Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Gdzie używacie swoich iPadów?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
190 odpowiedzi w tym temacie

#76 Teq

Teq
  • 667 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 19:19

hehe, ja kiedys zwodowalem telefon w zlewie, wysunal sie z kieszeni skubany, na szczescie bylo to w czasach Ericssona, niewielka strata ;)

#77 Loti

Loti
  • 801 postów
  • SkądWro

Napisano 29 lipca 2011 - 20:56

Parę lat temu po nurkowaniu chciałem coś wypłukać przy brzegu kamieniołomu i nachylając się ku wodzie utopiłem telefon. Musiałem jeszcze raz się zapakować do wody i wydobyć złomka. Po kilku dniach w ryżu uruchomił się bez problemu. Nie to co dzisiejsze buraki puszczające farbę od wilgoci w powietrzu ;)

#78 jabuka

jabuka
  • 155 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 września 2011 - 14:02

używam do nauki do egzaminu i robienia testów, bo na nic innego nie mam czasu;/

#79 mateusz3928

mateusz3928
  • 187 postów
  • SkądSopot

Napisano 04 września 2011 - 16:48

W łóżku, podczas jakichkolwiek podróży i czasami w szkole na nudnych wykadach.. : O

#80 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 16 września 2011 - 18:47

Samolot (mina stiłardesy (nie wiem jak to się pisze?) bezcenna,w pociągu i na kanapie.

#81 durczyn

durczyn
  • 6 postów

Napisano 10 października 2011 - 17:22

Używam wszędzie tam gdzie jest WiFi, generalnie czytam dużo, natomiast walczę z obsługą xdoc, xls, ppt, pdf - potrzebuje czegoś do edycji i czytania w jednym programie, oraz coś w stylu PDF download ze strony bo korzystam często z isip.gov.pl, ale to chyba od przeglądarki zależy

#82 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 października 2011 - 14:40

natomiast walczę z obsługą xdoc, xls, ppt, pdf - potrzebuje czegoś do edycji i czytania w jednym programie, oraz coś w stylu PDF download ze strony bo korzystam często z isip.gov.pl, ale to chyba od przeglądarki zależy

GoodReader ;)

#83 nemesis

nemesis
  • 364 postów
  • SkądPoznań/Berlin

Napisano 12 października 2011 - 14:48

Ja w domu uzywam :D, ale najwiecej mama gra w Angry Birds :D

#84 jabuka

jabuka
  • 155 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 listopada 2011 - 11:59

wszyscy mówią po co Ci ipad, ale jak się dorwą już to nie można im odebrać;)

#85 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 14:43

Ja uzywam w domu: w lozku, na kanapie, na tronie (podczas posiedzenia na najwyzszym szczeblu). Ciezko byloby uzywac w tych miejscach laptoka (chociaz da sie). W pracy w wolnej chwili dla zabawy (relaksu) Dziewczyna prowadzi szkolenia wyswietlajac prezentacje (przez rzutnik). Fajnie, bo nie musi tachac laptoka - wszystko ma na iPad'dzie.

#86 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 listopada 2011 - 23:02

wszyscy mówią po co Ci ipad, ale jak się dorwą już to nie można im odebrać;)

Mam dokładnie to samo. Szczególnym powodzeniem cieszy się Fruit Ninja HD ;)

Ja tak jak pisałem już pewnie - ZAWSZE używam iPada w podróży (samochód, pociąg, samolot), oraz w domu (łóżko, kanapa, tron, krzesło - wszędzie).

#87 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 23:15

Jakbym miał to bym używał wszędzie. W sumie nie rozumiem pytania. Znaczy, że na kanapie tak, na krześle już nie? Albo w samochodzie tak, w autobusie już nie? Nie rozumiem pytania "gdzie używacie swoich ipadów", chyba normalne, że tam gdzie jest potrzeba i o ile się da. 50 metrów pod ziemią z kilofem w ręku raczej nie. Nie czaję.

#88 Paprochwbody

Paprochwbody
  • 462 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 listopada 2011 - 23:17

WC.

#89 Eduardo

Eduardo
  • 101 postów
  • SkądPuławy / Kraków

Napisano 02 listopada 2011 - 23:52

WC.

Haha, też:)
A tak to robię na nim notatki na studiach (piszę stylusem). Zaoszczędziłem też trochę na książkach, bo praktycznie wszystkie znalazłem w internecie. A tak to do przeglądania internetu (najczęściej rano, w łóżku) i czasami do gier.
Też miałem wiele sytuacji w których słyszałem śmiech i pytania "po co? na co?" a jak już wytłumaczę i pokażę... podejście tych osób zmienia się i widzą wiele zastosowań.

#90 dogiela

dogiela
  • 70 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 02 listopada 2011 - 23:56

Ja też na uczelni do robienia notatek (Pages) plus książki w PDF. Poza tym do grania i netu w wolnych chwilach.

#91 Kazek-ff49ee234d

Kazek-ff49ee234d
  • 527 postów

Napisano 03 listopada 2011 - 00:29

Wszedzie tam gdzie używacie ipada mozna używać iphone , albo jak ktos ma macbook air . ja mam air 13 i ipada i w sumie to zawsze nie wiem co zabrac ? bo w sumie to i to jest mobilne. jedyny plus na ipada to modem 3G . wiec tak wszedzie tam gdzie jest wifi to air 13 . wszedzie tam gdzie nie ma wifi to ipad 3g . wiec tak czy tak musze chodzic i jezdzic z air i ipadem. troche mi to na mobilnosc nie wyszlo :/ hehe

#92 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 03 listopada 2011 - 09:48

Ja laptopa uzywam tylko między 9 a 17, jak pracuję, potem go usypiam i używam resztę dnia iPada - laptop siedzi na biurku i praktycznie nie jest stamtąd ruszany, no chyba żeby podłączyć go pod TV żeby obejrzeć jakiś serial w HD. No i jak wyjeżdżam gdzieś, gdzie potrzebuję pracować - laptop jedzie ze mną i z iPadem. Jak jadę gdzieś i robię sobie wolne - laptop zostaje w domu. Miałem bardzo długo zamiar kupić nowego macbooka air, ale pojawienie sie iPada w domu kompletnie pozbawiło ten zakup sensu - teraz chyba jednak kupię iMaka na biurko, a białasa sobie zostawie az sie rozpadnie. W domu iPada używam na babmusowej podstawce Macally - jak siedze na kanapie, przy barku, no w zasadzie wszedzie ;) Poza domem plastikowy case + smartcover. W kawiarni etc, na mieście ogólnie. Często podróżuję, więc w pociągach, busach, samolotach, na lotniskach - mam model wi-fi, za granicą używam tetheringu z iPhone, w Polsce mam Blueconnect z modemem mi-fi. Próbowałem robić notatki (kurs niemieckiego) ale jednak kartka+pióro są lepsze. Tak samo jak w pracy muszę coś naszkicować (z grubsza jakaś baza danych, relacje między elementami programu) to wolę robić to długopisem albo na whiteboardzie.

#93 kajet24

kajet24
  • 153 postów

Napisano 20 grudnia 2011 - 22:05

iPada mam zawsze przy sobie w torbie, nawet jak biorę ze sobą laptopa. Odkąd mam iPad'a laptopa biorę ze sobą tylko wtedy gdy muszę zrobić na nim coś czego na iwaszkiewicz bym nie dał rady. Pozatym w domu gdzie nie jestem to mam raczej przy sobie. W kuchni jak gotuje, w łóżku jak klade się spać - to zamiast oglądać TV przeglądam WWW. Aktualnie pisze właśnie z niego ;-). k.

#94 igiel

igiel
  • 1 141 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 22 grudnia 2011 - 11:07

Generalnie w drodze do/z pracy(autobus/metro), lub podczas dluzszej podrozy samolotem ;) Niestety w domu raczej nie korzystam-ciezko sie gada na gg, gb chat przez wirtualne klawisze, a dokupienie Keyboard dock mija sie z celem niestety. Wiec w takim wypadku uzywam mojego bialasa,

#95 kris1992

kris1992
  • 663 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 22 grudnia 2011 - 11:25

oj tam oj tam ipad jest dobry i już :)

#96 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 22 grudnia 2011 - 12:33

Generalnie w drodze do/z pracy(autobus/metro), lub podczas dluzszej podrozy samolotem ;)
Niestety w domu raczej nie korzystam-ciezko sie gada na gg, gb chat przez wirtualne klawisze, a dokupienie Keyboard dock mija sie z celem niestety. Wiec w takim wypadku uzywam mojego bialasa,

ja co prawda gg nie uzywam od lat, ale bardzo wygodnie mi sie czatuje na skypie, lepiej niz na lapku

#97 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 22 grudnia 2011 - 12:45

To właśnie jest plus iPad'a. Wygodnie pisze się ma witrualnej klawiaturze. Teraz piszę ten tekst z iPad'a. Przynajmniej palce człowieka nie bolą ;)

#98 Jarson

Jarson
  • 139 postów

Napisano 23 grudnia 2011 - 01:50

Zanim kupiłem iPada, nie mogłem się przekonać do tego, w czym takie urządzenie mogłoby mi się przydać mając laptopa. Próbowałem sam siebie przekonać o użyteczności tego urządzonka wyciągając argumenty o nauce, czytaniu gazet, pisaniu raportów i... miałem rację. Tablety to przyszłość i widać to gołym okiem. Laptopy odejdą do lamusa a trendy staną się tablety i spowrotem komputery stacjonarne jako jednostki centralne, z którymi z tableta możemy przecież i tak się połączyć z dowolnego miejsca z WIFI. Laptopa sprzedałem i kupiłem na jego miejsce iPada. Z tego wyboru jestem niezmiernie zadowolony. Rozmiar iPada to duży plus, jako, że często latam samolotem i potrzebuję się spakować w niewielką, podręczną torbę, a laptop zawsze zabierał te 35% miejsca. Z iPada korzystam zawsze, gdy nie ma mnie w domu. Biorę go na zakupy, na uczelnię, jest ze mną zawsze, gotowy i pełen informacji jakich potrzebuję.

#99 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 23 grudnia 2011 - 01:53

@Jarson Dokładnie. To prawda. Ja sam na początku na siłę starałem się go używać,ale kiedy sytuacja zmusiła mnie do wytrzymania mnie tylko z nim cały miesią bez innego komputera powiem,że zintegrowaliśmy się. Znalazłem rozmaite zastosowania ;) Wszystko to czego potrzebowałem znalazłem w tym tablecie. One mają potencjał którego raczej nie stracą i kiedy systemy na te urządzenia bardziej zostaną dostosowane i strony (wszystkie strony) przejdą na html 5 to nie będzie problemu.

#100 czaku

czaku
  • 285 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 23 grudnia 2011 - 02:04

Mój stary biały MacBook też niestety przechodzi na emeryturę przez iPada, choć jeśli mam na uczelni coś programistycznego to niestety iPad go nie wyręczy ;) Myślę, że w pewnym momencie rozwiną się naprawdę "sążnie" i będą potrafiły zastąpić laptopy w dobrych 80-90% zastosowań, nawet tych półprofesjonalnych. Ja generalnie używam do czytania książek, przeglądania multimediów, internetu, youtube kocham na iPadzie ;) a ostatnio do testowania aplikacji, którą piszę :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych