Allegro - Johnnyvodka
Napisano 14 stycznia 2011 - 13:38
Napisano 14 stycznia 2011 - 14:11
Napisano 14 stycznia 2011 - 14:25
R贸偶ni si臋 te偶 tym, 偶e refurb ma najprawdopodobniej wadliwe pixele
Z jakiego艣 powodu sta艂 si臋 refurbem, a najcz臋sciej ludzie zwracaj膮 z powodu pixeli. Potem s膮 one "odnawiane", czyszczone, pakowane w nowe zast臋pcze pudelka i sprzedawane po ni偶szej cenie jako refurby. Nie polecam takiego kupowa膰, bo masz 100x wi臋ksze szanse na trafienie irytuj膮cych pixeli.
Masz dost臋p do danych z jakich zwracaj膮 najcz臋艣ciej?
Napisano 30 marca 2011 - 20:01
Napisano 21 kwietnia 2011 - 22:26
Napisano 24 kwietnia 2011 - 11:24
Napisano 26 kwietnia 2011 - 14:46
Napisano 05 maja 2011 - 23:37
Napisano 16 maja 2011 - 20:46
Napisano 16 maja 2011 - 21:02
Napisano 16 maja 2011 - 21:12
Napisano 16 maja 2011 - 21:36
Napisano 16 maja 2011 - 22:02
Napisano 17 maja 2011 - 07:06
naliczanie c艂a - Szukaj w Google
[url=http://www.urzad-skarbowy.pl/]Urz
Napisano 17 maja 2011 - 07:31
Jotek nie wiem gdzie mieszkasz, kim jeste艣 ale Prosz臋 Ci臋 nie wypowiadaj si臋 na temat o kt贸rym nie masz poj臋cia... bo po prostu piszesz rzeczy (chyba) stworzone przez twoj膮 wyobra藕ni臋... NIE MA CZEGO艢 TAKIEGO 呕E US/UC upomina si臋 po c艂o/vat po jakim艣 okresie czasu... prawd膮 jest 偶e mo偶e zosta膰 naliczony podczas tranzytu paczki do polski z innych kraj贸w ni偶 cz艂onkowie UE, by nie sia膰 podpuchy i nie robi膰 off'a zapraszam Ci臋 do lektur:
naliczanie c艂a - Szukaj w Google
[url=http://www.urzad-skarbowy.pl/]Urz
On ma racje, wiec sam nie wypowiadaj si臋 na tematy, kt贸rych nie ogarniasz, a tym bardziej nie upominaj innych.
"Warto jednak pami臋ta膰, 偶e niezale偶nie od tego, czy zakupu towar贸w z kraj贸w spoza Wsp贸lnoty dokonuje sp贸艂ka czy te偶 osoba fizyczna (prowadz膮ca lub nieprowadz膮ca dzia艂alno艣ci gospodarczej), zawsze importowany towar musi podlega膰 odprawie celnej i jedynie w okre艣lonych przypadkach import mo偶e korzysta膰 ze zwolnie艅 od c艂a i podatk贸w importowych (np. przy przesy艂kach o niewielkiej warto艣ci).
5 lat ma urz膮d celny na przeprowadzenie kontroli w zakresie nale偶no艣ci celno-podatkowych"
Napisano 17 maja 2011 - 07:38

Napisano 17 maja 2011 - 08:05

Napisano 17 maja 2011 - 09:15
Sprz臋t by艂 nowy (dok艂adnie sprawdzone!), cho膰 karton by艂 otwierany (s艂u偶by USA maj膮 prawo sprawdza膰 paczki).
Matryca bez badpixeli.
Klawiatura w uk艂adzie US (dla mnie wi臋kszy enter to zaleta). Jedynie trzeba dokupi膰 przej艣ci贸wk臋 na ameryka艅sk膮 wtyczk臋 (koszt: kilka z艂)
Bez 偶adnego problemu zarejestrowa艂em go aby mie膰 mi臋dzynarodow膮 gwarancj臋 Apple.
U Jasia mo偶na te偶 dokupi膰 Apple Care Protection Plan (oczywi艣cie w dobrej cenie).
Kontakt ze sprzedaj膮cym bardzo sprawny. W ramach d艂ugiego oczekiwania dosta艂em jako bonus neoprenowy pokrowiec do tego maczka.
Generalnie jak macie czas albo ograniczony bud偶et to polecam.
Napisano 17 maja 2011 - 10:18
Napisano 17 maja 2011 - 11:09
Utrzymuj si臋 w tym stanie b艂ogiego prze艣wiadczenia do woli jednak twarde zderzenie z rzeczywisto艣ci膮 mo偶e by膰 bolesne a zaskoczenie po kilku latach mo偶e dostarczy膰 niezapomnianych wra偶e艅. Dla jasno艣ci, import komputer贸w czy osprz臋tu komputerowego nie jest zwolniony z c艂a ale stawka celna wynosi 0%, natomiast wyst臋puje podatek VAT z tytu艂u importu do kraj贸w wsp贸lnoty. Towar MUSI by膰 poddany odprawie celnej, za jej omini臋cie gro偶膮 do艣膰 dotkliwe sankcje. Niekt贸rzy "handlarze" z Allegro omijaj膮 to przewo偶膮c towar "dla siebie" lub korzystaj膮c z us艂ug os贸b podr贸偶uj膮cych a nast臋pnie odsprzedaj膮c. W膮tpi臋 by to s艂u偶y艂o lepszej pozycji Apple w Polsce a ju偶 na pewno nie sprzyja postrzeganiu Polski jako kraju, w kt贸rym szanuje si臋 prawo.... NIE MA CZEGO艢 TAKIEGO 呕E US/UC upomina si臋 po c艂o/vat po jakim艣 okresie czasu...
---------- Wpis dodano o 12:09 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:05 ----------
@Filip, 艣miem twierdzi膰, 偶e przez miesi膮c wi臋kszo艣膰 z kupuj膮cych jest w stanie zarobi膰 extra r贸wnowarto艣膰 r贸偶nicy w cenie i cieszy膰 si臋 sprz臋tem... pomijaj膮c ju偶 fakt spokojnego sumienia i wk艂膮du w rozw贸j lokalnego biznesu.
Napisano 17 maja 2011 - 13:07
Mo偶e i tak, ALE nie do poziomu 4k z艂!
M贸j przypadek jest akurat skrajny. Wed艂ug sprzedawcy wi臋kszo艣膰 paczek dociera w terminie 5-6 tygodni.
---------- Wpis dodano o 14:07 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:57 ----------
[/COLOR]@Filip, 艣miem twierdzi膰, 偶e przez miesi膮c wi臋kszo艣膰 z kupuj膮cych jest w stanie zarobi膰 extra r贸wnowarto艣膰 r贸偶nicy w cenie i cieszy膰 si臋 sprz臋tem... pomijaj膮c ju偶 fakt spokojnego sumienia i wk艂膮du w rozw贸j lokalnego biznesu.[/QUOTE]
Co do takich szacunk贸w to podchodzi艂bym ostro偶nie. Osobi艣cie r贸偶nic臋 wola艂bym wyda膰 na inne rzeczy. Ka偶dy mierzy swoj膮 miark膮.
Napisano 18 maja 2011 - 20:25
Napisano 18 maja 2011 - 20:32
Napisano 18 maja 2011 - 20:33
Napisano 18 maja 2011 - 20:39
ja za bardzo nie ogarniam, w jaki spos贸b UC ma niby wpa艣膰 po kilku latach i stwierdzi膰,偶e ja np kupi艂em 3 komputery i uda艂o mi si臋 wys艂a膰 jest bez p艂acenia VAT'u. Skoro dopu艣cili przesy艂k臋 to jest z ni膮 wszystko w porz膮dku, natomiast je偶eli zatrzymali to musz臋 zap艂aci膰 VAT. Nie przepuszcza si臋 paczki, z kt贸rej p贸藕niej po kilku latach nie wiem na jakich zasadach ma si臋 p艂aci膰 podatek...bzdura, wiec w tym aspekcie zgadzam si臋 z kubaamm
To nie jest kwestia czy Ty si臋 zgadzasz, czy nie zgadzasz. Przepisy prawa to umo偶liwiaj膮 i tyle. Pami臋taj, nieznajomo艣膰 prawa szkodzi

Sam nie b臋d臋 udawa艂, 偶e wszystko co kupuje zg艂aszam sam do oclenia, r贸wnie偶 czekam, czy mam pecha i mnie wezw膮 czy dostane paczk臋. Co nie zmienia stanu prawnego, 偶e istnieje taka mo偶liwo艣膰.
Fiskus 偶膮da zap艂aty VAT i c艂a od niedostarczonych przesy艂ek - Podatki w Onet.pl
U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 2
0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych
-
Google (1)