Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Please log in to reply
11474 replies to this topic

#10276 klnt

klnt
  • 2043 posts
  • SkądOpole

Posted 28 March 2014 - 10:54

witam, iphone 4, ios7 04.12.09 firmware modemu, jaki jest najtanszy sposob zdjecia simlocka ?

Jedyny sposób - u operatora.

#10277 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 28 March 2014 - 14:19

Mógłbym poprosić o jakąś instrukcje instalacji takowego patcha?

Osoba u której kupiłeś R-SIMa poda ci adres do instalacji patcha.

#10278 pendzelek

pendzelek
  • 36 posts

Posted 29 March 2014 - 22:22

lucasmaster:

Czy aby na pewno instalacja patcha załatwi sprawę? Pamiętam, kiedy wkładałem kartę r-sim z moją kartą orange musiałem zresetować telefon po czym wchodziłem w ustawienia i wybierałem opcje z czarnego menu. Iphone po chwili kazał się zresetować i po zresetowaniu zamiast mojej sieci cały czas widniał napisz "szukam..."

- - - Połączono posty - - -

Jeśli iPhone jest na czarnej liście ma to jakikolwiek wpływ na działanie R-sim?

#10279 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 30 March 2014 - 11:22

@lucasmaster może napisz poradnik na temat r-simów.

#10280 seboslaw

seboslaw
  • 15 posts

Posted 30 March 2014 - 19:10

tak jak pisałem kilka postów temu jestem na iOS 4.1 i chciałbym skorzystać z tego poradnika, który polecił mi lukasmaster Frequently Asked Questions - JailbreakQA niestety nie mogę zrobić restore do iOS 6.0, mam błąd 3194. W tym celu zainstalowałem TinyUmbrella, zaktualizowałem Javę, ale TU nie działa :/ może wystarczy żebym dodał jakiś wpis lub wyczyścił plik hosts ? Jest w nim tylko ::1 localhost 127.0.0.1 localhost Proszę i pomoc

#10281 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 30 March 2014 - 20:55

Jak nie masz SHSH nie wgrasz 6.0.

#10282 pendzelek

pendzelek
  • 36 posts

Posted 30 March 2014 - 22:31

super by było gdyby ktoś zamieścił jakiś obszerny poradnik na temat r sim

#10283 jasiekxl

jasiekxl
  • 6 posts

Posted 31 March 2014 - 11:54

vczy na iPhone 5s z simlockiem na at&t rsim będzie poprawnie działać? czy tez lepiej jest używając strony np. simlocl24 usunąć go

#10284 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 31 March 2014 - 13:42

lucasmaster:

Czy aby na pewno instalacja patcha załatwi sprawę? Pamiętam, kiedy wkładałem kartę r-sim z moją kartą orange musiałem zresetować telefon po czym wchodziłem w ustawienia i wybierałem opcje z czarnego menu. Iphone po chwili kazał się zresetować i po zresetowaniu zamiast mojej sieci cały czas widniał napisz "szukam..."

Jeśli iPhone jest na czarnej liście ma to jakikolwiek wpływ na działanie R-sim?

Czarna lista w Polsce nie ma żadnego wpływu. Instalacja patcha załatwi sprawę.

Oczywiście mam taki poradnik i mógłbym go umieścić, ale tylko bym na tym stracił… Niestety konkurencja sprzedaje na Allegro podrobione karty, w 99% jak widzę po pytaniach na forum nie zapewnia żadnego wsparcia… Więc dlaczego ja mam takie wsparcie zapewnić wszystkim? Oczywiście staram się każdemu na forum pomóc bez interesowanie :) Myślę, że to i tak dużo.

@lucasmaster może napisz poradnik na temat r-simów.

Po 1. Jaki system 7.0.x, 7.1 ? Po 2 w jakiej sieci ma działać? Po 3 wiadomo, że używanie telefonu bez simlocka jest wygodniejsze, ale czasami nie da się go ściągnąć… Albo jest to poprostu nie opłacalne...

vczy na iPhone 5s z simlockiem na at&t rsim będzie poprawnie działać? czy tez lepiej jest używając strony np. simlocl24 usunąć go

super by było gdyby ktoś zamieścił jakiś obszerny poradnik na temat r sim

Oj… Super…Super Ale kolega Paf już dostał odpowiedź :) Masz konkretny problem zapytaj.

#10285 emjot91

emjot91
  • 12 posts

Posted 31 March 2014 - 13:52

Hej, Właśnie kupiłam iPhone 5S, dziś przyszedł, miał byc bez SIMLOCKA ale niestety okazało sie ze jednak ma. Zadzwoniłam do Apple, powiedzieli mi ze tel jest w irlandzkiej sieci vodafone. Nie wiem, czy płacić za zdjęcie SIMLOCKA, znalazłam takie oferty za 160zl. czy tez pisać formularz online aby oni zdjeli. A właściwie osoba która kupiła ten telefon musi taki formularz wysłać bo nie wiem do jakiego nr telefonu przypisany jest iPhone. Ile czasu by im to zajęło? Nie wiem czy warto sobie robić zachód czy lepiej zapłacić

#10286 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 31 March 2014 - 14:11

Lepiej ściągnąć, jeśli telefon nie jest na czarnej liście to można to zrobić taniej w ciągu 1-3 dni. A osoba która kupiła telefon może to zrobić w VODAFONE IE ale musi mieć abonament przynajmniej 12 miesięcy lub wydać więcej niż 200 euro na rachunki, albo jeśli kupiła telefon na kartę to unlock 127Euro. Więc sama przemyśl co się lepiej opłaca :) Pozdrawiam

#10287 klnt

klnt
  • 2043 posts
  • SkądOpole

Posted 31 March 2014 - 14:35

Hej,

Właśnie kupiłam iPhone 5S, dziś przyszedł, miał byc bez SIMLOCKA ale niestety okazało sie ze jednak ma.

W takim razie towar niezgodny z umową = zwrot. I nie rozważałbym nawet innych opcji. Simlock to zło i koszty.

#10288 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 31 March 2014 - 14:47

Jeśli nie kupiła u firmy, tylko u osoby prywatnej to może się ciągnąć to tyle, że dwie następne generacje iPhone się pojawią… :) Proponuję ściągnąć samemu, ale telefon musi być aktywowany wcześniej i używany w tej sieci ! Pamiętaj o tym.

#10289 klnt

klnt
  • 2043 posts
  • SkądOpole

Posted 31 March 2014 - 14:52

Jeśli nie kupiła u firmy, tylko u osoby prywatnej to może się ciągnąć to tyle, że dwie następne generacje iPhone się pojawią… :) Proponuję ściągnąć samemu, ale telefon musi być aktywowany wcześniej i używany w tej sieci ! Pamiętaj o tym.

Ale skoro zapłaciła za telefon, który miał nie mieć simlocka a go ma to została oszukana i należy jej się zwrot pieniędzy. Ja bym próbował się dogadać ze sprzedającym i postawić ultimatum - albo odsyłam telefon i zwrot kasy, albo obniża cenę i oddaje te załóżmy 200-300 zł potrzebne na ściągnięcie simlocka lub najmniej przyjemna opcja - sąd lub coś w tym stylu.

#10290 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 31 March 2014 - 15:00

Rozumiem, jestem takiego samego zdania, sprzedawca powinien zwrócić za ściągnięcie simlocka, ale lepiej próbować się dogadać niż odrazu straszyć sądem… Nasze sądownictwo niestety potrzebuje czasu, a koleżanka chce korzystać z telefonu… Więc lepiej dla niej będzie ściągnąć simlocka potrwa to 1-3 dni i dogadać się ze sprzedawcą.

#10291 jasiekxl

jasiekxl
  • 6 posts

Posted 31 March 2014 - 18:55

@lucasmaster wersja 7.0.4, simlock at&t USA a chciałbym używać w w sieci Play na abonament

#10292 jasiekxl

jasiekxl
  • 6 posts

Posted 31 March 2014 - 20:20

czy zna ktoś odpowiedź na moje pytanie ? jak wygląda sprawa ze zdejmowaniem simlocka z iphona 5s at&t usa wersja 7.0.4 tak aby działał w sieci Play (abo)?

#10293 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 31 March 2014 - 20:30

Nie ma problemu, ale internet tylko EDGE.

@lucasmaster wersja 7.0.4, simlock at&t USA a chciałbym używać w w sieci Play na abonament

#10294 seboslaw

seboslaw
  • 15 posts

Posted 01 April 2014 - 22:25

Jak nie masz SHSH nie wgrasz 6.0.

użyłem iFaith i zapisałem pliki SHSH do softu, który mam obecnie, czyli 4.1
dalsza część z poradnika to:
"Tworzenie podpisywalnego oprogramowania
1. Cofamy się do Main Menu i wybieramy Build *signed* IPSW w/Blobs.
2. Klikamy w opcję Browse for SHSH Blobs cache i wybieramy wcześniej wygenerowany plik SHSH."

jakiego IPSW powinienem użyć ?
jak już wgram tak zrobiony soft to co dalej ?
docelowo chcę mieć soft 6.0

#10295 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 02 April 2014 - 06:50

Masz na forum poradnik na ten temat. Zachęcam do lektury.

#10296 Pani_Jeziora09

Pani_Jeziora09
  • 3 posts

Posted 02 April 2014 - 11:55

Witam. Posiadam Iphona 4s 16 gb, którego chciałabym sprzedać. Telefon posiadał na początku simlocka, który został ściągnięty. Nie ściągałam na niego jakiś rzeczy, typu jailbreak itp, bo po prostu się na tym nie znam. Aktualnie planuje go sprzedać lecz mam lekką obawę, że kiedy kliknę na opcję Wymaż zawartość i ustawienia, telefon znów zostanie zablokowany, czego chcę uniknąć. Bardzo proszę o pomoc i poradę doświadczonych użytkowników forum, bo może moje obawy są niepotrzebne. Z góry dziękuję.

#10297 klnt

klnt
  • 2043 posts
  • SkądOpole

Posted 02 April 2014 - 12:29

Witam.
Posiadam Iphona 4s 16 gb, którego chciałabym sprzedać. Telefon posiadał na początku simlocka, który został ściągnięty. Nie ściągałam na niego jakiś rzeczy, typu jailbreak itp, bo po prostu się na tym nie znam. Aktualnie planuje go sprzedać lecz mam lekką obawę, że kiedy kliknę na opcję Wymaż zawartość i ustawienia, telefon znów zostanie zablokowany, czego chcę uniknąć. Bardzo proszę o pomoc i poradę doświadczonych użytkowników forum, bo może moje obawy są niepotrzebne. Z góry dziękuję.

Jeżeli był ściągnięty oficjalnie, przez operatora to nie ma obaw.

#10298 Pani_Jeziora09

Pani_Jeziora09
  • 3 posts

Posted 02 April 2014 - 12:42

No właśnie nie został ściągnięty przez operatora, co w tym wypadku można zrobić ?

#10299 klnt

klnt
  • 2043 posts
  • SkądOpole

Posted 02 April 2014 - 12:52

No właśnie nie został ściągnięty przez operatora, co w tym wypadku można zrobić ?

A gdzie ściągałaś ten simlock? Jeżeli serwisy typu simlock.pl to też ok. Czy po ściągnięciu simlocka iTunes pokazał informację, że telefon został odblokowany? Czy może używasz podkładki typu gevey? Bo jeżeli nie masz jailbreak to w zasadzie w grę wchodzą tylko dwie opcje.

#10300 seboslaw

seboslaw
  • 15 posts

Posted 02 April 2014 - 20:50

oczywiście już wczoraj kierowałem się Twoim poradnikiem [url]http://myapple.pl/iphone-ipod-touch/264485-downgrade-restore-upgrade-do-6_1_2-z-plikami-shsh_.html[/url]
niestety mogę tylko zgadywać, że do SHSH powinien użyć softu 4.0 ?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users