Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Allegro - Johnnyvodka

• This topic is locked This topic is locked
417 replies to this topic

#176 Laz

Laz
  • 799 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 November 2012 - 14:57

A jakie to ma znaczenie, czy t MacBook, iPad, czy iPhone? ;) Na sto procent nie będzie z tym problemu, przeczytaj przynajmniej ze dwie strony tego wątku.

Tylko zanim Ci ten iPhone przyjdzie to 5S wyjdzie ;)

#177 ayatsuri

ayatsuri
  • 16 posts

Posted 10 November 2012 - 22:54

Kupiłem u jonnego vodki iphona 5 22 września. Jest osoba która kupiła telefon w podobnym czasie od tego użytkownika i już go dostała?

#178 Arecki22

Arecki22
  • 46 posts

Posted 11 November 2012 - 13:18

właśnie to mnie tylko odstrasza że zamówię teraz a odbiorę kurcze w marcu

#179 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2464 posts

Posted 11 November 2012 - 13:20

@ayatsuri
akurat nic w tym dziwnego skoro dostępność iP w Stanach to również 3-4 weeks. Więc te 3-4 tygodnie musisz doliczyć do jakiś 2 miesięcy;)

#180 pavi7600

pavi7600

• 1199 posts

Posted 11 November 2012 - 13:33

@ayatsuri
akurat nic w tym dziwnego skoro dostępność iP w Stanach to również 3-4 weeks. Więc te 3-4 tygodnie musisz doliczyć do jakiś 2 miesięcy;)

Tylko, że w aukcji nie ma dokładnie podane (mówię o aukcji z najmocniejszym modelem), że czeka się z dostepnością tylko, że przybliżony czas oczekiwania jest 5 tyg. Więc jeżeli kupiłbym u Niego telefon i to wymagałbym go po ok. 5 tyg. a nie po 4 miesiącach. Bo po coś się podaje termn dostawy prawda? Więc albo się pisze dostawa ok 5 tyg. albo dostawa ok 5 tyg. plus kolejne 3-4 tyg w zależności od dostępności. Pozdrawiam

#181 Arecki22

Arecki22
  • 46 posts

Posted 11 November 2012 - 13:48

już pomijam kwotę 3299 zamrożoną :):)

#182 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2464 posts

Posted 11 November 2012 - 14:04

IMO kupowanie u niego iPhone'a nie jest opłacalne właśnie ze względu na długi czas oczekiwania (3-4 tygodnie + pewnie 2-2,5 miesiąca na dostawę) oraz nie aż tak wielką różnicę cenową. Co innego komputer na który w większości przypadków można poczekać (a za różnicę w cenie kupić np. iPada mini:)

#183 GRZECHO

GRZECHO
  • 229 posts
  • SkądGdynia

Posted 11 November 2012 - 14:23

już pomijam kwotę 3299 zamrożoną :):)

Jak zamówisz w sklepie apple to też pobiorą ci płatność natychmiast z konta, a telefon za 4-5 tygodni.

#184 pavi7600

pavi7600

• 1199 posts

Posted 11 November 2012 - 14:28

Jak zamówisz w sklepie apple to też pobiorą ci płatność natychmiast z konta, a telefon za 4-5 tygodni.

Może i 4-5 tyg. ale nie 4-5 tyg. plus 2-4 miesiące czekania na dostawę. No i ciekawy jestem - jeżeli wódka napisałby w aukcji czas oczekiwania 3-5 miesiecy to ktoś by kupował? A tak jak już ktoś wpłaci kasę bo w opisie pisze, że dostawa ok 2 miesięcy to juz czeka i czeka i czeka.

#185 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 11 November 2012 - 14:35

Ja już pisałem, on jest uczciwy i sprzęt wysyła. Ale czekać można i pół roku, znajomy kupił MBP 15'' a nim go dostał pojawiły się modele Retina. Ja bym się wściekł. Zanim dojdą te paczki z USA rynek się nasyci i bez problemów kupicie za 2500zł z Polski.

#186 pavi7600

pavi7600

• 1199 posts

Posted 11 November 2012 - 14:44

IMO kupowanie u niego iPhone'a nie jest opłacalne właśnie ze względu na długi czas oczekiwania (3-4 tygodnie + pewnie 2-2,5 miesiąca na dostawę) oraz nie aż tak wielką różnicę cenową. Co innego komputer na który w większości przypadków można poczekać (a za różnicę w cenie kupić np. iPada mini:)

No oczywiście, że można czekać tylko dlaczego mam czekać więcej niż jest podane w aukcji? Wytłumacz mi to bo nie rozumiem. Rozumiem poślizg paru dni ale nie 2 miesiące. I np. dlatego kupuję u Niego sprzęt ponieważ cena jest dobra ale dostawa ma być w określonym czasie, który podany jest w aukcji. Koniec kropka. Powiedzmy, że zamawiam sprzęt, który jest mi potrzebny do pracy i mam go dostać w czasie podanym w aukcji bo np wyjeżdzam w delegację - i co dostawa ma poślizg 1-2 miesiące i ja jestem np. bez laptopa niezbędnego mi do pracy. I co siedzę sobie spokojnie i wychwalam sprzedawcę.? Nie - rezygnuję z zakupu - wystawiam negatywa i niestety idę kupić gdzie indziej niestety drożej. Pozdrawiam

- - - Połączono posty - - -

Ja już pisałem, on jest uczciwy i sprzęt wysyła. Ale czekać można i pół roku, znajomy kupił MBP 15'' a nim go dostał pojawiły się modele Retina. Ja bym się wściekł.

Zanim dojdą te paczki z USA rynek się nasyci i bez problemów kupicie za 2500zł z Polski.

Nikt (napewno nie ja ) Mu nie zarzuca, że jest nieuczciwy tylko jednak opis aukcji jest niezgodny z rzeczywistośćią. Dokładnie jak piszesz też bym szczęśliwy nie był z takim terminem oczekiwania. I zamrożoną kasą - którą ktoś gdzieś obraca - a tak to sobię mogę np. 10 k na lokatę półroczną wrzucić i parę groszy urośnie.....choć przy naszych bankach to kto wie .......

#187 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2464 posts

Posted 11 November 2012 - 14:48

@pavi7600
A czy ja Cie namawiam to zakupów u niego?:) Nie znam gościa, kupowałem u niego jeden raz Air'a dla znajomej. Nie było ciśnienia aby komputer był natychmiast a za różnicę w cenie USA/PL znaleźliśmy jeszcze na Allegro iPada 2 w stanie idealnym. Jak ktoś kupuje komputer do pracy to faktycznie ryzyko (ogólnie z aukcji w których sprzęt jest wysyłany z USA). Tak ma że podaje 5 tygodni a trwa to na ogół dłużej. Jeden wystawi negatywa, drugi poczeka myśląc "wytrwałem 5 tygodni to dam radę jeszcze 2";)

#188 pavi7600

pavi7600

• 1199 posts

Posted 11 November 2012 - 14:57

@pavi7600
A czy ja Cie namawiam to zakupów u niego?:) Nie znam gościa, kupowałem u niego jeden raz Air'a dla znajomej. Nie było ciśnienia aby komputer był natychmiast a za różnicę w cenie USA/PL znaleźliśmy jeszcze na Allegro iPada 2 w stanie idealnym. Jak ktoś kupuje komputer do pracy to faktycznie ryzyko (ogólnie z aukcji w których sprzęt jest wysyłany z USA). Tak ma że podaje 5 tygodni a trwa to na ogół dłużej. Jeden wystawi negatywa, drugi poczeka myśląc "wytrwałem 5 tygodni to dam radę jeszcze 2";)

Ja też Go nie znam - i oprócz poślizgów w dostawie wygląda wszystko super. Namawiać mnie nikt nie musi bo z zakupami z USA to akurat mam najmniejszy problem i z dostawą też w parę tygodni a nie miesiecy. Tu nie chodzi o ciśnienie czy parcie na szkło - tylko jeżeli jak napisalem w aukcji podane by było - czas dostawy 4-5 miesięcy - to ilu ludzi by się tą aukcją zainteresowało? Co do wysyłki z USA to akurat mam wieści z pierwszej ręki i u żródła więc przy dobrych wiatrach paczka jest w stanie dojść w 4 tyg. wiem z doświadczenia. Więc 5 tyg jest jak najbradziej realne. Inaczej by to wyglądało jeżeli w opisie by było np - dostawa ok 5 tyg. plus minus 2 tyg. dłużej. Ale 2-3 miesiące dodatkowe...? No tak jeden poczeka a drugi nie - a denerwuje sie każdy prawda? Ponieważ tu w grę jednak wchodzą dosyć dużę pieniążki prawda.

#189 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2464 posts

Posted 11 November 2012 - 15:02

Ej, nie popadajmy ze skrajności w skrajność. Po 5 miesięcy paczki od niego nie idą:)

#190 Arecki22

Arecki22
  • 46 posts

Posted 11 November 2012 - 17:08

ja własnie dokonałem u niego zakupu iphone zobaczymy ile pójdzie licze że w lutym może koniec stycznia będzie

#191 pavi7600

pavi7600

• 1199 posts

Posted 11 November 2012 - 20:02

Ej, nie popadajmy ze skrajności w skrajność. Po 5 miesięcy paczki od niego nie idą:)

A kto tu popada w skrajność. Więc odeprzyj moje argumenty odnośnie wysyłki. Towar zgodny z opisem - fakt. Ceny dobre - fakt. Dotrzymanie terminu dostawy - tragedia - wiec już rzeczywistość niezgodna z opisem. Jakoś nie doczytałem, żeby ktoś dostał towar przed terminem opisanym w aukcji (może przeoczyłem). Mówisz, że od Niego paczki nie idą 5 miesięcy - może przesadziłem choć i takie opinie doczytałem. Ale jak pisałem 3-4 miesiące z USA też nie idą - więc narawdę się nie dogadamy - tylko niestety faktom nie zaprzeczysz i ich nie podwarzysz. Więc podsumowując każdy moze kupować gdzie chce i czekać ile chce tylko proszę o nie wciskanie ludziom tekstów odnośnie terminów wysyłki (że większość kupujących zadowolonych tylko wysyłka się przedłużyła) - że to jest ok czekać o 2 - 3 miesiące dłużej niż to jest w opisie aukcji - bo papier wszystko przyjmie. Pozdrawiam

#192 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2464 posts

Posted 11 November 2012 - 20:36

Człowieku zluzuj trochę bo jakiś strasznie nerwowy jesteś. To dyskusja na luzie, nie traktuj każdego wpisu jako ataku na swoją osobę.

#193 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 11 November 2012 - 20:56

Człowieku zluzuj trochę bo jakiś strasznie nerwowy jesteś. To dyskusja na luzie, nie traktuj każdego wpisu jako ataku na swoją osobę.

Nie wiesz że Johny Vodka to dla niego konkurencja bo sprzedaje dużo taniej i ma renomę.

Straszny pies ogrodnika z tego pavi7600, nie próbuj już tak zniechęcać bo robi się to śmieszne. Każdy wie że trzeba czekać ale cena to rekompensuje.

#194 pavi7600

pavi7600

• 1199 posts

Posted 11 November 2012 - 21:03

Oj człowieku sam wyluzuj bo mnie to ani ziębi ani grzeje. Ponieważ nie moje pieniądze ani nie moje nerwy podczas czekania. Dyskusja na luzie tylko jak się kończą argumenty to się właśnie pisze takie posty kompletnie nic nie wnoszące do dyskusji jak Twój. No ale licznik postów bije....

#195 Arecki22

Arecki22
  • 46 posts

Posted 11 November 2012 - 21:10

co do czasu oczekiwania to byłem w play w naszym mieście małym wrześni maja 35 zamówień na iPhone wyczerpane już do końca roku niestety polska to kraj trzeciego świata jeśli chodzi o firmę apple

#196 pavi7600

pavi7600

• 1199 posts

Posted 11 November 2012 - 21:15

Nie wiesz że Johny Vodka to dla niego konkurencja bo sprzedaje dużo taniej i ma renomę.

Straszny pies ogrodnika z tego pavi7600, nie próbuj już tak zniechęcać bo robi się to śmieszne. Każdy wie że trzeba czekać ale cena to rekompensuje.

Oj chłopcze. Ja na konkurencję nie patrzę i mnie nie obchodz. Co ma piernik do wiatraka człowieku. Poczytaj dokładnie co piszę a jak masz problemy ze zrozumiemiem to mogę Ci przetłumaczyć z polskiego na polski. Ja nie mam w zwyczaju wypowiadać się o konkurencji ponieważ każdy kupuje gdzie chce i za ile chce. I to wyrażnie napisałem w paru postach, że wódka ma towar zgodny z opisem i w dobrych cenach tylko czas dostawy tragiczny i niezgodny z opisem aukcji. I sam nawet napisałeś w swoim poście wczesniej, że sam byś się wściekł jabyś musiał czekać i czekać i i podczas tego czekania wypuściliby nowy model. Więc popatrz i poczytaj co sam piszesz wcześniej bo potem to trochę wszystko dziwnie i śmiesznie wychodzi. No jeżeli uważasz (i jeszcze wypowiadasz się w imieniu wszystkich), że rzetelne poinformowanie potencjalnego kupującego o terminach wysyłki i dostawy jest śmieszne to już Twoje zdanie. Bo niestety nie wszyscy wiedzą, ze trzeba tyle czekać i może nie chcą tyle czekać tylko wolą kupić drożej ale mieć towar szybciej.

#197 Arecki22

Arecki22
  • 46 posts

Posted 11 November 2012 - 21:41

wojna widzę na całego :):)

#198 Creator

Creator
  • 132 posts
  • SkądElbląg, PL

Posted 11 November 2012 - 22:02

Oj chłopcze. Ja na konkurencję nie patrzę i mnie nie obchodz. Co ma piernik do wiatraka człowieku.

W takiej sytuacji mam nadzieję, że nie jesteś jego konkurencją bo z takim podejściem prędzej czy jeszcze prędzej się wyłożysz.

Ja nie mam w zwyczaju wypowiadać się o konkurencji ponieważ każdy kupuje gdzie chce i za ile chce.

wódka ma towar zgodny z opisem i w dobrych cenach tylko czas dostawy tragiczny i niezgodny z opisem aukcji.

Aha.

Od siebie dodam, że z tego co znajomy mi mówił, zamawiając od niego od razu po zakupie przysyła maila, że na dostawę czeka się ponad 2 miesiące i jeżeli to komuś nie pasuje może zwrócić wpłaconą kwotę od ręki. Wiadomo, że rzetelniej byłoby gdyby od razu w aukcji o tym informował jednak póki nie ma negatywnych komentarzy a są chętni po co cokolwiek zmieniać? W końcu biznes bardzo często sprowadza się do zdobycia celu w nieważne jaki sposób.

#199 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 11 November 2012 - 22:09

Przytaczając stare polskie przysłowie, ''ruszysz gów** a będzie śmierdzieć'' :) I to właśnie taka sytuacja, lepiej już nie ''ruszać'' bo nie ma sensu. :)

#200 pavi7600

pavi7600

• 1199 posts

Posted 11 November 2012 - 22:23

W takiej sytuacji mam nadzieję, że nie jesteś jego konkurencją bo z takim podejściem prędzej czy jeszcze prędzej się wyłożysz.

Aha.

Od siebie dodam, że z tego co znajomy mi mówił, zamawiając od niego od razu po zakupie przysyła maila, że na dostawę czeka się ponad 2 miesiące i jeżeli to komuś nie pasuje może zwrócić wpłaconą kwotę od ręki. Wiadomo, że rzetelniej byłoby gdyby od razu w aukcji o tym informował jednak póki nie ma negatywnych komentarzy a są chętni po co cokolwiek zmieniać? W końcu biznes bardzo często sprowadza się do zdobycia celu w nieważne jaki sposób.

Nie wiem czemu niby mam się wykładać. Jeśli coś mam do zaoferowania to staram się tak to przedstawić i zaoferować, żeby ktoś to odemnie kupił a nie poprzez oczernianie czy kłamanie o konkurencji. Zawsze mówie - proszę poszukac u innych i jeżeli ktoś chce to wraca do mnie a jak nie to trudno - będzie ktoś inny. No ale widzę, że nasza mentalność nadal sprowadza się to jakiś podstępków, niedomówień itp. itd.
Aha no i klasyk ''mój znajomy mi powiedział''. Zawsze jest ktoś tam, gdzieś tam, ileś tam. No ale internet ma to do siebie, że pozostaje się anonimowym i niestety wszystkiego się nie da sprawdzić ani potwierdzić prawda? Bo przecież nie wkleisz tu tego maila na potwierdzenie o możliwości rezygnacj z zakupu z powodu wydłużonego czasu dostawy. Więc papier wszystko przyjmie.
No w tym, że stosuje się różnego sposobu chwyty w celu podniesienia sprzedaży to się zgodzę prawie w całośći. Bo można też inaczej zdobyc biznes - rzetelną i dokładną informacją przed a nie po zakupie.

- - - Połączono posty - - -

Przytaczając stare polskie przysłowie, ''ruszysz gów** a będzie śmierdzieć'' :)

I to właśnie taka sytuacja, lepiej już nie ''ruszać'' bo nie ma sensu. :)

Dobre. Takie śmieszne, że się zapomniałem uśmiać.

Kolejny Twój post wnoszący do tematu komletnie nic. No ale jak argumentów brak to się pisze co widać. Ale licznik postów bije.......

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users