Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#8851 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 30 marca 2013 - 22:43

Witam, jakie są wady karty Gevey Ultra S, oprócz niepewności co do aktualizacji? Czy jest jakieś większe zużycie prądu lub coś w tym stylu?
Chodzi mi o to, czy jest sens kupić iPhona 4S z simlockiem Tmobile UK którego narazie nie da sie trwałe odblokować.... I tu pojawia sie moje drugie pytanie - czy tego simlocka nie będzie juz mozna nigdy odblokować, będzie mozna odblokować wkrótce czy niewiadomo co z tym będzie?

Są, działają jak chcą. Raczej nie. Sam sobie odpowiedz na to pytanie. Na 99% wkrótce.

#8852 mikikosa

mikikosa
  • 3 postów

Napisano 30 marca 2013 - 23:32

Witajcie! Dostałem ostatnio jako formę rozliczenia iPhona 4. Telefon pochodzi z Angli, ma simlocka, ale nie wiem na jaką sieć. Telefon chciałbym dać młodszemu bratu jako prezent na zająca, a on jest w Plusie. Powiecie mi, jak szybko i skutecznie zdjąć tę blokadę? Z góry dzięki!

#8853 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 30 marca 2013 - 23:34

Witajcie!
Dostałem ostatnio jako formę rozliczenia iPhona 4. Telefon pochodzi z Angli, ma simlocka, ale nie wiem na jaką sieć. Telefon chciałbym dać młodszemu bratu jako prezent na zająca, a on jest w Plusie. Powiecie mi, jak szybko i skutecznie zdjąć tę blokadę?
Z góry dzięki!

Hmmm .... Pomyślmy.... No nie wiem ? Może dowiedzieć się na jaką sieć jest blokada i ją zdjąć u operatora lub przez allegro/ebaya czy strony typu simlock.pl ?
Masz podklejony temat z kompendium wiedzy o simlocku polecam lekturę.

#8854 mikikosa

mikikosa
  • 3 postów

Napisano 30 marca 2013 - 23:38

Nie mam jak się dowiedzieć właśnie. A czy jeśli wgram Cydię, to zdejmę go jakimś programem?

#8855 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 30 marca 2013 - 23:40

Nie mam jak się dowiedzieć właśnie. A czy jeśli wgram Cydię, to zdejmę go jakimś programem?

Ja po chińsku piszę ?
http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html tu masz wszystko, poczytaj, pomyśl wyciągnij wnioski.

#8856 Olix

Olix
  • 10 postów
  • SkądKoszalin, PL

Napisano 31 marca 2013 - 00:41

Witam, piszę tu znów, bo dowiedziałem się nowej rzeczy. Zwracajcie na to uwagę, przy kupnie nowego iPhone. Na stronie internetowej WarmHouse(to jest sklep gdzie są różne telefony, można brać abonament w różnych sieciach itp, jak coś to sprawdźcie w google) po wybraniu iPhone 5 i wybraniu "taryfy" FREE SIM jest napisane: "Phone will lock itself to the network of the first SIM card that is used in the phone. Subsequently attempting to use it on any other network, for example by replacing the SIM card, may mean it becomes permanently unusable. SIM free iPhones can only be used with a UK-network SIM card, and will not accept foreign SIM cards." Na interesuje w sumie ostatnia linijka, która oznacza, że obsługiwani operatorzy, to tylko angielscy operatorzy, nie działa na zagranicznych kartach, dlatego po włożeniu polskiej karty, pojawia się komunikat SIMLOCKA, ale tak naprawde, to nie jest simlock. Sprzedawca, myślał, że iphone będzie do użytku w UK, dlatego napisał, że nie ma simlocka. DLATEGO JAK KUPUJECIE IPHONE Z ZAGRANICY PYTAJCIE O TĄ WAŻNĄ RZECZ. Tyle w tej sprawie, chciałem tylko ostrzec, bo z tego co widziałem, to nikt nie wiedział o tym na tym forum.

Mam tylko jeszcze pytanko, za ile sprzedam w UK iPhone 5, otwarte pudełko, ale wcale nieużywany, odpalany raz i nawet nie skonfigurowany?

Pozdrawiam, Olix

#8857 insystems

insystems
  • 2 postów

Napisano 31 marca 2013 - 12:14

Spotkał się ktoś z tą kartą [url=http://superiorsimunlock.blogspot.com/]Superior Sim Ultra+ Now Release For IPhone4 BB 04.12.05 & 04.12.02[/url] czy może ktoś potwierdzić działanie na bb 04.12.05.
szukałem tej karty w polsce ale nikt nie ma jej w ofercie .Jeśli gdzieś można kupić proszę o namiary z góry dziękuję

#8858 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 31 marca 2013 - 12:18

Spotkał się ktoś z tą kartą Superior Sim Ultra+ Now Release For IPhone4 BB 04.12.05 & 04.12.02 czy może ktoś potwierdzić działanie na bb 04.12.05.
szukałem tej karty w polsce ale nikt nie ma jej w ofercie .Jeśli gdzieś można kupić proszę o namiary z góry dziękuję

Pewnie dlatego ze to fake...

#8859 thep

thep
  • 4 postów

Napisano 01 kwietnia 2013 - 12:00

witam, proszę mi powiedzieć.
Co myślicie o tym sposobie? ----> [url=http://www.unlockboot.com/2012/08/happy-story-unlock-iphone-4-511.html]Happy Ending Story: Unlocked iPhone 4 iOS 5.1.1 Baseband 4.12.01 [Proof][/url]
czy to jeszcze działa?

#8860 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 01 kwietnia 2013 - 18:07

witam, proszę mi powiedzieć.
Co myślicie o tym sposobie? ----> Happy Ending Story: Unlocked iPhone 4 iOS 5.1.1 Baseband 4.12.01 [Proof]
czy to jeszcze działa?

Fake.

#8861 Wolf1

Wolf1
  • 85 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 kwietnia 2013 - 10:39

Wędruje do mnie iPhone 4G 32gb z simlockiem na Softbank - Japonia, soft 6.1.3, baseband 4.12.05. TurboSim nie ma, Ultrasn0w działa tylko z 1.59.00, a BB obniżyć się nie da (nie w iP4). Telefon nie widnieje na blacklistach - świetnie. Ale w serwisach typu simlock.pl widnieje "(usługa chwilowo niedostępna)". Wie ktoś coś w tej kwestii? Zastanawia mnie również czy jest możliwość zgłoszenia telefonu do zdjęcia simlocka przez innego operatora. Simlocka na dobrą sprawę i tak zdejmuję Apple. Spotkałem się też z informacjami na tego typu serwisach, że zdjęcie locka od Softbanku można przeprowadzić tylko na pojemnościach 8 i 16 GB.

#8862 Olix

Olix
  • 10 postów
  • SkądKoszalin, PL

Napisano 02 kwietnia 2013 - 12:47

Witajcie mam takie pytanie, jeśli telefon ma simlocka, to teoretycznie nie powinien wykrywać innych kart, prawda? Chodzi o to, że mam simlocka prawdopodobnie z Vodafone UK, ale jak wkładam kartę Polską PLAY, to zasięg normalnie wyskakuje, ale potem pojawia się komunikat, że karta niekompatybilna.. A może zasięg nie ma nic wspólnego, z tym? Telefon nie był nigdy aktywowany. Proszę o pomoc.

#8863 PDW

PDW
  • 20 postów

Napisano 02 kwietnia 2013 - 13:45

Witam mam pytanie odnośnie simlocka na obcą sieć w iphonie 4 z softem 6.1.2 lub 6.1.3 Obecnie podobno nie ma możliwości odblokowania tego simlocka? Planuje kupić takiego iphona i odczekać parę miesięcy aż będzie sposób na takiego simlocka w miarę tanio co myślicie o takim czymś? Czy warto tak w ogóle robić? Czy pewnie że będzie jakiś sposób na te simlocki? I powiedzcie mi co oznacza że dany iphone jest na czarnej liście? Pozdrawiam

#8864 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 02 kwietnia 2013 - 14:06

Witam mam pytanie odnośnie simlocka na obcą sieć w iphonie 4 z softem 6.1.2 lub 6.1.3
Obecnie podobno nie ma możliwości odblokowania tego simlocka?
Planuje kupić takiego iphona i odczekać parę miesięcy aż będzie sposób na takiego simlocka w miarę tanio
co myślicie o takim czymś?

Czy warto tak w ogóle robić? Czy pewnie że będzie jakiś sposób na te simlocki?

I powiedzcie mi co oznacza że dany iphone jest na czarnej liście?

Pozdrawiam

Wyszukiwarka jest u góry, wszystko było już omawiane co najmniej parę razy.

#8865 PDW

PDW
  • 20 postów

Napisano 02 kwietnia 2013 - 14:33

Szukałem ale jakoś sprecyzowanej odpowiedz na moje pytanie nie znalazłem Może dlatego że dużo wątków na ten temat jest więc mógł by ktoś po prostu odpowiedzieć na moje pytanie?

#8866 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 02 kwietnia 2013 - 14:44

Szukałem ale jakoś sprecyzowanej odpowiedz na moje pytanie nie znalazłem
Może dlatego że dużo wątków na ten temat jest

więc mógł by ktoś po prostu odpowiedzieć na moje pytanie?

Można odblokować tyle że płatnie. Darmowa metoda może być jutro, za tydzień albo i wcale. Odpowiedz sobie sam.Nie, pewne jest to że wszyscy umrzemy. Tzn. że jest zablokowany przez operatora w danym kraju.
Co do reszty posta to bardzo słabo szukałeś ( a pewnie i w ogóle) bo te tematy były bardzo często i szczegółowo omawiane.

#8867 Olix

Olix
  • 10 postów
  • SkądKoszalin, PL

Napisano 02 kwietnia 2013 - 14:56

Nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie? Postaram się lepiej sprecyzować. Mam iphone 5 z simlockiem na Vodafone UK(nie jest aktywowany). Jak wkładam polską kartę PLAY, to pojawia mi się w lewym górnym rogu zasięg. CZY TAK MA BYĆ? Słyszałem że nie powinno w ogóle czytać takiej karty. Mógłby mi ktoś pomóc, proszę?

#8868 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 02 kwietnia 2013 - 18:20

Witam. Chcę kupić iPhone 4th z simlockiem na o2 UK. za 579 zł. Mam znajomego,który twierdzi,że zdejmie mi go za 110 zł. Teraz nie wiem czy warto się interesować tym telefonem z aukcji, ponieważ zastanawia mnie trochę ta cena IPHONE 4 16GB 02 UK GWARANCJA CKGSMWORLD (3141619181) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Mam jeszcze ofertę od sklepu GSM dzięki koledze iPhone 4th ze zdjętym simlokiem za 500zł. Cena jest niska,gdyż mój koleżka to dobrzy kumple i ma niższe ceny jednak przekonuje mnie biały kolor tego urządzenia. Proszę piszcie czy warto brać ten pierwszy.
Pozdrawiam

#8869 majkaEm

majkaEm
  • 10 postów

Napisano 02 kwietnia 2013 - 19:49

Za 110zł to by zdjęli jakby nie był na blackliście ;) ostatnio nie było możliwości ściągnięcia simlocka z IP4 na czarnej liście. Teraz niby są aukcje na allegro ale za cene 360zł w górę :)

#8870 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 02 kwietnia 2013 - 20:06

Czyli muszę go odpuścić

#8871 bafi

bafi
  • 15 postów

Napisano 02 kwietnia 2013 - 20:09

witam mam zablokowanego iphone 4 w 3uk i sprawdziłem operatora , ale niewiem co oznacza first unbrick date oraz last unbrick date .wkleje ten wyciąg prosze o wyjasnienie Serial Number: TV113LT7A4S Part Description: IPHONE 4 16GB BLACK Product Version: 5.1.1 Coverage Status: Out of Warranty Coverage End Date: First Unbrick Date: 17/06/11 Last Unbrick Date: 17/08/12 CTN: 447428470344 Next Tether Activation Policy Description: UK Hutchison. Lock Status: Locked Operator: Three UK - 3 UK

#8872 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 02 kwietnia 2013 - 20:17

Z jakiej usługi to raport ?

#8873 bafi

bafi
  • 15 postów

Napisano 02 kwietnia 2013 - 20:40

zakupiłem ten raport na allegro i nic z tego niewiem

#8874 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 02 kwietnia 2013 - 20:41

Podaj link do aukcji... Przypadkiem nie cheackMEND ?

#8875 bafi

bafi
  • 15 postów

Napisano 02 kwietnia 2013 - 20:45

tak to było sprawdzenie cheackMEND plus operator sieci

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych