Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Please log in to reply
11474 replies to this topic

#8826 Adek 22

Adek 22
  • 227 posts
  • SkądKraków

Posted 27 March 2013 - 23:50

Wracając do tematu Geveya, procedura jego aktywowania jest znana czyli zaraz po uruchomieniu tel,
Ustawienia > Telefon > Programy Sim > instructions > przyjmij > czekamy na jedną kreskę (u mnie na 5.0.1 pokazuje sie brak sieci) > 112 > tryb samolot (brak sim)> tryb samolot (awaria sim) i łapie zasięg. Niemniej jednak Czasami gevey potrafi sie tak "zawiesic" że telefon sam nagle zgubi zasieg i ww procedura nie pomaga , np 5 lub 10 prób i nic i dopiero za któryms razem losowo wszystklo zacznie działać... Dodam że mój gevey nie nalezy do orginalnych , tak przypuszczam bo w instructions pisze "thank You for buying panda unlock simcards" choć opakowanie i sama tacka - gevey ;/

Pamiętam że jak mialem iPhone 4 z Gevey to własnie według tej procedury wsio Mi działało ;)

#8827 PLEC

PLEC
  • 47 posts

Posted 28 March 2013 - 22:08

nie pomogło ;/ moze ktos inny wie dlaczego nie da rady wyzerować iphona w ustawieniach i dlaczego gevey nie ściąga simlocka ?

#8828 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 28 March 2013 - 22:31

Powyżej soft 4.x.x podróby Gevey maja problem taki jak opisujesz. Miałem 2 podróby i 1 oryginał na 5.x.x i podróby raz w tyg traciły zasięg.

#8829 PLEC

PLEC
  • 47 posts

Posted 28 March 2013 - 22:49

Wydaje mi sie ze gevey jest orginalny ale ok , sprawdzę to Paf , Nie chce zakładać nowego tematu , mógłbyś mi tutaj doradzić jak wyzerować iphona ? i dlaczego przez ustawienia nie da rady ?

#8830 insystems

insystems
  • 2 posts

Posted 29 March 2013 - 10:44

Witam serdecznie wszystkich na forum. Reset do ustawien fabrycznych jest mozliwy przez kombinacje klawiszy. Uwaga wszystkie dane sa kasowane a iphone bedzie ponownie wymagal aktywacji 1 wylącz iphone 2 wcisnij i trzymaj klawisz volume + 3 wlacz iphona trzymajac caly czas volume + Nie jest wymagane trzymanie przycisku power

#8831 ramzez

ramzez
  • 184 posts
  • SkądNaas,Irlandia

Posted 29 March 2013 - 18:45

Witam,prośba do kolegi Paf-a , czy ta metoda jest sprawdzona i czy dał byś radę opisać to dokładniej,
http://myapple.pl/ip...-5_13_04-a.html

#8832 Hetman

Hetman
  • 3 posts

Posted 29 March 2013 - 19:14

Witam serdecznie,jest to mój pierwszy post na forum więc korzystając z okazji chciałbym wszystkich serdecznie przywitać. Jestem użytkownikiem iphona 4 mam go od nowości i nigdy nie miałem z nim problemów do czasu kiedy nie postanowiłem kupić żone 3gs-a. Telefon kupiłem na allegro od człowieka który był jego pierwszym właścicielem i twierdził ze nikt w nim nigdy nie grzebał,zaraz po rozpakowaniu paczki z telefonem włączyłem go zobaczyłem ,że ma strasznie stary soft (4.1) wiec postanowiłem przeprowadzić aktualizację do softu obowiązującego teraz. Aktualizacja powiodła się lecz przy ponownym uruchomieniu telefonu musiałem wybrać język,kraj itd później wyskoczyła informacja o "aktywacja iphona - może to potrwać kilka minut" zaznaczam ,że telefon był bez kart sim Następnie dostałem informacje,że aktualizacja nie powiodła się serwer tymczasowo niedostępny prosimy spróbować później- tak już było przez wiele prób. Zrezygnowany zaniosłem telefon do serwisu zajmującego się naprawą telefonów, tam panowie zdiagnozowali ,że telefon posiada simlocka i dlatego też nie mogłem nic z nim zrobić a wcześniejszy właściciel zainstalował jailbreaka który to po aktualizacji sie wykasował i dlatego też telefon nie działa. Wgrano mi jeszcze raz oprogramowanie 4.1 wraz z jailbreak-iem i programem Cydia telefon działa jak należy lecz co mi po tym jak oprogramowanie jest na tyle stare,że nie mogę nic zainstalować Drugą ewentualnościa było sciągnięcie simlocka permanentnie ale chcieli za to bardzo dużo pieniędzy (350zł) Po powrocie z serwisu sam zacząłem się rozglądać w temacie,wyczytałem ,że trzeba zamówić raport i ustalić w jakiej sieci telefon ma założonego simlocka,zamówiłem: MODEL: IPHONE 3GS 16GB WHITE IMEI: 012262005927720 SERIAL: 5K0252ZR3NQ CTN: 4407894713089 iOS: 6.0.1 MAC Address: D8A25EBBF2FC ICCID: 8944110064905279240 Last Restored: 2011-04-14 Network Unlocked: False Activation Status: Yes Activation Date: 2010-07-03 Activated Carrier: O2 - United Kingdom GBR Original Carrier: Unlock (Connect to Itunes) Applied Policy Id: 55 - EMEA Service Next Policy Id: 10 - Unlock (Connect to Itunes) (PH) Telephone Technical Support: No phone support (Expired) (HW) Repairs & Service Coverage: Out of Warranty (Expired) Pan u którego zamówiłem raport napisał mi ,że iphon ma simlocka na O2 UK i mogą mi to zrobić za 170zł Na allegro znalazłem człowieka który z tej sieci robi to za 114zł więc wysłałem mu ten raport i napisałem czy z tego telefonu sciągnie ,oddzwonił i powiedział ,że jest uczciwy i nie ma tam czego sciągać ponieważ telefon nie posada simlocka..... Bardzo Was proszę jeżeli chciało się to komuś przeczytać kto się na tym zna o jakąś poradę bo ja już zgupiałem czy ma czy nie ma ,a jeżeli nie ma to dlaczego nie chciał się aktywować ? Człowiek z którym rozmawiałem i twierdził ,że nie ma tu simlocka powiedział mi żebym normalnie go aktualizował przez itunes razem z kartą sim która musi być włożona zeby telefon pokapował się ze nie ma simlocka i ,że musi być dobrze innej możliwości nie ma. Bardzo proszę o jakąś poradę,z góry wszystkim serdecznie dziękuję.

#8833 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 29 March 2013 - 19:34

Jaki w nim jest nr firmware modemu ? Przypadkiem nie 06.15.00 ?

#8834 Hetman

Hetman
  • 3 posts

Posted 29 March 2013 - 19:38

Firmware modemu to 05.13.04

#8835 thecrimscracker

thecrimscracker
  • 2 posts

Posted 29 March 2013 - 19:57

Simlock 3GS, 6.1.3, Nieznany BB :/ Witam. Mam problem chciałbym zdjąć silmock z iphone 3gs z ios 6.1.3 ale po aktualizacji do 6.1.3 (przypadkowej) nie mogę aktywować telefonu:/ napisane jest: "Aktywowanie iphone może potrwać kilka minut" a następnie "„iPhone nie został aktywowany; serwer aktywacji jest tymczasowo niedostępny”. i tak od 3 dni:/ nie wiem co robić:/ jest jakaś metoda żeby postawić tego Iphone'a "na nogi" i zdjąć simlock? Simlock jest na bodajże o2 UK, ios 6.1.3 natomiast BB nie znam. Dziękuję z góry.:)

#8836 Olix

Olix
  • 10 posts
  • SkądKoszalin, PL

Posted 29 March 2013 - 20:01

Witam, mam okropny problem z aktywacją iPhona 5. Dostałem go w prezencie od rodziny, jednak dowiedziałem się, że kupili go w UK w zwykłym sklepie ( mam na myśli tam gdzie są różni operatorzy - jednak kupowali osobno kartę Vodafon, ale nie wiem czy ta informacja coś zmienia ).. Telefon jest fabrycznie nowy. I jest taki problem, bo wyskakuje mi komunikat: "Aby aktywować telefon iPhone, należy włożyć kompatybilną kartę Sim obsługiwanego operatora. Włóż kartę SIM, która została dostarczona z Twoim telefonem albo odwiedź sklep obsługiwanego operatora, aby wymienić kartę SIM". Naprawdę nie mam pojęcia co robić. Czytałem różne tematy pisali tam, że trzeba zdjąć SimLocka, ale jak mam zdjąć SimLocka, jak nie wiem z jakiej sieci jest ten iPhone? Słyszałem także, bo moja koleżanka miała podobny problem, że jak zdjęła niby tego SimLocka, jakimś hacerskim programem w jakimś tam serwisie, to nie może teraz apek ściągać.. PROSZĘ O POMOC!!

#8837 Adek 22

Adek 22
  • 227 posts
  • SkądKraków

Posted 29 March 2013 - 21:28

Jest opcja chwilowa SamSim ale nie możesz aktualizować iOS-a powyżej 6.1.2. Działa ze wszystkimi sieciami koszt 106zł. Ale najpierw musisz zamówić usługę sprawdzania sieci bo bez tego ani rusz ;)

#8838 ramzez

ramzez
  • 184 posts
  • SkądNaas,Irlandia

Posted 29 March 2013 - 21:30

Paf,bedziesz mógł mi pomóc.

#8839 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 30 March 2013 - 10:48

Paf,bedziesz mógł mi pomóc.

Tak jest sprawdzona.

#8840 bdfuk1

bdfuk1
  • 3 posts

Posted 30 March 2013 - 11:13

Witam, Mam prośbę czy jest ktoś w stanie pomóc mi ominąć simlocka w moim iphonie 4 8GB. Telefon pochodzi z Angielskiej sieci 3. Wesja: 6.1.2 Modem 04.12.05 Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

#8841 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 30 March 2013 - 11:30

Tak allegro, ebay i strony typu simlock.pl

#8842 Olix

Olix
  • 10 posts
  • SkądKoszalin, PL

Posted 30 March 2013 - 12:30

Widzę, że nikt nie odpowiedział na moje pytanie, więc może jakoś jaśniej to opisze, gdyż naprawdę nie mam pojęcia co robić. Mój wujek kupił na ebayu telefon iPhone 5 i dał mi go w prezencie, nowy, NIBY miał być bez simlocka.Ale okazało się, że na moim telefonie, po włożeniu karty Play, wyświetla się komunikat: "Aby aktywować telefon iPhone, należy włożyć kompatybilną kartę Sim obsługiwanego operatora. Włóż kartę SIM, która została dostarczona z Twoim telefonem albo odwiedź sklep obsługiwanego operatora, aby wymienić kartę SIM". I tu pojawia się moje pytanie: Czy to na pewno jest simlock? Bo miałem koleżanke z podobnym problemem, która rzekomo ściągneła SimLocka, ale teraz w Polsce nie działają jej żadne aplikacje. Czy to jest może jakaś blokada założona przez Apple? Isteje takie coś w ogóle? Serdecznie prosiłbym o rady. Z góry dziękuję. Olix

#8843 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 30 March 2013 - 12:40

Widzę, że nikt nie odpowiedział na moje pytanie, więc może jakoś jaśniej to opisze, gdyż naprawdę nie mam pojęcia co robić. Mój wujek kupił na ebayu telefon iPhone 5 i dał mi go w prezencie, nowy, NIBY miał być bez simlocka.Ale okazało się, że na moim telefonie, po włożeniu karty Play, wyświetla się komunikat: "Aby aktywować telefon iPhone, należy włożyć kompatybilną kartę Sim obsługiwanego operatora. Włóż kartę SIM, która została dostarczona z Twoim telefonem albo odwiedź sklep obsługiwanego operatora, aby wymienić kartę SIM". I tu pojawia się moje pytanie: Czy to na pewno jest simlock? Bo miałem koleżanke z podobnym problemem, która rzekomo ściągneła SimLocka, ale teraz w Polsce nie działają jej żadne aplikacje. Czy to jest może jakaś blokada założona przez Apple? Isteje takie coś w ogóle? Serdecznie prosiłbym o rady. Z góry dziękuję. Olix

iPhone IMEI Checker with SIMLock Status & Fast AT&T USA Iphone Unlock Service ! wpisz imie i dowiesz się czy telefon ma simlocka...

#8844 AssuanShi

AssuanShi
  • 346 posts

Posted 30 March 2013 - 12:41

Zamów usługę sprawdzenia pochodzenia iPhone'a. Dowiesz się na jaką sieć jest simlock, następnie kupisz starter sieci na którą masz simlocka i go aktywujesz, potem masz 2 wyjścia: ściągnąć simlock'a na stronach typu: simlock24.pl albo karta r-sim7. Jak masz jakieś pytania jeszcze to pisz.

#8845 thecrimscracker

thecrimscracker
  • 2 posts

Posted 30 March 2013 - 12:55

Simlock 3GS, 6.1.3, BB 06.15.00 Witam. Co do swojego problemu ze zdjęciem simlock i z aktywacją to teraz wiem jaki posiadam BB. Iphohe 3gs 16gb iOS 6.1.3 BB 06.15.00 Simlock o2 UK. Przepraszam za ponowienie pytania ale czy z tego urządzenia mogę zdjąć Simlock (metoda przez Kabel USB, bo wiem ze w serwisie na pewno zdejmą)? Bardzo mi na tym zależy bo zostaje aktualnie bez telefonu. Pozdrawiam.

#8846 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 30 March 2013 - 12:59

Witam. Co do swojego problemu ze zdjęciem simlock i z aktywacją to teraz wiem jaki posiadam BB.
Iphohe 3gs 16gb
iOS 6.1.3
BB 06.15.00
Simlock o2 UK.
Przepraszam za ponowienie pytania ale czy z tego urządzenia mogę zdjąć Simlock (metoda przez Kabel USB, bo wiem ze w serwisie na pewno zdejmą)? Bardzo mi na tym zależy bo zostaje aktualnie bez telefonu. Pozdrawiam.

http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html

#8847 Olix

Olix
  • 10 posts
  • SkądKoszalin, PL

Posted 30 March 2013 - 13:17

Zamów usługę sprawdzenia pochodzenia iPhone'a. Dowiesz się na jaką sieć jest simlock, następnie kupisz starter sieci na którą masz simlocka i go aktywujesz, potem masz 2 wyjścia: ściągnąć simlock'a na stronach typu: simlock24.pl albo karta r-sim7. Jak masz jakieś pytania jeszcze to pisz.

Napisałem Ci na priv, możesz sprawdzić? Bo mam jeszcze troszke pytań. Dziękuję tutaj wszystkim za udzieloną pomoc.

#8848 szymonnnn

szymonnnn
  • 3 posts

Posted 30 March 2013 - 22:25

Witam, jakie są wady karty Gevey Ultra S, oprócz niepewności co do aktualizacji? Czy jest jakieś większe zużycie prądu lub coś w tym stylu? Chodzi mi o to, czy jest sens kupić iPhona 4S z simlockiem Tmobile UK którego narazie nie da sie trwałe odblokować.... I tu pojawia sie moje drugie pytanie - czy tego simlocka nie będzie juz mozna nigdy odblokować, będzie mozna odblokować wkrótce czy niewiadomo co z tym będzie?

#8849 failedmission

failedmission
  • 41 posts

Posted 30 March 2013 - 22:27

http://myapple.pl/ko...tmobile-uk.html

Twój temat już poleciał do kosza i tutaj piszesz to samo. Uważaj bo tu bany gęsto lecą :P

#8850 szymonnnn

szymonnnn
  • 3 posts

Posted 30 March 2013 - 22:36

No zrozumiałem z odpowiedzi, ze tu mam napisać....

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users