Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#10001 AssuanShi

AssuanShi
  • 346 postów

Napisano 02 lutego 2014 - 15:06

Witam. Znalazłem taką oto kartę: GEVEY R-SIM 9 PRO iPhone 4S 5 5C 5S 7 SIMLOCK PLAY (3923353420) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.. Czy ktoś może potwierdzić jej działanie? Jak z zasięgiem oraz użyciem baterii? Pzdr

#10002 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 02 lutego 2014 - 20:42

Witam. Znalazłem taką oto kartę: GEVEY R-SIM 9 PRO iPhone 4S 5 5C 5S 7 SIMLOCK PLAY (3923353420) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.. Czy ktoś może potwierdzić jej działanie? Jak z zasięgiem oraz użyciem baterii? Pzdr

Witam, tak może, karty działają poprawnie, nie zauważysz większego zużycia baterii, ani problemów z zasięgiem jednak polecamy R-SIM Mini:

GEVEY R-SIM Mini + iPhone 4S 5 5C 5S UNLOCK 7 PLAY (3924018274) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Z jakiej sieci masz telefon, w jakiej chcesz używać i jaki model?

#10003 AssuanShi

AssuanShi
  • 346 postów

Napisano 02 lutego 2014 - 20:59

Witam, tak może, karty działają poprawnie, nie zauważysz większego zużycia baterii, ani problemów z zasięgiem jednak polecamy R-SIM Mini:

GEVEY R-SIM Mini + iPhone 4S 5 5C 5S UNLOCK 7 PLAY (3924018274) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Z jakiej sieci masz telefon, w jakiej chcesz używać i jaki model?

Witaj. Telefon z sieci At&t. iPhone 4S iOS 7.0. Nie chcę wydawać zbyt dużo pieniędzy, ponieważ w czerwcu stale zdejmę simlocka. Co o tym myślisz? Może jest jakieś inne wyjście z tej sytuacji? Pzdr

#10004 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 02 lutego 2014 - 22:07

Witaj. Telefon z sieci At&t. iPhone 4S iOS 7.0. Nie chcę wydawać zbyt dużo pieniędzy, ponieważ w czerwcu stale zdejmę simlocka. Co o tym myślisz? Może jest jakieś inne wyjście z tej sytuacji? Pzdr

Nie ma innej opcji. rozumiem, ale wcześniejsze R-SIMy można łatwo uszkodzić przy montażu, chcę ci oszczędzić kosztów i problemów :)

#10005 _amg_

_amg_
  • 12 postów

Napisano 02 lutego 2014 - 23:10

Witam. mam Ipohone 4s i karte x-sim ultra s ver. 2.01. szukałem w internecie jak sciagnać simlocka ale żadna metoda nie działa. Czy mógłby ktoś podać jak dokładnie to zrobić?

#10006 bialy9pl

bialy9pl
  • 14 postów
  • SkądCiezkowo, Poland

Napisano 02 lutego 2014 - 23:58

Witam , kupilem dzis iphone 4s 16gb 7.0.4 , i wkladam karte z plusa i wyswietla sie komunikat cos ze zeby skonfigurowac iphone potrzeba wifi , a gdy lącze sie z komputerem pokazuje ze karta jest nieobslugiwana,ale nie zawsze czasami normalnie widze telefon , sprzedawca zapewniał ze nie ma simlocka, jakies rady? telefon jest w sieci play . edit. Nie mam wifi w domu, jutro zobacze co pokaze z wifi , ale jesli nie zadziala to czekam na odpowiedz, pozdrawiam.

#10007 dawidzio1987

dawidzio1987
  • 16 postów

Napisano 03 lutego 2014 - 00:11

Witam Czy jest jakas roznica w dzialaniu r-sim i x-sim? Dokladnie chcialbym sie dowiedziec czy obsluzy karte z sieci 3 UK, poniewaz z r-sim'em nie dziala w iphone 5,simlock EE UK. Pozdrawiam

#10008 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 03 lutego 2014 - 10:00

Witam , kupilem dzis iphone 4s 16gb 7.0.4 , i wkladam karte z plusa i wyswietla sie komunikat cos ze zeby skonfigurowac iphone potrzeba wifi , a gdy lącze sie z komputerem pokazuje ze karta jest nieobslugiwana,ale nie zawsze czasami normalnie widze telefon , sprzedawca zapewniał ze nie ma simlocka, jakies rady? telefon jest w sieci play .
edit. Nie mam wifi w domu, jutro zobacze co pokaze z wifi , ale jesli nie zadziala to czekam na odpowiedz, pozdrawiam.

PODAJ IMEI :)

- - - Połączono posty - - -

Witam.
mam Ipohone 4s i karte x-sim ultra s ver. 2.01.
szukałem w internecie jak sciagnać simlocka ale żadna metoda nie działa.
Czy mógłby ktoś podać jak dokładnie to zrobić?

Polecam zakup R-SIMa. Z jakiej sieci masz telefon?

#10009 _amg_

_amg_
  • 12 postów

Napisano 03 lutego 2014 - 12:01

Polecam zakup R-SIMa. Z jakiej sieci masz telefon?

Telefon jest z Irlandzkiej sieci Meteor.
Szukałem instrukcji ale żadna nie działa....

#10010 bialy9pl

bialy9pl
  • 14 postów
  • SkądCiezkowo, Poland

Napisano 03 lutego 2014 - 13:11

@lucasmaster imei :013177004022407 zaraz idę zobaczyc co dalej pokaze z wifi najwyzej podjade do pleja ale chcialbym zrobic to w sposob domowy jailbreak nie sciagnie simlocka?

#10011 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 03 lutego 2014 - 15:46

Z R-SIMem nie będzie problemu telefon będzie działał.

@lucasmaster imei :013177004022407 zaraz idę zobaczyc co dalej pokaze z wifi najwyzej podjade do pleja ale chcialbym zrobic to w sposob domowy jailbreak nie sciagnie simlocka?

Telefon ma simlock na PLAY, więc musisz go używać w PLAY, jeśli wyskoczy aktywacja na karcie PLAY to normalnie ją przeprowadź i przejdzie :)

#10012 bialy9pl

bialy9pl
  • 14 postów
  • SkądCiezkowo, Poland

Napisano 03 lutego 2014 - 16:58

@lucasmaster a jakby chcial zdjac w salonie proces jest darmowy? i simlock odblokowany na stale ? bo z tego co wiem w playu iphone sa bez locka

#10013 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 03 lutego 2014 - 17:24

PLAY zdejmuje simlocki za darmo ale trzeba mieć dowód zakupu, jeśli masz nie powinni robić problemów. Teoretycznie simlocki z PLAY powinny się ściągnąć same po podłączeniu do itunes z inną kartą SIM, ale wiadomo jak to jest...

#10014 lewando97

lewando97
  • 6 postów

Napisano 03 lutego 2014 - 18:07

Cześć Mam Iphona 4 32GB i jest zablokowany na angielskiego Vodafona ,oczywiście za nim tu napisałem czytałem wiele postów i jednym najlepszym rozwiązaniem jest simlock.pl albo kupić kartę sim ,iść do salonu Vodafone ,zapłacić i gotowe i otóż moje pytanie czy jest możliwość ściągnięcia simlocka bez żadnych kosztów ?

#10015 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 03 lutego 2014 - 20:48

Cześć
Mam Iphona 4 32GB i jest zablokowany na angielskiego Vodafona ,oczywiście za nim tu napisałem czytałem wiele postów i jednym najlepszym rozwiązaniem jest simlock.pl albo kupić kartę sim ,iść do salonu Vodafone ,zapłacić i gotowe i otóż moje pytanie czy jest możliwość ściągnięcia simlocka bez żadnych kosztów ?

Nie ma :( Najtaniej na ebay.co.uk FAST SIM UNLOCK iPHONE 3GS, 4, 4S OFFICIAL VODAFONE UK FACTORY UNLOCKING | eBay

#10016 _amg_

_amg_
  • 12 postów

Napisano 03 lutego 2014 - 23:09

po próbie odblokowanie iphone,wyświetla sie "brak sieci" Karta SIM niedostepna....

#10017 daginski

daginski
  • 16 postów

Napisano 04 lutego 2014 - 10:26

r-sim mini+ dziala na 100% :) wystarcyz wpisac imsi tej sieci

a w jakiej polskiej sieci chcesz go uzywac?

po próbie odblokowanie iphone,wyświetla sie "brak sieci"
Karta SIM niedostepna....

#10018 _amg_

_amg_
  • 12 postów

Napisano 04 lutego 2014 - 14:04

r-sim mini+ dziala na 100% :) wystarcyz wpisac imsi tej sieci

a w jakiej polskiej sieci chcesz go uzywac?

Telefonu chce używać w sieci Play.
Jak zmieniam na reczne szukanie sieci to wyskakuje mi : Play,T-Mobile,Orange i coś jeszcze. wybieram którąś z tych sieci i wyświelta sie "brak sieci"...

#10019 Duris

Duris
  • 31 postów

Napisano 04 lutego 2014 - 17:02

Czy ktoś, kto ma r-sim i Orange (oraz WYMIENIANĄ w ostatnim czasie kartę SIM) mógłby mi napisać, jaki rodzaj karty posiada i śmiga mu net 3G. Kolega lucasmaster mi podpowiedział: zwykłą. Ale wiem, że jak w Orange powiem zwykłą to będzie i tak problem. Im trzeba dać kawę na ławę. Wymieniłem ostatnio na nano-sim i z r-sim mam tylko EDGE :( Teraz ponownie chcę wymienić kartę aby z moim numerem śmigał net 3G. Tylko podpowiedzcie na jaką.

#10020 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 04 lutego 2014 - 21:32

Niestety inaczej nie da sie tego wyjaśnić... Potrzebujesz zwykłej karty SIM 2G nie może to być USIM. Wszystkie startery Orange oprócz Orange Online to zwykle karty SIM 2G, kup przetestuj.

Telefonu chce używać w sieci Play.
Jak zmieniam na reczne szukanie sieci to wyskakuje mi : Play,T-Mobile,Orange i coś jeszcze. wybieram którąś z tych sieci i wyświelta sie "brak sieci"...

Zainstaluj patcha www.rsim5.com/nano4g wciśnij force 2g i jak wyskoczy OK wyłącz i włącz telefon.

#10021 Duris

Duris
  • 31 postów

Napisano 04 lutego 2014 - 22:34

Niestety inaczej nie da sie tego wyjaśnić... Potrzebujesz zwykłej karty SIM 2G nie może to być USIM. Wszystkie startery Orange oprócz Orange Online to zwykle karty SIM 2G, kup przetestuj.

Lucasmaster: kupiłem niejeden starter Orange i na nich jest net 3G z r-sim. Ale co mi ze startera, skoro ja chce mieć swój numer, który mam od 12 lat. Ten numer muszę przenieść na taką kartę SIM, aby net był 3G. Przeniosłem na nano-sim i du*a, tylko EDGE. Więc muszę tym "specom" w Orange podać na tacy, jaką chcę kartę SIM. I dlatego szczegóły (rodzaj) karty mi jest niezbędne. Myślałem, że na forum jest taka osoba, ale chyba nic z tego.

#10022 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 05 lutego 2014 - 07:09

Na żadnej karcie NANO (Oprócz T-MOBILE) nie działa internet 3G. Napisz jakie karty SIM maja w tej chwili to napisze ci która wybrać. :)

#10023 Duris

Duris
  • 31 postów

Napisano 05 lutego 2014 - 17:12

lucasmaster: skoro na starterach Orange śmiga 3G, a karty te jak dzisiaj udało mi się ustalić u źródła to USIM więc jak to ma się do: "Potrzebujesz zwykłej karty SIM 2G nie może to być USIM. Wszystkie startery Orange oprócz Orange Online to zwykle karty SIM 2G, kup przetestuj".

#10024 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 05 lutego 2014 - 17:45

A kto ci powiedział że startery Orange to USIM? :shock:

#10025 Duris

Duris
  • 31 postów

Napisano 06 lutego 2014 - 08:46

Na infolinii technicznej Orange. Wiem, że czasami oni bzdury wygadują, ale w tym wypadku gostek wiedzę miał, przynajmniej takie wrażenie robił. Wcześniej zadałem to samo pytanie na FB i mi odpisano, że starterty to USIMy. Dzisiaj podejście drugie. Wymieniam nano-sim na inną sim, którą obetnę. Obym dobrze wymienił.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych