Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zablokowane konto w iTunes & Your Apple ID has been disabled & Apple zbanowało mi konto?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
90 odpowiedzi w tym temacie

#51 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 19 kwietnia 2011 - 20:40

Nie zdziwie się jak każdemu po jakimś czasie zablokuje się konto. To jest tak. Karty Gift Card są kupowane za pieniądze z kradzionych kart kredytowych. Dzisiaj taki GC Ci działa, a za tydzień, gdy osoba poszkodowana zgłosi że ktoś włamał się na jego karte kredytową, Apple automatycznie blokuje konto na którym aktywowano kod z Gift Cardu. Na tej zasadzie to działa. Takze to że ktoś mówi ze wszystko jest ok, to ma szczęście że nikt nie zgłosił jeszcze kradzieży karty kredytowej.

#52 pacio177

pacio177
  • 81 postów

Napisano 19 kwietnia 2011 - 20:51

W sumie tez mozliwa taka opcja. W przypadku tej pani bylo ponoc tak ze to jej kuzyn/znajomy kupuje GC w jakims sklepie komputerowym. Dziwne jest to , zarowno w moim przypadku jak i rowniez 2 innych osob od tej pani z ktorymi sie kontaktowalem, ze po wyslaniu 2 kodow(2 x po 50 dolcow)jeden z nich nie dzialal(komunikat ze karta zostala juz wykorzystana)ale po interwencji , pani dosylala kod po kilku minutach

#53 layaweek

layaweek
  • 5 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 12 maja 2011 - 19:18

Mam podobny problem, z tymże apple nie podało żadnego konkretnego powodu zablokowania mojego konta... Otrzymałem taki oto email: Welcome to iTunes Store Customer Support. My name is Abhijit. I understand that your itunes Store account is disabled. I can imagine your eagerness to resolve this issue as soon as possible and I will be very happy to look into this for you. Apple is currently working toward a resolution for the issue you have reported. You will receive an email after the matter has been investigated and further information is available. Thank you for your patience. Apple wants your iTunes experience to be as enjoyable as possible. Czekam sobie już ponad tydzień i nic się nie dzieje. Nie wie ktoś co może być tu na rzeczy?

#54 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 maja 2011 - 07:56

z maila wynika, że to jakaś usterka i pracują nad poprawką. Może wyślij maila z pytaniem o status ticketu?

#55 layaweek

layaweek
  • 5 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 13 maja 2011 - 14:24

Tak, ja rozumiem treść wiadomości, dziwi mnie tylko sytuacja, dlaczego to tyle trwa. Wczoraj napisałem jeszcze raz, grzecznie zaznaczając, że pisałem już wcześniej w tej sprawie... I otrzymałem identyczną odpowiedź...

#56 Tomzik87

Tomzik87
  • 1 016 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 23 maja 2011 - 14:43

Mam to samo od 4 tygodni. 5maili wysłanych i dalej dostaje wiadomosci ze nadal badaja sprawe. Wkurza mnie to. Na iPadzie mam tylko 3 aplikacje, troche grosza na koncie a nic nie moge zainstalowac i ipad troche bezuzyteczny lezy. Teraz jestem jak najbardziej za JB i piratami mam dosc tego. Wszystko bylo ok adres, giftcard wiec niewiem co im nie pasuje. (tydzien wczesniej kupilem aplikacje i poprosilem o zwrot pieniedzy bo mi ona nie pasuje- pieniadze zwrocili a aplikacji nie odebrali, nadal ja mam-moze to powod).

#57 Gregory

Gregory

• 2 734 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 23 maja 2011 - 15:06

Teraz jestem jak najbardziej za JB i piratami mam dosc tego. Wszystko bylo ok adres, giftcard wiec niewiem co im nie pasuje

...a nie lepiej było założyć prawdziwe polskie konto, na rzeczywiste dane? ;)

#58 Tomzik87

Tomzik87
  • 1 016 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 23 maja 2011 - 15:09

Mam konto w USA bo mieszkam w USA 7 miesiecy w roku, tam sprzet kupuje. Adres i dane są ok.

#59 trzciniak

trzciniak
  • 17 postów

Napisano 13 czerwca 2012 - 17:16

Your apple Id has been disabled ?

Mam pytanie odnośnie tego co w temacie.
Czemu mam zablokowane ? Doładowałem hajs sobie i zablokowali, czy to się wiąże z tym? Jest jakaś możliwość odblokowania ?
Mieszkam w Pl ale zarejestrowałem na siorki adres w US, zmieniałem adres i też nic ?
Można z tego wybrnąć jakaś czy przepadną mi pieniądze?

Wątek "[iPad] Your apple Id has been disabled ?" - został przeniesiony do istniejącego tematu. plmax.

#60 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 13 czerwca 2012 - 17:23

Może kupiłeś lewą kartę doładowującą na allegro czy gdzieś? Oczywiście nieświadomie.

Zdanie kończymy kropką.
Przeczytaj koniecznie TO.
plmax

#61 trzciniak

trzciniak
  • 17 postów

Napisano 13 czerwca 2012 - 17:25

Na allegro kupilem.
[url=http://allegro.pl/50-10-free-itunes-apple-gift-card-automat-24-7-i2372189079.html]50$ + 10$ FREE iTUNES APPLE GIFT CARD AUTOMAT 24/7 (2372189079) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

Myślisz? Może być bo dosć tanie te karty były.

#62 Michasss8

Michasss8
  • 1 515 postów
  • SkądLeszno

Napisano 13 czerwca 2012 - 17:34

Tak. Nic nie zrobisz.

#63 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 13 czerwca 2012 - 17:42

No nie chcę nikogo oskarżać, ale dolara po 1,9zł nie kupisz :D

#64 Michasss8

Michasss8
  • 1 515 postów
  • SkądLeszno

Napisano 13 czerwca 2012 - 17:46

No nie chcę nikogo oskarżać, ale dolara po 1,9zł nie kupisz :D

Kupi, ale właśnie takiego :)

#65 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 13 czerwca 2012 - 17:56

Chytry traci dwa razy jak widać ;)

#66 trzciniak

trzciniak
  • 17 postów

Napisano 13 czerwca 2012 - 19:23

Powiem Ci tak nie widziałem że jest taka możliwość.

#67 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 13 czerwca 2012 - 19:26

temat jest znany i nagłośniony, a nawet jeśli o nim nie słyszałeś to powinna Cie zastanowić cena w porównaniu do innych, legalne karty na allegro chodzą za około 180zł za 50$, a ty dałeś poniżej 100zł....

#68 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 13 czerwca 2012 - 20:05

Mam pytanie odnośnie tego co w temacie.
Czemu mam zablokowane ? Doładowałem hajs sobie i zablokowali, czy to się wiąże z tym? Jest jakaś możliwość odblokowania ?
Mieszkam w Pl ale zarejestrowałem na siorki adres w US, zmieniałem adres i też nic ?
Można z tego wybrnąć jakaś czy przepadną mi pieniądze?

Powiem Ci tak nie widziałem że jest taka możliwość.

Możesz spróbować napisać do suportu... & zapoznać się z wątkami:
http://myapple.pl/ip...na-allegro.html
http://myapple.pl/ip...tml#post1680873

---------- Wpis dodano o 21:05 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:02 ----------

Na allegro kupilem.
50$ + 10$ FREE iTUNES APPLE GIFT CARD AUTOMAT 24/7 (2372189079) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Myślisz? Może być bo dosć tanie te karty były.

Nie jesteś jedyną osobą z takim skutkiem po zakupie, od tego sprzedającego:

po użyciu karty w itunes moje konto zostało zablokowane - z komentarzem your account was disabled for redeeming fraud iTunes Gift certificates

#69 maniekok3

maniekok3
  • 33 postów
  • Skąd, Poland

Napisano 26 czerwca 2012 - 22:21

App store nie można nic pobrac . Jak w tytule nie moge nic pobrac z App store . Mam założone konto w amerykańskim App store i do wczoraj wszystko było ok dziś chciałem pobrac grę i wyskoczylo mi - Your Aplle ID has been disabled . Przelogowałem na Europę i jest ok a powracający na dolarki cały czas ten sam komunikat .

#70 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 26 czerwca 2012 - 22:22

no bo jest disabled, zadzwoń do nich że chcesz enabled. Coś kombinowałeś i Ci zablokowali.

#71 maniekok3

maniekok3
  • 33 postów
  • Skąd, Poland

Napisano 26 czerwca 2012 - 22:23

Gdzie zadzwonić z kąd numer

#72 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 26 czerwca 2012 - 22:23

Żartuje "z kąd"? Ok.

#73 maniekok3

maniekok3
  • 33 postów
  • Skąd, Poland

Napisano 26 czerwca 2012 - 22:24

Ech i co tera mam biedny zrobić nic nie kombinowalem? Nie jeste pewien czy za 1razem nie pomylilem hasła

#74 minimal-x

minimal-x
  • 149 postów

Napisano 15 sierpnia 2012 - 14:34

Mam pytanie, apple zablokowało mi konto w sklepie US, nie napisali że zablokowali z powodu Gift card tylko po prostu zablokowali, napisałem już do nich maila w tej sprawie. Zaraz po ukazaniu się nowego systemu Mountain Lion zakupiłem na allegro GiftCars i zakupiłem system. I teraz moje pytanie bo konto jest pewnie zablokowane z powodu tej giftcards.... czy będę mieć wsparcie dla tego systemu co sciągnąłem? czy będę mógł sciągać aktualizacje itp . ???

#75 tasiu

tasiu
  • 546 postów
  • Skądokolice Cieszyna

Napisano 15 sierpnia 2012 - 15:09

(...)Zaraz po ukazaniu się nowego systemu Mountain Lion zakupiłem na allegro GiftCars i zakupiłem system.
(...)

Jeśli zakupiony GC na Allegro był podejrzanie tani to już wiesz dlaczego zablokowali Ci konto.

Edit:
Jeśli nick na Allegro taki sam jak tu na forum, to nie mam więcej pytań. $20 GC za 36,90 złotych... i 90 osób dostało bana.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych