Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Allegro - Johnnyvodka

• Zamknięty Temat jest zamknięty
417 odpowiedzi w tym temacie

#276 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 08 grudnia 2012 - 14:48

Jeśli mogę zapytać, to jaki był podany czas dostawy na aukcji a ile musiałeś czekać na dostawę?

Na aukcji podane było +/- 2 miesiące, czekałem 3 miesiące i 1 tydzień. Długo :(.

#277 kotylozaur

kotylozaur
  • 71 postów

Napisano 08 grudnia 2012 - 15:10

To mnie załamałeś :(

Na aukcji podane było +/- 2 miesiące, czekałem 3 miesiące i 1 tydzień. Długo :(.

#278 Zephi

Zephi
  • 192 postów

Napisano 08 grudnia 2012 - 16:04

Czy aby na pewno te 3 miesiace oczekiwania warte sa 500 zl? Mnie juz po czterech dniach, czegokolwiek bym nie kupil, zaczyna skrecac.

kiepsko zapakowana paczka, wysłana pocztą (!).

Kiepsko, to znaczy jak? I rowniez - poczta? Wow, ubezpieczona przesylka chociaz?

#279 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 08 grudnia 2012 - 16:13

To mnie załamałeś :(

Daj spokój, z komentarzy wynika, że ktoś dostał komputer po 4 miesiącach :D.

Czy aby na pewno te 3 miesiace oczekiwania warte sa 500 zl? Mnie juz po czterech dniach, czegokolwiek bym nie kupil, zaczyna skrecac.

Kiepsko, to znaczy jak? I rowniez - poczta? Wow, ubezpieczona przesylka chociaz?

Ja jestem uczniem, więc nie odrobiłbym tej kasy na nim tak szybko, dlatego każde pieniądze się liczą. Czas oczekiwania masakra, już 2 miesiące to było bardzo dużo, ale jakoś się na to zgodziłem - wystarczyło o komputerze zapomnieć, a wtedy tygodnie lecą szybciej :D.

Kiepsko, tzn. samo pudełko Maka zapakowane było w jakiś kartonik, a ten obklejony szczelnie taśmą. Nie wiem, spodziewałem się jakiegoś styropianu, gąbek, czy głupiej folii bąbelkowej chociaż :P. Sprzęt w ogóle nie ucierpiał, ale i tak wrażenie średnie to na mnie sprawiło. Nie wiem nic o ubezpieczeniu przesyłki, gdyż tę odebrała mama, a sam johnny nic nie wspominał.

#280 Arecki22

Arecki22
  • 46 postów

Napisano 08 grudnia 2012 - 21:39

No źe paczka zapakowana tragicznie zgodze bo z tym że USc otwiera to normalka czas masakra

#281 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 08 grudnia 2012 - 22:30

Ja za MBA + AppleCare zapłaciłem 700zł mniej, więc dla mnie warto.

#282 Arecki22

Arecki22
  • 46 postów

Napisano 15 grudnia 2012 - 14:27

[CIACH]

Twój wpis został usunięty jako zupełnie niezwiązany z tematem wątku. Proszę znaleźć wątek traktujący o Twoim problemie i w nim zadać pytanie. renqien

#283 kotylozaur

kotylozaur
  • 71 postów

Napisano 15 grudnia 2012 - 14:37

Ja za MBA + AppleCare zapłaciłem 700zł mniej, więc dla mnie warto.

Pamiętasz ile płaciłeś za AppleCare? No i nie wiemy kiedy to było :)

#284 Kubiak

Kubiak
  • 13 postów

Napisano 15 grudnia 2012 - 14:47

ludzie ogarnijcie sie. to forum chyba ma sluzyc do pomocy, a nie obrazania. Jak juz powiedzialem wczesniej wciaz czekam na tego parrallelsa zeby moc wystawic komentarz. podsumowujac johnego i wasze wypowiedzi chcialbym powiedziec iz: - od razu widac ze bedzie sie czekac duzo dlzuzej niz to jest podane. chyba tylko nieliczni nie sprawdzaja komentarzy przed zawarciem transkacji. w prawie kazdym komentarzu jest napisane ze ktos czekal duzo dluzej. ja sam o tym wiedzialem, ale cena jest duzo nizsza - za kompa zaplacilem 2300 zl mniej - czekalem jakies 2,5 miesiaca -paczka byla zapakowana w karton US mail, a nastepnie nadana od osoby prywatnej z warszawy priorytetem( nie wiem po co taki manewr) - wszystko bylo dobrze ochrionione przed zniszczeniem - kontakt z johnym jest b. dobry, jednak jest on bardzo nieslowny jesli chodzi o czas dostawy, takze o moj parrales ktory mial byc juz w tym tygodniu Jesli komus sie nie spieszy to warto bo ceny jak niektorzy pisza w 3 miesiace nie spadaja o ponad 2 tysiace

#285 torell

torell
  • 142 postów

Napisano 21 grudnia 2012 - 10:34

Ja również otrzymałem wczoraj Macbooka, ale czekałem na niego dokładnie 106 dni. Zakup w zasadzie zakończony pomyślnie, ale czas oczekiwania... Ewentualną decyzję o zakupie należy dobrze przemyśleć, lub kupić i zapomnieć, że się kupiło ;)

#286 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 21 grudnia 2012 - 10:37

Ja również otrzymałem wczoraj Macbooka, ale czekałem na niego dokładnie 106 dni. Zakup w zasadzie zakończony pomyślnie, ale czas oczekiwania... Ewentualną decyzję o zakupie należy dobrze przemyśleć, lub kupić i zapomnieć, że się kupiło ;)

Nie chce tu na nikogo naskawiwać broń boże, ale dla mnie czekanie na laptopa 106 dni, tak jak kolega napisał, to lekka głupota. Rozumiem, że troche taniej, ale czy jest sens?

#287 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 21 grudnia 2012 - 10:51

Jeżeli nie potrzebujesz go na już, nie zależy Ci na czasie i nie musisz mieć pierwszy najnowszego makbuka na wsi, a chcesz zaoszczędzić to tak. Jeżeli komputer jest Ci potrzebny z jakiegoś powodu na już to sensu to nie ma. Proste jak drut.

#288 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 21 grudnia 2012 - 11:00

Jeżeli nie potrzebujesz go na już, nie zależy Ci na czasie i nie musisz mieć pierwszy najnowszego makbuka na wsi, a chcesz zaoszczędzić to tak. Jeżeli komputer jest Ci potrzebny z jakiegoś powodu na już to sensu to nie ma. Proste jak drut.

Ojj drut wcale nie jest taki prosty. Po prostu byłem ciekaw co ludzi skłania do czekania na jakiś sprzęt 3 miesiące. Dla mnie to po prostu zamrożone kilka tysięcy, a po drugie miałbym świadomość, że kupiłem coś za duża kasę i musze czekać na to 3 miesiące, widocznie jestem mało cierpliwy :)

#289 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 grudnia 2012 - 11:07

Ja też może jestem mało cierpliwy, a może po prostu wiem, że jak po miesiącu od premiery zakupię MBP, którego dostanę po 3 miesiącach, to już za 2 miesiące będzie starym modelem, przy aktualnym cyklu wydawniczym Apple.

#290 Arecki22

Arecki22
  • 46 postów

Napisano 21 grudnia 2012 - 13:19

a to wszystko przez polskie ceny maców jak mam zapłacić 10 tyś to czym są te 3 miesiące a dwa koła w kieszeni

#291 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 21 grudnia 2012 - 16:22

Ja też może jestem mało cierpliwy, a może po prostu wiem, że jak po miesiącu od premiery zakupię MBP, którego dostanę po 3 miesiącach, to już za 2 miesiące będzie starym modelem, przy aktualnym cyklu wydawniczym Apple.

Ja i tak nie kupuje nigdy od razu po wyjściu nowego modelu więc mi to jest obojętne. Jednym to pasuje, drugim nie. Po prostu.

#292 Kubiak

Kubiak
  • 13 postów

Napisano 23 grudnia 2012 - 04:17

komentarz wystawiony( ktos tam chcial zobaczyc)

#293 torell

torell
  • 142 postów

Napisano 23 grudnia 2012 - 12:44

Ja też wystawię niedługo komentarz (w ogólnej ocenie pozytywny), tylko czekam jeszcze na dowód zakupu i Parallels Desktop. Ktoś wcześniej pisał o gwarancji. Ja, mimo, że komputer kupiłem ponad 3 m-ce temu, mam gwarancję liczoną od połowy grudnia.

#294 Vito72

Vito72
  • 91 postów

Napisano 23 grudnia 2012 - 18:59

To jak dostaniesz dowód zakupu napisz jaka data na nim widnieje , jeśli to nie problem oczywiście.

#295 Kubiak

Kubiak
  • 13 postów

Napisano 23 grudnia 2012 - 19:11

ja jak wlaczyllem macbooka to podalem date wlasnie z tego dnia i wszystko jest w porzadku. gwarancja rowno na rok

#296 pavi7600

pavi7600

• 1 199 postów

Napisano 23 grudnia 2012 - 19:22

ja jak wlaczyllem macbooka to podalem date wlasnie z tego dnia i wszystko jest w porzadku. gwarancja rowno na rok

Może tak może nie. Ja mam trochę inną wiedzę w temaci gwarancji. No i to jest coś takiego, że trudno potwierdzić bo przecież nie będziesz rozsyłał ludziom nr seryjnego swojego laptopa. No ale skoro tak piszesz to super, że komputer ''zakupiony'' ponad 3-4 miesiace temu ma gwarancję rozpoczynającę się z dniem włączenia laptopa. Jeśli tak to wychodzi, że kupię sobie laptopa i włączę go za rok i od tej daty będzie leciała gwarancja..... Niestety nie kupuję tego. No chyba, że coś się u Apple zmieniło w temacie gwarancji - ale wątpię. Pozdrawiam

#297 Vito72

Vito72
  • 91 postów

Napisano 23 grudnia 2012 - 21:05

Kubiak , litości, opamiętaj się , takie bzdury to tylko w Me..... Ma ...... nie dla idiotów , skoro laptop jest zarejestrowany to podaj numery seryjne Wesołych Świąt

#298 Kubiak

Kubiak
  • 13 postów

Napisano 23 grudnia 2012 - 21:32

vito ogranij sie czlowieku, troche kultury. ja mowie tylko co widze i co mam napisane. sprawdzam do kiedy mam i mi pisze: Your product is covered for eligible hardware repairs and service under Apple's Limited Warranty. Estimated Expiration Date: November 29, 2013. ta date podalem i od tego czasu mam gwarancje na rok

#299 Vito72

Vito72
  • 91 postów

Napisano 23 grudnia 2012 - 21:57

vito ogarnij sie czlowieku, troche kultury. ja mowie tylko co widze i co mam napisane. sprawdzam do kiedy mam i mi pisze: Your product is covered for eligible hardware repairs and service under Apple's Limited Warranty.
Estimated Expiration Date: November 29, 2013.
ta date podalem i od tego czasu mam gwarancje na rok

Dzieki o to mi właśnie chodziło ,moj nik to vito72, nie sądzę abym byl nie kulturalny , podaj numer seryjny jesli to nie problem , czyli 29 listopada wlaczyles lapka i od tej pory biegnie gwarancja ? Skoro tak, to jak pisał ktoś wyżej można laptop schować do szafy i włączyć w 2121 r i tez będzie gwarancja? Jest napisane to poprawna forma

#300 Kubiak

Kubiak
  • 13 postów

Napisano 23 grudnia 2012 - 22:51

ale jestes. myslisz, ze jestes najmadrzejszy w temacie,a wcale tak nie jest. C02JD6KVDV33

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych