Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Gdzie u偶ywacie swoich iPad贸w?

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
190 odpowiedzi w tym temacie

#151 Damian G贸ral

Damian G贸ral
  • 11 post贸w

Napisano 25 wrze艣nia 2012 - 10:40

- Dom, - Pozdr贸偶e, - Spotkania handlowe, - Spotkania ze znajomymi, - Komunikacja miejska,

#152 kanlukasz

kanlukasz
  • 6 post贸w

Napisano 25 wrze艣nia 2012 - 17:41

- Komunikacja miejska,

Mieszkasz w Polsce :D?

#153 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 post贸w

Napisano 26 wrze艣nia 2012 - 09:20

Temat jest - gdzie u偶ywacie swoich iPad贸w. Napisz臋 przeto przekornie do czego iPada nie u偶ywam. Ot贸偶 nie u偶ywam aby wytycza膰 drog臋.Do tego mam nawigacj臋, urz膮dzenie do tego wysepcjalizowane, przynajmniej w teorii. Wszyscy si臋 rzucili na nowe mapy w iOS6, tak jakby telefonu czy tabletu u偶ywali wy艂膮cznie do podr贸偶owania po mapie. 艢mia膰 si臋 czy p艂aka膰. A czytniki ksi膮偶臋k Wam dzia艂aj膮? iKiosk pobiera prenumrat臋?

#154 Kyniol_73

Kyniol_73
  • 24 post贸w
  • Sk膮dKatowice

Napisano 26 wrze艣nia 2012 - 13:06

a ja akurat wytyczam drog臋 ipadem ale u偶ywam do tego 2 aplikacji Navigon (kt贸ry potrafi dzia艂a膰 w tle) oraz Yanosika (aktualne informacje o korkach i policji), nie u偶ywam do odtwarzania film贸w na TV ale to ze wzgl臋du na koszty. Taniej jest pod艂膮czy膰 lapka przez HDMI. I wreszcie uzywam picassa z PC do edycji zdje膰 i wys艂ania ich na gmaila. A tak do reszty iPada :)

#155 Ketrab41

Ketrab41
  • 163 post贸w

Napisano 27 wrze艣nia 2012 - 10:04

U偶ywam najcz臋艣ciej w domu lub podczas podr贸偶y poci膮giem do ogl膮dania film贸w :)

#156 tatt2

tatt2
  • 11 post贸w

Napisano 13 pa藕dziernika 2012 - 06:41

u偶ywam najcz臋艣ciej do czytania prasy ... w WC ... ;-P

#157 ianna77

ianna77
  • 78 post贸w
  • Sk膮dLublin

Napisano 13 pa藕dziernika 2012 - 08:39

W domu.

#158 Newstad

Newstad
  • 665 post贸w

Napisano 13 pa藕dziernika 2012 - 08:44

W domu i w podr贸偶y. Ch臋tnie wykorzystywa艂bym r贸wnie偶 w pracy, ale brakuje mi mo偶liwo艣ci otwarcia kilku PDF贸w jednocze艣nie.

#159 iPhone 25

iPhone 25
  • 1聽030 post贸w
  • Sk膮dKielce

Napisano 15 pa藕dziernika 2012 - 20:54

Na nudnych wyk艂adach,w domu,na dworze og贸lnie wsz臋dzie :)

#160 iron.gery

iron.gery
  • 4聽651 post贸w
  • Sk膮dPolska | USA

Napisano 15 pa藕dziernika 2012 - 20:58

W autobusie, WC i na kanapie :)

#161 seven of nine

seven of nine
  • 6 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 19 stycznia 2013 - 21:47

Do pracy laboratoryjnej doskona艂y i g艂贸wnie dlatego kupi艂am. Podpatrzone u znajomego Niemca, kt贸ry zamiast biega膰 z plikiem szparga艂贸w i kalkulatorem jak ja, elegancko sobie stuka艂 na iPadzie. Pozazdro艣ci艂am i u艂atwi艂am sobie 偶ycie, bo zamiast odcyfrowywa膰 po sobie wieczorami, spostrze偶enia wyniki itd. mam od razu w formie nadaj膮cej si臋 do sklejenia w raport czy inn膮 wi臋ksz膮 ca艂o艣膰. Chmura, przypomnienia i kalendarz bardzo OK. Jak si臋 zm臋cz臋, to czatowanie w 艂贸偶eczku :) Podziwiam pana od komunikacji miejskiej - ja bym si臋 ba艂a ;)

#162 Mind_Trance

Mind_Trance
  • 46 post贸w
  • Sk膮dJaworzno

Napisano 20 stycznia 2013 - 09:34

W domu i w biznesie. 艢wietnie sprawdza si臋 na spotkaniach z kontahentami, ale r贸wnie偶 podczas delegacji i og贸lnie w terenie gdy potrzebuj臋 mobilnego internetu.

#163 Mlodygracz

Mlodygracz
  • 17 post贸w

Napisano 20 stycznia 2013 - 09:57

Odk膮d szeregi moich gad偶et贸w zasili艂 iPhone 5 to niestety iPad poszed艂 troch臋 w odstawk臋, ale nada jest niezast膮piony, gdy wybieram si臋 w podr贸偶. Nie ma innego urz膮dzenia, kt贸re by艂oby r贸wnie dobre w przegladaniu ro偶nych stron, ogl膮daniu film贸w, tworzeniu jakich艣 prezentacji "na szybko", czy po prostu jako gad偶et do zabawy.

#164 mikson

mikson
  • 290 post贸w

Napisano 20 stycznia 2013 - 11:25

ipad mini jest pod r臋k膮 gotowy do u偶ycie w ci膮gu sekundy zawsze i wykorzystuj臋 go do : -szybkie sprawdzenie stron www np przepisy kulinarne 偶ona ;) fora, etc -mejle bez za艂膮cznik贸w wa偶nych -robienie fotek i wysy艂anie dokument贸w bardzo por臋czne -komunikatory g艂osowe i wideo - 艣wietna alternatywa dla telefon贸w -s艂uchanie muzyki do snu na s艂uchawkach -granie oczywi艣cie :) -sterowanie XBMC- 艣wietna sprawa!! -sterowanie logitechem sbt !!! 艣wietna darmowa apka! -sprawdzanie map i przy po艂膮czeniu n BT z noki膮 dzia艂a w terenie idealnie! generalnie od kiedy go mam lapcia wykorzystuj臋 zdecydowanie mniej :)

#165 jabuka

jabuka
  • 155 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 20 stycznia 2013 - 11:31

Odk膮d szeregi moich gad偶et贸w zasili艂 iPhone 5 to niestety iPad poszed艂 troch臋 w odstawk臋, ale nada jest niezast膮piony, gdy wybieram si臋 w podr贸偶. Nie ma innego urz膮dzenia, kt贸re by艂oby r贸wnie dobre w przegladaniu ro偶nych stron, ogl膮daniu film贸w, tworzeniu jakich艣 prezentacji "na szybko", czy po prostu jako gad偶et do zabawy.

Mam tak samo, ipad jest troch臋 zaniedbany:)

#166 mikson

mikson
  • 290 post贸w

Napisano 20 stycznia 2013 - 17:13

dla mnie osobi艣cie to na 4 calowym ekranie to jest dziubanie a nie przyjemno艣膰 :)

#167 piotresce

piotresce
  • 1聽568 post贸w
  • P艂e膰:

Napisano 20 stycznia 2013 - 17:25

Zdecydowanie preferuj臋 iPada ni偶 iPhone 5 z kilku powod贸w.Wi臋kszy ekran oczywi艣cie ale te偶 iPad mam w innej sieci ni偶 smartfona co przek艂ada si臋 na lepszy zasi臋g i szybszy net..:)

#168 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 post贸w

Napisano 20 stycznia 2013 - 20:43

U偶ywam iPada tylko w艂a艣ciwie do czytania www i sprawdzania poczty bo do niczego innego w zasadzie si臋 nie nadaje. Nie da rady na tym popracowa膰 bo oczywi艣cie ani pages ani numbers nie s膮 w pe艂ni kompatybilne z MS Office. Ponadto jak ju偶 kto艣 kiedy艣 napisa艂 na forum ci膮gle trzeba si臋 prze艂膮cza膰 pomi臋dzy aplikacjami i wysy艂a膰 do siebie setki mail, aby wykona膰 proste czynno艣ci. Je艣li nie zmieni si臋 nic w iOS7 to iPad zostanie pewnie wymieniony na jakie艣 urz膮dzenie z Androidem, kt贸rego za bardzo nie trawi臋, ale mo偶liwo艣ci s膮 tam na tyle du偶e, 偶e mo偶e zast膮pi膰 kompa. Pozdr., 艁.

#169 mikson

mikson
  • 290 post贸w

Napisano 21 stycznia 2013 - 09:24

w czym ma mo偶liwo艣ci du偶o wi臋ksze? :) wszystko to kwestia softu bo ja w艂a艣nie zmieni艂em z nexusa (android) na ipada

#170 iTymcio

iTymcio
  • 35 post贸w
  • Sk膮dLeszno

Napisano 22 stycznia 2013 - 11:04

Z iPada korzystam w poci膮gu, ale tylko w intercity w innych si臋 boje. G艂贸wnie w domu, do prac z grafik膮 itd.

#171 rmn1

rmn1
  • 81 post贸w

Napisano 23 stycznia 2013 - 16:17

Przeczyta艂em ca艂y temat bo idzie do mnie iPad2. Fajnie ze jest tak du偶o zastosowa艅. Osobi艣cie 艣rednio to widz臋 w autobusie, na szcz臋艣cie 偶adko tam bywam. W poci膮gu siedz膮c samemu spoko, co by sie nikt w ekran nie gapil;) Kto艣 wy偶ej napisa艂, ze pracuje z grafika na iPadzie, na jakim poziomie? Co dok艂adnie robi i w jakiej aplikacji? Bo osobi艣cie ne wyobra偶am sobie tego za bardzo... Druga sprawa, notatki. Jak w tym robi膰 notatki? Piszecie na klawiaturze czy jak? Jest mo偶liwo艣膰 pisania odrecznego z zmaiana na tekst "maszyniwy" i rysowania jak w zeszycie? Taka cyfrowa kartka? Og贸lnie rysowania. Jest jakies po偶膮dana aplikacja i jakis rysik co by sie da艂o dok艂adnie porysowac? Czy tylko obrazki ala szko艂a podstawowa?

#172 Tojanat

Tojanat
  • 9 post贸w
  • Sk膮dProspect Heights, IL, USA

Napisano 02 listopada 2013 - 21:03

Zabieram mojego ipada mini wszedzie. W 100% zastepuje mi on jakikolwiek komputer, czy laptop. Ale przede wszystkim jest on moim jedynym telefonem. Uzywam aplikacje Talkatone, ktora jest darmowa, tzn. nie place za smsy, czy rozmowy telefoniczne. U nas, tzn. w USA iPad nie jest niczym "dziwnym" i mozna go z powodzeniem uzywac wszedzie, nie narazajac sie jednoczesnie na jakiekolwiek uporczywe spojrzenia. Bardzo lubie mojego ipada. To taki fajny, maly komputer ;)) i jest zupelnie wystarczajacy dla moich potrzeb.

#173 BodyG

BodyG
  • 25 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 03 listopada 2013 - 16:49

Witam ja swojego ipada mini zabieram wsz臋dzie dos艂ownie moja narzeczona m贸wi ,ze mi odbi艂o na jego punkcie he he ,nie kt贸rzy maj膮 racje ipad ma ograniczenia ktore nawet mnie wkurzaj膮 i na laptopa trzeba sie przesi膮艣膰 zeby konkretne rzeczy porobi膰, ale mimo tego jestem bardzo zadowolony ze swojego mini i polecam ka偶demu pozdrawiam

#174 Molimo

Molimo
  • 3聽695 post贸w
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 04 listopada 2013 - 14:07

Ja g艂贸wnie korzystam w domu, przegl膮danie sieci w 80%, reszta to filmy i gry, na wygodnym fotelu nie ma lepszej rzeczy. Mia艂em kupowa膰 Air ale wstrzymam si臋 do Mini Retina, mo偶e 8" wystarczy.

#175 berger91

berger91
  • 277 post贸w
  • Sk膮dBydgoszcz

Napisano 04 listopada 2013 - 14:25

Ja g艂贸wnie korzystam w domu, przegl膮danie sieci w 80%, reszta to filmy i gry, na wygodnym fotelu nie ma lepszej rzeczy. Mia艂em kupowa膰 Air ale wstrzymam si臋 do Mini Retina, mo偶e 8" wystarczy.

My艣l臋, 偶e w wykorzystaniu jakie opisa艂e艣 lepiej sprawdzi si臋 Air :)

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych