Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#10176 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 13 marca 2014 - 11:40

Witam,
Mam ten sam problem z IPHONE 5 z sieci T-Mobile UK, podkładka R-SIM 9 Pro działa poprawnie z kazdą siecią tylko nie PLAY (nie znajduje sieci) wiem że trzeba zainstalować patch z rsim5.com/nano4g, tylko że przy próbie pobrania pojawia się błąd ze certyfikat jest nie ważny..., dzieje sie to za kazdym gdy chce pobrac ten patch. Mam pytanie czy mozna to obejsc jakosc bez koniecznosci instalowania tego patcha? A może to wina ios ponieważ posiadam w wersji 7.1 (najnowszy), może można jakość ręcznie wprowadzić do iphona te ustawienia sieci ktore instalują sie razem z tym patchem?

Gdzie kupiłeś kartę R-SIM? Jeśli u nas podamy ci poprawny link do patcha, ten ze strony www.rsim5.com/nano4g jest do poprawienia.

#10177 Nila

Nila
  • 75 postów

Napisano 13 marca 2014 - 11:40

Gevey ultra S v2.02
4S rowniez dziala.

- - - Połączono posty - - -

Na 7.1 oczywiscie

#10178 Toniu89

Toniu89
  • 11 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 13 marca 2014 - 13:31

lucasmaster
Cytat Zamieszczone przez Toniu89 Zobacz posta
Witam,
Mam ten sam problem z IPHONE 5 z sieci T-Mobile UK, podkładka R-SIM 9 Pro działa poprawnie z kazdą siecią tylko nie PLAY (nie znajduje sieci) wiem że trzeba zainstalować patch z rsim5.com/nano4g, tylko że przy próbie pobrania pojawia się błąd ze certyfikat jest nie ważny..., dzieje sie to za kazdym gdy chce pobrac ten patch. Mam pytanie czy mozna to obejsc jakosc bez koniecznosci instalowania tego patcha? A może to wina ios ponieważ posiadam w wersji 7.1 (najnowszy), może można jakość ręcznie wprowadzić do iphona te ustawienia sieci ktore instalują sie razem z tym patchem?

Gdzie kupiłeś kartę R-SIM? Jeśli u nas podamy ci poprawny link do patcha, ten ze strony [url]www.rsim5.com/nano4g[/url] jest do poprawienia.

Lucasmaster- kartę R-SIM kupiłem już razem z IPhone...ten patch ze strony [url]www.rsim5.com/nano4g[/url] na moim drugim tel Iphone 4s ale z ios 7.0.6 pobiera i instaluje się bez problemu, a na Iphone 5 nie można nawet pobrac pojawia się błąd o nie ważności certyfikatu... Bardzo mi zalezy zeby odpalić Play na Iphone 5 także jesli masz dostęp do innego patcha lub innych mozliwości to byłbym wdzięczny

#10179 CraYeks

CraYeks
  • 7 postów

Napisano 13 marca 2014 - 14:51

Witam, posiadam iPhone 4s simlock Orange uk i karte r sim mini+ dzięki której korzystam z telefonu w sieci polskiej plus na ios 7.0.6. Czy wiadomo juz cos o aktualizacji do 7.1 lub ktoś to zrobił i iPhone działa bez problemu ? Pozdrawiam;)

#10180 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 13 marca 2014 - 23:27

lucasmaster
Cytat Zamieszczone przez Toniu89 Zobacz posta
Witam,

Gdzie kupiłeś kartę R-SIM? Jeśli u nas podamy ci poprawny link do patcha, ten ze strony www.rsim5.com/nano4g jest do poprawienia.

Lucasmaster- kartę R-SIM kupiłem już razem z IPhone...ten patch ze strony www.rsim5.com/nano4g na moim drugim tel Iphone 4s ale z ios 7.0.6 pobiera i instaluje się bez problemu, a na Iphone 5 nie można nawet pobrac pojawia się błąd o nie ważności certyfikatu... Bardzo mi zalezy zeby odpalić Play na Iphone 5 także jesli masz dostęp do innego patcha lub innych mozliwości to byłbym wdzięczny

pvv.pl/rsim oczywiście za pomocą telefonu połączonego z WIFI

Witam, posiadam iPhone 4s simlock Orange uk i karte r sim mini+ dzięki której korzystam z telefonu w sieci polskiej plus na ios 7.0.6. Czy wiadomo juz cos o aktualizacji do 7.1 lub ktoś to zrobił i iPhone działa bez problemu ? Pozdrawiam;)

4S i 5 działają bez problemów, dziś robiłem 3 sztuki na ios 7.1

#10181 CraYeks

CraYeks
  • 7 postów

Napisano 14 marca 2014 - 08:16

pvv.pl/rsim oczywiście za pomocą telefonu połączonego z WIFI

4S i 5 działają bez problemów, dziś robiłem 3 sztuki na ios 7.1

Okej dzięki, po południu aktualizuje ;)

#10182 kamilos88

kamilos88
  • 8 postów
  • SkądKielce

Napisano 14 marca 2014 - 17:15

i jak? wszystko działa?

#10183 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 14 marca 2014 - 17:17

Działa ios 7.1 na 4S i 5 są sprawdzone. Wszystko poprawnie działa z rsimami. Proszę natomiast nie aktualizować iPhonów 5c i 5s większość sieci nie działa poprawnie.

#10184 CraYeks

CraYeks
  • 7 postów

Napisano 14 marca 2014 - 20:21

Wszystko działa bez problemu, przepraszam za chwilowe opóźnienie, telefon działa rewelacyjnie jestem pod wrażeniem. Jeszcze raz dla przypomnienia iPhone 4s Orange uk z podkładka rsim mini+ działa w sieci polskiej plus bez problemu, życzę powodzenia w aktualizacjach i pozdrawiam ;)

#10185 Kacper Cetnarski

Kacper Cetnarski
  • 3 postów
  • SkądZyrakow, Poland

Napisano 16 marca 2014 - 12:53

Na iOS 7.1 PLUS działa bez problemu. CO do poprzedniego posta pinu na karcie raczej nie mam włączonego. A jak to sprawdzić. NA HTC 8s ta karta działa i dzwoni. PLAY na 7.1 nie działa. Ściągnąłem patch i mam niebieskie tło i mogę wybrać "Force 2G" i "Force 3G" po kliknieciu na 2G otrzymuję komunikat "Patch OK" a na 3G "Patch Close" i nic więcej się nie dzieje.

#10186 KochamZycie

KochamZycie
  • 3 postów

Napisano 16 marca 2014 - 18:58

iphone 5s o2 uk czarna lista

[url=http://simlock24.pl/sim-lock/256/Odblokowanie_Simlock_na_sta%C5%82e_iPhone_5C_5S_sie%C4%87_O2_Wielka_Brytania_CZARNA_LISTA/]Odblokowanie Simlock na sta[/url]

Co o tym myślicie ? Czy można już faktycznie ściągnąć tego simlock'a z iphona 5s z o2 uk z czarnej listy czy jest to jakaś podpucha ?

#10187 _amg_

_amg_
  • 12 postów

Napisano 16 marca 2014 - 22:52

Czy r sim mini zadziała z 7.1?

#10188 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 16 marca 2014 - 23:00

Niech zgadnę! Nie użyłeś wyszukiwarki, hę?

#10189 Czesiu16

Czesiu16
  • 49 postów

Napisano 16 marca 2014 - 23:05

Witam, posiadam przejsciowo iPhone 3gs. Iphone jest z niemiec, obecnie jest na sofcie 4.1 z wgranym jailbreak ( zeby ominac simlock ktory podobno na nim jest). I teraz moje pytanie: czy jezeli ten simlock tam rzeczywiscie jest to czy na takich stronach jak iPhoneIMEI.info :: Free iPhone Unlock Checker czy Official iPhone 3G 3GS 4 4S 5 5C 5S unlock bylaby informacja "locked" czy moze przez to , ze jest na ten moment wgrany jailbreak to te programy widzialyby go jako ,,unlocked"?
Czy wgrany jailbreak i program do ominiecia simlock(bo taki jest zainstalowany na telefonie) wplywalby na te strony?
Mam na nich informacje ,,unlocked" i dlatego sie pytam :)

#10190 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 17 marca 2014 - 08:47

Byłoby locked. Poza tym jeżeli jest z Niemiec to tam chyba w każdej sieci po dwóch latach można odblokować iPhona za darmo.

#10191 Czesiu16

Czesiu16
  • 49 postów

Napisano 17 marca 2014 - 11:34

A zna ktos moze jakas dobra strone do sprawdzenia blacklist?
Bo strona CheckESNFree.com - Free online ESN, MEID, and IMEI check service. mowi, ze telefon nie jest na zadnej blacklist natomiast Check IMEI iPhone in blacklist twierdzi, ze jest na Verizon Blacklist ;/ Czy to ma ew jakis wplyw na proces podnoszenia softu z 4.1 jailbreak na oryginalny 6.1.6? Jest mozliwosc jakiegos wplywu na telefon jezeli rzeczywisice bylby na takiej blacklist?

#10192 pendzelek

pendzelek
  • 36 postów

Napisano 17 marca 2014 - 14:44

R SIM 9 Pro iPhone 5 problem Witam! Zakupiłem iPhone 5 z simlockiem na Vodafone UK i od razu wyposażyłem się w odpowiednią kartę do łamania sim lock j/w. Wszystko ok, ustawienia sieci na czarnym tle pojawiają się, konfiguracja zakończona i prosi o reset. Po zrestartowaniu ciągle w lewym górnym rogu zamiast mojej sieci (Orange) widnieje napis "szukaj". POMOCY!!!

#10193 MamProblem

MamProblem
  • 1 postów

Napisano 17 marca 2014 - 17:28

Witam! Otóż mam dość duży problem. Mam iphona 5 z simlockiem na sieć UK Orange. Ominąłem go za pomocą karty r-sim9 pro i na karcie nano sim z Play po pobraniu patcha wszystko działało. Niestety do wgrania tamtego patcha potrzebowałem Jailbreak'a, a po zrobieniu hard resetu i niestety wgrał mi się od razu system 7.1 jailbreak'a zrobić nie mogę. Więc mam pytanie czy na systemie i os 7.1 mogę w jakiś sposób ominąć sim locka za pomocą karty r sim 9 pro i w jakiś sposób wgrać odpowiednie ustawienia aby korzystać z sieci Play?

#10194 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 17 marca 2014 - 18:58

Witam!

Zakupiłem iPhone 5 z simlockiem na Vodafone UK i od razu wyposażyłem się w odpowiednią kartę do łamania sim lock j/w.
Wszystko ok, ustawienia sieci na czarnym tle pojawiają się, konfiguracja zakończona i prosi o reset. Po zrestartowaniu ciągle w lewym górnym rogu zamiast mojej sieci (Orange) widnieje napis "szukaj".

POMOCY!!!

Masz kartę NANO, potrzebna instalacja patcha :)

Witam! Otóż mam dość duży problem. Mam iphona 5 z simlockiem na sieć UK Orange. Ominąłem go za pomocą karty r-sim9 pro i na karcie nano sim z Play po pobraniu patcha wszystko działało. Niestety do wgrania tamtego patcha potrzebowałem Jailbreak'a, a po zrobieniu hard resetu i niestety wgrał mi się od razu system 7.1 jailbreak'a zrobić nie mogę. Więc mam pytanie czy na systemie i os 7.1 mogę w jakiś sposób ominąć sim locka za pomocą karty r sim 9 pro i w jakiś sposób wgrać odpowiednie ustawienia aby korzystać z sieci Play?

Witam, tak da się zainstalować darmowego patcha bez problemu i korzystać z sieci PLAY, zapraszam do osoby u której kupiłeś kartę :)

Czy r sim mini zadziała z 7.1?

iPhone 4s i 5 TAK 5c i 5s NIE.

#10195 Czesiu16

Czesiu16
  • 49 postów

Napisano 17 marca 2014 - 21:42

Czy mozliwe zeby iPhone 3gs ktory ma wejscie na karte sim, pochodzil z sieci Verizon? Czy oni nie mieli wersji TYLKO CDMA( czyli bez slotu na sim)? Probuje ustalic kraj pochodzenia kupionego telefonu ;/

#10196 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 17 marca 2014 - 21:49

3GS były tylko GSM :) Nie było wersji CDMA, podaj IMEI.

#10197 Czesiu16

Czesiu16
  • 49 postów

Napisano 17 marca 2014 - 22:22

Imei:01 215800 637790 0 Zastanawiam sie czy moge robic update do 6.1.6. Strony internetowe pokazuja, ze niby jest unlocked ale nie wiem czy jest na jakis blacklistach czy nie (i ew co sie dzieje ja jest).

#10198 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 17 marca 2014 - 22:49

Imei:01 215800 637790
Zastanawiam sie czy moge robic update do 6.1.6. Strony internetowe pokazuja, ze niby jest unlocked ale nie wiem czy jest na jakis blacklistach czy nie (i ew co sie dzieje ja jest).

Na pewno podałeś poprawny IMEI ? U mnie pokazuje wszędzie INVALID. Jeśli jest unlocked to możesz aktualizować śmiało.

#10199 Czesiu16

Czesiu16
  • 49 postów

Napisano 17 marca 2014 - 23:12

Rzeczywiscie, jeszcze jest 9 na koncu. Czyli caly to 01 215800 637790 9. Udalo sie coz z niego ustalic? Teraz mam 4.1 jailbreak ale chce sie przesiasc na 6.1.6 oryginalny.

#10200 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 18 marca 2014 - 08:44

Możesz śmiało wgrać ostatnią ios 6 :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych