Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#10976 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 05 października 2014 - 09:28

Witam, mam pytanie odnoście simlocka t-mobile uk. Na stronie tegoż operatora widnieje informacja, że można odblokować telefon posiadając ich kartę sim abonamentową lub prepaid, na której stan konta to £20,42, wtedy można złożyć wniosek o odblokowanie telefonu. Czy ktoś kiedyś próbował zdjąć simlocka tym sposobem? Nie da się ukryć, że jest znacznie tańszy niż ściąganie przez jakichś pośredników za minimum 300zł.

P.S. Od razu zaznaczam, że wyszukiwarki używałem, ale nic nie znalazłem.

Nie ściągniesz simlocka w ten sposób, chyba że to ty podpisałeś kontrakt lub telefon był kupiony na kartę, ale nawet wtedy musisz spełnić warunki kwotowe co do doładowań (musisz być aktywnym użytkownikiem EE). Radzę dać sobie spokój :)

#10977 Targon

Targon
  • 12 postów

Napisano 05 października 2014 - 14:20

Mam gevey sim r mini 2 i mam micro sim ktora mi nie wchodzi na nakładkę , muszę mieć nano ?

#10978 leparkour8

leparkour8
  • 3 postów

Napisano 05 października 2014 - 14:41

Witam otóż zakupiłem przez internet iphone 5s który pochodził z UK lecz nie mogę go aktywować i obawaim się że ma simlocka na stronie gdzie wpisuje IMEI 352015066992530 wyświetla się komunikat "Unknown" to oznacza że tel ma sim locka ?

#10979 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 05 października 2014 - 14:43

To że nie mozesz go aktywować dowolną kartą sim już oznacza że ma simlocka. Było xxx razy ale po co szukać....

#10980 leparkour8

leparkour8
  • 3 postów

Napisano 05 października 2014 - 14:59

ehh to chyba troche przepłaciłem ... Ile może kosztować ściągnięcie simlocka ?

#10981 Targon

Targon
  • 12 postów

Napisano 05 października 2014 - 18:14

To jaka karta wchodzi do nakładki r sim mini 2 ? nano czy micro ?

#10982 norbeq

norbeq
  • 9 postów

Napisano 06 października 2014 - 12:50

Witam Posiadam iPhone 5 Sprint CDMA iOS 6.1.4 próbowałem odblokować R Sim Air 2 jednakże wyskakuje mi ekran aktywacyjny czy może jakaś starsza wersja karty będzie lepsza dla tego iOSa? Po resecie nie mogę nic teraz zrobić z telefonem nawet wejść do menu. Czy jest jakieś rozwiązanie czy problemem może być źle przycięta karta, nieoryginalny R-Sim? Czy Jailbreak na 6.1.4 coś pomoże?

#10983 Targon

Targon
  • 12 postów

Napisano 06 października 2014 - 15:46

Zrobiłem aktywacje iphone na r sim mini 2 i wybrałem po to miałem jak mam dalej to małe z rsim to mam brak sieci a jak bez tego z samą sim to mam sieć ale musze robić aktywację ktorej nie moge bo nie mam karty z softbank

#10984 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 06 października 2014 - 15:52

Witam

Posiadam iPhone 5 Sprint CDMA iOS 6.1.4 próbowałem odblokować R Sim Air 2 jednakże wyskakuje mi ekran aktywacyjny czy może jakaś starsza wersja karty będzie lepsza dla tego iOSa? Po resecie nie mogę nic teraz zrobić z telefonem nawet wejść do menu. Czy jest jakieś rozwiązanie czy problemem może być źle przycięta karta, nieoryginalny R-Sim? Czy Jailbreak na 6.1.4 coś pomoże?

R-SIMem Air 2 telefonu nie uruchomisz, potrzebujesz Mini 2 i jailbreak, jak zaktualizujesz do 8.0.2 to nie uruchomisz tego telefonu.

- - - Połączono posty - - -

ehh to chyba troche przepłaciłem ... Ile może kosztować ściągnięcie simlocka ?

Jeśli telefon nie był aktywowany włóż kartę o2 UK i aktywuj następnie ściągniesz tanio simlocka

#10985 norbeq

norbeq
  • 9 postów

Napisano 06 października 2014 - 17:16

R-SIMem Air 2 telefonu nie uruchomisz, potrzebujesz Mini 2 i jailbreak, jak zaktualizujesz do 8.0.2 to nie uruchomisz tego telefonu.

Dlaczego R- Sim Mini 2 bedzie lepsze? R- Sim Air 2 nie ma opcji aktywacji czy lepiej działa z softami >7?
R Sim Mini 2 nie bedzie mial problemow z siecią Sprint CDMA i przy moim aktualnym oprogramowaniu?
Zostawić system iOS 6.1.4 i najpierw aktywować R sim mini 2 i zrobić Jailbreaka po uruchomieniu?

#10986 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 07 października 2014 - 10:45

Dlaczego R- Sim Mini 2 bedzie lepsze? R- Sim Air 2 nie ma opcji aktywacji czy lepiej działa z softami >7?
R Sim Mini 2 nie bedzie mial problemow z siecią Sprint CDMA i przy moim aktualnym oprogramowaniu?
Zostawić system iOS 6.1.4 i najpierw aktywować R sim mini 2 i zrobić Jailbreaka po uruchomieniu?

Mini 2 ma całkiem inne oprogramowanie i w inny sposób omija simlocka. Jak uaktualnisz to 8.0.2 to czekasz aż będzie jailbreak albo możesz tylko dzwonić… Na 6.1.4 jak zostaniesz można zrobić jailbreak i zainstalować patcha.

#10987 norbeq

norbeq
  • 9 postów

Napisano 07 października 2014 - 17:55

Wolę 6.1.4 na razie żeby było stabilniej. Co mam zrobić pierwsze jailbreaka? A później włożyć kartę postępować wg instrukcji i zainstalować R-patcha bo jedynie co mam teraz w telefonie to wybór języka i ekran aktywacji, których nie mogę obejść?

#10988 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 08 października 2014 - 12:37

Napisałem ci na Air 2 telefonu nie uruchomisz !

#10989 riskbreaker

riskbreaker
  • 3 postów

Napisano 08 października 2014 - 13:53

Mam ten sam problem z RSIM AIR2. Nie moge aktywować telefonu, nie moge wejsc do menu, pokazuje mi brak karty SIM. Napisali mi ze sklepu, zebym wymienil na MINI2. Zalatwi to problem? Czy oprócz tego musze zrobic jailbreaka i patchowac itd?

#10990 norbeq

norbeq
  • 9 postów

Napisano 08 października 2014 - 14:19

Wiem o tym. Pytalem się o procedurę jak uruchomić na Mini2 bo nie wiem czy najpierw wlozyc karte R-Sim Mini 2 czy zrobić jailbreaka?

#10991 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 08 października 2014 - 21:04

Bez znaczenia.

#10992 Targon

Targon
  • 12 postów

Napisano 11 października 2014 - 10:50

Miałęm zasięgi sieć na ios 7.1.2 ale gdy robiłem update na ios8 już go nie mam a podbno moje r sim mini 2 działa na 8. Co mam zrobić ? Próbwałem downgrade na 7.1.2 ale mam bład 3194

#10993 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 11 października 2014 - 17:47

Miałęm zasięgi sieć na ios 7.1.2 ale gdy robiłem update na ios8 już go nie mam a podbno moje r sim mini 2 działa na 8. Co mam zrobić ? Próbwałem downgrade na 7.1.2 ale mam bład 3194

Kupić kod do rpatcha

#10994 mac769

mac769
  • 3 postów

Napisano 12 października 2014 - 22:19

Witam mam pytanie odnosnie mojego 4s który mam w abonamencie w 3 uk który dobiega końca i chciałem go odblokowac , tylko nie wiem czy muszę go upgradowac do 8 czy mogę go odblokowac na 7.1.2 ,poniżej jest wiadomosc jaką otrzymałem od mojego operatora To unlock your Apple device, ensure to remove your 3 SIM card and then connect your device to a computer running iTunes. Once connected, you need to update IOS software version of your device to 7.0 and above. After which you will receive an option to update your network settings. Upon acceptance of the network settings, your Apple device will be unlocked from the network. If you do not receive a network settings update, this implies the device is unlocked. To verify this, insert another network SIM card into the Apple device. If you are using an Apple device that has iOS7 or the above version, then the device can be unlocked by completing a restore of the device. If you are using a flex policy handset. jak by mi ktos mógł wytłumaczyć w prosty sposób co trzeba zrobić.

#10995 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 13 października 2014 - 10:20

Włóż kartę innego operatora i podłącz telefon do iTunes, poczekaj chwilę i po simlocku.

#10996 treeckoofficial

treeckoofficial
  • 1 postów

Napisano 13 października 2014 - 15:23

Witam, mam zamiar zakupić iPhone 5s tyle, że on posiada sim-locka na sieć - meteor irland z ios'em 7.1.2. I tutaj moje pytanie - jaką kartę r-sim zakupić? (Czy wg. Będzie działać ta karta i odblokuje mi ta sieć, czy będę miał zasięg? Od razu mówię, że mam kartę z play'a na abonament) czy próbować jailbreaka czy szukać punktu gdzie ściągną mi sim-locka za dobre pieniądze?

#10997 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 13 października 2014 - 15:47

Witam, mam zamiar zakupić iPhone 5s tyle, że on posiada sim-locka na sieć - meteor irland z ios'em 7.1.2. I tutaj moje pytanie - jaką kartę r-sim zakupić? (Czy wg. Będzie działać ta karta i odblokuje mi ta sieć, czy będę miał zasięg? Od razu mówię, że mam kartę z play'a na abonament) czy próbować jailbreaka czy szukać punktu gdzie ściągną mi sim-locka za dobre pieniądze?

Było setki razy, ciężko przeczytać ostaniach 20 stron ?

#10998 norbeq

norbeq
  • 9 postów

Napisano 13 października 2014 - 16:09

Zakupiłem inną kartę ale wciąż mam ten sam problem. Po konfiguracji i ponownym uruchomieniu telefonu mam No Service i nie da się ominąć ekranu aktywacji. Czy problemem tu jest, że mam kartę Plus LTE 4G a telefon jest Sprint CDMA. Wiem, że jest patch ale da się go zainstalować po przejściu ekranu aktywacji. Czy inna karta sim np. stara docięta 2G albo 3G pomoże?

#10999 siejkowski

siejkowski
  • 1 postów

Napisano 13 października 2014 - 19:01

Czy ktoś zna sposób na zaistalowanie RpatchTool na iOS 8.0.2? Wchodzę na rsim5.com/rpatch, klikam instaluj, potwierdzam popup i instalacja radośnie failuje z "nie udało się pobrać". Niestety próba przepchnięcia ipa na telefon przez itunes też nie pomaga. Kod kupiłem, telefon tylko czeka na spatchowanie a tu takie problemy.

#11000 norbeq

norbeq
  • 9 postów

Napisano 13 października 2014 - 19:43

Uruchomiłem tel na karcie PLUSA 4G iOS 6.1.4 ale zasięgu wciąż brak. Mam to samo nie mogę pobrać RPatcha z żadnej strony. "Nie można pobrać programu/ Nie udało się zainstalować". Może to błąd u nich na serwerach.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych