Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Please log in to reply
11474 replies to this topic

#2401 kajtek88r

kajtek88r
  • 330 posts

Posted 26 May 2011 - 12:56

Na tyle na ile się orientuje nie ma możliwości wgrania bb z ipada do iPhone 4. Pozostaje albo simlock.pl albo karta geveny.

Ależ mnie zaskoczyłaś! Sprzedawca stwierdził, że najprawdopodobniej taki bb jest w iP.. to może źle powiedział.. Hm

Dzięki za info! Stąd pewnie nie mogłam nic na ten tamt znaleźć w sieci, skoro wgrać nie można.

#2402 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 26 May 2011 - 13:00

Ależ mnie zaskoczyłaś! Sprzedawca stwierdził, że najprawdopodobniej taki bb jest w iP.. to może źle powiedział.. Hm

Dzięki za info! Stąd pewnie nie mogłam nic na ten tamt znaleźć w sieci, skoro wgrać nie można.

Tak dla pewności żeby nie była to tylko moja opinia: http://myapple.pl/ip...b-od-ipada.html

#2403 maciejkami1

maciejkami1
  • 204 posts

Posted 26 May 2011 - 13:04

Witam. Bardzo proszę na odpowiedzenie na dwa pytania:
1. Czy da się wgrać programowego simlocka z komputera a nie z cydii?
2. Jeśli mam simlocka na norweską sieć to mogę odpalić ip za pomocą takiej karty: Zestaw aktywacyjny iPhone (karta + czytnik) Axnet! (1624127797) - Aukcje internetowe Allegro "??
Jeszcze raz proszę o odpowiedź.

Prosiłbym o odpowiedź

#2404 don_pepe

don_pepe
  • 33 posts
  • SkądNisko

Posted 26 May 2011 - 14:24

Dzięki za podpowiedź, a jeśli robiłem custom firmware przez Pwnage Tool i było zaznaczone Activate (bo tak właśnie starałem się to zrobić), to Sn0wbreeze to robi inaczej i to obejdę?

Drugie pytanie, jeśli uda się zrobić sn0wbreeze soft 4.3.3 to ściągne później simlocka?

ad.1. Nie wiem jak z Pwnage Tool - bo nie używałem (nie mam Mac'a). Sn0wbreeze z swoja modyfikacją obrazu (softu) IOS automatycznie zachowuje stary baseband.
ad.2. Ściągniesz simlocka Ultrasnow'em jeśli masz baseband 1.59... jeśli masz wyższy to tyko Gevey Sim.

---------- Wpis dodano o 15:24 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:19 ----------

Witam. Bardzo proszę na odpowiedzenie na dwa pytania:
1. Czy da się wgrać programowego simlocka z komputera a nie z cydii?
2. Jeśli mam simlocka na norweską sieć to mogę odpalić ip za pomocą takiej karty: Zestaw aktywacyjny iPhone (karta + czytnik) Axnet! (1624127797) - Aukcje internetowe Allegro "??
Jeszcze raz proszę o odpowiedź.

ad.1. Z tego co wiem to nie. Tylko Ultrasnow z Cydii jeśli masz w swoim Iphone 4 baseband 1.59... Jak wyższy bb to tylko Gevey na obecna chwilę.
ad.2. Również z tego co mi wiadomo takie aktywatory ponoć już nie działają (choć mogę się mylić ale otrzymałem odpowiedź w podobnym temacie taką: KLIK).. Zastosuj Custom Firmware (CF) z "hactywacja". Później ew możesz użyć aplikacji SAM do re-aktywacji swojego Iphone'a - LINK

P.S. Choć tak na marginesie sam jestem ciekaw czy ten "Axnet" zadziałałby.. kup, spróbuj i daj znać ;)

#2405 RAK

RAK
  • 1507 posts
  • SkądNYC

Posted 26 May 2011 - 14:48

czy można na nim zrobić unlock np ultra snow? czy może wchodzi w grę tylko karta gevey?
 bb od ipada też odpada?

Na iPhone 4 we własnym zakresie można zrobić Unlock jedynie za pomocą karty Gevey SIM.

#2406 hajer1000

hajer1000
  • 5 posts

Posted 26 May 2011 - 15:42

Witam, Nowy tu jestem, więc nie krzyczcie na dzień dobry. Przestudiowałem kilkanaście stron postów, ale dalej nie ogarniam pewnych tematów. Proszę o pomoc. Sprawa wygląda tak: 1. Mam iPhona 4G zakupionego w sieci Era. 2. Używałem go bez problemów w sieci Plus. 3. Od około 2 tygodni mam problemy z siecią. Pojawiają się komunikaty: - Brak sieci - Nieprawidłowy SIM - Blokada SIM - Brak SIM (Wprowadzanie numeru PIN wyłączyłem). 4. Soft: 4.3.3.(8J2) / Firmware: 04.10.01 5. Po przeczytaniu jakiegoś postu sprzed tygodnia pobiegłem do salonu Ery z prośbą o zdjęcie Sim-Locka. W salonie wielka dezorientacja bo przecież oni nie zakładają locków od 1 stycznia 2009 r. Wytłumaczyłem im całą sytuację z nowym softem od Appl'a i po moich namowach serwisant sprawdził telefon. Okazało się, że była jakaś blokada nałożona z nowym softem. Stwierdził, że ją odblokował. 6. iPhone dalej nie działa poprawnie. Era odsyła mnie do Plusa po nową kartę SIM mimo faktu, że ta której używam ma dopiero 2 miesiące. Moje pytanie: Co zrobić? Pro Geveye, jailbreaki, sn0wy czy jakieś inne sztuszki? Dlaczego mam problemy z iPhonem skoro blokada została ściągnięta? Z góry dziękuję za pomoc laikowi :) Pzdr.

#2407 kaczorex

kaczorex
  • 12 posts

Posted 26 May 2011 - 18:36

Witam, Mam pewne pytanie Mam simlocka na Vodafone UK i gevey pro. Wsadzam do iphone 4 tacke gevey z kartą ery. Odpalam telefon i nie wyskakuje mi zaden komunikat ;/ nie mowicie ze musze troche poprobowac i sie wlaczy bo juz okolo 100razy tak robilem i nic ;/ Mam soft 4.3.3 i baseband 4.10.01 POMOCY !!

#2408 qbita

qbita
  • 12 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 May 2011 - 19:00

jak szybko od wlaczenia trybu samolotowego pokazuje wam sie komunikat brak karty sim ?

#2409 ciekawski

ciekawski
  • 1100 posts

Posted 26 May 2011 - 19:20

. Chciałbym żeby to było takie proste;) wsadzam ta tacke z geveyem i mi nie wyskakuje przy starcie telefonu ten tajemniczy komunikat o którym tu piszecie... Od razu mam w rogu ekranu nieprawidlowy sim ... Pomocy!!

jesli masz nieprawidlowy sim, to zle dociales karte sim i zle styka sie z gevey lub za bardzo przyciales i lata w tej tacce, a przez to zle styka xD jednym slowem karta sim, zle styka z gevey, poprobuj ja ustawic :D chyba, ze tak przycinales ta karte, ze juz przestala dzialac xD

jak szybko od wlaczenia trybu samolotowego pokazuje wam sie komunikat brak karty sim ?

mi sie wcale nie pokazuje (przez to ze mam chyba podrobke), ale jak juz wczesniej pisalem, robie malego myka, tzn. dojde do trybu samolotowego on/off wyskoczy awaria sim i wyciagam tacke z karta i wsadzam znowu, jak wyjme to wyskoczy wiadomo brak karty sim :D po wlozeniu zaczyna szukac sygnalu i voila jest zasieg :D bo bez tego myka to wcale mi nie wyskakiwal komunikat z brak karty sim xD

#2410 qbita

qbita
  • 12 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 May 2011 - 19:23

ja mam tak, ze zanim zdaze zadzownic na 112, albo jak zadzownie na 112 a nie zdaze wlaczyc samolotowego to juz mi mowi brak karty sim, a jak sie po tym przelaczam na samolotowy to cisza.... jak wylaczam to gevey mi mowi ze "you have just failed! try again" :| w ogole nie mam awarii sim...

#2411 phiz

phiz
  • 68 posts
  • SkądGubin

Posted 26 May 2011 - 20:11

Witam, jedno pytanko bo 240 stron nie chcę przeglądać bo się zajadę ;) Gdzie jest kompletny tutorial/poradnik wraz z linkami aby ściągnąć simloka z iPhone 3gs iOS'em od iPada? Kurdę google mi nic nie pokazuje, albo dzisiaj nie mam dnia do niego ?

#2412 marcogal

marcogal
  • 20 posts

Posted 26 May 2011 - 21:15

ja mam tak, ze zanim zdaze zadzownic na 112, albo jak zadzownie na 112 a nie zdaze wlaczyc samolotowego to juz mi mowi brak karty sim, a jak sie po tym przelaczam na samolotowy to cisza.... jak wylaczam to gevey mi mowi ze "you have just failed! try again" :| w ogole nie mam awarii sim...

A długo trwa rozłączanie "rozmowy" z nr 112 ?
U mnie pomogło jak po wybraniu 112 prawie natychmiast rozłączyłem.
Bez czekania tych chyba 2-3 sec.
Tak czy siak, chyba każdy metodą prób i błędów przechodzi ten proces "aktywacji" GS.
Czyli cierpliwości i próbować.
;)

#2413 qbita

qbita
  • 12 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 May 2011 - 22:03

mam tez tak, ze jak juz chce wlaczyc samolotowy, to mam wszystkie kreski zasiegu i napis POL , czyli play:> ale oczywiscie jak chce zadzownic to juz nie ma zasiegu...

---------- Wpis dodano o 23:03 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:22 ----------

tylko sie ze mnie nie smiejcie... po 4 godzinach zmagan z geveyem, podcinaniem karty itp. stracilam nadzieje i postanowilam sprawdzic co sie stanie jak wloze karte playa do iphonea kupionego pare dni temu w niemieckiej sieci T mobile.... okazalo sie ze wszystko dziala i chyba nie ma simlocka?! nie wiem jakim cudem :D

#2414 YABBA235

YABBA235
  • 476 posts

Posted 26 May 2011 - 23:41

koledzy, polecam serwis cutyoursim.com, pisałem jakie miałem problemy przy zdjęciu loka z orange uk, nie chciał wejśc imei, był zwracany jako wadliwy, na aukcji allgero kol. karmelshop zostałem powiadomiony że tel. był kradziony i zwrot kasy nie przysługuje, ja wiedziałem że tel jest ok, bo miałem kartę pre-paid orange uk i tel. normalnie działał, połączenia szły do i z tel. Ale allegrowicz szedł w zaparte, postanowiłem spróbować jeszcze raz tym razem z amerykańskim serwisem i pełny sukces, tel, działa świetnie a kosztowało mnie to 89 $ :) Teraz tylko muszę odzyskać pieniądze od tego allegrowicza ale to inna sprawa.

#2415 wujio

wujio
  • 142 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 May 2011 - 12:23

Zrób sobie swój własny CF (Custom Firmware) poprzez Sn0wbreeze 2.7.3 (Windows). W opcjach podczas tworzenia Firmware zaznaczasz opcję "Hactivate" - dzięki temu obraz po utworzeniu będzie już aktywowany. Również ominiesz w ten sposób podniesienie basebandu gdyż Sn0wbreeze domyślnie nie podnosi basebandu.
Procedura krok po kroku TUTAJ

A jeśli chciałbym zrobić to macbookiem ? Czym lepiej win czy macos?

#2416 don_pepe

don_pepe
  • 33 posts
  • SkądNisko

Posted 27 May 2011 - 13:12

A jeśli chciałbym zrobić to macbookiem ?

LINK

Czym lepiej win czy macos?

Pewnie bez znaczenia..

#2417 RAK

RAK
  • 1507 posts
  • SkądNYC

Posted 27 May 2011 - 16:24

A jeśli chciałbym zrobić to macbookiem ? Czym lepiej win czy macos?

Skoro masz MAC'a to użyj Pwnage Tool.
Jest to prog autorstwa DevTeam. Znacznie bardziej dopracowany niż Snowbreeze po użyciu którego zawsze miałem masę problemów.

#2418 wujio

wujio
  • 142 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 May 2011 - 22:29

LINK

Pewnie bez znaczenia..

czy MBP ma byc podlaczony do sieci kiedy wgrywam juz ugotowany soft? Bo nie chce mi itunes go wgrac... wyrzuca błąd:(

#2419 ciekawski

ciekawski
  • 1100 posts

Posted 27 May 2011 - 22:52

GEVEY PRO PLUS Do Not Require 112 Dialing To Unlock iPhone 4
hehe szkoda, ze ja mam wczesniejsza generacje geveya :D

#2420 don_pepe

don_pepe
  • 33 posts
  • SkądNisko

Posted 27 May 2011 - 23:16

czy MBP ma byc podlaczony do sieci kiedy wgrywam juz ugotowany soft? Bo nie chce mi itunes go wgrac... wyrzuca błąd:(

Nie powinno mieć to żadnego wpływu... podejrzewam że coś musiało się spartolić z obrazem.
Próbuj.. do skutku :)

---------- Wpis dodano o 00:16 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:13 ----------

GEVEY PRO PLUS Do Not Require 112 Dialing To Unlock iPhone 4
hehe szkoda, ze ja mam wczesniejsza generacje geveya :D

Dziś też widziałem (tyle że a innej witrynie) ten news... i podobnie pomyślałem jak Ty :) hehe.

#2421 wujio

wujio
  • 142 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 May 2011 - 23:49

poszło - działa :) a ja z kolei cieszę się że mam stary BB :P

#2422 RAK

RAK
  • 1507 posts
  • SkądNYC

Posted 28 May 2011 - 13:46

[url=http://www.ultrasn0w.ca/2011/05/gevey-pro-plus-do-not-require-112.html]GEVEY PRO PLUS Do Not Require 112 Dialing To Unlock iPhone 4[/url]:D

W przypadku Gevey SIM 1-ej generacji rownież nie jest potrzebne nawiązanie aktywnego połączenia się z nr 112.
Wystarczy wybrać ten numer i po 2sek rozłączyć się.

#2423 ciekawski

ciekawski
  • 1100 posts

Posted 28 May 2011 - 18:32

W przypadku Gevey SIM 1-ej generacji rownież nie jest potrzebne nawiązanie aktywnego połączenia się z nr 112.
Wystarczy wybrać ten numer i po 2sek rozłączyć się.

lol gosciu, widze, ze nie widziales filmiku lub nie czytales opisu...i kto tutaj mowi, ze na gevey 1-ej generacji trzeba sie laczyc z 112...wystarczy wybrac 112 i nawet nie trzeba czekac tych 2s...wiec o czym ty mowisz. W tym nowym gevey pro plus ty nic nie robisz, wkladasz karte i czekasz minute, i masz juz gotowy tel. do dzwonienia...bo gevey cala ta procedure wykonuje automatycznie

#2424 mowe

mowe
  • 25 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 29 May 2011 - 10:05

Witam. Po wielu dniach zmagan z mms, wkurwie... siegnelo zenitu i postanowilem wgrac 4.3.3 ale troche sie martwilem ze moja gevey sobie nie poradzi, obawy byly niepotrzebne, nie dosc ze telefon ruszyl od szczala piekny zasieg nie rwie i net po 3G pieknie smiga to jeszcze mms-y zaczely normalnie dzialac 100% zadowolenia . Pozdrawiam . :wink: iP4/ 4.3.3/ 02.10.04/ gevey/ era

#2425 wujio

wujio
  • 142 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 May 2011 - 11:12

LINK

Pewnie bez znaczenia..

Jeszcze mam jedno pytanie.... W tej intrukcji powyżej jest napisane żeby zainstalować program SAM - do czego on służy i czy w moim przypadku on jest potrzebny?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users