Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#10026 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 06 lutego 2014 - 13:53

Na infolinii technicznej Orange. Wiem, że czasami oni bzdury wygadują, ale w tym wypadku gostek wiedzę miał, przynajmniej takie wrażenie robił. Wcześniej zadałem to samo pytanie na FB i mi odpisano, że starterty to USIMy.

Dzisiaj podejście drugie. Wymieniam nano-sim na inną sim, którą obetnę. Obym dobrze wymienił.

Powodzenia...

#10027 AppleMobile.pl

AppleMobile.pl

• 477 postów
  • SkądSzczecin, Wojska Polskiego 50, tel:889277288

Napisano 06 lutego 2014 - 20:05

W imieniu naszego klienta prosimy szanownych Kolegów o pomoc - jaką nakładkę wybrać dla telefonu iPhone 5 64GB z niemieckiego T-Mobile, by prawidłowo ominąć blokadę SIMLOCK i pracować w polskiej sieci PLAY z pełną możliwością korzystania z usług - transmisja danych itd. Telefon może zostać na 6.1 choć wolałbym zaktualizować na obecne 7.0.5. Jaką nakładkę wybrać by nie sprawiała problemu? Chcę wsadzić nakładkę kartę, włączyć telefon i cieszyć się jego działaniem bez żadnego ustawiania, dzwonienia na 112 itd. Co polecacie?

#10028 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 06 lutego 2014 - 20:34

Co polecacie?

Inny serwis.

#10029 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 06 lutego 2014 - 20:48

W imieniu naszego klienta prosimy szanownych Kolegów o pomoc - jaką nakładkę wybrać dla telefonu iPhone 5 64GB z niemieckiego T-Mobile, by prawidłowo ominąć blokadę SIMLOCK i pracować w polskiej sieci PLAY z pełną możliwością korzystania z usług - transmisja danych itd.

Telefon może zostać na 6.1 choć wolałbym zaktualizować na obecne 7.0.5. Jaką nakładkę wybrać by nie sprawiała problemu? Chcę wsadzić nakładkę kartę, włączyć telefon i cieszyć się jego działaniem bez żadnego ustawiania, dzwonienia na 112 itd.

Co polecacie?

T-Mobile DE to najgorsza opcja z możliwych, T-Mobile DE korzysta z jakichś dziwnych zabezpieczeń aktywacji i np. 4s z T-Mobile DE na ios7 rzadko daje się uruchomić. Osobiście polecam spróbować R-SIM Mini + :) Dostałem także maila od Ciebie na którego ci odpisałem :)

- - - Połączono posty - - -

Inny serwis.

Do kolegi PAF, bardzo miło że dajesz uszczypliwe uwagi, ale niestety z T-Mobile DE nie da się ściągnąć simlocka przed upływem kontraktu i wtedy masz drogiego iPoda...

#10030 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 06 lutego 2014 - 20:56

Do kolegi PAF, bardzo miło że dajesz uszczypliwe uwagi, ale niestety z T-Mobile DE nie da się ściągnąć simlocka przed upływem kontraktu i wtedy masz drogiego iPoda...

To bardzo fajnie. Napisałeś mi coś czego nie wiem. Uwaga dotyczy serwisu AppleMobille.pl szczyci się tym że jest rekomendowane przez MyApple i w ogóle a nie ma pojęcia o podkładkach. Wybacz wolę oddać telefon w ręce Janka z pod Jabłonki niż dla takich "speców" jak oni.

#10031 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 06 lutego 2014 - 21:19

Co jest złego w pytaniu się o coś? Serwisant musi być alfą i omegą i wszystko pamiętać? To chyba dobrze, że pytają zamiast wcisnąć komuś losową podkładkę.

#10032 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 06 lutego 2014 - 21:22

To bardzo fajnie. Napisałeś mi coś czego nie wiem. Uwaga dotyczy serwisu AppleMobille.pl szczyci się tym że jest rekomendowane przez MyApple i w ogóle a nie ma pojęcia o podkładkach. Wybacz wolę oddać telefon w ręce Janka z pod Jabłonki niż dla takich "speców" jak oni.

Nie zgodzę się z Tobą. Serwis jest od napraw sprzętu, a jeśli chcą klientowi pomóc w kwestii innej niż uszkodzenie to dobrze, że spytali.

#10033 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 06 lutego 2014 - 21:31

Zgadzam się po to jest forum aby poradzić się innych. :)

#10034 AppleMobile.pl

AppleMobile.pl

• 477 postów
  • SkądSzczecin, Wojska Polskiego 50, tel:889277288

Napisano 06 lutego 2014 - 21:38

Jako, że jesteśmy profesjonalistami, nie wciskamy klientom bubli w postaci nakładek, z którymi jest mnóstwo problemów. Jeżeli ty PAF lubisz swoim klientom wciskać buble, to rób to dalej w swojej Białek Podlaskiej i przestań zawracać ludziom głowę swoją płytką osobą. Nie oferujemy nakładek poza krótkim epizodem, gdy pojawił się 4S, gdzie bardzo szybko przestaliśmy je sprzedać z powodów, o których wspominał lucasmaster - problemy z działaniem na wybranych sieciach, niedziałających usługach MMS/internet 3G itd. iPhone 5 64GB naszego klienta to jednak dość drogi sprzęt. Jakiś cwaniak pokroju kolegi PAF wcisnął mu go przez Tablice. Klient poprosił nas o pomoc. Kiedy okazało się, że z powodu niezakończonego kontraktu, nie ma obecnie możliwości zdjęcia blokady za żadne pieniądze, zapytał nas o nakładkę. Mimo, że bardzo mu odradzaliśmy, to i tak poprosił nas o zorientowanie się czy to ma prawo działać. Więc grzecznie zapytałem zorientowanych kolegów na forum. Dzięki lucasmaster za wyjaśnienie. Nie wiem czy klient będzie chciał zmieniać sieć na inną, ale zapewne nie będzie też chciał iPhone'a bez internetu w 3G. Jakby co, to się odezwę w kwestii zakupu :-)

#10035 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 06 lutego 2014 - 22:20

Wg. mnie jeżeli serwis "specjalizujący" się w urządzeniach apple szuka odp. w internecie to coś jest nie tak.

Naprawdę trzeba być ubogim umysłowo aby nie wywnioskować że w polecą ją po raz kolejny.
Tyle w temacie. Czekam na kolejną falę "hejtów".

Zachowujesz się jak ktoś pozbawiony kultury. To Ty zaatakowałeś na podstawie własnego widzimisię i zamiast grzecznie napisać: przepraszam, faktycznie przesadziłem. To brniesz dalej.
Jaki Ty masz dyplom z zakresu psychiatrii by oceniać ubogość umysłu kogoś innego? Ewentualnie jaki masz dowód na to, że Twoja głębia umysłu jest jakimkolwiek wyznacznikiem normy, do której inni mają równać?

To Ty zachowałeś się jak klasyczny hejter zamiast grzecznie przyjąć skarcenie i przeprosić.

#10036 2Pacalypse

2Pacalypse
  • 8 postów

Napisano 07 lutego 2014 - 11:51

Witam, jakis czas temu kupiłem 4s i użyłem gevey do aktywacji, bo nie mialem mozliwosci zakupienia karty macierzystej SUNRISE CHF. Od tej pory uzywałem juz tylko orange, bez podkładki gevey. Teraz chciałbym zrobic upgrade do wersji 7. Wstrzymuje się bo nie wiem czy nie będę miał problemu z aktywacja. Na stronie [url=http://iphoneimei.info/]iPhoneIMEI.info :: Free iPhone Unlock Checker[/url] i tym podobnych sprawdziłem po IMEIu i jest napisane ze telefon jest UNLOCKED. Troche mnie to dziwi bo wcześniej miał simlocka. Czy możliwe że operator usunął simlocki z iphonów, po skonczeniu sie umowy? Mogę teraz swobodnie zainstalować nowszy soft? Obecnie mam 5.1.1 jest ok ale niektore programy wymagaja wyzszego softu, no i troche najzwyczajniej mi się znudził :)

#10037 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 07 lutego 2014 - 12:02

Gdyby telefon miał simlocka to by nie działała karta orange bez podkładki gevey.

#10038 2Pacalypse

2Pacalypse
  • 8 postów

Napisano 07 lutego 2014 - 12:12

Czyli nie ma simlocka, zatem dlaczego nie mogłem aktywować go przy uzyciu swojej karty tak jak drugi telefon, tylko musiałem najpierw uzyc gevey z biała karta ? Moge wiec bez obaw uprgradowac?

#10039 marjanoos

marjanoos
  • 375 postów

Napisano 07 lutego 2014 - 16:03

Jeżeli wsadziłeś inną kartę sim niż Sunrise CH i działa, to wniosek jest prosty. Telefon jest bez simlocka.

#10040 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 10 lutego 2014 - 00:06

Witam, mam pytanie do osób, które korzystają z tej podkładki - GEVEY R-SIM Mini + iPhone 4S 5 5C 5S UNLOCK 7 PLAY (3924018274) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Czy wraz z tą podkładką działa wam również Jailbreak i nie ma z nim żadnych problemów ?
Pozdrawiam

#10041 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 10 lutego 2014 - 11:15

Tak jailbreak można zrobić normalnie, dla kart R-SIM nie ma to znaczenia.

#10042 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 10 lutego 2014 - 19:29

lucasmaster@ Jesteś tego pewien na 100% i sam korzystałeś/korzystasz z JB i R-sim ? Pytam, bo nie chciałbym r-sima z powrotem odsyłać, żeby kupić coś innego.

#10043 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 10 lutego 2014 - 20:14

Tak jestem tego pewien, R-SIM emuluje tylko kartę operatora? Nie rozumiem dlaczego myślisz, że przeszkadza ci jailbreak… Dla niektórych sieci wręcz trzeba wykonać jailbreak aby zainstalować odpowiedniego patcha.

#10044 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 10 lutego 2014 - 23:28

Szczerze, to w ogóle tak nie pomyślałem, ale zaciekawił mnie opis tej aukcji - Gevey R-Sim MINI+ iPhone 4s/5/5c/5s,ios 7.x PLAY (3933675691) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i tekst podkreślony na czerwono. Cytując - "UWAGA : Oferowana karta jest kompatybilna TYLKO z oryginalnym i nie przerabianym oprogramowaniem firmy APPLE"

Stąd moja ciekawość, obecnie posiadam x-sim, niby najlepsza kartę, bo zawsze działa, ale od jakiegoś czasu zaczęła sypać błędem typu "awaria sim" i tak spokojnie resetowałem telefon po kilka razy, aż karta załapała i sieć wróciła na dłuższy okres. Dziwna sprawa generalnie

#10045 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 11 lutego 2014 - 10:30

Tak to jest jak ludzie sprzedają coś o czym nie mają zielonego pojęcia, martw się sam… po zakupie...

#10046 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 11 lutego 2014 - 15:38

W porządku, w takim razie zamawiam wraz z dongle'm Dzięki wielkie za pomoc!

#10047 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 11 lutego 2014 - 20:58

Zapraszam :) Nie ma sprawy.

#10048 piniasty

piniasty
  • 7 postów

Napisano 11 lutego 2014 - 21:02

No ja też kupiłem. Mam T-Mobile. Mam nadzieję,ze obejdzie się bez problemów.

#10049 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 11 lutego 2014 - 21:15

Jeśli kupił Pan u nas oryginalną kartę R-SIM to nie będzie Pan miał żadnych problemów.

#10050 piniasty

piniasty
  • 7 postów

Napisano 12 lutego 2014 - 09:18

Jaki tam Pan ;) Tu wszyscy po imieniu ;) Kupiłem z linka który podałeś także wnioskuje,ze u was. Czekam na przesyłkę - może dzisiaj będzie. Rozumiem,ze Z heyah nie będzie problemu tez bo to w sumie chyba po T-mobile idzie nie?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych