Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#8726 nerv01

nerv01
  • 33 postów

Napisano 12 marca 2013 - 21:52

Mam bb od ipada - 06.15.00 i wgrany ultrasn0w. Mimo tego dalej nie wyszukuje sieci. W info o telefonie jest napisane - Linia: T-Mobile 14.0, czyli wszystko ok, ale sieci za nic nie chce znaleźć. Czy mam robić downgrade bb do oryginalnego ? Nie przywróci to simlocka ?

#8727 hubi84

hubi84
  • 217 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 13 marca 2013 - 13:50

Witam. Wracam z tematem po dłuższym czasie. Przeglądałem forum ale nie znalazłem jednej i jasnej odpowiedzi. Mam iP 4 z simlockiem na softbank japan, firmware 04.10.01. soft 4.3.5 simlocka jak do tej pory omijam gevey'em. Czy oprócz płacenia 600 zł na portalu simlock.cośtam jest jakaś inna mniej kosztowna forma zdjęcia sim-a. Nie zawracał bym sobie głowy zdjęciem sim'a gdyby nie aktualizacje apek które do aktualizacji potrzebują softu 5.0 Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi.

#8728 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 13 marca 2013 - 19:05

Witam. Wracam z tematem po dłuższym czasie. Przeglądałem forum ale nie znalazłem jednej i jasnej odpowiedzi.
Mam iP 4 z simlockiem na softbank japan, firmware 04.10.01. soft 4.3.5 simlocka jak do tej pory omijam gevey'em.
Czy oprócz płacenia 600 zł na portalu simlock.cośtam jest jakaś inna mniej kosztowna forma zdjęcia sim-a.
Nie zawracał bym sobie głowy zdjęciem sim'a gdyby nie aktualizacje apek które do aktualizacji potrzebują softu 5.0
Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi.

http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html

#8729 hubi84

hubi84
  • 217 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 14 marca 2013 - 12:03

Dzięki. Czyli bezpłatnie tego nie zrobie. Także zostane przy gevey'u, chociaż nie jest to dobre rozwiązanie, bo przy każdym trochę dłuższym braku sygnału, muszę na nowo włączać telefon, przechodząc przez całą procedurę 'włączania' W linku znalazłem taką wiadomość "Chcesz zaktualizować soft i używać karty Gevey Ultra (iPhone 4) na nowszym sofcie? Nic prostszego. Wystarczy tylko zrobić soft który nie podniesie Basebandu." A moje pytanie brzmi. Czy jak wgram nowy soft, tzn powyżej 5tki, bez podnoszenia basebandu, to czy gevey ciągle będzie działał na nowym sofcie. Czy jednak będę musiał kupować nowego gevey'a. Nie wiem jakiego aktualnie mam.

#8730 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 14 marca 2013 - 12:06

Dzięki. Czyli bezpłatnie tego nie zrobie. Także zostane przy gevey'u, chociaż nie jest to
dobre rozwiązanie, bo przy każdym trochę dłuższym braku sygnału, muszę na nowo włączać
telefon, przechodząc przez całą procedurę 'włączania'

W linku znalazłem taką wiadomość

"Chcesz zaktualizować soft i używać karty Gevey Ultra (iPhone 4) na nowszym sofcie?
Nic prostszego. Wystarczy tylko zrobić soft który nie podniesie Basebandu."

A moje pytanie brzmi. Czy jak wgram nowy soft, tzn powyżej 5tki, bez podnoszenia
basebandu, to czy gevey ciągle będzie działał na nowym sofcie. Czy jednak będę
musiał kupować nowego gevey'a. Nie wiem jakiego aktualnie mam.

Jeżeli jest to oryginalny Gevey to tak będzie, podróby z allegro raz działają, raz nie.

#8731 hubi84

hubi84
  • 217 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 14 marca 2013 - 12:09

Czy jest możliwość abym dostał link gdzie mogę kupić takiego oryginalnego gevey'a pod którym będzie mi działał telefon. Chodzi mi o polską dystrybucje, a nie http://www.gevey.com...r-gsm-iphone-4/

#8732 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 14 marca 2013 - 12:23

Czy jest możliwość abym dostał link gdzie mogę kupić takiego oryginalnego gevey'a pod którym będzie mi działał telefon. Chodzi mi o polską dystrybucje, a nie GEVEY™ Ultra for GSM iPhone 4

Raczej nie , każdy w Polsce twierdzi że sprzedaję oryginały, a zazwyczaj są to bardzo dobre podróby.

#8733 hubi84

hubi84
  • 217 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 14 marca 2013 - 12:27

Dzięki bardzo. Wszystko co chciałem wiedzieć. Co jedynie to czy, można spodziewać się że w niedalekiej przyszłości będzie możliwa bezpłatna metoda zdjęcia tego simlocka z mojego telefonu?

#8734 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 14 marca 2013 - 12:36

Dzięki bardzo. Wszystko co chciałem wiedzieć. Co jedynie to czy, można spodziewać się że w niedalekiej przyszłości będzie możliwa bezpłatna metoda zdjęcia tego simlocka z mojego telefonu?

Raczej nie liczyłbym na to, ale kto wie ;)

#8735 piter123

piter123
  • 51 postów

Napisano 14 marca 2013 - 16:17

Jak mój ip jest jeszcze na aktywnej umowie(do października) to czy ten serwis będzie mógł go odblokować?
Sunrise Switzerland iPhone 4, 3Gs (Contract till December 2013 Supported)

#8736 Ciej

Ciej
  • 3 postów

Napisano 14 marca 2013 - 18:09

Witam, zakupiłem Iphona 4s z simlockiem, telefon jest na CF 6.0 i na BB 3.0.04. Mam do niego kartę Gevey ULTRA S, i niestety nie działa. Próbowałem różnych sposobów ale niestety po każdej próbie łączy mi się z siecią i po chwili wyskakuje informacja od gevey, że mój telefon został zaktualizowany, jednak po chwili wyskakuje informacja o aktywacji: 'Aby aktywować telefon iPhone, należy włożyć kompatybilną kartę SIM' - zasięg jest, sieć jest lecz nie da się nic zrobić. Innym razem podczas aktywacji włożyłem kartę gevey razem z dołączoną białą kartą, i w momencie gdy wyskoczył ekran wyboru sieci szybko wyjąłem tę białą kartę i zamieniłem z moją. Efekt? Wyskakuje info, że telefon został aktywowany pod 'carrier code', sieć jest, ale za to nie ma zasięgu i nie da się nic zrobić. Ma ktoś jakiś pomysł?

EDIT: JAKOŚ SIĘ UDAŁO. [url]http://www.applenberry.com/unlock-gsm-iphone-4s-without-sim/[/url]

#8737 speedy1b

speedy1b
  • 7 postów

Napisano 14 marca 2013 - 23:12

a ja mam taki problem. zakupilem na allegro 3gs'a i oles zarzekał sie ze nie ma simlock'a ale przed wysylka zrobil update ios'a i przywrocil ustawienia. teraz iphone ma ios 6.12 i baseband 05.16.08 ;/ po włożeniu karty dostaje info caly czas ze brak sieci... jak wróciłem go na ustawienia fabryczne to wywała mi aktywacje iphona ze mam włozyc poprawna karte sim ale to juz uminalem zanirzyłem bb (ale i tak jest ten sam) no i wgralem cydie no i obeszlo tą aktywacje problem z tym ze karte czyta ale jest caly czas brak sieci... na stronach o sprawdzeniu simlocka wklepywalem swoj imei ale pisze ze servery apple sa offline. i teraz pytanie co zrobic >? zapodac mu bb od ipada a nastepnie zanirzyć ( tylko nie wiem czy moge wgrac bb od ipada zeby nie uwalic 3gs;a bo serial number mam 85030H4AEDG I z tego wynika ze moge wgrac od ipada tylko jak mozecie to niech ktos sprawdzi czy na pewno moge ryzykować ?? ) ogolnie prosze o pomoc bo nie wiem czy to rzeczywiscie jest simlock czy nie bo niegdy nie mialem iphone

#8738 Karol_Czr

Karol_Czr
  • 26 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 15 marca 2013 - 18:14

Witam!
Cały czas poszukuje jak zdjąć simlocka z mojego iPhone 4. Mam softa 5.1.1 i BB 04.12.05. Nie wiem na jaką sieć simlock. Jeżeli zniżył bym BB do 04.12.01 ( jeżeli da się, też liczę na jakaś podpowiedź ) to czy ta karta będzie działala?
GEVEY™ Ultra for GSM iPhone 4

#8739 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 15 marca 2013 - 18:17

Nie jest możliwy BB DNGR.

#8740 Karol_Czr

Karol_Czr
  • 26 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 15 marca 2013 - 18:24

Nie jest możliwy BB DNGR.

Można po polsku?

#8741 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 15 marca 2013 - 18:31

Nie da się obniżyć nr firmware modemu.

#8742 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 15 marca 2013 - 18:37

Oszczędze Ci kłopotu - z iPhone 4 4.12.05 NIE ściągnięsz z niego simlocka za darmo. Musisz skorzystać z serwisów typu simlock.pl bądź czekać niewiadomo ile na geveya, który już prawdopodobnie nie powstanie skoro nie powstał do tej pory.

#8743 x X x

x X x
  • 427 postów
  • SkądRzeszów, Poland

Napisano 15 marca 2013 - 18:45

Obniżenie baseband w iPhone 4. W Twoim wypadku albo Gevey, albo przez operatora. Oooo już napisali, wcześniej - to del.

#8744 majkaEm

majkaEm
  • 10 postów

Napisano 16 marca 2013 - 15:15

Powiedzcie o co chodzi z tym zablokowaniem serwerów przez sieć? Chodzi mi o simlocka z iPhona 4, który jest na blackliście. Pytałam różnych serwisów o zdjęcie blokady z O2 UK i wszędzie piszą że serwery zablokowane. Czyli,że sieć nie udostępnia czy jak? Wiem, ze jakieś 3-4 tyg temu usługa ta była dostępna. Mógłby ktoś udzielić info? :)

#8745 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 16 marca 2013 - 17:51

Powiedzcie o co chodzi z tym zablokowaniem serwerów przez sieć? Chodzi mi o simlocka z iPhona 4, który jest na blackliście. Pytałam różnych serwisów o zdjęcie blokady z O2 UK i wszędzie piszą że serwery zablokowane. Czyli,że sieć nie udostępnia czy jak? Wiem, ze jakieś 3-4 tyg temu usługa ta była dostępna. Mógłby ktoś udzielić info? :)

Tzn. że usługa jest zawieszona/zablokowana na jakiś czas. Nie wiem co w tym trudnego do zrozumienia....

#8746 majkaEm

majkaEm
  • 10 postów

Napisano 17 marca 2013 - 00:54

Nic trudnego:rolleyes: Bardziej chodzilo mi o to co bylo przyczyna, ale najwyrazniej tego nie zrozumiales :)

#8747 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 17 marca 2013 - 11:10

Nic trudnego:rolleyes: Bardziej chodzilo mi o to co bylo przyczyna, ale najwyrazniej tego nie zrozumiales :)

To że operator czasowo zablokował tą usługę. Chyba napisałem wyraźnie.

#8748 Adek 22

Adek 22
  • 227 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 marca 2013 - 22:19

O2 UK blokuje ostatnio wszystko od czasu wyjścia iPhone 5 :/ Na początku była opcja zdjęcia teraz juz jej nie ma i też nie wiadomo kiedy będzie..

#8749 pat166

pat166
  • 26 postów

Napisano 18 marca 2013 - 18:20

Witam dostałem dzisiaj IP no zrobienia, gość zaktualizował do najnowszego softa czyli 6.1.2 ale wcześniej był lock ominięty systemowo,niestety po aktualizacji lock się pojawił i bb podniósł do 05.16.08 co radzicie wgrać bb od ipada? i potem ultrasnow???

#8750 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 18 marca 2013 - 18:31

Musisz zainstalować iPad BB. Ale zanim cokolwiek zrobisz przeczytaj to: Jeśli jest to 3GS z nowym Toshiba BaseBand Chip wyprodukowanym po 34 tyg 2011-to w żadnym wypadku nie należy wgrywać iPad BB. Jeżeli 3., 4. i 5. cyfra numeru seryjnego iPhone’a 3GS jest równa 134 lub wyższa (xx134…), to nie powinno się aktualizować modemu do 06.15.00, ponieważ można uszkodzić moduł odpowiedzialny za telefoniczne funkcje iPhone’a, działanie WiFi & Bluetooth.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Bing (1)