Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
11474 odpowiedzi w tym temacie

#8701 Paf

Paf
  • 8聽094 post贸w

Napisano 07 marca 2013 - 18:55

W przypadku iP z At&t mozna bez problemu zdj膮膰 SIMlock oficjalnie-nie s膮 potrzebne 偶adne chalupnicze metody typu Ultrasnow.

Serio ? Ekspercie przeczytaj post z pytaniem.
U偶ytkownik wyra藕nie pyta艂 o omini臋cie blokady przez UltraSnow.

#8702 Amex

Amex
  • 1聽711 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dNEW YORK

Napisano 07 marca 2013 - 19:02

Jestem pewny ze gdyby wiedzial ze mozna to zrobi膰 za $2-to nie pyta艂by o Ultrasnow.

#8703 Paf

Paf
  • 8聽094 post贸w

Napisano 07 marca 2013 - 19:49

Jestem pewny ze gdyby wiedzial ze mozna to zrobi膰 za $2-to nie pyta艂by o Ultrasnow.

Mo偶e tak , mo偶e nie. Co nie zmienia faktu 偶e zanim zaczniesz co艣 komu艣 zarzuca膰 przeczytaj post z pytanie.

#8704 Karol_Czr

Karol_Czr
  • 26 post贸w
  • Sk膮dBydgoszcz

Napisano 09 marca 2013 - 15:10

Witam! Przegl膮daj膮c internet w celu zebrania jak najwi臋cej informacji na temat simlock'a znalaz艂em ten o to filmik. Unlock iPhone 4S/4 - iOS 5.1.1/6.1.1 [Updated 08/02/2013] - YouTube Moje pytanie brzmi : Czy kto艣 z Was robi艂 co艣 takiego? Czy jest to bezpieczne? Korzystaj膮c z okazji tak偶e zapytam czy jest jaka艣 metoda aby usun膮膰 simlocka z iPhone 4 soft 5.1.1 BB 04.12.05 chyba, 偶e przywr贸ci膰 jaki艣 wcze艣niejszy BB? Nie znam si臋 wi臋c prosz臋 o proste odpowiedzi Pozdrawiam

#8705 Paf

Paf
  • 8聽094 post贸w

Napisano 09 marca 2013 - 16:05

Nie da si臋 obni偶y膰 BB. Tyle w temacie.

#8706 Karol_Czr

Karol_Czr
  • 26 post贸w
  • Sk膮dBydgoszcz

Napisano 09 marca 2013 - 16:47

Okej, a co my艣lisz o tej metodzie?

#8707 klnt

klnt
  • 2聽043 post贸w
  • Sk膮dOpole

Napisano 09 marca 2013 - 16:54

Okej, a co my艣lisz o tej metodzie?

Fake. Ten baseband aktualnie odblokujesz tylko u operatora b膮d藕 na stronach typu simlock.pl

#8708 Karol_Czr

Karol_Czr
  • 26 post贸w
  • Sk膮dBydgoszcz

Napisano 09 marca 2013 - 17:21

Dzi臋kuje bardzo :)

#8709 Fuilares

Fuilares
  • 127 post贸w

Napisano 09 marca 2013 - 19:40

Jak 艣ci膮gn膮c simlocka z bb 05.16.08 na 3Gs z nowym bootromem?

#8710 Karol_Czr

Karol_Czr
  • 26 post贸w
  • Sk膮dBydgoszcz

Napisano 09 marca 2013 - 20:19

Jeszcze jedno pytanie. Jak sprawdzi膰 na jak膮 sie膰 mam simlocka?

#8711 Paf

Paf
  • 8聽094 post贸w

Napisano 09 marca 2013 - 21:44

Jeszcze jedno pytanie. Jak sprawdzi膰 na jak膮 sie膰 mam simlocka?

Allegro/ebay.com

Jak 艣ci膮gn膮c simlocka z bb 05.16.08 na 3Gs z nowym bootromem?

Dosta艂e艣 wcze艣niej odp.

#8712 Misza3G

Misza3G
  • 81 post贸w
  • Sk膮dRybnik

Napisano 09 marca 2013 - 22:35

Czy iphone u偶ywany z kart膮 gevey ultra s mo偶e nie 艂apa膰 sieci karty nieaktywowanej . Kupi艂em starter z orange wy艂ama艂em kart臋 i telefon po procesie aktywacji geveya nie 艂apie sieci b膮d藕 艂apie sie膰 ale nie pokazuje 偶adnej kreski zasi臋gu . Dodam , 偶e z moj膮 star膮 kart膮 HEYAH telefon z艂apa艂 sie膰 i zasi臋g od razu . Soft:6.0.1 Baseband:3.0.04 Prosz臋 o podpowied藕 :)

#8713 Adrian Kopiec

Adrian Kopiec
  • 4 post贸w

Napisano 10 marca 2013 - 12:43

Czy iphone u偶ywany z kart膮 gevey ultra s mo偶e nie 艂apa膰 sieci karty nieaktywowanej . Kupi艂em starter z orange wy艂ama艂em kart臋 i telefon po procesie aktywacji geveya nie 艂apie sieci b膮d藕 艂apie sie膰 ale nie pokazuje 偶adnej kreski zasi臋gu . Dodam , 偶e z moj膮 star膮 kart膮 HEYAH telefon z艂apa艂 sie膰 i zasi臋g od razu .
Soft:6.0.1
Baseband:3.0.04
Prosz臋 o podpowied藕 :)

W艂贸偶 now膮 karte orange do innego telefonu i zdjemij z niej PIN
Gevey ma spore problemy z kartami zabezpieczonymi pinem

- - - Po艂膮czono posty - - -

LUUUUUDZIEEEE!!!!!
Zdj臋艂em Sim-Locka z Iphone`a 4 baseband 04.11.08 5.01 i najgorsze jest to 偶e nie jestem pewny jak tego dokona艂em *napewno nie zosta艂 zdj臋ty przez operatora bo telefon pochodzi z "niepewnego 藕r贸d艂a" z Norwegii

ale do rzeczy

Jaki艣 czas temu kupi艂em c贸rce w/w iphona od cygan贸w i mia艂 wtedy soft 4-co艣tam i kart臋 gevey = jako ze moja wiedza o tym telefonie w tamtym czasie r贸wna艂a si臋 zeru to zrobi艂em krety艅sk膮 rzecz i zaktualizowa艂em oporogramowanie bez preserve baseband`u co zako艅czy艂o si臋 wynikiem w postaci bardzo drogiego ipoda (simlock wr贸ci艂 i nie by艂o mo偶liwo艣ci go zdj膮膰) telefon poszed艂 do szafy ale p贸藕niej znalaz艂em przez przypadek w sieci metod臋 react0r z programem SAM... niestety i ta metoda mi nie podzia艂a艂a bo dosta艂em w r臋ce t臋 metode kiedy apple juz j膮 zablokowa艂o... w mi臋dzyczasie w telefonie zrobi艂em Jailbreak i pr贸bowa艂em jak g艂upek zdj膮膰 simlocka przez ultrasnow itd - 偶adna z metod oczywi艣cie nie zadzia艂a艂a...

telefon znowu poszed艂 do szafy ale ostatnio zachcia艂o mi si臋 pogra膰 w gierki na tym iphonie wi臋c zacze艂em w nim grzeba膰... musia艂em zainstalowac jak膮艣 alternatywe dla instalousa i podczas wszystkich tych operacji wykona艂em nast臋puj膮ce czynno艣ci (w tej kolejno艣ci jak pisz臋) - zainstalowa艂em z cydi ca艂y pakiet aktualizacj do program贸w jakie tam by艂y (miedzy innymi napewno zaktualizowa艂o mi SAM`a i utrasnow) nast臋pnie zacze艂em deinstalowa膰 niepotrzebne 藕r贸d艂a i pakiety z cydii i usun臋艂em SAM`a... po usuni臋ciu SAM`a tlefon zrobi艂 mi restart do springboard i w momencie kiedy to robi艂 zresetowa艂 si臋 ca艂kiem a nast臋pnie przy uruchomieniu wyskoczy艂o mi okienko aktywacji (nie wiem jak) po paru sekundach telefon po prostu si臋 w艂膮czy艂 i zacz臋艂em otrymywac smsy z HEYAH - wyobra藕cie sobie moje zdziwienie!!! czy kto艣 mi wyja艣ni jak to zrobi艂em i czy przypakiem nie wymy艣li艂em jakiej艣 nowej metody ? ludzie pono膰 nie da si臋 zdj膮膰 simlocka z tego basebandu a u mnie teraz wszystko 艣miga i to bez geveya :D jak ja to zrobi艂em??

- - - Po艂膮czono posty - - -

p.s. nie czepiajcie si臋 b艂臋d贸w - mam kilka DYS w tym Dysleksj臋...

#8714 klnt

klnt
  • 2聽043 post贸w
  • Sk膮dOpole

Napisano 10 marca 2013 - 13:01

Widocznie mia艂e艣 simlocka u operatora, kt贸ry sam 艣ci膮ga simlocka po up艂yni臋ciu kontraktu.

#8715 Adrian Kopiec

Adrian Kopiec
  • 4 post贸w

Napisano 10 marca 2013 - 13:08

Widocznie mia艂e艣 simlocka u operatora, kt贸ry sam 艣ci膮ga simlocka po up艂yni臋ciu kontraktu.

tak jak pisa艂em wcze艣niej - do momentu kiedy nie zacze艂em grzebac w cydii z SAM`em i innymi ustawieniami - simlock by艂 bo c贸rka ci膮gle z tego iphona korzysta jako z konsolki do gierek - pozatym telefon jak ju偶 pisa艂em raczej nie jest pokontraktowy (藕r贸dlo - cygan w szwecji)

#8716 Paf

Paf
  • 8聽094 post贸w

Napisano 10 marca 2013 - 13:14

tak jak pisa艂em wcze艣niej - do momentu kiedy nie zacze艂em grzebac w cydii z SAM`em i innymi ustawieniami - simlock by艂 bo c贸rka ci膮gle z tego iphona korzysta jako z konsolki do gierek - pozatym telefon jak ju偶 pisa艂em raczej nie jest pokontraktowy (藕r贸dlo - cygan w szwecji)

Odpowied藕 dosta艂e艣 wy偶ej, innej mo偶liwo艣ci nie ma.

#8717 klnt

klnt
  • 2聽043 post贸w
  • Sk膮dOpole

Napisano 10 marca 2013 - 13:32

Sam piszesz, 偶e telefon le偶a艂 w szafie. Cygan sk膮d艣 go musia艂 mie膰, niewa偶ne czy go kupi艂, ukrad艂 czy znalaz艂, jest du偶a szansa, 偶e telefon mia艂 kontrakt, kt贸ry wygas艂.

#8718 Adrian Kopiec

Adrian Kopiec
  • 4 post贸w

Napisano 10 marca 2013 - 13:56

Sam piszesz, 偶e telefon le偶a艂 w szafie. Cygan sk膮d艣 go musia艂 mie膰, niewa偶ne czy go kupi艂, ukrad艂 czy znalaz艂, jest du偶a szansa, 偶e telefon mia艂 kontrakt, kt贸ry wygas艂.

wybaczcie moja upierdliwo艣膰 nowicjusza na forum - ale zgodnie z moj膮 wiedz膮 telefon do zdj臋cia simlocka przez operatora wymaga podpi臋cia do iteunes-a kablem (nie wiem czy przy synchronizacji przez wifi sie da)...
telefon nie mia艂 sunchronizacji wifi-itunes nigdy w艂膮czonej a ostatni raz podpiety przez kabel by艂 jako艣 rok temu podczas robienia jailbreaka (wiem to doskonale bo musia艂em porzycza膰 kabel specjalnie na te okazj臋 bo 艂adowarke mam z kablem "na sta艂e")

innymi s艂owy nie mo偶e chyba operator mi zdj膮膰 simlocka bez podpi臋cia telefonu do sieci (telefon z internetem 艂膮czy艂 si臋 przez wifi ale bez synchroniacji z itunes)

#8719 klnt

klnt
  • 2聽043 post贸w
  • Sk膮dOpole

Napisano 10 marca 2013 - 14:04

Wydaje mi si臋, 偶e je偶eli operator 艣ci膮gnie simlocka to telefon mo偶na aktywowa膰 przez wifi, bez pod艂膮czenia do iTunes. Wychodzi艂oby na to, 偶e usuwaj膮c SAM tym samym deaktywowa艂e艣 telefon, po restarcie go aktywowa艂e艣 przez wifi, bo nie mia艂 ju偶 simlocka. Jaki aktualnie masz baseband?

#8720 Paf

Paf
  • 8聽094 post贸w

Napisano 10 marca 2013 - 14:15

Dok艂adnie dezaktywowa艂e艣 go SAM-em a aktywowa艂e艣 przy w艂膮czeniu, no chyba 偶e masz BB 01.59.00 i zainstalowa艂e艣 ultrasnow, ale z drugiej strony wtedy proces aktywacji by nie przeszed艂.

#8721 Adrian Kopiec

Adrian Kopiec
  • 4 post贸w

Napisano 10 marca 2013 - 14:34

baseband pozosta艂 dok艂adnie ten sam - 04.11.08 natomiast przy zdejmowaniu simlocka z mojego starego 3gsa dok艂adnie pami臋tam 偶e musia艂em go pod艂膮czy膰 do kompa... je艣li 偶eczywi艣cie mo偶na aktywowac telefon przez wifi bez itunes to troszke by si臋 to k艂uci艂o z moim do艣wiadczeniem... mimo wszystko wstrzymam si臋 a aktualizacj膮 ios`a do wersji 6 - c贸rka by mnie zabi艂a gdybym jej znowu zablokowa艂 telefon :)

#8722 Paf

Paf
  • 8聽094 post贸w

Napisano 10 marca 2013 - 15:01

Od softu 5.x.x mo偶na aktywowa膰 przez WI-FI.

#8723 Matysha

Matysha
  • 22 post贸w

Napisano 11 marca 2013 - 21:31

panowie a spotkaliscie sie juz z takimi czarodziejami ?

#8724 klnt

klnt
  • 2聽043 post贸w
  • Sk膮dOpole

Napisano 11 marca 2013 - 21:43

panowie a spotkaliscie sie juz z takimi czarodziejami ?Remove simlock iPhone 4/4s for Free ! Work 100 % - Free download ! - YouTube

呕eby rozpocz膮膰 pobieranie trzeba wypelni膰 ankiet臋 i poda膰 sw贸j numer telefonu - naprawd臋 nie widzicie w tym nic co a偶 krzyczy na kilometr zwyk艂ym oszustwem?

#8725 piter123

piter123
  • 51 post贸w

Napisano 12 marca 2013 - 16:07

I najlepsze w tym wszystkim jest to 偶e jak doda taki noob filmik to takie same nooby, w tym samym dniu zaspamuj膮 i 艂apkuj膮 w g贸r臋 偶e dzia艂a na 100%

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych