Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Allegro - Johnnyvodka

• This topic is locked This topic is locked
417 replies to this topic

#151 Vito72

Vito72
  • 91 posts

Posted 04 November 2012 - 19:17

Dusiek tu nie chodzi o to czy kogoś coś uwiera czy nie , pytanie jest innej natury , dlaczego tak długo ludzie czekają na laptopy, skoro w aukcji jest napisane ,ze czas dostawy to 2 miechy to nie sadze ze ktoś się umawia na 4 a poza tym Jin pytał o to czy sprzęt od sprzedawcy jest nowy , odpowiedz brzmi TAK i tyle w temacie.

#152 Maxavelli

Maxavelli
  • 1040 posts

Posted 05 November 2012 - 10:37

Na minus - z deklarowanych 2 miesiecy zrobily sie juz ponad 3, sprzetu dalej nie mam... Na plus - cena, kontakt ze sprzedajacym i mala atrakcja - w cenie MBA i5 johnny wyslal mi wersje i7. To ostatnie chyba zkrekompensuje mi czas oczekiwania gdy sprzet juz dojdzie ;-)...

#153 coche

coche
  • 17 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 November 2012 - 16:07

ja nie wiem jak Wy możecie czekać tyle na sprzęt spokojnie, zapewne u mnie konczyłoby się to każdą nieprzespaną nocą w oczekiwaniu na upragniony sprzęt, lepiej czasem dopłacić i mieć sprzęt szybciej, niż tak żyć w niepewności...c'mon szkoda zdrowia i nerwów...

Jasne, konkurencja w oczy kole. Mam Cię na oku, Panie... już Ty sam wiesz ;) renqien

#154 torell

torell
  • 142 posts

Posted 07 November 2012 - 11:31

Ja też czekam..., ale "dopiero" 2 m-ce, więc pewnie przyjdzie mi jeszcze troche poczekać. Jednak na moje pytanie o dostawę, dostałem odpowiedź, że sprzęt mogę dostać zarówno jutro jak i za 2 tyg. Pozdrawiam czekających ;)

#155 lubiebardzo

lubiebardzo
  • 187 posts

Posted 07 November 2012 - 11:52

Kupowałem tam iMaca 27', czekałem gamiest deklarowanych 4 tygodni około 6-7. Na każdym etapie byłem informowany gdzie, obecnie jest przesyłka. Czy ładują na statek, czy wylądował samolot itd. Jedyne co mnie zmartwiło, to że komputer był w zastępczym kartonie. Czyli ktoś musiał go wyjąć i poukładać wytłaczanki w innym pudełku. Wszystkie folie na komputerze były. Pewnie w trakcie tego przepakowania wypadło pudełko z systemem i instrukcją, ale jak napisałem po odbiorze mejla, to dostałem zgubę pocztą.

#156 stroner30

stroner30
  • 747 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 07 November 2012 - 11:55

Kupowałem tam iMaca 27', czekałem gamiest deklarowanych 4 tygodni około 6-7. Na każdym etapie byłem informowany gdzie, obecnie jest przesyłka. Czy ładują na statek, czy wylądował samolot itd. Jedyne co mnie zmartwiło, to że komputer był w zastępczym kartonie. Czyli ktoś musiał go wyjąć i poukładać wytłaczanki w innym pudełku. Wszystkie folie na komputerze były. Pewnie w trakcie tego przepakowania wypadło pudełko z systemem i instrukcją, ale jak napisałem po odbiorze mejla, to dostałem zgubę pocztą.

Zastępcze pudło z wytłaczankami? Jeśli ta wytłaczanka to czarna/szara pianka to na 99% było to Refurbished...

#157 pavi7600

pavi7600

• 1199 posts

Posted 07 November 2012 - 15:13

No to na 100 % dostałeś sprzęt refurbished. Sam mam w domu jeden taki laptop i właśnie tym się różni sprzęt refurbished od nowego - pudełkiem. I nic nie zginęło czy wypadło przy przepakowywaniu bo żadnego przepakowywania nie było. A to, że dostałeś niby ''zgubę'' pocztą to super - tylko ktoś następny dostał zapewne przesyłkę niekompletną. No i jeżeli zamawiałeś sprzęt NOWY to chyba oczywiste, że powinien być w oryginalnym pudełku apple. Pozdrawiam

#158 eloszki

eloszki
  • 998 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 November 2012 - 21:19

Jest alternatywa dla naszej wodki. Ceny przyzwoite i czas realizacji zdecydowanie krotszy.
Informacje o Użytkowniku neodammerung

Komentarze rowniez same pozytywne. Moze nalezy stworzyc nowy watek dla tej postaci ;) a zresztą:
http://myapple.pl/gd...tml#post2009204

#159 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 08 November 2012 - 22:14

Szkoda tylko, że tak nieładnie się zachowuje u nas na forum.

#160 stroner30

stroner30
  • 747 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 08 November 2012 - 23:03

Szkoda tylko, że tak nieładnie się zachowuje u nas na forum.

A jaki ma nick na naszym forum? ;-)

#161 torell

torell
  • 142 posts

Posted 09 November 2012 - 09:29

Jest alternatywa dla naszej wodki. Ceny przyzwoite i czas realizacji zdecydowanie krotszy.

No tak, tylko jednak mimo wszystko Johnny ma w swojej ofercie asortyment bogatszy, a i ceny niektórych sprzętów zdecydowanie niższe.

#162 eloszki

eloszki
  • 998 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 November 2012 - 14:34

Nie chce smiecic ale uzytkownik moze dowolny sprzet specjalnie dla Ciebie zamowic. A 200 zl w roznicy cenowej ( w stosunku do johny) to chyba roznica za krotszy czas oczekiwania. Koniec ot

#163 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 09 November 2012 - 15:21

Komentarze rowniez same pozytywne. Moze nalezy stworzyc nowy watek dla tej postaci ;) a zresztą:
http://myapple.pl/gd...tml#post2009204

Ceny są żenujące. Bez FV, to każdy, kto prowadzi działalność, może te ceny przebić.

#164 eloszki

eloszki
  • 998 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 November 2012 - 16:03

No w tym momencie o wodce mozna to samo powiedziec. Ja osobiscie nie znalazlem tanszych nowych macbookow jak u wodki i tego uzytkownika ( mi osobiscie FV zbedna) Jak mozesz zalatwic taniej nowy sprzet daj znac.

#165 stroner30

stroner30
  • 747 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 09 November 2012 - 16:09

Ja to widzę tak, jak masz wódce wpłacić kilka tysięcy i czekać 2-3miesiące, to lepiej poobracać tą kasą, i za 3 miesiące będzie Cię stać na ten sam komputer i to z Apple Online Store PL z polskim zasilaczem. Często też przez te 3 miesiące wartość sprzętu trochę spada, może nie w AOS, ale np na allegro, więc nie wiem jaki jest sens pchania komuś kasy na 3 miesiące... Strach pomyśleć co teraz robią Ci który mu miesiąc temu wpłacili za iPada 3... Pewnie ciągle czekają, dostaną go za miesiąc albo dwa, gdzie ludzie już od dawna będą mieli szybszą 4kę ;D Przecież 2-3miesiące to nawet samochód w kontenerze nie płynie ze Stanów :D Co do drugiego Pana przynajmniej widzimy, że on po prostu po naszej wpłacie kupuje sprzęt i wysyła do nas :) Czasy są realne i normalne jak na wysyłkę z USA...

#166 eloszki

eloszki
  • 998 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 November 2012 - 16:12

I zdecydowanie mniejsze niz w pl ceny. Tylko dlatego o tym Panu wspomnialem jako alternatywie.

#167 auntie_alicia

auntie_alicia
  • 74 posts
  • SkądWarschau, Poland

Posted 09 November 2012 - 16:51

Kupowałam od niego parę razy, m. in. pierwszego iPada i MBPro, polecałam go też paru znajomym. Mam bardzo dobą opinię o tym sprzedawcy, chociaż czeka się długo. Ale ponieważ zawsze uprzedza na każdej aukcji, to po prostu się z tym pogodziłam :-) Ceny ma zwykle mocno konkurencyjne, i w moich poszukiwaniach nowego sprzętu wygrywa za każdym razem. Acha, no i to, że mogę odebrać sprzęt osobiście też ma znaczenie :-)

- - - Połączono posty - - -

No nie wiem, odbieram zawsze osobiście od niego, więc cła i inne nie są moim problemem. Nie wiem, jak to załatwia, ale też nie wiem, czy mnie to tak bardzo interesuje :-P

#168 pavi7600

pavi7600

• 1199 posts

Posted 09 November 2012 - 18:35

Co do cen i wysyłanego towaru to po opiniach, którzy kupili od wódki sprzęt nic nie można zarzucić. Tylko ja nie rozumiem, że w aukcji wyrażnie jest napisany czas dostawy, który potem nagle się wydłuża o 2-3 miesiące i nadal nikt nie narzeka. Dla mnie to trochę podejrzane z tymi wszystkimi zadowolonymi. Ponieważ osobiście dokładnie sie orientuję ile płynie przesyłka z USA. Więc w zależności jaką firmą się wysyła to - jeżeli nie ma ewentualnych poślizgów ze strony pogody to paczka morska idzie do 6 tyg maksymalnie. Zawsze osobiście daję poślizg paru dni ale bez przesady 2-3 miesiące ponad to co jest opisane w aukcjach wódki. Bo podanie normalnego czasu oczekiwania do 2 miesięcy to dla mnie osobiście to już jest przesadzony czas (ponieważ wiem dokładnie jak wyglądają procedury takich wysyłek i ile to trwa). No jasne, że ceny są dosyć atrakcyjne tylko jakoś nie mogę się doczytać od tych potencjalnych zadowolonych kupujących jakie były powody opóżnień ( sztorm, statek utonął, śnieg, itp). A to jest chyba pierwsze podstawowe pytanie kiedy przesyłka nie przychodzi w terminie. Przynakmniej moje by takie było. Więc tu też mozna sie zastanawiać czy te wszystki opinie od potencjalnych kupujących są rzeczywiste czy wirtualne - bo jak mówią papier wszystko przyjmie. No i jeszcze jak to mówią " nie ważne jak się mówi o kimś - dobrze czy żle ale ważne, że się mówi" i być może o to tu chodzi, że od czasu do czasu ktoś odświeży temat wódki i Ci co Go nie znali nagle poznają i biznes się kręci. Pozdrawiam

#169 GRZECHO

GRZECHO
  • 229 posts
  • SkądGdynia

Posted 09 November 2012 - 19:30

Oj, chyba Johnny mocno daje popalić innym sprzedawcom na alledrogo, bo ceny ma wyjątkowo atrakcyjne i liczba klientów zapewne rośnie-))) Ja osobiście mogę polecić Jonnyvodka, sam dokonałem dwukrotnie zakupu bezproblemowo.

#170 Arecki22

Arecki22
  • 46 posts

Posted 10 November 2012 - 13:35

Ja mam pytanie czy kupił już ktoś iPhone 5 u niego ??

#171 Cintulek

Cintulek
  • 2128 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 10 November 2012 - 13:45

Ja mam pytanie czy kupił już ktoś iPhone 5 u niego ??

A jakie to ma znaczenie, czy t MacBook, iPad, czy iPhone? ;) Na sto procent nie będzie z tym problemu, przeczytaj przynajmniej ze dwie strony tego wątku.

#172 dyzio1

dyzio1
  • 95 posts

Posted 10 November 2012 - 14:05

Ja wczoraj odebrałem od innego sprzedawcy z allegro Air 13 z USA za 4500 , czas oczekiwania do 12 dni, był 10. 100% zadowolenia.

#173 ZlyPL

ZlyPL
  • 229 posts

Posted 10 November 2012 - 14:15

hmm ceny atrakcyjne iphone 5 64gb 3299zł ale co z gwarancją, skusił bym się i tak w apple story czeka się 3-4 tygodnie ale czytając o problemach iphone 5 tzn trafiają sie jakieś z niedorobione chyba jednak lepiej kupić w sklepie apple

#174 stroner30

stroner30
  • 747 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 10 November 2012 - 14:18

Za 3500 wyrwiesz na allegro z Polskiego salonu i z polską ładowarką i od ręki.

#175 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 10 November 2012 - 14:23

Za 3500 wyrwiesz na allegro z Polskiego salonu i z polską ładowarką i od ręki.

Gdzie...??

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users