Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#9301 hoppek

hoppek
  • 186 postów

Napisano 07 lipca 2013 - 11:38

Mam iPhone 3GS z bb 5.13.04 i iOS 5.0.1. Pobrałem najnowszy ultrasn0w, ale mam cały czas brak sieci. Jakiś inny pomysł co można zrobić na tego unlocka?

#9302 jarekf94

jarekf94
  • 5 postów

Napisano 07 lipca 2013 - 20:01

Witam mam podobny problem jak poprzednik wgrałem bb od iPada oraz ultrasnow przez cydię i po włożeniu karty telefon wyświetla na początku szukam a chwilę później brak sieci i nic się nie zmienia . W ustawieniach o urządzeniu widnieje operator : Orange Poland 8.0 jeśli orange jeśli play Carrer 8.0 itp . Lecz brak sieci . Co to może oznaczać ? Uszkodzenie ? P.S. Ja mam i.os 4.1 Odpowie mi ktoś czy to wina anteny będzie czy raczej software ?

#9303 hoppek

hoppek
  • 186 postów

Napisano 07 lipca 2013 - 20:18

Wgrałem przed chwilą bb od ipada, brak sieci nadal. Wróciłem na 5.13.04 i nadal brak sieci. Uszkodzone HW?

#9304 Wolf1

Wolf1
  • 85 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 lipca 2013 - 21:44

Apple GSX Exploit to Factory Unlock any iPhone 4 / 4S [Unconfirmed]

Słyszał ktoś o tej metodzie?

#9305 Nbadach

Nbadach
  • 7 postów
  • SkądCzęstochowa, Poland

Napisano 08 lipca 2013 - 17:52

Panowie mam pytanie miałem IOS 6.0.1 miałem na nim już cydie od momentu zakupienia telefonu i nie mogłem wybrać serduszka w cydii aby zapisać shsh. I w pewnym momencie spaprał mi się IOS i musiałem postawić od nowa i zaktualizował mi się do 6.1.3. W tinyumbrella wykrywa mi tylko shsh do wersji 4.1 i 6.1.3 Czy jest jakaś możliwość odzyskania shsh do 6.0.1 ?

#9306 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 08 lipca 2013 - 18:29

Panowie mam pytanie miałem IOS 6.0.1 miałem na nim już cydie od momentu zakupienia telefonu i nie mogłem wybrać serduszka w cydii aby zapisać shsh. I w pewnym momencie spaprał mi się IOS i musiałem postawić od nowa i zaktualizował mi się do 6.1.3. W tinyumbrella wykrywa mi tylko shsh do wersji 4.1 i 6.1.3
Czy jest jakaś możliwość odzyskania shsh do 6.0.1 ?

Nie.

#9307 dawidnor

dawidnor
  • 984 postów
  • SkądOslo (Asker)

Napisano 08 lipca 2013 - 18:35

Nie.

Miliard razy to samo. Chyba musisz zalozyc osobny temat bo 'szukaj' to niebezpieczna funkcja.

#9308 911T

911T
  • 153 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 lipca 2013 - 11:20

Apple GSX Exploit to Factory Unlock any iPhone 4 / 4S [Unconfirmed]

Słyszał ktoś o tej metodzie?

Podpinam sie :)

#9309 jan1102

jan1102
  • 73 postów

Napisano 12 lipca 2013 - 18:11

hhmm ciekawe ile jeszcze będzie mój iPhone leżał w szufladzie...?? :P

#9310 adek2795

adek2795
  • 132 postów

Napisano 13 lipca 2013 - 16:47

@up używaj jako ipoda to nie będzie musiał leżeć w szufladzie :) skoro do tej pory nie ma to już raczej nie będzie innych możliwości na ominięcie locka niż te znane nam dotychczas, wchodzi iOS7 więc komu będzie się chciało pracować nad "starym" systemem.

#9311 swistakk

swistakk
  • 1 postów

Napisano 13 lipca 2013 - 18:36

iphone 5 o2UK iOS 6.1.4 Witam, mam następującą sytuację. Zakupilem iPhone 5 z simlockiem O2 UK. W zestawia była karta R-SIM 7+. W orange wymieniłem moją kartę na nanosim (to chyba był bład:() - dostałem nową kartę nanosim 3G. iPhone posiada iOS 6.1.4 i BB 3.04.25. Karta R-SIM 7+ niestety nie radzi sobie z nową kartą z Orange;( Sprawdziłem na karcie z T-Mobile (bez pinu) i radzi sobie doskonale. Póki co napisałem podanie do Orange o usunięcie PINu i czekam. Czy potrafi ktoś z Was powiedzieć czy jak nie będzie PINu na nanosim 3G z Orange to R-SIM 7+ sobie poradzi z tą kartą? Jeśli nie, to może powinienem kupić R-SIM 8 albo kartę SAMSIM? Proszę dajcie znać co mogę zrobić, aby korzystać z iPhone'a w Oragne? Z góry dzięki za pomoc.

#9312 mati_as

mati_as
  • 475 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 lipca 2013 - 21:02

Jak zdejmą Ci pin powinno wszystko trybić. Z kartami Orange i R-sim nie było raczej problemów. Pozdrawiam

#9313 mozdzon

mozdzon
  • 2 postów

Napisano 14 lipca 2013 - 09:05

Witam. Mam nietypowy problem ponad dwa lata temu zakupiłem iphona 3gs z wgranym basebandem od ipada co świadczy o simlocku. Dotrwałem do softu 5.1.1 z ultrasnowem oraz zaprzestałem działań z aktualizacją softu. Obudziłem się kiedy już był soft 6.1.3 i na nieszczęście nigdzie nie mogę znaleźć obejścia simlocka, a soft powoli mi już odmawia posłuszeństwa, więc chciałem sprawdzić na jaką sieć mam simlocka i jaki jest tego koszt. Okazało się że iphone pochodzi z Luxemburgu i jest w sieci tango. Dziwną rzeczą jest że ten operator pozdejmował simlocki (napisałem do nich i mi tak odpowiedzieli:,,I inform you that all smart phones including Iphones with a subscription made in Tango are SIM delocked."), a mój iphone dalej ma simlocka. Ani aktualizacja softu do 6.1.3 ani downgrade basebanda nie pomaga. bez karty sim itunes wywala że mają bład i trzeba próbować później, a z kartą wyświetla że karta sim nie jest obsługiwana. Pytanie: W jaki sposób mogę zdjąć tego simlocka nie robiąc jailbreak i itp. a jak nie to czy są jakieś inne metody ? Mam jeden pomysł aby wsadzić kartę sim od operatora tango, aby go aktywować i może by pomogło, ale skąd wziąć takową kartę sim ?? Może ktoś już się spotkał z takim problemem i za udzielenie wszelkich rad byłbym wdzięczny.

#9314 hoppek

hoppek
  • 186 postów

Napisano 15 lipca 2013 - 18:03

Mimo wgrania bb od ipada na iPhone 3GS, nadal jest brak sieci. 5.0.1, ultrasn0w najnowszy. Telefon zablokowany na O2 Ireland, kupiony na tablicy za grosze w bdb stanie bez żadnego pudełka, papierów. Zastanawiam się czy telefon nie jest czasem na czarnej liście. Ale ogólnie reguła jest taka, że jak operator zablokuje telefon przez blokadę IMEI, to w innym kraju telefon działa bez problemu. Może tak być, że telefon jest na czarnej liście i dlatego nie działa w nim sieć? Gdybym miał kartę macierzystą, to bym sprawdził czy chociaż ten jeden operator działa.

#9315 piszczel

piszczel
  • 3 postów

Napisano 15 lipca 2013 - 18:21

Witam.

Mam nietypowy problem ponad dwa lata temu zakupiłem iphona 3gs z wgranym basebandem od ipada co świadczy o simlocku. Dotrwałem do softu 5.1.1 z ultrasnowem oraz zaprzestałem działań z aktualizacją softu. Obudziłem się kiedy już był soft 6.1.3 i na nieszczęście nigdzie nie mogę znaleźć obejścia simlocka, a soft powoli mi już odmawia posłuszeństwa, więc chciałem sprawdzić na jaką sieć mam simlocka i jaki jest tego koszt. Okazało się że iphone pochodzi z Luxemburgu i jest w sieci tango. Dziwną rzeczą jest że ten operator pozdejmował simlocki (napisałem do nich i mi tak odpowiedzieli:,,I inform you that all smart phones including Iphones with a subscription made in Tango are SIM delocked."), a mój iphone dalej ma simlocka. Ani aktualizacja softu do 6.1.3 ani downgrade basebanda nie pomaga. bez karty sim itunes wywala że mają bład i trzeba próbować później, a z kartą wyświetla że karta sim nie jest obsługiwana. Pytanie: W jaki sposób mogę zdjąć tego simlocka nie robiąc jailbreak i itp. a jak nie to czy są jakieś inne metody ? Mam jeden pomysł aby wsadzić kartę sim od operatora tango, aby go aktywować i może by pomogło, ale skąd wziąć takową kartę sim ?? Może ktoś już się spotkał z takim problemem i za udzielenie wszelkich rad byłbym wdzięczny.

Kolego masz BB od iPoda i nie aktywujesz telefonu z nowym softem.

#9316 PiterX

PiterX
  • 1 postów

Napisano 15 lipca 2013 - 22:33

Witam, Mam następujący problem, posiadam iPhone 3G z simlockiem i podczas próby zdjęcia go w aplikacji redsn0w_win_0.9.6b5 program przestaje odpowiadać (sam telefon również) na komunikacie że teraz następuję restart urządzenia. Co może być tego przyczyną ? Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedz, Piter

#9317 hoppek

hoppek
  • 186 postów

Napisano 16 lipca 2013 - 12:40

Kontynuując moją poprzednią wypowiedź, próbowałem wczoraj jeszcze powalczyć z tym simlockiem, wgrałem 5.1.1 na bb 6.15, włozyłem kartę i w pewnym momencie na ekranie był widoczny przez jakiś czas kod USSD, nie wiem jaki to był kod, długi był, więc nie zapamiętałem, ale jak zniknął to pojawił się komunikat o braku sieci. Zaniżyłem bb i nadal brak sieci. edit: Gdy wyszukuję sieci ręcznie, to telefon pokazuje kilka sieci, ale dostaję komunikat, że sieć jest zastrzeżona.

#9318 jan1102

jan1102
  • 73 postów

Napisano 16 lipca 2013 - 12:59

Kontynuując moją poprzednią wypowiedź, próbowałem wczoraj jeszcze powalczyć z tym simlockiem, wgrałem 5.1.1 na bb 6.15, włozyłem kartę i w pewnym momencie na ekranie był widoczny przez jakiś czas kod USSD, nie wiem jaki to był kod, długi był, więc nie zapamiętałem, ale jak zniknął to pojawił się komunikat o braku sieci. Zaniżyłem bb i nadal brak sieci.

edit: Gdy wyszukuję sieci ręcznie, to telefon pokazuje kilka sieci, ale dostaję komunikat, że sieć jest zastrzeżona.

tez tak kiedys mialem na 99% czarna lista

#9319 Majhel13

Majhel13
  • 11 postów

Napisano 18 lipca 2013 - 09:01

Witam,
Czy ta strona: [url=http://www.iphone-unlockme.com/]Unlock iPhone 4 - Unlock iPhone 5 - Factory Unlock iPhone[/url] faktycznie zdejmie mi simlocka niezaleznie od BB i softu? Nie musi byc trwale- byleby nie musiec uzywac gevey'a.

#9320 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 18 lipca 2013 - 15:13

Czy iPhone z czarnej listy można aktywować macierzystą kartą?

#9321 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 18 lipca 2013 - 15:19

Czy iPhone z czarnej listy można aktywować macierzystą kartą?

Tak.

Witam,
Czy ta strona: Unlock iPhone 4 - Unlock iPhone 5 - Factory Unlock iPhone faktycznie zdejmie mi simlocka niezaleznie od BB i softu? Nie musi byc trwale- byleby nie musiec uzywac gevey'a.

Wg, mnie fake. Nie ma czegoś takiego jak iPhone 4G jak na ich stronie.

#9322 Majhel13

Majhel13
  • 11 postów

Napisano 18 lipca 2013 - 22:47

A czy mając simlocka na orange fr mogę używać polskiego orange?

#9323 jacolvtec

jacolvtec
  • 14 postów

Napisano 19 lipca 2013 - 01:15

Majhel13 nie

#9324 adek2795

adek2795
  • 132 postów

Napisano 19 lipca 2013 - 14:33

@Majhel13 ta strona na pewno fake, oferują za 15$ zdjęcie sima z mojego iP a wszędzie kosztuje (w przeliczeniu na złotówki) od 450 do 550 :/

#9325 mozdzon

mozdzon
  • 2 postów

Napisano 23 lipca 2013 - 13:07

Kolego masz BB od iPoda i nie aktywujesz telefonu z nowym softem.

Posiadam bb 05.13.04

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych