Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Allegro - Johnnyvodka

• Zamknięty Temat jest zamknięty
417 odpowiedzi w tym temacie

#226 pavi7600

pavi7600

• 1 199 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 15:44

Po 64 dniach od kliknięcia Kup teraz na aukcji Johnnego w końcu doszedł do mnie iPhone. Paczka została nadana z Warszawy.

No to teraz czekamy na komentarz na allegro - bo domyślam się, że się pojawi prawda?

#227 ayatsuri

ayatsuri
  • 16 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 16:00

No to teraz czekamy na komentarz na allegro - bo domyślam się, że się pojawi prawda?

Komentarz nie jest priorytetem w moim przypadku. Ale oczywiście, że się należy. Już wystawiam

Edit. Aukcja z iPhonem znikła mi z zakładki kupione oraz z wystawiania komentarzy. I omyłkowo wystawiłem komentarz do innej aukcji (bo nie przeczytałem nazwy) Johnnego. Jak wystawić komentarz za iPhone?

#228 Arecki22

Arecki22
  • 46 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 16:52

po 30 dniach aukcji nie ma archiwum allegro

#229 pavi7600

pavi7600

• 1 199 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 16:58

Komentarz nie jest priorytetem w moim przypadku. Ale oczywiście, że się należy. Już wystawiam

Edit. Aukcja z iPhonem znikła mi z zakładki kupione oraz z wystawiania komentarzy. I omyłkowo wystawiłem komentarz do innej aukcji (bo nie przeczytałem nazwy) Johnnego. Jak wystawić komentarz za iPhone?

Czyli przez swoją nieuwagę wystawiłeś komentarz za sprzęt, którego jeszcze nie masz? Super. To teraz możesz czekać nawet dłużej. A co do ceny to nie chcę Cię martwić ale spokojnie można mieć tą konfigurację laptopa razem z gwarancją AppleCare za podobną cenę - może z 200 zł drożej. I sprzęt rónież z USA w ciągu 4-6 tyg. Pozdrawiam

#230 ayatsuri

ayatsuri
  • 16 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 17:19

Czyli przez swoją nieuwagę wystawiłeś komentarz za sprzęt, którego jeszcze nie masz? Super. To teraz możesz czekać nawet dłużej. A co do ceny to nie chcę Cię martwić ale spokojnie można mieć tą konfigurację laptopa razem z gwarancją AppleCare za podobną cenę - może z 200 zł drożej. I sprzęt rónież z USA w ciągu 4-6 tyg. Pozdrawiam

Wystawiłem komentarz za przedmiot z którego zrezygnowałem i otrzymałem już zwrot pieniędzy. Trochę kiepsko, ale co zrobić.

#231 pavi7600

pavi7600

• 1 199 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 17:29

Wystawiłem komentarz za przedmiot z którego zrezygnowałem i otrzymałem już zwrot pieniędzy. Trochę kiepsko, ale co zrobić.

No to teraz to już całkiem pomotanie z poplątaniem zrobiłeś. Wystawiłeś komentarz za sprzęt, który odmówiłeś, a za sprzęt, który kupiłeś i dostałeś nie dasz rady wystawić bo się nie da. Hmm....Dobre.

#232 Vito72

Vito72
  • 91 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 20:15

No bez jaj . Coś mi się zdaje ze niektóre posty w tym wątku są tylko po to aby pan Jony był na topie, były tu już rożne opowiastki ale Twoja ayatsuri jest najoryginalniejsza.

#233 pavi7600

pavi7600

• 1 199 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 20:28

A ja coś takiego znalazłem w pomocy na Allegro:
"
Ile mam czasu na ocenę sprzedaży i skomentowanie transakcji po jej zakończeniu?
Listę transakcji, do których możesz wystawić komentarz, znajdziesz w zakładce Moje Allegro > Moje konto > Komentarze: Wystaw. Każda transakcja znajduje się na liście przez 60 dni. Po upływie tego czasu zostaje automatycznie przeniesiona do archiwum i znika z listy.
Jeśli chcesz skomentować starszą transakcję, możesz skorzystać z dwu możliwości:
•odnaleźć automatyczne powiadomienie e-mail, informujące o dokonanym zakupie lub sprzedaży przedmiotu; kliknij w znajdujący się w nim link Po zakończeniu transakcji warto wystawić Kontrahentowi odpowiedni komentarz;
•wejść do zakładki Moje Allegro > Moje konto > Komentarze: Wystaw i kliknąć w link Wystaw komentarz do innych transakcji; w tym wypadku musisz znać numer przedmiotu i nazwę kontrahenta."

Nie jest to trudne do znalezienia i zrobienia oraz wystawienia komentarza nawet po długim okresie od zakupu. No chyba, że się wcale przedmiotu nie kupiło....tak sobie tylko gdybam.....No chyba, że wszystkie maile, informacje zarówno w Twojej skrzynce mailowej oraz w zakładkach na allegro magicznie wyparowały........

#234 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 20:58

Spisek! Ja również mu nie wystawiłem komentarza (pozytywnego) bo mi się nie chciało szukać maila z linkiem do aukcji i co?

#235 bacaaa

bacaaa
  • 392 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 listopada 2012 - 21:16

Spisek! Ja również mu nie wystawiłem komentarza (pozytywnego) bo mi się nie chciało szukać maila z linkiem do aukcji i co?

No to masz przerąbane hehe. Ten wątek jakiś się dziwny zrobił ...

#236 pavi7600

pavi7600

• 1 199 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 21:25

I nic. To tylko świadczy o Twoim podejściu do tematu kupna-sprzedaży na allegro i wystawienia komentarza lub nie. Oczywiście to nie jest obowiązek. Więc każdy robi co chce. Ale chyba im więcej prawdziwych i rzetelnych komentarzy ma sprzedający na allegro tym mniejsze ryzyko i mniejsza liczba płaczących tu na forum oszukanych ludzi przez różnych dziwnych sprzedawców. Więc to, że Tobie sie nie chciało szukać - no cóż trudno - mam nadzieję, że innym się chce i będzie chciało.
Spisek powiadasz.... dobre, dobre. Nie wiem śmiać się czy płakać. Spiskiem to chyba można nazwać wystawianie komentarza "niby przez pomyłkę" za zakup towaru, z którego się zrezygnowało, a nie chce się poszukać i wystawić za towar "niby" zakupiony. Ciekawe ile takich komentarzy "przez pomyłkę" zostało wystawionych. Więc bądzmy poważni bo jak to powiedzieli w jakimś filmie: "kręcić to my a nie nas".
I naprawdę czekam na nowe posty od różnych forumowiczów zwłaszcza świeżych (na forum) ze znikomą liczbą postów - bo zaczyna mnie to naprawdę bawić.

#237 Vito72

Vito72
  • 91 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 21:52

No to masz przerąbane hehe. Ten wątek jakiś się dziwny zrobił ...

Dokladnie , ciekawe dlaczego?

#238 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 21:59

Żona pavi7600 czy jedynie przypadek że również z Mielca?:) Naprawdę aż tak bardzo musicie walczyć z tym kolesiem? Aż tak bardzo wszedł Wam w interesy?

#239 pavi7600

pavi7600

• 1 199 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 22:59

Żona pavi7600 czy jedynie przypadek że również z Mielca?:) Naprawdę aż tak bardzo musicie walczyć z tym kolesiem? Aż tak bardzo wszedł Wam w interesy?

A masz coś do Mielca czy tylko tak sobie piszesz, żeby licznik postów podbić? Ja z nikim nie walczę i nie mam zamiaru. I o jakim wchodzeniu w interesy tutaj mówimy? To, że też coś tam sprzedaję to nie ma znaczenia - bo nawet jakbym nie sprzedawał to też bym na ten wątek zwrócił uwagę ponieważ nie cierpię niedomówień, podstępów oraz nierzetelnej informacji. A tak niestety w Jego opisach aukcji wygląda - chyba mi i innym nie wmówisz, że to co jest w opisach jego aukcji jeśli chodzi o termin dostawy i jak to wygląda w rzeczywistości to jest uczciwe i zgodne z prawdą. I już wiele razy pisałem, że ciężko przebić cenowo wódkę tylko, że gdyby w opisie aukcji pisało, że czas dostawy jest 3-4 miesiące to wielu ludzi nawet by się nią przez moment nie zainteresowało? I o to się cały pic rozchodzi - tylko, że trzeba czytać ze zrozumieniem.
P.S.
Nie, nie żona. Ale może siostra, kochanka, bratowa, teściowa ( wybierz najbardziej Ci pasujące)

#240 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 23:05

Więc obstawiam teściową:) Co do reszty to juz nie chce mi się komentować. Pisałem kilka stron temu że strasznie nerwowo traktujesz każdy wpis albo chwalący tego sprzedającego albo skierowany do Ciebie. Od tylu stron to wałkujesz pisząc jakieś referaty... Coś po prostu jest na rzeczy że tak reagujesz ale to już nie moja sprawa. EOT.

#241 Vito72

Vito72
  • 91 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 23:13

Z Mielca tak ale nie zona ,nie walcze z kolesiem ,jak to ująłeś, a dlaczego Ty tak bardzo bronisz vodki , szwagier Twój. Zapewniam cie iz nie chodzi o interesy. Chodzi o rzetelność , paniał (fonetycznie)

#242 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 23 listopada 2012 - 23:34

Chcecie usunąć konkurencje aby samemu sprzedawać w wyższych cenach. Nawet w moich ofertach sprzedaży zawsze jakies docinki z ich strony.

#243 GRZECHO

GRZECHO
  • 229 postów
  • SkądGdynia

Napisano 24 listopada 2012 - 00:33

W sumie fajnie, że robią Johnny reklamę tym biadoleniem... Właśnie chciałem podziękować za ciągłe wertowanie tematu i przypomnienie o rewelacyjnych cenach. Zostało mi w sumie po zakupie u Jvodka iPhona 5 i mac mini drobne 1200,- zł w kieszeni - w porównaniu do kosztów zakupu np. apple story (a na czasie dostawy nie zależy mi zbyt mocno, to dodatkowy sprzęt a rabat wart oczekiwania). Postaram się na bieżąco poinformować o terminie realizacji obu zamówień.

#244 pavi7600

pavi7600

• 1 199 postów

Napisano 24 listopada 2012 - 08:06

Więc obstawiam teściową:)

Co do reszty to juz nie chce mi się komentować. Pisałem kilka stron temu że strasznie nerwowo traktujesz każdy wpis albo chwalący tego sprzedającego albo skierowany do Ciebie. Od tylu stron to wałkujesz pisząc jakieś referaty... Coś po prostu jest na rzeczy że tak reagujesz ale to już nie moja sprawa.

EOT.

No to pudło z teściową - strzelaj dalej.

No mi też już się nie chce pisać więcej i wiecej o tym samym. Jak się to mówi "nie będę się kopał z koniem". Co do mojej reakcji to do nerwowości to mi jeszcze bardzo daleko. I uwierz mi, że nie chodzi tu tylko o tego sprzedawcę - jeśli byłoby ich więcej to o każdym bym podobnie pisał - więc nie pisz mi, że chodzi tylko i wyłącznie o vódkę. To co Ty sądzisz o moich niby "referatach" to mnie akurat obojętne. Przynajmniej próbuję podpierać się konkretami i argumentami, a nie laniem wodą. Chcesz to czytaj, nie chcesz nie czytaj. Myślę, że kto zna ten temat i sprzedawcę to już wszystko wie i sam podejmie decyzję gdzie i co kupować. I myślę, że również tutaj też zostało już wszystko rozpisane jak wyglądają zakupy u tego sprzedwcy, że jak ktoś nowy trafi na ten wątek to równiż będzie miał jasną i przejżystą sytuację odnośnie terminów dostawy i będzie wiedział wszystko z góry przed zakupem, a nie będzie potem zszokowany i zestresowany czekaniem miesiacami. A końcowa decyzja i tak należy do kupującego.

- - - Połączono posty - - -

Chcecie usunąć konkurencje aby samemu sprzedawać w wyższych cenach.

Nawet w moich ofertach sprzedaży zawsze jakies docinki z ich strony.

Tak tak - oczywiście zaraz się dowiem, że już rozpocząłem działania w celu usunięcia vódki z allegro itp itd. Normalnie mnie rozbrajasz takimi postami. Jakie usuwanie konkurencji?
Jeżeli mi powiesz, że opis aukcji pokrywa się z rzeczywistym terminem dostawy u tego sprzedawcy -tylko poproszę konkrety i fakty- to czekam.
Co do sprzedaży to powiem krótko - towar jest tyle wart ile zapłaci za niego kupujący.
I jeszcze jedno - gdyby to o mnie był ten temat i takie zarzuty to osobiście bym się bronił i próbował wyjaśnić dlaczego tak to wszystko wygląda. Bo chyba wszyscy wiemy,że vodka jest na forum tylko pod innym nickiem. Więc myślę, że trzeba mieć "jaja", żeby wyjść z ukrycia i wyjaśnic co i jak ale chyba się nie doczekamy.

P.S.
Zacznij pisać na temat danego wątku - bo często Twoje posty są kompletnie nie na temat i jak już piszesz to pisz konkretnie i podpieraj sie argumentami i faktami. Bo często jak brakuje Ci argumentów to zaczynasz być nieprzyjemny i prawie zaczynasz obrażać innych forumowiczów.

#245 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 24 listopada 2012 - 11:57

Ja spodziewam się swojego Air na dniach i zastanawiam się, jaka przejściówka będzie mi potrzebna? Adapter USA-PL, czy taka końcówka z polskim wtykiem, jaką mam w iPadzie?

#246 Maxavelli

Maxavelli
  • 1 040 postów

Napisano 24 listopada 2012 - 12:21

Obie sie nadadza.

#247 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 24 listopada 2012 - 12:55

@usbuzzer Ja poszedłem i kupiłem w OBI za 9zł taką końcówkę do wtyczki i działa super:)

#248 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 24 listopada 2012 - 15:32

Końcówkę taką jak od iPada już mam, ale jak uświadomiłem sobie, że komputer może w końcu przyjść, a potrzebna będzie jednak usa-pl, to mnie to przeraziło :D. Dzięki.

#249 eloszki

eloszki
  • 998 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 listopada 2012 - 21:37

Teraz sa retiny za 7000 zl. Cena bardzo ciekawa. Ktos zamawia/ zamowil?

#250 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 27 listopada 2012 - 21:43

Strasznie długo trzeba czekać, ja wolałbym trochę dopłacić i mieć szybciej. Ale jeżeli nie spieszysz się to możesz kupować, to nie jest oszust.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych