Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#11001 Jorgul

Jorgul
  • 3 postów

Napisano 14 października 2014 - 10:35

Mam telefon iPhone 5s z sieci Sprint, ale jest internationally unlocked. Po włożeniu do niego karty sim z nju mobile telefon przy próbie aktywacji pokazuje komunikat, że jest "nieważna karta sim". Czy potrzebuję karty sprint żeby go aktywować? Czy da się jakoś inaczej to zrobić? IPhone ma najnowszy ios 8.0.2

#11002 tomas55555

tomas55555
  • 4 postów

Napisano 14 października 2014 - 14:56

Mam pytanie, właśnie się wybieram po Iphona z blokadą simlock na uk orange. Jako, że nie miałem nigdy iphona to czy po włączeniu pojawia się zapytanie o icloud (gdyby był zablokowany), czy najpierw jest info o złej karcie sim, gdzie nie przejdę do następnego kroku? Chodzi o to, że nie chcę kupować w ciemno telefonu z simlockiem, zakupić kartę mini 2 i potem okazuje się, ze jest zablokowany.

#11003 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 14 października 2014 - 15:48

Najpierw pojawi się info o nieważnej karcie sim. Czy ma icloud możesz sprawdzić za free na stronie apple.
https://www.icloud.com/activationlock/

#11004 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 14 października 2014 - 16:51

Zakupiłem inną kartę ale wciąż mam ten sam problem. Po konfiguracji i ponownym uruchomieniu telefonu mam No Service i nie da się ominąć ekranu aktywacji. Czy problemem tu jest, że mam kartę Plus LTE 4G a telefon jest Sprint CDMA. Wiem, że jest patch ale da się go zainstalować po przejściu ekranu aktywacji. Czy inna karta sim np. stara docięta 2G albo 3G pomoże?

Pisałem ci do Sprint 6.1.4 musisz zrobić jailbreak i zainstalować patcha ! Żaden rpatch nie pomoże !

- - - Połączono posty - - -

Czy ktoś zna sposób na zaistalowanie RpatchTool na iOS 8.0.2?

Wchodzę na rsim5.com/rpatch, klikam instaluj, potwierdzam popup i instalacja radośnie failuje z "nie udało się pobrać". Niestety próba przepchnięcia ipa na telefon przez itunes też nie pomaga.

Kod kupiłem, telefon tylko czeka na spatchowanie a tu takie problemy.

Cofnij sobie datę w telefonie o kilka dni, jak będziesz włączał program zostaw datę cofniętą, potem włącz dopiero automatyczne ustawianie daty.

Mam telefon iPhone 5s z sieci Sprint, ale jest internationally unlocked. Po włożeniu do niego karty sim z nju mobile telefon przy próbie aktywacji pokazuje komunikat, że jest "nieważna karta sim". Czy potrzebuję karty sprint żeby go aktywować? Czy da się jakoś inaczej to zrobić? IPhone ma najnowszy ios 8.0.2

Możesz go aktywować R-SIMem lub kartą Sprint, ale tego telefonu i tak nie uruchomisz w Polsce.

#11005 tomas55555

tomas55555
  • 4 postów

Napisano 14 października 2014 - 18:15

Jeżeli blokada aktywacji jest włączona, to znaczy, że po blokadzie karty sim na 100% się pojawi hasło icloud do wklepania? Poza tym skoro jest blokada simlock na orange uk, to mogę jedynie tą kartą aktywować iphona i potem dopiero się bawić w R-Simy? Dzięki z góry za odpowiedź. Każdy kiedyś zaczynał przygodę z apple.

#11006 norbeq

norbeq
  • 9 postów

Napisano 14 października 2014 - 19:51

Pisałem ci do Sprint 6.1.4 musisz zrobić jailbreak i zainstalować patcha ! Żaden rpatch nie pomoże !

Pobrałem patcha z Cydii do iOS6 i poprawkę do tel. CDMA. Miałem zasięg Plusa przez kilka minut. Działały połącznia wych. i przych, wiadomości tekstowe przychodzące. Nie mogłem jednak wysyłać SMS. W usawieniach sieci próbowałem właczyc roaming danych i wylaczyc LTE i od tego momentu mam brak zasiegu. Próbowałem zaznaczyć poprzednie ustawienia i od nowa instalowałem Patche z Cydii ale wciaz nie ma zasiegu. Co moze byc powodem? Czyli darmowy nano4gpatch ani płatny Rpatch nic nie da?

#11007 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 14 października 2014 - 20:46

Z jakiego źródła? R-SIM官方源 Weź pod uwagę ze dla iOS 6 instalujesz patcha z opisem iOs6 a nie te które są umieszczone w instrukcji na stronie.

Jeżeli blokada aktywacji jest włączona, to znaczy, że po blokadzie karty sim na 100% się pojawi hasło icloud do wklepania? Poza tym skoro jest blokada simlock na orange uk, to mogę jedynie tą kartą aktywować iphona i potem dopiero się bawić w R-Simy?
Dzięki z góry za odpowiedź. Każdy kiedyś zaczynał przygodę z apple.

Jeśli blokada aktywacji (iCloud) to nie przeprowadzisz aktywacji tego telefonu znana karta ponieważ bez hasła nie ukończysz procesu aktywacji. R-sumem aktywujesz telefon tak jak normalna karta SIM (czytaj nie ominiesz iclouda)

#11008 norbeq

norbeq
  • 9 postów

Napisano 14 października 2014 - 22:30

Z jakiego źródła? [url=http://www.isamteam.com?]R-SIM官方源[/url] Weź pod uwagę ze dla iOS 6 instalujesz patcha z opisem iOs6 a nie te które są umieszczone w instrukcji na stronie.

Tak isamteam. Zainstalowałem R Sim iOS 7/6/5 (R- Sim), CDMA Patch for iOS (R-Sim) i 5/5s/5c- iOS6/7 (sekcja Network). Jeszcze jest możliwość zainstalowania tetherME APN ale chyba to nie jest potrzebne . Innych patchy nie da się zainstalować bo są w większosci przeznaczone dla iOS7.

#11009 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 15 października 2014 - 13:20

Tak isamteam. Zainstalowałem R Sim iOS 7/6/5 (R- Sim), CDMA Patch for iOS (R-Sim) i 5/5s/5c- iOS6/7 (sekcja Network). Jeszcze jest możliwość zainstalowania tetherME APN ale chyba to nie jest potrzebne . Innych patchy nie da się zainstalować bo są w większosci przeznaczone dla iOS7.

Wystarczyło zainstalować jeden CDMA Patch i byłoby OK, wtedy na pulpicie masz ikonkę (uruchom program i włącz 2G)

#11010 Byceps

Byceps
  • 65 postów

Napisano 15 października 2014 - 15:02

Czy jeśli kupie Rsim to nim tylko odblokuje iPhone czy będę mógł dzwonić itp.?

#11011 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 15 października 2014 - 15:50

Jaki iPhone z jakiej sieci, jaki iOS?

#11012 Byceps

Byceps
  • 65 postów

Napisano 15 października 2014 - 16:51

iPhone 4s, iOS 7.1.2, sieć TMeteorele(Irlandia)

#11013 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 15 października 2014 - 17:30

Tak ominiesz simlocka kup R-SIM Mini 2

#11014 Byceps

Byceps
  • 65 postów

Napisano 15 października 2014 - 18:19

Dzięki, bo za darmo simlocka na tym ajfoniku nie ominie?

#11015 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 15 października 2014 - 20:48

Dzięki, bo za darmo simlocka na tym ajfoniku nie ominie?

Nie, nie ominiesz. Nawet jest o tym na forum ale po co się fatygować i poszukać.

#11016 size

size
  • 32 postów

Napisano 16 października 2014 - 13:32

Hej. Przewertowałem już kilkanaście stron i co post to swoja racja. Zwracam się z pytaniem do "Lucasmaster" bo widzę, że kolega jest bardzo w temacie, oczywiście nie ujmując nikomu wiedzy. Noszę sie z zamiarem zmiany iPhona na 5 bo 6 w Polsce cenowo zabija i chcę wiadomo lecieć po kosztach, więc rozglądam się za aparatem zza oceanu. Kiedyś sam programowałem karty Gevey do iP 4 i 4S ale wszystko zmienia się na dniach, więc trochę już przeoczyłem i przuznaję nie jestem na czasie. Rozumiem, że najlepiej zakupić iP 5. na którym jest możliwość zrobienia JB czyli z iOS 7.x.x aby zainstalowac patcha. Czy z kartą R-SIM mini/2 ver. 10.1 na telefonie działającym na CDMA uzyskam pełen dostęp do wszystkich funkcji np. w sieci Plus (mam na myśli połączenia, mms, internet etc.) Czy to w ogóle jest warte zachodu ? Z góry dziękuję za odpowiedz.

#11017 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 16 października 2014 - 13:44

Hej. Przewertowałem już kilkanaście stron i co post to swoja racja. Zwracam się z pytaniem do "Lucasmaster" bo widzę, że kolega jest bardzo w temacie, oczywiście nie ujmując nikomu wiedzy. Noszę sie z zamiarem zmiany iPhona na 5 bo 6 w Polsce cenowo zabija i chcę wiadomo lecieć po kosztach, więc rozglądam się za aparatem zza oceanu. Kiedyś sam programowałem karty Gevey do iP 4 i 4S ale wszystko zmienia się na dniach, więc trochę już przeoczyłem i przuznaję nie jestem na czasie.
Rozumiem, że najlepiej zakupić iP 5. na którym jest możliwość zrobienia JB czyli z iOS 7.x.x aby zainstalowac patcha. Czy z kartą R-SIM mini/2 ver. 10.1 na telefonie działającym na CDMA uzyskam pełen dostęp do wszystkich funkcji np. w sieci Plus (mam na myśli połączenia, mms, internet etc.) Czy to w ogóle jest warte zachodu ?

Z góry dziękuję za odpowiedz.

Jeśli kupisz 5 ze Sprint to aby działała w PL jest potrzebny jailbreak (czyli do 7.1.2 na dzień dzisiejszy), ogólnie telefon będzie działał, będzie można dzwonić, wysyłać smsy, działa internet (tylko EDGE na Sprint) MMSy też da się po jailbreaku uruchomić. Ale poszukaj lepiej sobie T-Mobile będzie równie tani (może być na czarnej liście, ważne by bez iclouda) a jeśli masz startą kartę SIM (bez oznaczeń USIM, LTE) to da się uruchomić nawet internet 3G i będzie działało z 8.0.2 (bez MMSów)

#11018 size

size
  • 32 postów

Napisano 16 października 2014 - 14:18

Czyli CDMA jedynie t-mobile.. już nawet nie chcę wiedzieć dlaczego :-) No tak.. a słuchaj, jak z telefonami np z Anglii, można też trafić fajną cenę .. to już jest GSM prawda ? jak przy takich tel. sprawuję się r-sim. Tel jest zatem w pełni odblokowany do iOS 8.0.2 ? Bo kurcze bez sensu jednak mieć aparat który jest centymetr dłuższy i być ograniczony (mms) i nie móc wysłać zdjęcia ;/ żenada.. i przy okazji na tą chwilę nie ma opcji zadnego bypassa na icloud ?

#11019 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 16 października 2014 - 14:25

Nie ma bypassa na icloud i nawet jak będzie to będzie to nielegalne. Tak w UK jest GSM jak w całej europie, swego czasu tylko Holenderski Vodafone korzystał z CDMA. Niestety na 8.0.2 MMSów nie uruchomisz.

#11020 size

size
  • 32 postów

Napisano 16 października 2014 - 14:33

Ale przy 7.1.2 na GSM z R-SIM wszystko śmiga na wszystkich sieciach? W razie bym chciał zakupić R-SIM to gdzie można nabyć oryginalną taką kartę, bo na portalach aukcyjnych jest tego pełno i oni chyba sami nie wiedzą co piszą w opisach aukcji wprowadzając niekiedy kupującego w błąd ;-)

#11021 adas_26

adas_26
  • 4 postów

Napisano 16 października 2014 - 20:56

hej, mam pytanie do obeznanej osoby bo ciezko mi znalezc odpowiedz przelatujac przez tysiace stron i watkow iphone 4s, simlock tele2 se ios 6.1.3 firmware 4.12.05 - da sie jakos sciagnac simlocka programowa? badz ostatecznie jakas karta rim? niestety odblokowanie przez specjalistyczne firmy odpada ze wzgledu na koszt - 300zl z gory dzieki za odpowiedz

#11022 Toniu89

Toniu89
  • 11 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 17 października 2014 - 09:16

Chopy kto mi odsprzeda kod do rPatcha, żeby mi RSim Mini + działał z siacia Play na iPhone 5 z ios 8.0.2 ?

#11023 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 17 października 2014 - 09:33

Nie będzie działał bo nie będzie lte czy 3g - szkoda kasy. Zamiast wydawać 80zł na r-sim patche itp lepiej ściągnąć sim locka - w najgorszym wypadku 330zł każda sieć każdy model, ale to najdroższy wariant jak mamy jakąś egzotyczną sieć czy czarną listę.

#11024 adas_26

adas_26
  • 4 postów

Napisano 17 października 2014 - 10:43

jesli to byla odpowiedz do mnie to ja dziekuje, wole sprzedac telefon i kupic lumie niz dawac 300 zl (bo tyle kosztuje sciagniecie na tele2) za simlocka do starego telefonu... :D

#11025 Byceps

Byceps
  • 65 postów

Napisano 17 października 2014 - 11:48

Cześć. Czy jeśli kupię R-SIM 9 PRO iPhone 4S 5 5C 5S ios 7 - 7.1.2 GEVEY (4687294843) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i włożę do iPhona 4s (iOS 7.1.2, sieć Meteor Ireland) to będę mógł normalnie go używać? Telefon nie jest aktywowany, więc czy też dzięki rsimowi będę mógł go aktywować?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 30

0 użytkowników, 30 gości, 0 anonimowych