Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#2376 mateo-c

mateo-c
  • 22 postów

Napisano 23 maja 2011 - 19:58

Witam, mam iphona 4 w sieci THREE UK wersja 4.1 (8B117) firmware 02.10.04 czy da rade złamać simlocka po przez jalibreka itp?

#2377 czarekpl

czarekpl

• 245 postów
  • SkądCiechanów, Poland

Napisano 23 maja 2011 - 23:38

Witam, mam iphona 4 w sieci THREE UK wersja 4.1 (8B117) firmware 02.10.04 czy da rade złamać simlocka po przez jalibreka itp?

Nie da sie zostaje simlock.pl albo gevey

#2378 don_pepe

don_pepe
  • 33 postów
  • SkądNisko

Napisano 24 maja 2011 - 07:29

A ja mam pytanie do uzytkownikow Gevey w sieci PLAY... jak wiadomo nasza kochana siec lubi sobie gubic zasieg, dlatego dobrym sposobem zeby tego uniknac jest korzystanie z sieci PLUSa (w sumie nie wiem na jakiej zasadzie no ale mozna), czy uruchamiajac gevey iphone polaczy sie z siecia PLAY i ewentualnie mozna pozniej to przestawic na PLUSA czy majac geveya jestem skazana tylko i wylacznie na zasieg playa ?

W ustawieniach > zakładka operatora > zmieniasz z opcji automatycznej na manualną (ręczną) i wybierasz Plus GSM ;)

---------- Wpis dodano o 08:29 ---------- Poprzedni wpis dodano o 08:23 ----------

Hej.
Ty, kolega od modrych wypowiedzi nie bądź taki modry z tymi lockami....
Mamy problem z MMS a ja tez lubię wysyłać wiad.obraz. wiec proszę o pomoc jak ktoś ustawiał te wartości i mu działa.
Jaka ma być wielkość MMS w erze....
Z góry dziękuje za pomoc. :evil:

Jak chce wysyłać MMSy to mogę kupić też Nokie... :/

Niestety nie stać mnie na zakup nowego iPhona bez simlocka

Nikt tu chyba nie jest w stanie pomoc ;-( szskoda !!!

Zajrzyjcie tutaj: KLIK lub tutaj: KLIK2 - może pomoże (choć sam nie sprawdzałem jeszcze).

#2379 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 24 maja 2011 - 14:54

Poległem z tym Gevey PRO. Nie jestem w stanie tego zrobić, nic nie działa (iP4, baseband 4.10.1, iOS 4.3.3)
Wyłączam IP, wsadzam blaszkę dołączoną w zestawie z Gev razem z microsim od Orange. Włączam IP, czekam... pojawia się ekran startowy i komunikat "sim locked" zamiast startowego ekranu Gev z przyciskiem akceptowania. Wpisanie PIN nic nie daje. Masakra.

EDIT

Zrobiłem! Podaję co i jak bo wiem ze kilka osob mialo ten problem (miały "sim locked", nie pojawiał się ekran z akceptowaniem) i nikt im nie doradził co i jak:

- zmieniłem język na angielski
- włożyłem kartę Orange (bez tacki Gev i tej blaszki)
- wszedłem do ustawień telefonu i tam wyłączyłem pojawianie się PIN (wpisałem go i zatwierdziłem)
- wyłączyłem telefon
- włożyłem tackę Gev razem z tą blaszką + kartą Orange
- odpaliłem telefon
- status sieci "searching..."
- wszedłem do opcji > phone > SIM Applications (wcześniej tego nie było, pojawiło się po wyłączeniu PINu)
- tam wybrałem English
- .... i włala, pojawił się w końcu ten ekran z akceptowaniem od Gev

(3G + Ceuulular i Roaming miałem na ON)

#2380 don_pepe

don_pepe
  • 33 postów
  • SkądNisko

Napisano 24 maja 2011 - 16:56

EDIT

Podaję co i jak bo wiem ze kilka osob mialo ten problem (miały "sim locked", nie pojawiał się ekran z akceptowaniem) i nikt im nie doradził co i jak:

Nie miałem takich problemów u siebie z Gevey Pro. Karta ERA GSM.

#2381 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 24 maja 2011 - 17:15

Poległem z tym Gevey PRO. Nie jestem w stanie tego zrobić, nic nie działa (iP4, baseband 4.10.1, iOS 4.3.3)
Wyłączam IP, wsadzam blaszkę dołączoną w zestawie z Gev razem z microsim od Orange. Włączam IP, czekam... pojawia się ekran startowy i komunikat "sim locked" zamiast startowego ekranu Gev z przyciskiem akceptowania. Wpisanie PIN nic nie daje. Masakra.

EDIT

Zrobiłem! Podaję co i jak bo wiem ze kilka osob mialo ten problem (miały "sim locked", nie pojawiał się ekran z akceptowaniem) i nikt im nie doradził co i jak:

- zmieniłem język na angielski
- włożyłem kartę Orange (bez tacki Gev i tej blaszki)
- wszedłem do ustawień telefonu i tam wyłączyłem pojawianie się PIN (wpisałem go i zatwierdziłem)
- wyłączyłem telefon
- włożyłem tackę Gev razem z tą blaszką + kartą Orange
- odpaliłem telefon
- status sieci "searching..."
- wszedłem do opcji > phone > SIM Applications (wcześniej tego nie było, pojawiło się po wyłączeniu PINu)
- tam wybrałem English
- .... i włala, pojawił się w końcu ten ekran z akceptowaniem od Gev

(3G + Ceuulular i Roaming miałem na ON)

sorry gosciu, ale eureki to ty nie odkryles...wystarczylo wsadzic karte z orange (normalnie bez gevey) i wylaczyc pin...potem juz tego problemu nie bedzie, a nie robic takie cuda jak ty...

#2382 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 24 maja 2011 - 17:42

Sorry gościu ale tak właśnie robiłem i ekranu aktywacji nadal nie było. Było "searching..." i na tym się kończyło. Skoro eureki nie odkryłem to dlaczego było tu z 5 osób z tym problemem i jedyne co im byliście tu w stanie doradzić to to aby sprawdzili czy karta ma odpowiedni docisk do blaszki oraz czy... jest oryginalna? Ny myapple było chyba kilka tematów z tym problemem i w żadnym nikt nie uzyskał odpowiedzi.

#2383 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 24 maja 2011 - 17:57

Sorry gościu ale tak właśnie robiłem i ekranu aktywacji nadal nie było. Było "searching..." i na tym się kończyło.
Skoro eureki nie odkryłem to dlaczego było tu z 5 osób z tym problemem i jedyne co im byliście tu w stanie doradzić to to aby sprawdzili czy karta ma odpowiedni docisk do blaszki oraz czy... jest oryginalna? Ny myapple było chyba kilka tematów z tym problemem i w żadnym nikt nie uzyskał odpowiedzi.

sorry gosciu, ale akurat ja w ktoryms poscie o tym pisalem, jak zdjac pin, zeby nie wyskakiwal ten komunikat z blokada sim, wiec pierwsze popatrz, a potem pisz...i ja jakos nie widzialem, aby ktos mial po raz kolejny ten problem co ty, nie wiem gdzie ty widzisz takie posty lol
jak po wlozeniu nadal masz szukanie, to zrestartuj telefon i wyskoczy, a jak nie to kilka razu restart i ten komunikat do zaakceptowania w koncu wyskoczy...

#2384 maciejkami1

maciejkami1
  • 204 postów

Napisano 25 maja 2011 - 08:55

Witam. da się zdjąć locka z norweskiej sieci telenor bez posiadania takowej karty? Chodzi o zdjęcie programowe simlocka. Czy są jakieś wady? Z góry dzięki

#2385 kaczorex

kaczorex
  • 12 postów

Napisano 25 maja 2011 - 18:15

moze to banalne pytanie ale jak wylaczyc ten pin zeby nie wyskakiwal ?;)

#2386 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 25 maja 2011 - 18:25

...Czyzbys zapomniał PIN?

#2387 kaczorex

kaczorex
  • 12 postów

Napisano 25 maja 2011 - 18:27

nie ;P ale oni mowią ze musze komunikat wylaczyc ten z karta sim bo mam ten sam problem co oni.. wiecie moze czy ten gevey dziala z karta ery ? bo juz chyba z 8 godzin robie i nie moge zdjac tego simlocka... mam taki sam problem jak koledzy u gory :)

#2388 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 25 maja 2011 - 21:29

nie ;P ale oni mowią ze musze komunikat wylaczyc ten z karta sim bo mam ten sam problem co oni.. wiecie moze czy ten gevey dziala z karta ery ? bo juz chyba z 8 godzin robie i nie moge zdjac tego simlocka... mam taki sam problem jak koledzy u gory :)

sluchaj gosciu xD
robisz tak:
wsadz ta karte z ery normalnie bez geveya
wchodzisz w ustawienia
nastepnie w telefon
przesuwasz na dol xD
tam masz pin karty sim...wchodzisz w to
potem zmienisz, zeby wylaczyc pin, bedzie kazalo ci wpisac, wpiszesz i voila :D
mysle, ze teraz juz wiesz jak to zrobic xD
pozniej normalnie wsadzasz gevey z karta i omijasz simlocka :D

#2389 ciochu

ciochu
  • 176 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 25 maja 2011 - 22:01

Witam, postanowiłem napisać, ponieważ jakiś czas temu stoczyłem zwycięską bitwę z moim iphonem próbując go upgradować bez podnoszenia bb. Miałem ultrasn0w i byłem przekonany że mam simlocka, oczywiście nie udał mi się upgrade(zawsze mam problemy) i po nocnej batalii udało mi się wrócić do 4.2.1 przy pomocy tinyumbrelli i greenp0ison, ale ku mojemu zdziwieniu iphone wykrył moją siec zanim zainstalowałem ultrasn0w ~~ i działał elegancko. Dziś postanowiłem zainstalować i odinstalować ultrasn0w żeby się upewnić, że nie zostało nic z unlocka i jak wykrywał sieć tak wykrywa nadal. Mam pytanie, durne, czy moge spokojnie upgradować ios przez itunes, czy to daje mi pewność że nie mam simlocka? Normalnie bym się aż tak nie przejmował, bo wiem co i jak z JB i Unlockiem (robię to od początku), ale naprawdę zgłupiałem, byłem przekonany że mam simlocka xD pozdrawiam

#2390 dr_gonzo

dr_gonzo
  • 57 postów

Napisano 25 maja 2011 - 23:16

Problem iPhone 4 // simlock na ang sieć Witam wszystkich, Mam pewien dość duży problem, otóż kupiłem iPhone'a 4 z simlockiem na ang sieć '3', nie mogę go aktywować, bo nie posiadam oryginalnej karty sim. Próbowałem już robić PwnageTool, ale w iTunes wyskakuje błąd 'this device isn't eligible for the requested build'. Czy ktoś wie jak można temu zapobiec? Jakoś ominąć? Z góry dzięki za pomoc / odpowiedzi. Pozdrawiam, G.

#2391 wujio

wujio
  • 142 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 maja 2011 - 00:36

Mam iP4 z BB 1.59 u soft 4.02. Z tego co sie dowiedziałem mogę podnieśc soft do 4.3.3 bez podnoszenia BB. Wtedy będzie działa najnowszy ultrasnow dezaktywując simlocka.... Czy ktos to juz zrobił i może zachęcić? Czy to działa? Będę wdzięczny za instrukcję jak to zrobić...

#2392 don_pepe

don_pepe
  • 33 postów
  • SkądNisko

Napisano 26 maja 2011 - 06:51

Problem iPhone 4 // simlock na ang sieć

Witam wszystkich,

Mam pewien dość duży problem, otóż kupiłem iPhone'a 4 z simlockiem na ang sieć '3', nie mogę go aktywować, bo nie posiadam oryginalnej karty sim. Próbowałem już robić PwnageTool, ale w iTunes wyskakuje błąd 'this device isn't eligible for the requested build'. Czy ktoś wie jak można temu zapobiec? Jakoś ominąć?

Z góry dzięki za pomoc / odpowiedzi.

Pozdrawiam,
G.

Zrób sobie swój własny CF (Custom Firmware) poprzez Sn0wbreeze 2.7.3 (Windows). W opcjach podczas tworzenia Firmware zaznaczasz opcję "Hactivate" - dzięki temu obraz po utworzeniu będzie już aktywowany. Również ominiesz w ten sposób podniesienie basebandu gdyż Sn0wbreeze domyślnie nie podnosi basebandu.
Procedura krok po kroku TUTAJ

Mam iP4 z BB 1.59 u soft 4.02. Z tego co sie dowiedziałem mogę podnieśc soft do 4.3.3 bez podnoszenia BB. Wtedy będzie działa najnowszy ultrasnow dezaktywując simlocka.... Czy ktos to juz zrobił i może zachęcić? Czy to działa? Będę wdzięczny za instrukcję jak to zrobić...

To samo tyczy się Ciebie :) Zrób swój własny CF i będzie gitara :)

#2393 kaka188

kaka188
  • 56 postów

Napisano 26 maja 2011 - 08:33

Witam dzisiaj rano włączyłem mojego iPhone i zauważyłem, że nie wykrywa on sieci. Po paru restartach było to samo. No więc wszedłem w Cydie, usunąłem ultrasn0w i chciałem go zainstalować jeszcze raz. I tu pojawił się problem ponieważ nie chce mi się ściągnąć ultrasn0w i wyskakują dwa napisy na czerwono POSIX: operation timed out. Proszę o pomoc. P.S. jest to iphone 3gs z softem 4.2.1 po jailbreak redsn0wem i nałożonym na to greenpoison( żeby nie trzeba było za każdym razem przy starcie iphona podpinac pod kompa)

#2394 kaka188

kaka188
  • 56 postów

Napisano 26 maja 2011 - 09:08

Problem z Cydią

Witam
próbuje ściągnąć ultrasn0w z cydii ale wyskakuja tylko czerwone napisy POSIX: operation timed out. Nie działa też strona http://repo666.ultrasn0w.com/ :/
proszę o pomoc co mam robić:(

#2395 drakerc

drakerc
  • 45 postów

Napisano 26 maja 2011 - 09:20

Witam, Proszę o zwykłe odpisanie tak / nie, bo muszę się upewnić zanim wydam kilkaset złotych na bezużyteczny telefon: Czy na iPhonie 3GS z fw 4.1.2 o fw modemu 06.15.00 wykonam jailbreak (tethered lub untethered) i ściągnę sim-locka? I czy dodatkowo da się to wykonać na Mac OS'ie?

#2396 dr_gonzo

dr_gonzo
  • 57 postów

Napisano 26 maja 2011 - 09:53

Zrób sobie swój własny CF (Custom Firmware) poprzez Sn0wbreeze 2.7.3 (Windows). W opcjach podczas tworzenia Firmware zaznaczasz opcję "Hactivate" - dzięki temu obraz po utworzeniu będzie już aktywowany. Również ominiesz w ten sposób podniesienie basebandu gdyż Sn0wbreeze domyślnie nie podnosi basebandu.
Procedura krok po kroku [URL="http://jaxov.com/2011/05/how-to-use-sn0wbreeze-2-7-to-jailbreak-ios-4-3-3-on-windows-untethered/"]TUTAJ[/URL]

Dzięki za podpowiedź, a jeśli robiłem custom firmware przez Pwnage Tool i było zaznaczone Activate (bo tak właśnie starałem się to zrobić), to Sn0wbreeze to robi inaczej i to obejdę?

Drugie pytanie, jeśli uda się zrobić sn0wbreeze soft 4.3.3 to ściągne później simlocka?

#2397 kaczorex

kaczorex
  • 12 postów

Napisano 26 maja 2011 - 12:01

sluchaj gosciu xD
robisz tak:
wsadz ta karte z ery normalnie bez geveya
wchodzisz w ustawienia
nastepnie w telefon
przesuwasz na dol xD
tam masz pin karty sim...wchodzisz w to
potem zmienisz, zeby wylaczyc pin, bedzie kazalo ci wpisac, wpiszesz i voila :D
mysle, ze teraz juz wiesz jak to zrobic xD
pozniej normalnie wsadzasz gevey z karta i omijasz simlocka :D

. Chciałbym żeby to było takie proste;) wsadzam ta tacke z geveyem i mi nie wyskakuje przy starcie telefonu ten tajemniczy komunikat o którym tu piszecie... Od razu mam w rogu ekranu nieprawidlowy sim ... Pomocy!!

#2398 kajtek88r

kajtek88r
  • 330 postów

Napisano 26 maja 2011 - 12:37

Przekopałam już masę forów i albo złe hasła wpisuje albo po prostu jb i odblokowania to dla mnie czarna magia. Mozecie mi krótko powiedzieć czy:
iP 4 z bb 06.15 też ma niedziałający gps(na którą nie wejdę strone wołami napisane jest "iphone 3g/3gs")?

czy można na nim zrobić unlock np ultra snow? czy może wchodzi w grę tylko karta gevey?

iPhone 4 z basebandem 02.10.04 i wyższymi
Na chwilę obecną NIE MA możliwości ominięcia simlocka z tym BB.

bb od ipada też odpada?

#2399 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 maja 2011 - 12:51

Przekopałam już masę forów i albo złe hasła wpisuje albo po prostu jb i odblokowania to dla mnie czarna magia. Mozecie mi krótko powiedzieć czy:
iP 4 z bb 06.15 też ma niedziałający gps(na którą nie wejdę strone wołami napisane jest "iphone 3g/3gs")?

czy można na nim zrobić unlock np ultra snow? czy może wchodzi w grę tylko karta gevey?
bb od ipada też odpada?

Na tyle na ile się orientuje nie ma możliwości wgrania bb z ipada do iPhone 4. Pozostaje albo simlock.pl albo karta geveny.

#2400 maciejkami1

maciejkami1
  • 204 postów

Napisano 26 maja 2011 - 12:52

Witam. Bardzo proszę na odpowiedzenie na dwa pytania:
1. Czy da się wgrać programowego simlocka z komputera a nie z cydii?
2. Jeśli mam simlocka na norweską sieć to mogę odpalić ip za pomocą takiej karty: Zestaw aktywacyjny iPhone (karta + czytnik) Axnet! (1624127797) - Aukcje internetowe Allegro "??
Jeszcze raz proszę o odpowiedź.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych