Allegro - Johnnyvodka
Napisano 27 listopada 2012 - 22:10
Napisano 27 listopada 2012 - 22:18
Napisano 27 listopada 2012 - 22:38

Napisano 27 listopada 2012 - 22:56
Z tym ''od ręki'' to nie byłbym taki pewien. Nowy za 7000zł w Polsce to jeszcze trochę poczekamy.
Mysle ze tak z rok.

Napisano 29 listopada 2012 - 23:52
Napisano 30 listopada 2012 - 23:16
Napisano 01 grudnia 2012 - 09:30
Maca otrzymalem wszystko jest ok.
No to super. To pewnie się komentarz pojawi na allegro prawda? Czy też się nie da jak tutaj już i takie wpisy można było poczytać? No i nadal czekam na kolejnych ''świeżych'' forumowiczów, którzy zaczynają swoją przygodę z tym wątkiem - zapewne przypadkowo. Pozdrawiam
Napisano 01 grudnia 2012 - 15:36
Napisano 01 grudnia 2012 - 15:49
tak pojawi w najblizszym tygodniu, bo czekam jeszcze na parralles desktop, ktory johny mial mi dorzucic za czekanie. na allegro mam nick kubiak_2007
Oczywiście, że sie pojawi. Aha i to jest ten ''gratis'' za czekanie ileś tam? Parallels desktop - spoko. Zazwyczaj w USA dorzucają go za darmo do każdego komputera.....To tak dla troszkę mniej zorientowanych. No ale co gratis to gratis. Pozdrawiam
Napisano 01 grudnia 2012 - 16:32
Oczywiście, że sie pojawi. Aha i to jest ten ''gratis'' za czekanie ileś tam? Parallels desktop - spoko. Zazwyczaj w USA dorzucają go za darmo do każdego komputera.....To tak dla troszkę mniej zorientowanych. No ale co gratis to gratis. Pozdrawiam
Ale o co Ci chodzi? Każdy chyba wie, na co się pisał kupując komputer u johnny'ego. I skoro mimo to zamówienie złożył, to znaczy, że mu to pasuje. Nie musisz nikomu wmawiać, że jest debilem i został oszukany, bo nie został.
Napisano 01 grudnia 2012 - 18:36
Jak mogą go dorzucać do każdego komputera skoro Parallels Desktop jest tylko na OS X? Zdradzisz w końcu o co Ci chodzi? Bo chyba nie liczysz, że jeszcze ktokolwiek wierzy w Twoją bezinteresowność w tym wątku? Ja też kupowałem sprzęt z USA czekając 2 miesiące i więcej. Nigdy akurat od Johnnyvodka, ale, uwierzysz w to lub nie, z pełną świadomością tego, że będę czekał długo. Moje pieniądze, moja sprawa. Nie Twoja.Oczywiście, że sie pojawi. Aha i to jest ten ''gratis'' za czekanie ileś tam? Parallels desktop - spoko. Zazwyczaj w USA dorzucają go za darmo do każdego komputera.....To tak dla troszkę mniej zorientowanych. No ale co gratis to gratis. Pozdrawiam
Napisano 01 grudnia 2012 - 19:36
Jak mogą go dorzucać do każdego komputera skoro Parallels Desktop jest tylko na OS X? Zdradzisz w końcu o co Ci chodzi? Bo chyba nie liczysz, że jeszcze ktokolwiek wierzy w Twoją bezinteresowność w tym wątku? Ja też kupowałem sprzęt z USA czekając 2 miesiące i więcej. Nigdy akurat od Johnnyvodka, ale, uwierzysz w to lub nie, z pełną świadomością tego, że będę czekał długo. Moje pieniądze, moja sprawa. Nie Twoja.
No tak przepraszam najmocniej, że nie napisałem, że do każdego komputera APPLE. Już sie poprawiam. To nie wiem gdzie kupowałeś, że sprzęt Ci szedł ponad 2 miesiace z USA - chyba był wysyłany kajakiem przez wodę. Nic nie muszę zdradzać i o nic mi nie chodzi tylko o rzetelną informację w aukcjach tego użytkownika. Bo nie każdy wie o istnieniu tego forum i o metodach załatwiania tranzakcji. I akurat nie wiem dlaczego niby mam się Tobie tłumaczyć - bo chyba nie z racji liczby postów. Pozdrawiam
- - - Połączono posty - - -
Ale o co Ci chodzi? Każdy chyba wie, na co się pisał kupując komputer u johnny'ego. I skoro mimo to zamówienie złożył, to znaczy, że mu to pasuje. Nie musisz nikomu wmawiać, że jest debilem i został oszukany, bo nie został.
Widzę, że Tobie tez trzeba tłumaczyć z polskiego na polskie. Poproszę o cytat gdzie nazwałem kogoś debilem lub oszustem. Więc przestań pierdoły pisać.Co do składanych zamówień to czy przy składaniu zamówień kupujący wie, że termin będzie bardzo bardzo wydłużony czy dopiero się dowiaduje po fakcie? Nie, przy składaniu zamówieni nikt nie wie, że sprzęt będzie szedł długimi miesiącami bo w opisie aukcji co innego pisze i tylko dlatego ludzie kupują ponieważ cena jest super zachęcająca . Tylko niestety potem termin dostawy się lekko nie zgadza - no ale skoro to nikomu nie przeszkadza to już inna sprawa. Cały czas mi chodzi o to co jest podane w opisie aukcji a rzeczywistością. No a to są dwie różne sprawy. Koniec kropka. Pozdrawiam.
Napisano 01 grudnia 2012 - 19:54
Widzę, że Tobie tez trzeba tłumaczyć z polskiego na polskie. Poproszę o cytat gdzie nazwałem kogoś debilem lub oszustem. Więc przestań pierdoły pisać.Co do składanych zamówień to czy przy składaniu zamówień kupujący wie, że termin będzie bardzo bardzo wydłużony czy dopiero się dowiaduje po fakcie? Nie, przy składaniu zamówieni nikt nie wie, że sprzęt będzie szedł długimi miesiącami bo w opisie aukcji co innego pisze i tylko dlatego ludzie kupują ponieważ cena jest super zachęcająca . Tylko niestety potem termin dostawy się lekko nie zgadza - no ale skoro to nikomu nie przeszkadza to już inna sprawa. Cały czas mi chodzi o to co jest podane w opisie aukcji a rzeczywistością. No a to są dwie różne sprawy. Koniec kropka. Pozdrawiam.
Nie napisałeś tego dosłownie, ale trzeba być głupim, żeby nie wyczytać tego w Twoich wypowiedziach. Jeżeli chodzi o opóźnienia w dostarczeniach zamówionego towaru - to jest tak, że przed kupnem można johnny'ego zapytać o wszystko, żeby rozwiać wątpliwości. Zapytany o czas przesyłki nie obiecywał, że dojdzie ona w czasie określonym na aukcji - zaznaczył, że jest to najwolniejsza (a dzięki temu najtańsza) forma wysyłki i wszystkie terminy podawane są na około.
Nie twierdzę, że jest to w porządku, jednak wystarczy poprosić o zwrot pieniędzy (powołując się na niedotrzymanie umowy), a nasz sprzedający nie robi z tym problemu.
I zgoda, skoro zamawiającym to nie przeszkadza, to nasza sprawa i Tobie raczej nic do tego.
Napisano 01 grudnia 2012 - 20:33
Nie napisałeś tego dosłownie, ale trzeba być głupim, żeby nie wyczytać tego w Twoich wypowiedziach. Jeżeli chodzi o opóźnienia w dostarczeniach zamówionego towaru - to jest tak, że przed kupnem można johnny'ego zapytać o wszystko, żeby rozwiać wątpliwości. Zapytany o czas przesyłki nie obiecywał, że dojdzie ona w czasie określonym na aukcji - zaznaczył, że jest to najwolniejsza (a dzięki temu najtańsza) forma wysyłki i wszystkie terminy podawane są na około.
Nie twierdzę, że jest to w porządku, jednak wystarczy poprosić o zwrot pieniędzy (powołując się na niedotrzymanie umowy), a nasz sprzedający nie robi z tym problemu.
I zgoda, skoro zamawiającym to nie przeszkadza, to nasza sprawa i Tobie raczej nic do tego.
A dlaczego ja mam pytać czy coś będzie opóżnione skoro jest podany w opisie termin dostawy??? Wchodzę na aukcję, czytam opis, pasuje mi to kupuję. Mogę zadać pytanie sprzedającemu ale przecież nie muszę. Zgadzam się , że najtańsza wysyłka jest najwolniejsza - ale nikt mi nie wmówi, że paczka z USA drogą morską idzie 3 miesiące. Wiem z doświadczenia bo tam byłem i wysyłałem paczki drogą morską oraz lotniczą. Więc wszyscy wiedzą, że nie chodzi tu o czas wysyłki tylko o dostępnośc towaru, którego sprzedający nie posiada w momencie zakupu przez kupującego na allegro.
Czas podany na około to może się różnić ok. 2-3 tyg max - chociaż to i tak już przesada, ale nie 1-2 miesiace. Bez przesady. To idzie z USA a nie ze środka dżungli.
Oczywiście, że jak kupującym to nie przeszakadza to nie moja sprawa, ale może są ludzi, którzy zastanawiają się kupić u tego sprzedawcy i nie zdają sobie sprawy, że po zakupie tyle galamacji z tego może wyjść.
I jeszcze raz proszę - nie wmawiaj mi rzeczy, których nie napisałem ( nazywanie ludzi debilami lub oszustami). A co ludzi sobie myślą i jakie wnoski wyciągają to już nie moja sprawa.
I to, że staram sie uprzedzić i wyjasnić ludziom jak to w rzeczywistości wygląda to Tobie raczej nic do tego.
Napisano 01 grudnia 2012 - 21:36
A dlaczego ja mam pytać czy coś będzie opóżnione skoro jest podany w opisie termin dostawy??? Wchodzę na aukcję, czytam opis, pasuje mi to kupuję. Mogę zadać pytanie sprzedającemu ale przecież nie muszę. Zgadzam się , że najtańsza wysyłka jest najwolniejsza - ale nikt mi nie wmówi, że paczka z USA drogą morską idzie 3 miesiące. Wiem z doświadczenia bo tam byłem i wysyłałem paczki drogą morską oraz lotniczą. Więc wszyscy wiedzą, że nie chodzi tu o czas wysyłki tylko o dostępnośc towaru, którego sprzedający nie posiada w momencie zakupu przez kupującego na allegro.
Czas podany na około to może się różnić ok. 2-3 tyg max - chociaż to i tak już przesada, ale nie 1-2 miesiace. Bez przesady. To idzie z USA a nie ze środka dżungli.
Oczywiście, że jak kupującym to nie przeszakadza to nie moja sprawa, ale może są ludzi, którzy zastanawiają się kupić u tego sprzedawcy i nie zdają sobie sprawy, że po zakupie tyle galamacji z tego może wyjść.
I jeszcze raz proszę - nie wmawiaj mi rzeczy, których nie napisałem ( nazywanie ludzi debilami lub oszustami). A co ludzi sobie myślą i jakie wnoski wyciągają to już nie moja sprawa.
I to, że staram sie uprzedzić i wyjasnić ludziom jak to w rzeczywistości wygląda to Tobie raczej nic do tego.
Masz rację. Jednak ja przed kupnem czegokolwiek na allegro (zwłaszcza, jeżeli chodzi o drogi sprzęt, a w dodatku sprowadzany z USA) sprawdzam komentarze sprzedawcy. Można z nich wyczytać o opóźnieniach i w tym momencie sobie darować. Johnny może powinien uprzedzać o możliwym przedłużeniu się dostawy, jednak w jednym z ostatnich maili od niego usłyszałem, że stara się coś z tym zrobić, bo rzeczywiście wyrasta z tego niezły problem, a nie występowało to kiedyś.
Zgadzam się, że kupujący powinni wiedzieć jak najwięcej. Ja swoją ostateczną opinię wystawię po otrzymaniu komputera (według zapewnień sprzedawcy powinien być w tym tygodniu, co będzie równało się z miesięcznym opóźnieniem). Jednak już teraz mogę powiedzieć, że nie czuję się oszukany, o wszystkim wiedziałem, kontakt z johnnym jest znakomity i TAK - DOSTAWY SIĘ OPÓŹNIAJĄ.
Nie będę, ale wciąż utrzymuję, że pisanie oczywistą ironią jest równoznaczne z wypowiedzeniem tych słów, a więc w moim przekonaniu dążyłeś do tego, aby uświadomić wszystkim, że zostaliśmy oszukani przez sprzedawcę, a dając się oszukać, nie jesteśmy specjalnie "ogarnięci".
Pozdrawiam

Napisano 01 grudnia 2012 - 21:54
Masz rację. Jednak ja przed kupnem czegokolwiek na allegro (zwłaszcza, jeżeli chodzi o drogi sprzęt, a w dodatku sprowadzany z USA) sprawdzam komentarze sprzedawcy. Można z nich wyczytać o opóźnieniach i w tym momencie sobie darować. Johnny może powinien uprzedzać o możliwym przedłużeniu się dostawy, jednak w jednym z ostatnich maili od niego usłyszałem, że stara się coś z tym zrobić, bo rzeczywiście wyrasta z tego niezły problem, a nie występowało to kiedyś.
Zgadzam się, że kupujący powinni wiedzieć jak najwięcej. Ja swoją ostateczną opinię wystawię po otrzymaniu komputera (według zapewnień sprzedawcy powinien być w tym tygodniu, co będzie równało się z miesięcznym opóźnieniem). Jednak już teraz mogę powiedzieć, że nie czuję się oszukany, o wszystkim wiedziałem, kontakt z johnnym jest znakomity i TAK - DOSTAWY SIĘ OPÓŹNIAJĄ.
Nie będę, ale wciąż utrzymuję, że pisanie oczywistą ironią jest równoznaczne z wypowiedzeniem tych słów, a więc w moim przekonaniu dążyłeś do tego, aby uświadomić wszystkim, że zostaliśmy oszukani przez sprzedawcę, a dając się oszukać, nie jesteśmy specjalnie "ogarnięci".
Pozdrawiam.
Powiem krótko - doceniam ludzi konkretnych i i rzeczowych i z mojej strony szacun dla Ciebie za Twój ostatni post ponieważ potrafisz rzeczowo i konkretnie napisać i wyjaśnić co i jak. A wielu tego nie potrafi i albo milknie albo zaczynają się posty obrażliwe itp. itd.
Ale nadal się nie zgodzę, że w moich postach świadomie lub nie chciałem komuś dokopać lub obrazić. Nic z tych rzeczy. Jeżeli ktoś tak to odebrał i poczuł się urażony to przepraszam. (Szczerze i bez ironii)
Myślę, że topór wojenny zakopany.
Pozdrawiam
Napisano 01 grudnia 2012 - 22:17
Powiem krótko - doceniam ludzi konkretnych i i rzeczowych i z mojej strony szacun dla Ciebie za Twój ostatni post ponieważ potrafisz rzeczowo i konkretnie napisać i wyjaśnić co i jak. A wielu tego nie potrafi i albo milknie albo zaczynają się posty obrażliwe itp. itd.
Ale nadal się nie zgodzę, że w moich postach świadomie lub nie chciałem komuś dokopać lub obrazić. Nic z tych rzeczy. Jeżeli ktoś tak to odebrał i poczuł się urażony to przepraszam. (Szczerze i bez ironii)
Myślę, że topór wojenny zakopany.
Pozdrawiam
Ja myślę, że żadnego topora nawet nie było

Również doceniam, koniec z OT.
Mam nadzieję, że moje opóźnienie się już nie przedłuży i w tym tygodniu będę mógł zacząć używać swojego długo oczekiwanego MBA

Napisano 01 grudnia 2012 - 22:34
Ja myślę, że żadnego topora nawet nie było
.
Również doceniam, koniec z OT.
Mam nadzieję, że moje opóźnienie się już nie przedłuży i w tym tygodniu będę mógł zacząć używać swojego długo oczekiwanego MBA.
Ile płaciłeś i za jaką wersję?
Napisano 01 grudnia 2012 - 22:35
No tak przepraszam najmocniej, że nie napisałem, że do każdego komputera APPLE. Już sie poprawiam. To nie wiem gdzie kupowałeś, że sprzęt Ci szedł ponad 2 miesiace z USA - chyba był wysyłany kajakiem przez wodę.
Po prostu ja doskonale sobie zdaję z tego sprawę, że sprzęt ten sprzedają osoby prywatne, które nie mają całego asortymentu w domu i nie czekają tylko na to, żeby pobiec z nim do firmy wysyłkowej.
Czyli nie każdy wie o istnieniu tego forum dlatego piszę na tym forum to co jest pisane od kilku miesięcy. Retoryka godna podziwu. Doprawdy... Mi nic nie musisz tłumaczyć. Ja w Twoją bezinteresowność nie wierzę, a inni niech ocenią sobie sami.Nic nie muszę zdradzać i o nic mi nie chodzi tylko o rzetelną informację w aukcjach tego użytkownika. Bo nie każdy wie o istnieniu tego forum i o metodach załatwiania tranzakcji. I akurat nie wiem dlaczego niby mam się Tobie tłumaczyć - bo chyba nie z racji liczby postów. Pozdrawiam
Napisano 01 grudnia 2012 - 23:28
Ile płaciłeś i za jaką wersję?
4199 zł, MBA 13" 2012 podstawowy z 4GB RAM. Do tego wspomniane przez kogoś wcześniej Parallels Desktop 8 for Mac za opóźnienia. Wiem, że aktualnie wszyscy polecają wersję z 8GB, ale już ten komputer był trochę ponad budżet, więc rozbudowa nie wchodziła w grę, a naprawdę sądzę, że czwórka mi wystarczy

Napisano 02 grudnia 2012 - 11:03
Po prostu ja doskonale sobie zdaję z tego sprawę, że sprzęt ten sprzedają osoby prywatne, które nie mają całego asortymentu w domu i nie czekają tylko na to, żeby pobiec z nim do firmy wysyłkowej.
Czyli nie każdy wie o istnieniu tego forum dlatego piszę na tym forum to co jest pisane od kilku miesięcy. Retoryka godna podziwu. Doprawdy... Mi nic nie musisz tłumaczyć. Ja w Twoją bezinteresowność nie wierzę, a inni niech ocenią sobie sami.
To podziwiaj,podziwiaj.
W co Ty wierzysz lub nie to już nie moja sprawa.
Zgadzam się - niech każdy sobie oceni i podejmuje ostateczne decyzje odnośnie sprzedającego i zakupów. Ale myślę, że jak ktoś nowy trafi na ten temat/wątek to będzie już miał sytuację dużo jaśniejszą i łatwiej będzie mu podjąć decyzję- kupić czy nie - i nie będzie potem zaskoczony jakimiś ''niespodziankami''.
Pozdrawiam
- - - Połączono posty - - -
Czyli nie każdy wie o istnieniu tego forum dlatego piszę na tym forum to co jest pisane od kilku miesięcy. Retoryka godna podziwu. Doprawdy... Mi nic nie musisz tłumaczyć. Ja w Twoją bezinteresowność nie wierzę, a inni niech ocenią sobie sami.
Oczywiście, że nikt nie ma w domu 25 sztuk laptopów. Tylko, że to moim zdaniem powinno wyglądać tak: Pan X kupuje dzisiaj na allego więc sprzedający natychmiast zaczyna poszukiwania lub zamawia (obojętnie skąd) dany model - który dochodzi do Niego powiedzmy max po 7-10 dniach. A w rzeczywistości w USA to jest to szybciej niż póżniej. Po otrzymaniu sprzętu widomo trzeba się dostosować do fimy wysyłkowej kiedy wysyłają kontener z paczkami do Polski - ale to jest kwestia nastepnych 1-2 tyg. max. Paczka płynie ok 4-5 tyg. Więc wszystko spokojnie powinno się zamknąć w 8 tyg. - choć dla mnie to i tak jest czas sporo wydłużony. Więc jak czytam, że sprzęt szedł 3-4 miesiące z USA to jest to dla mnie naprawdę interesujące. No chyba, że sie sprzedaje modele, które są niedostępne i trzeba na nie długo czekać (to wtedy trochę dziwnie to wygląda jak sie sprzedaje sprzęt, który jest niedostępny). Chyba, że sprzedający jest powiązany (lub Jego znajomy) z Apple i poprostu ma limit zakupu iluś tam sztuk na miesiąc po super niskich cenach (np. zniżka dla pracowników) i dlatego są takie poślizgi w zamówieniach. No ale podsumowując każdy kupuje tam dzie chce i za ile chce. Ale chętnie się dowiem czym są spowodowane takie długie poślizgi.
Napisano 03 grudnia 2012 - 13:13
Napisano 03 grudnia 2012 - 14:12
nie szukaj dziury w całym:)
No jasne - nie będę szukał dziury w całym tylko w dziurawym. Jak już wiele razy pisałem takie posty jak ten Twój nic nie wnoszą do tematu. Więc poproszę konkrety i fakt, a jak nie masz to poprostu nie pisz nic i takie uwagi zatrzymaj dla siebie.
Pozdrawiam.
Napisano 08 grudnia 2012 - 11:21

Napisano 08 grudnia 2012 - 13:21
OK, ja swojego Maka otrzymałem. Moje zastrzeżenia: pudełko bez folii (johnny tłumaczy to tym, że to Urząd Celny je otwiera) i kiepsko zapakowana paczka, wysłana pocztą (!). Poza tym wszystko w jak najlepszym porządku - wszystko zafoliowane, nowe. Ja jestem z zakupu bardzo zadowolony, a myśl o zaoszczędzonych pieniądzach bardzo cieszy
.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych