Napisano 31 marca 2013 - 00:41
Witam, piszę tu znów, bo dowiedziałem się nowej rzeczy. Zwracajcie na to uwagę, przy kupnie nowego iPhone. Na stronie internetowej WarmHouse(to jest sklep gdzie są różne telefony, można brać abonament w różnych sieciach itp, jak coś to sprawdźcie w google) po wybraniu iPhone 5 i wybraniu "taryfy" FREE SIM jest napisane: "Phone will lock itself to the network of the first SIM card that is used in the phone. Subsequently attempting to use it on any other network, for example by replacing the SIM card, may mean it becomes permanently unusable. SIM free iPhones can only be used with a UK-network SIM card, and will not accept foreign SIM cards." Na interesuje w sumie ostatnia linijka, która oznacza, że obsługiwani operatorzy, to tylko angielscy operatorzy, nie działa na zagranicznych kartach, dlatego po włożeniu polskiej karty, pojawia się komunikat SIMLOCKA, ale tak naprawde, to nie jest simlock. Sprzedawca, myślał, że iphone będzie do użytku w UK, dlatego napisał, że nie ma simlocka. DLATEGO JAK KUPUJECIE IPHONE Z ZAGRANICY PYTAJCIE O TĄ WAŻNĄ RZECZ. Tyle w tej sprawie, chciałem tylko ostrzec, bo z tego co widziałem, to nikt nie wiedział o tym na tym forum.
Mam tylko jeszcze pytanko, za ile sprzedam w UK iPhone 5, otwarte pudełko, ale wcale nieużywany, odpalany raz i nawet nie skonfigurowany?
Pozdrawiam, Olix