Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#2351 marcogal

marcogal
  • 20 postów

Napisano 19 maja 2011 - 00:20

Nie wiem czy to komuś pomoże ale chyba nowe microSIM Orange nie pasują do GS i trzeba je dociąć mniej więcej tak:
DropMocks
tak by styki GS pokrywały się z odp. polami na microSIM.
Podpowiedź podesłał mi ysy.
Czy komuś działa microSIM Orange i GS ?

Sprawa się wyjaśniła.
GS oczywiście działa na MicroSIM Orange.
Problem leżał po stronie wadliwej karty GS.
Po wymianie na sprawny egzemplarz jest ok.
(Podziękowanie dla ysy)
Oczywiście nie wolno przycinać karty micro-sim tak jak na prezentowanym zdjęciu.
Bo to tylko uszkodzi sim.

...Moim zdaniem to wszystko to jest jeden pies. albo zadziala albo nie...

Odnośnie różnic w działaniu "podróbek" lub "oryginałów" kolega najtrafniej to podsumował.
Jeden czort.

#2352 Daczer

Daczer
  • 22 postów

Napisano 19 maja 2011 - 10:09

Witajcie!
Mam pytanko do >Dacze pisałeś wcześniej że kupiłeś Geveya w Polsce za 19,99zł i wszystko działa.
Mógłbyś podać jakieś namiary na tą osobę bo jestem zainteresowany.
Gevey Pro już jest w Polsce na Allegro NOWOŚĆ! GEVEY PRO - SIMLOCK IPHONE 4.3.3 + GRATISY (1620690847) - Aukcje internetowe Allegro .Tylko trochę drogo;(. Pozdro

Witam. Tak jak mówie , w tym dniu w którym dostałem Gevey'a zablokowali mu konto. Jego nick to własnie Gevey , jak kupowałem miał 0 komentarzy ale sporo osób u niego brało. Miał 3 aukcje , łącznie z 15-20 osób u niego kupiło.
Kolejny dzień testuje i stwierdzam że działa bez problemów , nie zgubił mi nigdy zasięgu , ani nikt nie skarżył się że nie może się do mnie dodzwonić. A jak chcesz mieć iFona na dłużej to kup sobie pro , będziesz miał święty spokój ; )

#2353 robson1204

robson1204
  • 9 postów

Napisano 19 maja 2011 - 18:15

odblokowany soft 4.3.3 gevey Chciałem poinformowac ze udało mi sie odblokowac soft 4.3.3 baseband 4.10 za pomoca karty gevey sim(starszej generacji)nie zachowywalem basebandu 2.10 majac soft 4.1 ; zrobilem aktualizacje softu 4.3.3 itunsem i pozniej redsn0w rc16 jaillbreak a karta gevey sim tak jakby jeszcze lepiej mi dziala na tym sofcie 4.3.3 niz na 4.1 tzn. kreski zasiegu sieci lepiej wskazuja...a mam gevey'a straszej generacji...nawet nie musze istalowac ultrasnow 1.2.3 by kreski dobrze wskazywały:);p

#2354 piotrgo88

piotrgo88
  • 192 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 19 maja 2011 - 18:38

@Robson1204 Wskaźnik zasięgu działa nieprawidłowo tylko w momencie aktualizacji bez podnoszenia bb i to rozwiązuje ultrasn0w. Ty natomiast masz najnowszy soft i bb z tego softu, więc takiej potrzeby nie ma. Nie ma też nic dziwnego w tym, że gevey działa na najnowszym sofcie, skoro oficjalny dystrybutor karty gevey - applenberry.com o tym informuje.

#2355 bartek1529

bartek1529
  • 578 postów

Napisano 20 maja 2011 - 18:29

Witam (tym razem odpowiedni temat, sorry za balagan) Stronka która pokazuje czy na dana chwile da sie zdjac simlocka podaje nieprecyzyjne informacje dlatego wole zapytać Mam telefon ip3G 4.0 i chce go zaktualizowac. Czy da się to zrobić na 4.1 czy trzeba od razu na najnowszy? Kolejna sprawa to zdjęcie simlocka, tel jest z uk, do tego nie wiadomo z jakiej sieci więc chciałbym dowiedzieć się przy jakiej najnowszej wersji można w tym modelu zdjąć simlocka bez tej sztuczki z basebandem od ipada pozdrawiam

#2356 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 20 maja 2011 - 18:33

Wgraj 4.2.1CF+Ultrasnow.

#2357 robson1204

robson1204
  • 9 postów

Napisano 20 maja 2011 - 21:12

czy ktos ma podobny problem po instalacji softu 4.3.3 w iphonie probuje ustawic modem interentowy: apn:internet, uzytkownik:internet: haslo:internet no i mi internet nie chce dzialac na sieci orange ani w 3g ani w E... czy cos jeszcze trzeba skonfigurowac lub jakos inaczej??trzeba uzupelnic moze jeszcze dane sieci komorkowej?to jest nad ustawieniami do konfiguracji mms...?

#2358 mateo-c

mateo-c
  • 22 postów

Napisano 21 maja 2011 - 07:36

WITAJCIE MAM IPHONE 4 Z SIMLOCKIEM 3 THREE UK CZY DA RADE JAKOS TO SCIAGNAC?

#2359 Sylvio

Sylvio
  • 54 postów
  • SkądSopot

Napisano 21 maja 2011 - 08:09

Ja kupilem od tego uzytkownika co sprzedaje gevey Pro i na 4.3.3 dziala wyswienicie . ;) Tylko sciemnil z wysylka , ze wyslal w pon a rzeczywiscie w srode . Ale to tam drobiazg :P

#2360 mateo-c

mateo-c
  • 22 postów

Napisano 21 maja 2011 - 09:48

Znalazłem takie cos: Jailbreak iOS 4.1 on iPhone 4, 3GS with Limera1n [How to Video Guide] | Redmond Pie czy to sciagnie simlocka? Bo wydałem juz na tego iphona nie małą kase i nie chce juz dokładac

#2361 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 21 maja 2011 - 10:13

No to trzeba było kupić bez simlocka. Ten twój link jest do jailbreaka, nie do simlocka.

#2362 mateo-c

mateo-c
  • 22 postów

Napisano 21 maja 2011 - 12:31

a czy operator 3UK może ściagnać simlocka? wiecie cos na ten temat? A tamte jalibrek nie sciaga simlocka?

#2363 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 21 maja 2011 - 13:47

Uzyj Gevey SIM.

#2364 mateo-c

mateo-c
  • 22 postów

Napisano 21 maja 2011 - 13:55

no tak, ale sie nasłuchałem o tych gevey sim,ze to wiecej paprania niz to warte, gubi zasieg itp, a chciałbym sie dowiedziec, jak mam sie starac o to aby operator obdlokowął i czy aby napewno jest to możliwe

#2365 mowe

mowe
  • 25 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 21 maja 2011 - 14:39

Po przeczytaniu wszystkich postów mogę rozwiać obawy niedowiarków albo tych co chcą płacić za locka po 300,400 zł, a mianowicie chodzi o gevy sim. kopiłem za 40 zł z wysyłką naprawdę działa świetnie (ozywam jej miesiąc) internet, zasięg, 3G to wszystko działa pięknie poza małym szczegółem MMS walczę z tym od miesiąca i lipa próbowałem naprawdę wielu rzeczy i nic (wysyła, wysyła i na końcu lipa ) jeśli ktoś ma jakieś pomysły to proszę o rady. Telefon z T-mobile 4.2.1 Pozdrawiam

#2366 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 21 maja 2011 - 14:45

no tak, ale sie nasłuchałem o tych gevey sim,ze to wiecej paprania niz to warte, gubi zasieg itp,

Mylisz się.
Gubi zasięg tylko w przypadku Restartu iP.

#2367 smuxxx

smuxxx
  • 4 postów

Napisano 22 maja 2011 - 06:02

Witam wszystkich
Mam mały problemik poniewaz mam iphone,3gs z ktorego chcialem sciagnac simlocka za pomoca baseband z ipada 6.15.00 oraz 4.3.2 i pojawil sie maly problem poniewaz okazalo sie ze telefona ma zepsute wifi. jak sie okazalo mozna to zrobic manualnie za pomoca Unlock ios4.3.2 without wifi by unlockiphone.cc tak cvzy owak cos jednak nie wychodzi poniewaz wszystko idzie zgodnie telefon sie restartuje,a ale nic to nie daje. Byc moze ktos tu ma jakies sugestie zwiazane z tym tematem.
Z góry dziekuje za jakąkolwiek pomoc ;-)

#2368 Grehor

Grehor
  • 188 postów
  • SkądZabrze

Napisano 22 maja 2011 - 07:56

Jak jest z wysyłaniem MMSów z karta GEVEY? bo mam zamiar kupic iPhona z simlockiem na Vodafone UK.
A że z MMSow czesto korzystam, wiec jest to dla mnie ważne

Moja sieć to PLAY

---------- Wpis dodano o 08:56 ---------- Poprzedni wpis dodano o 08:51 ----------

Jak jest z wysyłaniem MMSów z karta GEVEY? bo mam zamiar kupic iPhona z simlockiem na Vodafone UK.

Moja sieć to PLAY

#2369 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 22 maja 2011 - 12:21

Moja sieć to PLAY

---------- Wpis dodano o 08:56 ---------- Poprzedni wpis dodano o 08:51 ----------

Moja sieć to PLAY

jak chcesz wyslac MMS'y to kup iphone bez simlocka...proste ^^

#2370 mowe

mowe
  • 25 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 22 maja 2011 - 19:30

Hej. Ty, kolega od modrych wypowiedzi nie bądź taki modry z tymi lockami.... Mamy problem z MMS a ja tez lubię wysyłać wiad.obraz. wiec proszę o pomoc jak ktoś ustawiał te wartości i mu działa. Jaka ma być wielkość MMS w erze.... Z góry dziękuje za pomoc. :evil:

#2371 Grehor

Grehor
  • 188 postów
  • SkądZabrze

Napisano 22 maja 2011 - 19:53

Jak chce wysyłać MMSy to mogę kupić też Nokie... :/ Niestety nie stać mnie na zakup nowego iPhona bez simlocka

#2372 smuxxx

smuxxx
  • 4 postów

Napisano 23 maja 2011 - 10:19

Nikt tu chyba nie jest w stanie pomoc ;-( szskoda !!!

#2373 m4rino

m4rino
  • 17 postów

Napisano 23 maja 2011 - 10:53

witam korzystal ktos moze z uslug strony simlock.pl , a dokoladniej z sciagniecia locka z sieci orange z iphona4 ? Mam kilka pytan odnosnie tego a chodzi mi glownie o czas realizacji i czy wszystko smiga na 100%

#2374 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 23 maja 2011 - 12:24

witam

korzystal ktos moze z uslug strony simlock.pl , a dokoladniej z sciagniecia locka z sieci orange z iphona4 ? Mam kilka pytan odnosnie tego a chodzi mi glownie o czas realizacji i czy wszystko smiga na 100%

Szukanie nie boli http://myapple.pl/ip...zdej-sieci.html.

Ponadto z orange jak masz dowód zakupu możesz ściągnąć simlocka bezpośrednio u nich za 77 zł, jest ku temu też oddzielny temat.

#2375 qbita

qbita
  • 12 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 maja 2011 - 19:02

A ja mam pytanie do uzytkownikow Gevey w sieci PLAY... jak wiadomo nasza kochana siec lubi sobie gubic zasieg, dlatego dobrym sposobem zeby tego uniknac jest korzystanie z sieci PLUSa (w sumie nie wiem na jakiej zasadzie no ale mozna), czy uruchamiajac gevey iphone polaczy sie z siecia PLAY i ewentualnie mozna pozniej to przestawic na PLUSA czy majac geveya jestem skazana tylko i wylacznie na zasieg playa ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych