

Aby do kogoś wysłać wizytówkę na emaila to potrzebna mi jego wizytówka, kółko się zamyka :) BT to kółko ładnie otwierał w spotkaniach osobistych.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Bing (1)