Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Please log in to reply
11474 replies to this topic

#10226 enter

enter
  • 29 posts

Posted 19 March 2014 - 18:44

Simlock 750 15-21 dni roboczych !

to karta sieci sprint naprawde nie da rady go aktywowac a potem moze pojawi sie cos nowego do ominiecia bo zdjecie simlocka zadrogo

#10227 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 19 March 2014 - 18:48

Kartą powinien się aktywować…

to karta sieci sprint naprawde nie da rady go aktywowac a potem moze pojawi sie cos nowego do ominiecia bo zdjecie simlocka zadrogo

- - - Połączono posty - - -

Może niedługo będzie rozwiązanie. Na tą chwilę musimy się uporać z ios 7.1 i aktywacja na 5s i 5c jest to ta sama sytuacja jak w Sprint, więc jeśli uda się ominąć to to i sprint będzie chodził.

#10228 enter

enter
  • 29 posts

Posted 19 March 2014 - 18:51

Kartą powinien się aktywować…

Może niedługo będzie rozwiązanie. Na tą chwilę musimy się uporać z ios 7.1 i aktywacja na 5s i 5c jest to ta sama sytuacja jak w Sprint, więc jeśli uda się ominąć to to i sprint będzie chodził.

na tej stronie zdjecie simlocka w moim przypadku kosztuje 50 funtow mozesz sprawdzic bo ja ang.= 0
Sprint USA iPhone Unlock (3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S)

#10229 Czesiu16

Czesiu16
  • 49 posts

Posted 19 March 2014 - 19:45

Lucasmaster, naprawde nie moge tego zrobic. Po podlaczeniu pokazuje sie cos takiego:
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - fbd52e110e86e.jpg
Probowalem z 2 roznymi kartami, zadna nie ma simlocka.
Czyli jednak moja macierzysta siecia jest Orange Austria?

#10230 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 19 March 2014 - 20:14

A masz kartę SIM włożoną ?? Spróbuj włożyć inną kartę SIM. Tak macierzysta sieć Austria ONE (Orange). Jeśli nie wykrywa ci karty SIM to telefon się nie aktywuje, wniosek uszkodzony telefon.

#10231 Czesiu16

Czesiu16
  • 49 posts

Posted 19 March 2014 - 20:38

Tak, probowalem z wlozona karta z plusa oraz z play. Probowalem takze bez karty. Mam na tym telefonie zapisana juz siec wifi i opcja aktywacji przez itunes znika. Czy to moze miec wplyw? Nie moge jej ,,zapomniec" z poziomu aktywacji ( wiem ze normalnie w ustawieniach sie da). Hmm wiadomo ze zawsze jest taka opcja no ale przeciez uzywalem go kilka dni i wszystko bylo ok, raczej malo prawdopodone zeby zepsul sie od aktualizacji/restore z itunes. Czy cos takiego jak Baseband moze miec znaczenie przy tym co robilem? Bo czytam rozne tematy i niekotrzy ludzie o tym pisza. Calkiem mozliwe ze u mnie rowniez bylo robione cos takiego ( obok jailbreak).

#10232 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 19 March 2014 - 20:42

Tak, probowalem z wlozona karta z plusa oraz z play. Probowalem takze bez karty. Mam na tym telefonie zapisana juz siec wifi i opcja aktywacji przez itunes znika. Czy to moze miec wplyw? Nie moge jej ,,zapomniec" z poziomu aktywacji ( wiem ze normalnie w ustawieniach sie da).
Hmm wiadomo ze zawsze jest taka opcja no ale przeciez uzywalem go kilka dni i wszystko bylo ok, raczej malo prawdopodone zeby zepsul sie od aktualizacji/restore z itunes.
Czy cos takiego jak Baseband moze miec znaczenie przy tym co robilem? Bo czytam rozne tematy i niekotrzy ludzie o tym pisza. Calkiem mozliwe ze u mnie rowniez bylo robione cos takiego ( obok jailbreak).

Ktoś mógł wgrać baseband od iPada i to może być przyczyna problemu !

#10233 Czesiu16

Czesiu16
  • 49 posts

Posted 19 March 2014 - 20:45

Czy moge go obnizyc/,,dac" mu wlasciwy? Wlasnie wydaje mi sie, ze rzeczywiscie tam byl od ipada.
Downgrade Basebandu 06.15 dla iPhone 3GS | iPod.info.pl — iPod, iPad, iPhone, iBlog znalazlem cos takiego. Co uwazasz?

#10234 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 19 March 2014 - 20:49

Da się to naprawić :) to ci powinno pomóc, wszystko jak na dłoni :)

Frequently Asked Questions - JailbreakQA

#10235 Czesiu16

Czesiu16
  • 49 posts

Posted 19 March 2014 - 20:53

I jezeli to zrobie to bede mial jailbreak, tak? Ew jezeli wgram ten poprawny baseband to moge zrobic pozniej znowu restore i powinno dzialac( bo bede mial juz poprawny baseband), tak?

#10236 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 19 March 2014 - 20:53

Tak jak będziesz miał poprawny baseband to wszystko będzie OK :)

#10237 Czesiu16

Czesiu16
  • 49 posts

Posted 19 March 2014 - 21:26

Ok to biore sie zaraz do roboty :) wlasnie mi sie sciaga ipsw!
Czyli MUSZE zrobic jailbreak, nie mozna zrobic tego downgrade baseband bez tego?

,,Download iOS 6.0 firmware file for the iOS device (The trick is to point Redsn0w to iOS 6.0 firmware file and note iOS 6.1.6 firmware file.)"
Rozumiem ze mam sciagnac 6.0, czy to nie szkodzi ze mam obecnie wgrany 6.1.6? Czy po zakonczonym procesie bedzie 6.0 czy 6.1.6?

#10238 Czesiu16

Czesiu16
  • 49 posts

Posted 19 March 2014 - 22:19

DZIALA!!! dzieki wielkie :D sorry za spam ale jestem bardzo wdzieczny za pomoc.

#10239 seboslaw

seboslaw
  • 15 posts

Posted 20 March 2014 - 00:16

Witam, wgrałem soft 4.1 i zrobiłem jailbreaka na iphone 3GS, ale nadal nie widzi karty sim. Zrobiłem coś źle :( Dane uzyskane za pomocą f0recast: Basseband: 06.15.00 Bootloader: 6.4_M3s2 Model: iPhone2,1 [MC131B/A] SHSH Bloobs on Cydia: None Jailbreakable: yes Unlockable: yes (via ultrasn0w) Untethered: yes Jaki soft powinienem wgrać ? 3.1.2 ?

#10240 marjanoos

marjanoos
  • 375 posts

Posted 20 March 2014 - 02:02

Zainstalowałeś ultrasn0w?

#10241 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 20 March 2014 - 12:12

DZIALA!!! dzieki wielkie :D sorry za spam ale jestem bardzo wdzieczny za pomoc.

Cieszę się :) Miłego użytkowania

Witam, wgrałem soft 4.1 i zrobiłem jailbreaka na iphone 3GS, ale nadal nie widzi karty sim. Zrobiłem coś źle :(

Dane uzyskane za pomocą f0recast: Basseband: 06.15.00
Bootloader: 6.4_M3s2
Model: iPhone2,1 [MC131B/A]
SHSH Bloobs on Cydia: None
Jailbreakable: yes
Unlockable: yes (via ultrasn0w)
Untethered: yes

Jaki soft powinienem wgrać ? 3.1.2 ?

Podaj IMEI coś poradzimy… Może ściągnięcie simlocka będzie tanie wgrasz wtedy oryginalny baseband i możesz ściągnąć SIMLOCKA i zainstalować 6.1.6

#10242 Czesiu16

Czesiu16
  • 49 posts

Posted 20 March 2014 - 15:17

Sebosław, masz chyba taki sam problem jaki ja mialem.
Z uwagi na to ze masz baseband z ipada to nic Ci nie da sciagniecie simlocka, bo nie uda Ci sie aktywowac telefonu po wykonaniu restore.
Ja zrobilem tak:
1.restore w itunes do 6.1.6
2.potem robisz caly ten poradnik: Frequently Asked Questions - JailbreakQA
ale bez punktu 2 bo juz masz baseband od ipada
3. ja sie zatrzymalem na jailbreaku, tzn nie robilem ponownie restore itunes. Pewnie by mnie teraz przepuscil przez aktualizacje, bo mam dobry baseband, ale kto to wie. Teraz mi dziala i mam soft 6 na ktorym mi zalezalo.

#10243 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 20 March 2014 - 15:48

Sebosław, masz chyba taki sam problem jaki ja mialem.
Z uwagi na to ze masz baseband z ipada to nic Ci nie da sciagniecie simlocka, bo nie uda Ci sie aktywowac telefonu po wykonaniu restore.
Ja zrobilem tak:
1.restore w itunes do 6.1.6
2.potem robisz caly ten poradnik: Frequently Asked Questions - JailbreakQA
ale bez punktu 2 bo juz masz baseband od ipada
3. ja sie zatrzymalem na jailbreaku, tzn nie robilem ponownie restore itunes. Pewnie by mnie teraz przepuscil przez aktualizacje, bo mam dobry baseband, ale kto to wie. Teraz mi dziala i mam soft 6 na ktorym mi zalezalo.

Tak ale kolega sebsolaw może mieć simlocka, tobie dokładnie sprawdziłem i nie miałeś więc nie było później problemów z aktywacją.

#10244 Czesiu16

Czesiu16
  • 49 posts

Posted 20 March 2014 - 16:02

Tzn ja go ostatecznie nie aktywowalem, zrobilem ten jailbreak i dalej na nim jestem. Podczas jego instalacji nie trzeba bylo aktywowac telefonu. Czy rzeczywiscie jest tak ze przez baseband z ipada sie nie da aktywowac? Czy to mogla byc przyczyna, ale nie musiala?

#10245 SebeXTM

SebeXTM
  • 6 posts

Posted 20 March 2014 - 16:21

Witam

Mam od dłuższego czasu problem z iphonem 4s. Telefon jest ze szwedzkiej sieci telia, dlatego zakupiłem nakładkę r-sim 9 pro, chyba najlepszą w chwili kiedy kupowałem ją, aby wszystko chodziło bez problemu. I niestety tak nie jest. Nie chodzą mi kody USSD czyli stan konta itp. lecz o tym są tematy jak to naprawić. Bardziej martwi mnie brak możliwości włączenia 3G. Wszystkie możliwe patche zainstalowałem, nawet te z JB i dalej nie mam nawet opcji włączenia 3G. Dodatkowo gdy chcę aktywować telefon za pomocą r-sim iPhone Carrier Patch Tool, lub jakimś innym narzędziem ze strony rsim które wymaga instalacji z komputera, po wstukaniu Activate Code do programu wywala mi Activate Code Verify Failed.

Prówbowałem również z kartą brata micro sim z Playa, lub tą szwedzką z Telii, opcja 3g za każdym razem jest, a gdy włożę moja nano sim z Playa z nakładką opcja od razu znika.

Proszę o pomoc!

@EDIT

Dodam jeszcze ze sprawdziłem oryginalnośc mojej r-sim na r-sim.me i jest ona oryginalna

#10246 CraYeks

CraYeks
  • 7 posts

Posted 20 March 2014 - 16:31

Witam

Mam od dłuższego czasu problem z iphonem 4s. Telefon jest ze szwedzkiej sieci telia, dlatego zakupiłem nakładkę r-sim 9 pro, chyba najlepszą w chwili kiedy kupowałem ją, aby wszystko chodziło bez problemu. I niestety tak nie jest. Nie chodzą mi kody USSD czyli stan konta itp. lecz o tym są tematy jak to naprawić. Bardziej martwi mnie brak możliwości włączenia 3G. Wszystkie możliwe patche zainstalowałem, nawet te z JB i dalej nie mam nawet opcji włączenia 3G. Dodatkowo gdy chcę aktywować telefon za pomocą r-sim iPhone Carrier Patch Tool, lub jakimś innym narzędziem ze strony rsim które wymaga instalacji z komputera, po wstukaniu Activate Code do programu wywala mi Activate Code Verify Failed.

Prówbowałem również z kartą brata micro sim z Playa, lub tą szwedzką z Telii, opcja 3g za każdym razem jest, a gdy włożę moja nano sim z Playa z nakładką opcja od razu znika.

Proszę o pomoc!

@EDIT

Dodam jeszcze ze sprawdziłem oryginalnośc mojej r-sim na r-sim.me i jest ona oryginalna

Do 3G to bedziesz musiał włączyć rownież reoaming danych jeżeli nie masz i nie wiem czy 3G bedzie działać w playu ale to pewnie ci koledzy podpowiedzą i jeżeli to nie to pozdrawiam ;)

#10247 SebeXTM

SebeXTM
  • 6 posts

Posted 20 March 2014 - 16:51

Do 3G to bedziesz musiał włączyć rownież reoaming danych jeżeli nie masz i nie wiem czy 3G bedzie działać w playu ale to pewnie ci koledzy podpowiedzą i jeżeli to nie to pozdrawiam ;)

Co bym nie zrobił i tak nie mogę włączyć funkcji 3G, bo po prostu jej nie ma.

#10248 kamilos88

kamilos88
  • 8 posts
  • SkądKielce

Posted 20 March 2014 - 16:58

witam, mam iphone 5 (soft 7.0.4) simlock orange uk z r-sim 9 pro, polska siec to Orange, wszystko działało ale czasem wywalało awarie sim(karta byłą docięta z bardzo starej) dziś wymieniłem kartę na nanoSIM. wgrałem patch i "Szukam..." co może być jeszcze na rzeczy?

#10249 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 20 March 2014 - 18:55

Co bym nie zrobił i tak nie mogę włączyć funkcji 3G, bo po prostu jej nie ma.

W PLAY 3G nie działa ! Winne są karty SIM PLAY 128k na innych kartach da się uruchomić 3G na PLAY nie. Kody USSD da się uruchomić po jailbreaku i spatchowaniu commcenter.

witam, mam iphone 5 (soft 7.0.4) simlock orange uk z r-sim 9 pro, polska siec to Orange, wszystko działało ale czasem wywalało awarie sim(karta byłą docięta z bardzo starej) dziś wymieniłem kartę na nanoSIM. wgrałem patch i "Szukam..." co może być jeszcze na rzeczy?

Trzeba zainstalować patcha :)

#10250 seboslaw

seboslaw
  • 15 posts

Posted 20 March 2014 - 22:21

IMEI to 01 216000 472879 4

do zrobienia i wgrania softu korzystałem m.in. z tego poradnika [url=http://www.myapple.pl/iphone-ipod-touch/132160-3_1_2-3_1_3-2g-3g-3gs-mac-windows-odblokowanie-i-aktywacja-redsn0w.html][3.1.2/3.1.3][2G/3G/3GS][Mac/Windows] Odblokowanie i aktywacja [redsn0w][/url] i używałem tylko redsn0wa i sn0wbreeza. Bardzo dziękuję, że chcecie mi pomóc ;)

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users