Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czy iPhone Apple jest napewno taki super?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
165 odpowiedzi w tym temacie

#76 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 20 stycznia 2011 - 16:44

ja bym sie nie przejmowal przenoszeniem softu, na razie nie ma nic lepszego niz ip4 przede wszystkim na sprzet trzeba patrzec calosciowo : wykonanie, hardware, software a to na ip4 jest 3x tak to ze powstal jakis telefon z tegrą i to dual core nie oznacza to ze bedzie dzialal lepiej motorolla oleje swoich klientow zaraz po wydaniu telefonu jak cala reszta, do tego aplikacje w wiekszosci musza byc zaktualizowane pod ten procek czy będą ? bez aktualizacji moga sie wieszac albo nie wykotzystywac mozliwosci sprzetu wlasnie dlatego automapa bedzie dostepna niedlugo na ioa a na androida nie

#77 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 stycznia 2011 - 17:02

@Chip Zdajesz sobie sprawe ze Twoja wypowiedz jest conajmniej smieszna, wypowiadajac sie o wyzszosci

@ arturcisz

Kolega Topek pokazal Ci mocniejszy niz ip4 telefon, a Ty do niego od cyferkowych onanistow. To chyba dobitnie wskazuje, ze czego telefon by nie mial to jest gorszy od iPka (przynajniej w Twoim rozumieniu).

Osobiscie mialem iphona 2g i 3gs, 2 ipody touch, htc magica, motke milestone i teraz mam i9000 i jakos nie widze tej wielkiej przewagi iosa w normalnym codziennym uzytkowaniu. Tak samo pisze sie smsy, tak samo sie dzwoni (nawet na andku lepiej bo ma ulatwione wybieranie numerow), maile sprawdza sie na obu wygodnie, ios nie oferuje duzo ponad androida. jesli chodzi o appmarket, na stronie 6 byl link do porownania, zachecam do rpzeczytania. Moze w app store jest wiecej dobrych appsow, ale android market sie rozwija. Najwieksza jego zaleta jest to, ze jest systemem OTWARTYM, a jesli mowicie o grach na ipka, to znajdzcie mi porty gier komputerowych takich jak Baldurs Gate.... eee... nie ma??

A co ta otwartość Tobie daje?
"To chyba dobitnie wskazuje, ze czego telefon by nie mial to jest gorszy od iPka (przynajniej w Twoim rozumieniu)." - kompletnie nie rozumiesz, kompletnie. Nie jarają mnie już cyferki, bo to nie ma znaczenia, idę o zakład, że mniej niż promil zna cyferki swoich telefonów, a podniecanie się nimi jest dla mnie śmieszne. Również miałem kilkanaście różnych telefonów, zmieniałem co miesiąc, dwa dopóki nie poznałem iPhone. Wystarcza mi wraz z aplikacjami, które kupiłem.

#78 iAjAj

iAjAj
  • 507 postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 17:08

Nie rozumiem. Gdzie ja użyłem słowa 'wyższość'? Co jest śmiesznego w mojej wypowiedzi? Byłbym bardzo wdzięczny gdybyś mi wskazał to co masz na myśli o ośmieszył mnie publicznie.

kłołt: Sprzętowo może rzeczywiście znalazło by się coś fajnego, ale co z tego jeśli (jak dla mnie przynajmniej) system jest do d...? Ja jestem zapatrzony (przyznaję), ale nie w sam telefon, a system. Swoją drogą sam iPhone też jest piękny koniec kłołta.

@slawrumia- w koncu jakas konkretna odpowiedz z ktora sie zgodze. Producenci telefonow z androidem zamiast aktualizowac swoje maszynki po prostu wypuszczaja nowe, support kuleje, ale wszystko ma 2 dno, jako ze z pomoca przychodza developerzy projektujac modyfikacje systemu. i ten... z tegra wychodzi lg, nie motka, ale to juz mniejsza o to;)

@grzes_l tego to ja nawet nie skomentuje, gdyz jest to prostackie, aroganckie i po prostu chamskie... przez takich wlasnie ludzi wyrobilem sobie opinie o uzytkownikach iphonow, ze maja (lekko) podwyzszone ego.

#79 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 stycznia 2011 - 17:13

iAjAj - wiesz, stary, jeżeli na podstawie używanego sprzętu wyrabiasz sobie opinię o ludziach to sorry, ale pogrążasz tutaj sam siebie.

#80 Chip

Chip
  • 1 571 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 stycznia 2011 - 17:21

Dziwny jesteś, serio.

kłołt: Sprzętowo może rzeczywiście znalazło by się coś fajnego, ale co z tego jeśli (jak dla mnie przynajmniej) system jest do d...? Ja jestem zapatrzony (przyznaję), ale nie w sam telefon, a system. Swoją drogą sam iPhone też jest piękny koniec kłołta.

No i co w związku z tym? Co uważasz w tym fragmencie mojej wypowiedzi za śmieszne? Pisząc, żebyś wskazał miałem na myśli wyjaśnienie o co Ci chodziło. Przeczytałem swój post już z 10 razy i nadal nie widzę w tym nic śmiesznego.

To co napisał slawrumia już chyba było napisane w tym temacie. Poza tym wydajesz się być bardzo wrażliwy skoro uraziła Cię wypowiedź grzes_i. Może trafiła w czuły punkt?

#81 iAjAj

iAjAj
  • 507 postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 17:58

iAjAj - wiesz, stary, jeżeli na podstawie używanego sprzętu wyrabiasz sobie opinię o ludziach to sorry, ale pogrążasz tutaj sam siebie.

Na jakiej podstawie?? chodzilo mi raczej o to, co i w jaki sposob zostalo przekazane. np. 'Stad niechetnie daje sie jakims malcom taki telefon.'
A jesli chodzi o wyrabianie sobie opinii na podstawie sprzetu, zapraszam do tematu iphone 4 vs samsung galaxy s, tam 1 uzytkownik ladnie powiedzial: iPhone to nie telefon dla zwyklych ludzi, czy cos w tym stylu.

@up smieszne jest to ze piszesz o iphonie, nie bedac jego uzytkownikiem...

#82 Chip

Chip
  • 1 571 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 stycznia 2011 - 18:09

To telefon nie może mi się podobać (wizualnie) jeśli nie jestem jego użytkownikiem? Nie mogę lubić systemu, z którego korzystam na iPodzie (tyle, że trochę starszej wersji niż aktualna)? Masz jakieś problemy z myśleniem?

#83 jaco88

jaco88
  • 781 postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 18:22

stać Cię na iP, nie szkoda Ci 2 czy 3k na tel, to go po prostu kup raczej nie będziesz zawiedziony :) a tak poza tematem to... za każdym razem tego typu post kończy się pyskówką :D

#84 iAjAj

iAjAj
  • 507 postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 18:24

ok, no to tak.. hmmmm mercedes mclaren jest super, wyglada nieziemsko, fajnie sie jezdzi, jest wygodny, jeden z najlepszych samochodow, chocna codzien go nie uzytkuje, ale mam innego, starszego mercedesa... taka sama analogia, a sam widzisz jak komicznie brzmi.

#85 Chip

Chip
  • 1 571 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 stycznia 2011 - 18:33

taka sama analogia, a sam widzisz jak komicznie brzmi.

Nie, nie taka sama i nie widzę jak kosmicznie brzmi. Z resztą ciężko mówić o brzmieniu jeśli czyta się tekst napisany na forum, ale mniejsza z tym.
Nie porównuj takich rzeczy i nie przeinaczaj tego co napisałem tak aby pasowało do twoich bzdurnych teorii. Napisałem tyle, że podoba mi się telefon z wyglądu, a między wersjami OS 3.x i 4.x nie ma jakiegoś olbrzymiego przeskoku. Na pewno nie w interfejsie i wielu podstawowych funkcjach (a jeśli już to na duży +). Tak więc za przeproszeniem nie pierdol bo już mnie denerwujesz swoją arogancją i głupotą. Widzę, że nadal masz problemy z logicznym myśleniem. Ale cóż, na upór nie ma lekarstwa.

EDIT: Wiesz co? Przeczytałem jeszcze raz to co napisałeś wyżej i mam do Ciebie jedno pytanie. Oglądałeś kiedyś jakieś testy samochodów? Przecież Ci ludzie którzy testują różne auta, z najwyższych półek niektóre chwalą bardzo, a inne nie. Tak czy inaczej użytkując jakieś auto wyrobili sobie opinię na jego temat i mogą się wypowiadać, oceniać je. Nie mam racji?

#86 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 stycznia 2011 - 18:41

Na jakiej podstawie??

no właśnie na wyjątkowo głupiej (btw. to nie gg - "??" to nie tutaj)

wyrobilem sobie opinie o uzytkownikach iphonow

ktoś coś sobie powiedział - to świadczy tylko o nim, prawda?

a to że ktoś wyrabia sobie opinię o ludziach na podstawie takiej pierdoły jak telefon... przesada.
i to źle świadczy o tobie, a nie użytkownikach takiego sprzętu z jakiego ty korzystasz.
radzę to przemyśleć.

#87 Chip

Chip
  • 1 571 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 stycznia 2011 - 18:46

btw. to nie gg - "??" to nie tutaj

Sorry za OT, ale skojarzyło mi się coś z powyższym cytatem. Miałem już to wcześniej podesłać użytkownikowi iAjAj.
iAjAj, przesłuchaj sobie tego: YouTube - Łona - ĄĘ

PS To tylko jedna cenna minuta Twojego życia.

#88 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 20 stycznia 2011 - 19:07

Sorry za OT, ale skojarzyło mi się coś z powyższym cytatem. Miałem już to wcześniej podesłać użytkownikowi iAjAj.
iAjAj, przesłuchaj sobie tego: YouTube - Łona - ĄĘ

PS To tylko jedna cenna minuta Twojego życia.

Czepianie sie czyjejs pisowni (a w szczegolnosci pojedynczego bledu ortograficznego lub braku PL znakow ) w dyskusji pokazuje jedynie brak argumentow i mentalnosc na poziomie 5 letniego dzicka. Proba wytkniecia czyjejs wady zeby skompromitowac go i tym samym sprobowac wygrac dyskusje w ktorej sie przegrywa jest w mojej opinii niedopuszczalna i stawia cie w moich oczach wraz z 'pOkLiKaSh' i osobami broniacymi swojego analfabetyzmu krzyczac 'mam dysortografie!'. Wybacz ale jezeli masz problemy z czytaniem tekstu bez polskich znakow to problem jest po twojej stronie.

Taka moja opinia o twoim OT - pokazales nim nic wiecej jak brak predyspozycji do cywilizowanej dyskusji.

#89 Chip

Chip
  • 1 571 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 stycznia 2011 - 19:12

@up Już odpowiedziałem użytkownikowi iAjAj przedstawiając swoje kontrargumenty. Poza tym nie interesuje mnie Twoja opinia, chyba, że jesteś psychologiem, socjologiem albo psychiatrą. Brak polskich znaków w czyichś postach uważam wręcz za niekulturalny, o ile wynika z lenistwa, a nie z ograniczeń programowych/sprzętowych. Jeżeli korzystając z forum porozumiewamy się jedynie tekstem pisanym to powinniśmy w miarę możliwości dbać o pisownię i czytelność naszych wypowiedzi. Na żywo łatwiej jest się dogadać z kimś kto nie mówi poprawnie, albo nie do końca składnie, ponieważ język, którym się posługujemy to bardzo mały procent tego co wpływa na to, że rozumiemy rozmówcę. W komunikacji między ludźmi (na żywo) główną rolę odgrywa mowa ciała, intonacja, etc., a nie język. Tak więc uważam, że jeśli brakuje tych rzeczy (co jest nieuniknione jeśli piszemy na forum) to należy zadbać o to, aby to co piszemy było czytelne. Tak, aby rozmówca był w stanie nas zrozumieć. Dlatego właśnie to, że ktoś nie stara się pisać poprawnie uważam za brak kultury i staram się taki brak kultury zwalczać.

#90 MMAniak

MMAniak
  • 344 postów
  • Skądz domu

Napisano 20 stycznia 2011 - 19:21

Kup iPhone'a a już nigdy nie przesiądziesz się na Nokie czy inne dziadostwo :) To tak jakbyś prał zwykłym proszkiem a Vizirem :D

#91 iAjAj

iAjAj
  • 507 postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 19:27

Dobrze, więc dla Ciebie drogi kolego zacznę używać polskich znaków, zresztą, oczywiście nie mając Ci nic za złe ani nie wytykając Ci niczego:
'Ja używałem telefonów a Androidem i ten system na pewno nie jest dla mnie.'
'co masz na myśli o ośmieszył mnie publicznie' - tego to już sam nie rozumiem.

Co więcej pragnąłbym rzec, przyczepiłeś się do mnie natomiast innych użytkowników, np. kolegę arturcisz nie ganisz za sposób pisowni, co tylko i wyłącznie potwierdza tezę kolegi ClassicalGOD, a także znane polskie powiedzenie: 'tonący brzytwy się chwyta.' Dziękuję za uwagę, pozdrawiam i życzę miłego dnia.
Mateusz

P.S. Uważam, że osoba inteligentna oraz elokwentna potrafi znaleźć zamiennik słowa 'p*****l', a używanie wulgaryzmów nie świadczy o wysokim poziomie kultury osobistej (oczywiście jeśli nie zostały zastosowane jako środek poetycki). Pozdrawiam serdecznie

#92 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 20 stycznia 2011 - 19:32

@up
Już odpowiedziałem użytkownikowi iAjAj przedstawiając swoje kontrargumenty. Poza tym nie interesuje mnie Twoja opinia, chyba, że jesteś psychologiem, socjologiem albo psychiatrą.

Brak polskich znaków w czyichś postach uważam wręcz za niekulturalny, o ile wynika z lenistwa, a nie z ograniczeń programowych/sprzętowych. Jeżeli korzystając z forum porozumiewamy się jedynie tekstem pisanym to powinniśmy w miarę możliwości dbać o pisownię i czytelność naszych wypowiedzi.
Na żywo łatwiej jest się dogadać z kimś kto nie mówi poprawnie, albo nie do końca składnie, ponieważ język, którym się posługujemy to bardzo mały procent tego co wpływa na to, że rozumiemy rozmówcę. W komunikacji między ludźmi (na żywo) główną rolę odgrywa mowa ciała, intonacja, etc., a nie język. Tak więc uważam, że jeśli brakuje tych rzeczy (co jest nieuniknione jeśli piszemy na forum) to należy zadbać o to, aby to co piszemy było czytelne. Tak, aby rozmówca był w stanie nas zrozumieć.
Dlatego właśnie to, że ktoś nie stara się pisać poprawnie uważam za brak kultury i staram się taki brak kultury zwalczać.

Bzdura - brak polskich znakow jest znacznie bardziej kulturalny niz usiłowanie ponizania uzytkownika bedacego przeciwnikiem w dyskusji - twoj post na ktory odpowiadalem byl pozbawiony kultury na tyle, ze smialo moge uznac cie za hipokryte nie wspomne juz nawet o fakcie, ze takie rzeczy wytyka sie na PW.

Dodam jeszcze ze dla normalnej osoby tekst pisany bez polskich znakow jest rownie czytelny a badania dowodza, ze przy odczycie znanego slowa ani kolejnosc ani akcent znakow nie ma duzego znaczenia. Innymi slowy cala twoja argumentacja jest co najmniej chybiona.

#93 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 stycznia 2011 - 19:37

Popieram przedmówce. Może pan "Cip" ma ciężki dzień i musi się wyżyć ukazując jaki jest :)

#94 Chip

Chip
  • 1 571 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 stycznia 2011 - 19:42

Dobrze, więc dla Ciebie drogi kolego zacznę używać polskich znaków, zresztą, oczywiście nie mając Ci nic za złe ani nie wytykając Ci niczego:
'Ja używałem telefonów a Androidem i ten system na pewno nie jest dla mnie.'
'co masz na myśli o ośmieszył mnie publicznie' - tego to już sam nie rozumiem.

Co więcej pragnąłbym rzec, przyczepiłeś się do mnie natomiast innych użytkowników, np. kolegę arturcisz nie ganisz za sposób pisowni, co tylko i wyłącznie potwierdza tezę kolegi ClassicalGOD, a także znane polskie powiedzenie: 'tonący brzytwy się chwyta.' Dziękuję za uwagę, pozdrawiam i życzę miłego dnia.
Mateusz

P.S. Uważam, że osoba inteligentna oraz elokwentna potrafi znaleźć zamiennik słowa 'p*****l', a używanie wulgaryzmów nie świadczy o wysokim poziomie kultury osobistej (oczywiście jeśli nie zostały zastosowane jako środek poetycki). Pozdrawiam serdecznie

'Ja używałem telefonów a Androidem i ten system na pewno nie jest dla mnie.' - zamiast "a" ma być "z"
'co masz na myśli o ośmieszył mnie publicznie' - zamiast "o" ma być "i"

Jako, że nie należę do ludzi z anielską cierpliwością to pod wpływem Twoich postów skoczyło mi ciśnienie i zapewne dlatego (szybkie pisanie) przez przypadek wcisnąłem klawisze, które leżały obok tych, które chciałem nacisnąć.

Nie przyczepiłem się do wszystkich, bo nie wszyscy mnie tak denerwują. Aczkolwiek na tym forum już przynajmniej z pięć razy zwróciłem uwagę użytkownikom odnośnie polskich znaków wklejając link do tego samego filmiku - jak chcesz to sobie poszukaj. Myślę, że to jest wystarczającym dowodem na to, że nie użyłem tego jako przysłowiowej brzytwy.

AD PS Osoba elokwentna i kulturalna nie zawsze musi być osobą opanowaną. Myślę, że każdemu mogą puścić nerwy i każdemu z was kiedyś puściły, niezależnie od tego jak bardzo kulturalni jesteście.

Tak czy inaczej jeśli chcesz doszukać się braku kultury w moich postach to możesz mnie śmiało inwigilować, ponieważ nigdzie poza tym tematem, poza tymi kilkoma postami mi jej nie zabrakło. Po prostu Tobie jedynemu na tym forum udało się mnie tak bardzo zdenerwować.

PS Przepraszam wszystkich za mój brak kultury na poprzedniej stronie tego tematu. Szczerze.

PSS A można było tego uniknąć...

...wątek ma trochę absurdalnego humoru, użytkownicy nie obrzucają się błotem (narazie), zostawiłbym. Do świtu przynajmniej :lol:

Powyższych postów nie chce mi się już zwyczajnie komentować. Palce mnie bolą. Dobranoc.

#95 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 stycznia 2011 - 19:50

Mimo wszystko proponuję się nie denerwować, nie narażać na niepotrzebne skoki ciśnienia i po prostu spędzić przyjemnie dzisiejszy wieczór bez jakiejkolwiek napinki :) każdemu mogą czasem puścić nerwy :) lepiej na forum niż np. w sklepie :D

#96 iAjAj

iAjAj
  • 507 postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 19:51

Uważam, że najrozsądniejszym rozwiązaniem jest przekazać sobie znak pokoju i zakończyć tą bezsensowną dyskusje. Chciałbym jeszcze dorzucić swoje trzy grosze odnośnie linku, który wrzuciłem. Od dawna wiadomo, że polski rap jest słaby, ale czegoś takiego bym się nie spodziewał.

#97 Verex13

Verex13
  • 1 093 postów
  • SkądTczew (k. Gdańska)

Napisano 20 stycznia 2011 - 19:52

@Chip - kolega myśli podobnie jak ja. Przestańcie się obrzucać błotem, bo czytając wasze wypowiedzi w pewnym momencie przestałem je czytać. Zaniżacie poziom forum, który według mnie jest dość wysoki. Może więc docenicie prace modów i skończycie się kłucić? Patrzcie na temat - "czy iPhone Apple jest napewno taki super?" Myślę że autor nie miał na celu zakładania tematu w którym użytkownicy będą się kłucić o wywyższanie iPhone'a nad innymi sprzętami przez 7 stron! //edit: koledzy już mnie troszkę wyprzedzili..

#98 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 20 stycznia 2011 - 19:55

ja mysle ze ma 10 lat , i klopoty z czytaniem :) nawet nie zauwazylem ze ktoś nie używa ogonków gdybym o tym nie przeczytał to bym żył w nieświadomości sam nie używam polskich znaków ale to naleciałość z dawnych czasów kiedy pisanie na IRCu z ąę powodowało palpitacje u linuxowców i na odwrót . zreszta chyba nie ma nadal standardu no chyba ze utf-8 ale już widzę że pisanie z ąę na iphonie jest powolne, Jest jakiś sposób na pisanie polskich znaków bez przytrzymywania ?

#99 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 stycznia 2011 - 19:59

Dołączam się do pytania :)

#100 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 stycznia 2011 - 20:00

Przesuń palec na literze do góry (swype to type)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych