Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zablokowane konto w iTunes & Your Apple ID has been disabled & Apple zbanowało mi konto?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
90 odpowiedzi w tym temacie

#26 baron231

baron231
  • 97 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 02 lutego 2011 - 10:57

Zapomnialem napisać, USA oczywiście...

#27 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 02 lutego 2011 - 10:59

Pewnie kupiłeś kradzioną GiftCard i teraz masz zablokowane - piszesz i pytasz czemu zablokowali, oni odpisują, że kradziona GiftCard, ładnie przepraszasz i piszesz, że nie wiedziałeś i Ci odblokowują. Oczywiście cała kasa przepadła :-P

#28 baron231

baron231
  • 97 postów

Napisano 02 lutego 2011 - 11:05

Miałem 0.89 $ wiec wiele nie straciłem... Kartę kupowałem dobre 2 miesiące temu... Placilem jak za oryginał oczywiście :/ dzięki za odpowiedz ;)

#29 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 lutego 2011 - 11:13

No to na bank, tak jak napisał narkoman.

#30 baron231

baron231
  • 97 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 19:09

Ok dzięki wszystkim za info. Dostałem juz od Apple maila ale mam jeszcze jedno pytanko wiec odnowie temat: Czy jest możliwość - mając juz działające konto na polskim AppStore - zmiany na konto US tak aby nie wpisywać karty kredytowej? Wiem ze nowe konto da sie założyć bez wpisywania karty ale chciałbym poprostu przepisać konto które juz posiadam Z góry wielkie dzięki ;)

#31 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 lutego 2011 - 19:13

Nie da się.

#32 horyzont

horyzont
  • 1 345 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 lutego 2011 - 19:17

To i ja się podłącze do pytania. Bo nie próbowałem i nie szukałem szczerze ale mam nadzieje że ktoś chętnie odpowie. Czy jest możliwość posiadania dwóch kont itunes podpiętych do jednego kompa ?

#33 burdzyk

burdzyk
  • 40 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 lutego 2011 - 19:24

To i ja się podłącze do pytania. Bo nie próbowałem i nie szukałem szczerze ale mam nadzieje że ktoś chętnie odpowie. Czy jest możliwość posiadania dwóch kont itunes podpiętych do jednego kompa ?

Tak, jest taka możliwość. Musisz tylko na każdym koncie autoryzować komputer i już. iTunes trzyma wszystko razem, tylko jak są aktualizacje to musisz przelogowywać się między kontami.

#34 baron231

baron231
  • 97 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 19:57

W takim razie muszę powalczyć o odzyskanie tego konta jakie mam mi zablokowali :/ podpowie mi ktoś co muszę zrobić dokładnie w PTK. 1 bo nie do końca rozumiem :

Dear Bartek,

Welcome to iTunes Store Customer Support. My name is Reddy and I am glad to assist you today.

I understand that your account, "kwiatkowski.bartosz@yahoo.com", has been disabled due to fraud transactions and you would like it enabled. Addressing your concern is really important for us.

Bartek, in order for me to investigate, you will need to provide the following information:

1) the billing address listed on the account, and

2) one of the following:

- the last four digits of the credit card used for your iTunes Store account
- or the order number of your most recent purchase
- or the name of any item you've purchased using this account

I will use the information you provide to investigate the possibility of enabling your account. Please note this investigation could take several days. I will keep you updated. Your patience in this matter is greatly appreciated.

Thank you for choosing iTunes Store for your digital media needs.

Have a great day!

Sincerely,

Reddy
iTunes Store Customer Support

Please Note: I work from Sunday to Wednesday, 7AM-6PM  CST.

Pytam o PTK. 1 bo oczywiście nie miałem przypisanej karty kredytowej...
Thank you for allowing me the opportunity to assist you. You may receive an AppleCare survey email; any feedback you provide would be greatly appreciated.

#35 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 20:12

"Reddy rozumie twój problem i wie Twoje iż konto zostało zamknięte z powodu nadużycia. Rozumie iż chcesz je uaktywnić z powrotem - więc chcąc ci w tym dopomóc chce abyś podał: 1. adres rozliczeniowy dla Twojego konta (prawdziwy) i ..." Jednym słowem - sklep chce zweryfikować Cię jako klienta - kim jesteś i gdzie mieszkasz itp.itd. , gdyż "billing address" to po prostu adres do faktury, adres, na który ma być wystawiona faktura, adres fakturowania. Łatwy do uzyskania także poprzez podanie informacji jakich Reddy wymaga w punkcie 2.

#36 rollerblade193

rollerblade193
  • 86 postów

Napisano 08 marca 2011 - 10:22

Ja zakupilem Iphoone 4 w szwecji (i mieszkam w szwecji) w salonie. Na stronie apple zalozylem sobie konto Apple ID Potwierdzilem maile ze jest aktywny. Ale jak np chce pobrac sobie ikonke Facebook na iphone wyswietla mi sie to co w temacie, i nie wiem o co chodzi co z tym zrobic mozecie pomoc?

#37 Sarni

Sarni
  • 1 postów

Napisano 27 marca 2011 - 07:45

Mam ten sam problem i kontakt z supportem idzie jak krew z nosa. Mam jedno zasadnicze pytanie, na ktore nie moge znalezc odpowiedzi - czy aplikacje, ktore zakupilem wczesniej moge dalej swobodnie przeniesc na komputer tak jak dotychczas, i synchronizowac je z urzadzeniami? Rzadko podlaczam sprzet do komputera, wiec nie interesowalem sie tym bardzo, ale akurat zaczyna mi brakowac miejsca na iPhonie wiec chcialbym kilka gier przerzucic na kompa i skasowac z urzadzenia. Czy mam racje, ze jedyne czego teraz nie moge robic to sciagac nowych rzeczy i aktualizacji, ale to co juz mam zostaje na zawsze? Przy okazji zalozylem nowe konto, ktorego tymczasowo bede uzywal bo nie chce mi sie czekac na reaktywacje zamknietego (o ile w ogole ona kiedykolwiek nastapi, bo niektorym ponoc nigdy nie odblokowali). Czy moge swobodnie wrzucac na laptopa aplikacje z obydwu kont, ew. co zrobic zeby to umozliwic? Zeby nie bylo, do wieczora nie mam dostepu do PC wiec nie moge tego sprawdzic. :)

#38 mackow

mackow
  • 162 postów

Napisano 31 marca 2011 - 22:09

Sarni daj znać czy odblokowali

#39 grzesioc

grzesioc
  • 88 postów

Napisano 14 kwietnia 2011 - 18:54

Ravenns, jak skończyła się historia Twojego konta?

#40 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 17 kwietnia 2011 - 19:34

Wyłączone konto iTunes - "Apple ID has been disabled".

Witam.

Moje konto iTunes tzn. Apple ID zostało wyłączone. Były małe problemy z moją kartą kredytową, ktoś zechciał jej używać(na szczęście nic nie ubyło) ale bank zablokował mi ją tymczasowo. Jednak teraz muszę użerać się z Supportem Apple i tutaj mam do Was pytanie. Dostałem wiadomość że muszę podać :

1) the billing address listed on the account, and

2) one of the following:

- the order number of your most recent authorized purchase
- or the name of any authorized item you've purchased using this account

Adres w US Store mam fikcyjny, tzn. jakiegoś małego sklepu w US - czy mogę śmiało potwierdzić go czy mogą robić problemy? Czy podać polski adres? A może mogę zmienic teraz pisząc że np. przeprowadzam się i podam adres prawdziwy (wujka,cioci w US itp.) ?

Bardzo proszę o pomoc, chcę im odpisać jak najszybciej.

Pozdrawiam.

#41 pacio177

pacio177
  • 81 postów

Napisano 19 kwietnia 2011 - 15:38

Moje konto zostało zablokowane z powodu jakiegos błedu z kartką kredytowa przez którą była kupiona GC w USA.W odpowiedzi na moje pytanie dotyczące blokady konta, odpowiedziano mi ze konto jest permanentnie zablokowane.Czy mimo to moge jakos "prosić" Apple o odblokowanie konta ? ewetualnie co powinienem robic w tym kierunku?

#42 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 19 kwietnia 2011 - 15:39

Co dokładnie Ci napisali? Skąd brałeś Gift Card?

#43 pacio177

pacio177
  • 81 postów

Napisano 19 kwietnia 2011 - 15:56

The account was disabled because the card holder whose card purchased the iTunes Gift Certificates redeemed to your account has refuted the charges with his or her credit card company. The buyer will need to contact the credit card company to discuss the disputed purchase. Please note that because your account was disabled, you will lose the ability to update applications purchased with this account. I am unable to enable this account. The only thing that I can suggest is that you open a new account. I have looked in to this and this account is permanently disabled. Karte kupiłem na allegro.

#44 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 19 kwietnia 2011 - 17:51

możesz podać sprzedawcę? Będzie to ostrzeżeniem dla innych zeby nie mieli takiej sytuacji. Dużo miałeś aplikacji na koncie? Duzo straciłeś?

#45 pacio177

pacio177
  • 81 postów

Napisano 19 kwietnia 2011 - 17:59

sprzedawca : findme .Z tamtego konta miałem aplikacje za 50 dolarów kupione z GC od innego sprzedawcy.Pani mi dzisiaj zwróciła pieniądze za tą nieszczesna GC ale co z tego jak konto zablokowane :/

---------- Wpis dodano o 18:59 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:57 ----------

Wiem ze 50 dolarów to nie jakas kolosalna kwota ale denerwujące jest ze z winy kogoś wychodzi takie bagno

#46 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 19 kwietnia 2011 - 19:06

Cos kojarze tego użytkownika, widziałem jego aukcje - najtańszy gift card na Allegro prawda? Lepiej jednak chyba dołożyć i mieć pewność, konto to jednak właśność do której się przywiązujemy. I szkoda by je stracić. Raczej nic nie zrobisz skoro napisali Ci że permanentnie zablokowali, mi też kilka dni temu zablokowali ale nie przez Gift Card i już mam odblokowane, kontakt bardzo miły.

#47 wayforlife

wayforlife
  • 63 postów
  • SkądBromberg / New York

Napisano 19 kwietnia 2011 - 19:20

polecam Gc ode mnie cudów nie ma ;)

#48 pacio177

pacio177
  • 81 postów

Napisano 19 kwietnia 2011 - 20:00

Zgadza sie. Cena 261 zl za $100 karte.Posepilem sie troche... To teraz mam nauczke.Chcialem zaoszczedzic 20 zl to teraz mam tylko problem z powodu jakiegos gamonia

#49 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 19 kwietnia 2011 - 20:11

swoją drogą, ciekawe skąd ktoś bierze tak tanio te Gift Cardy.. Bo na pewno na tym jeszcze próbuje zarobić, sprzedając komuś trefne kody.

#50 pacio177

pacio177
  • 81 postów

Napisano 19 kwietnia 2011 - 20:32

Teoretycznie takie gift card moga sluzyc jako transfer piniedzy z Usa do Polski np majac bliska rodzibe w Usa i ktos chce nam wyslac pieniadze to zamiast placic duza prowizje western union to mozna zrobic wlasnie w taki sposob, nawet schodzac nieco ponizej wartosci dolara. Oczywiscie to tylko takie moje teorie:)

---------- Wpis dodano o 21:32 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:19 ----------

Wiec TEORETYCZNIE wcale nie jest powiedziane ze wszystkie troche tansze kody musza byc trefne. Mysle ze ta babka z allegro ma prawdziwe kody bo ktos u niej niedawno kupil karte i bylo ok bo kontaktowalem sie z ta osoba.Poprostu pech mnie dopadl:/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych