Witam,
Wie ktoś może jak przedstawia się sprawa ze zdejmowaniem sim-locka z angielskiej "Trójki"?
Od niedawna posiadam iPhone 5 z sim-lockiem na angielską sieć Three UK i jestem jego drugim właścicielem. Mój iPhone zakupiony został przez pierwszego właściciela w grudniu 2012. Kupiony był w salonie 3Three Hutchison i wzięty został na abonament na 24 miesiące (taryfa "The One Plan"). Zależy mi teraz na odblokowaniu tego telefonu, abym mógł z niego korzystać, bo wyzbyłem się wszystkich moich poprzednich iPhone'ów, które nie miały simlock'a.
Na oficjalnej stronie operatora
widnieje informacja, że odblokowanie telefonu jest możliwe po zgłoszeniu się na infolinię (numer: 333) i opłaceniu 15 GBP, jednak telefon musi być starszy niż 30 dni, pierwszy rachunek musi zostać opłacony, a z jego karty sim (na którą jest umowa) powinny być wykonane jakiekolwiek połączenia na terenie UK. Mój telefon spełnia wszystkie te kryteria (nie posiadam jedynie karty 3UK, którą zostawiłem za granicą, ale zawsze mogę dokupić drugą na Allegro).
Do telefonu posiadam wszystkie dokumenty i papiery (m.in. dowód zakupu + paragon, adres zamieszkania pierwszego właściciela, data urodzenia, numer telefonu w sieci Three, numer klienta, etc) jakie dołączone były do telefonu przy zakupie w salonie operatora. Jestem wiec jego drugim właścicielem, ale mam prawdopodobnie wszystkie dokumenty i dane pierwszego użytkownika, który kupił telefon. Doszedłem do wniosku, że dokumenty te powinny mi umożliwić odblokowanie telefonu, myślę, że gdybym zadzwonił na Infolinię i poprosił o usunięcie blokady to raczej bezproblemowo przeszedłbym proces weryfikacji lub też najzwyczajniej w świecie mógłbym wypełnić formularz na ich stronie, żeby usunąć blokadę...
Do czego zmierzam? Problem tkwi w tym, ze nie chciałbym obciążać abonenta (I właściciela) kosztami związanymi z odblokowaniem tego telefonu, czyli sumą 15 GBP, które zostaną doliczone do jego kolejnego, miesięcznego rachunku:
If you’re on Pay Monthly, you’ll see this payment confirmed on your next bill.
Są jakieś inne sposoby na zdjęcie blokady w przypadku umowy na abonament, niż obciążenie tą suma właściciela telefonu?
I jeszcze jedno - czy to rzeczywiście prawda, że od niedawna telefon musi znajdować się fizycznie na terenie UK, aby jego odblokowanie było możliwe? Wiem, że teoretycznie sposób ten nie powinien zadziałać bo znajduję się w Polsce, ale zastanawia mnie jak jest w praktyce? Czy wciąż da się odblokować telefon będąc w Polsce, zlecając usunięcie sim-locka i mając wszystkie dane właściciela telefonu (dowód zakupu, paragon, etc)? Rozumiem, że przy karcie Three 3 UK (Prepaid - "Pay & Go") włożonej do iPhone i uruchomionej kilka dni temu po raz pierwszy Polsce, po zadzwonieniu na infolinię Three UK z Polski (roaming jest włączony), nie uda mi się już ściągnąć sim-locka (bo znajdujemy się w PL, a nie w UK?)?
Proszę o odpowiedź i ewentualne wskazówki co trzeba zrobić, aby odblokować telefon...
Stawiam piwko temu, kto pomoże...

Podzielcie się swoimi doświadczeniami.
PS. Strona
www.siml**k.pl odpadam, mam z nimi bardzo nieprzyjemne doświadczenia... Zresztą jest bardzo droga, narzuca dużą marżę - u zagranicznej konkurencji odblokowanie z czystej/czarnej listy można wykupić za 320 PLN. Nie zależy mi jednak na usunięciu simlocka za pośrednictwem kogoś z eBay'a, bo zapłaciłem za telefon dość okrągłą sumkę, więc chciałbym to zrobić taniej (15.32 GBP) w normalny sposób u Operatora.