Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Please log in to reply
11474 replies to this topic

#7876 klnt

klnt
  • 2043 posts
  • SkądOpole

Posted 27 September 2012 - 18:55

No właśnie szukałem czegoś podobnego na Allegro, ale chyba jednak zamiast próbować tracić pieniądze na rozwiązania, które nie wiadomo czy pomogą to po prostu oddam tego Geveya, którego mam i następnego zamówię prosto od AppleNBerry.

#7877 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 27 September 2012 - 18:59

No właśnie szukałem czegoś podobnego na Allegro, ale chyba jednak zamiast próbować tracić pieniądze na rozwiązania, które nie wiadomo czy pomogą to po prostu oddam tego Geveya, którego mam i następnego zamówię prosto od AppleNBerry.

GEVEY™ Ultra S for GSM iPhone 4S tu masz oryginał. Ale i tak na Twoim miejscu napisałbym lub zadzwonił do sprzedawcy tego programatora :P Zawsze to taniej i na przyszłość będziesz miał ;]

#7878 klnt

klnt
  • 2043 posts
  • SkądOpole

Posted 27 September 2012 - 19:03

Czym w takim razie różnią się geveye stąd od tego? Poza ceną oczywiście. Możliwe, że na Applenberry.com są podróbki?

#7879 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 27 September 2012 - 19:05

Czym w takim razie różnią się geveye stąd od tego? Poza ceną oczywiście. Możliwe, że na Applenberry.com są podróbki?

Ceną na pewno. A po za tym nie mam pojęcia :)

#7880 sheep.

sheep.
  • 559 posts
  • SkądŁódź

Posted 27 September 2012 - 20:34

Te z Applenberry są pewniejsze nie wszystkie gevey z allegro chodzą na CF 5.0> a te oryginalne zawsze zadziałają ;)

#7881 mao2

mao2
  • 29 posts

Posted 27 September 2012 - 22:59

Witam,mam 3gs z simlockiem z O2 soft 5.1.1. Zrobiłem wg instrukcji czyli czyli zainstalowałem baseband z ipada 06.15.00 w celu obejścia simlocka,następnie jaibreak-cydia i Ultrasn0w. Niestety nadal mam "Brak zasięgu". Telefon był wcześniej używany w sieci o2.Czy mógł zostać zablokowany przez operatora? Ewentualnie proszę o info gdzie mogę to sprawdzić. Jeśli ktoś chciałby mi pomóc proszę na pw.

#7882 dameon

dameon
  • 1353 posts
  • SkądLublin

Posted 28 September 2012 - 06:40

CheckMEND :: The UK's largest consumer electronics background reports service

Telefon może być co najwyżej zablokowany na terenie UK, w Polsce powinien działać

#7883 demonarmi

demonarmi
  • 18 posts

Posted 28 September 2012 - 11:10

Witam, mam iPhone 4 z simlockiem na O2UK, próbowałem ściągnąć simlocka przez strone O2, i dostalem komunikat o treści "We're unable to process this request because the IMEI number which you provided is currently barred". Co znaczy ze jest przedawniony? Co mogę z tym zrobić?

#7884 MrFiołek

MrFiołek
  • 24 posts
  • SkądNysa

Posted 28 September 2012 - 12:00

Mam pytanie do ludzi którzy mieli lub maja styczność z Iphonami z simlockiem na Szwajcarską sieć Swisscom, no właśnie mi się tak ip4 trafił z simem z tej sieci, chciałem odblokować go u operatora ale odpisano mi że telefonu nie ma w ich bazie prawdopodobnie kupiony u pośrednika według nich, i jeyne co mnie by ratowało to rachunek którego nie mam. Mi sie poprostu wydaje ze nie maja go w bazie bo jest nie Aktywowany. Na ich stronie pisze ze zeby odblokować trzeba wysłać SMS o treści UNLOCK na 444 (uprzednio karta musi być co najmniej 2min w telefonie) i rozpoczną za free procedurę odblokowania, zawsze to lepsze niż płacenie 500zł za unlock przykładowno na allegro. Ale kupno Startera z tej sieci i sprowadzenie go do Polski to katstrofa, koszta jakies 150zł i niewiem czy to zadziala. Dlatego pytam czy ktos może tego próbowal?? W jaki sposob odblokowywaliscie swoje Iphony z sieci SWISSCOM. Odrazu zaznacze ze nie ma na to odpowiedzi na forum... bo szukalem.

#7885 moon_l

moon_l
  • 19 posts

Posted 28 September 2012 - 13:03

Witam, mam iPhone 4 z simlockiem na O2UK, próbowałem ściągnąć simlocka przez strone O2, i dostalem komunikat o treści "We're unable to process this request because the IMEI number which you provided is currently barred". Co znaczy ze jest przedawniony? Co mogę z tym zrobić?

Jest zgłoszony jako kradziony / zgubiony.

#7886 demonarmi

demonarmi
  • 18 posts

Posted 28 September 2012 - 13:39

a czy simlock.pl odblokowywuje bez względu na to czy jest kradziony czy nie? Wynika z tego, ze ktos na allegro mnie oszukał...

#7887 MrFiołek

MrFiołek
  • 24 posts
  • SkądNysa

Posted 28 September 2012 - 14:39

a czy simlock.pl odblokowywuje bez względu na to czy jest kradziony czy nie? Wynika z tego, ze ktos na allegro mnie oszukał...

Napisz do ich obsługi to się dowiesz czy odblokują czy nie... Na 100% oblokują ci z ofert na allegro jakieś 150zł dla nich to bez różnicy czy telefon jest zablokowany czy nie... Poszukaj jakiejś konkretnej oferty na allegro sprawdz komentarze sprzedającego wkońcu nie tylko ty z tej sieci chcesz odblokować inni też, jak ma pozytywy to kupujesz i po problemie.

#7888 dameon

dameon
  • 1353 posts
  • SkądLublin

Posted 28 September 2012 - 15:11

Z czarnej listy bez problemu ściągają - jest to po prostu droższe i czasami dłużej trwa

#7889 mateo96n

mateo96n
  • 39 posts

Posted 28 September 2012 - 17:03

Witam Ostatnio zakupiłem kartę gevey sim pro. Włożyłem kartę sim od plusa w tą kartę gevey i gdy włączam telefon pokazuje mi brak sim. Czy to jest wina tego, że mam ios 4.3.5 czy karty, ponieważ sam ją wyciałem (próbował 2 raz wyciąć inną kartę ale taki sam efekt). Pozdrawiam

#7890 pluskwa9

pluskwa9
  • 17 posts

Posted 28 September 2012 - 19:30

[url=http://www.easyunlockingsolutions.com/iphone%20unlock.htm]Unlock iPhone 4S /4/ 3Gs to any Network Worldwide[/url]
moze zna ktos ta stronke i z niej korzystal??

#7891 wporzo

wporzo
  • 73 posts

Posted 29 September 2012 - 11:00

Witajcie. Zaktualizowałem przez iTunes iPhone 3GS do iOS 6. Wcześniej miałem iPAD BB i ściągnięty simlock za pomocą ultrasn0w. Czy istnieje jailbreak do iOS 6 oraz ultrasn0w aby go odblokować ? Czy jeżeli nie ma jeszcze jailbreaka to czy mogę powrócić do iOS 5.1.1 przez sn0wbreeze ? Pozdrawiam.

#7892 MrFiołek

MrFiołek
  • 24 posts
  • SkądNysa

Posted 29 September 2012 - 11:07

Unlock iPhone 4S /4/ 3Gs to any Network Worldwide
moze zna ktos ta stronke i z niej korzystal??

Zwykli naciągacze, napewno nie odblokujesz u nic telefonu a jedynie stracisz kase...

#7893 BornInBlood

BornInBlood
  • 30 posts

Posted 30 September 2012 - 20:54

Witam , Czy ktoś z Was orientuje się może czy podana strona jest wiarygodna i naprawdę zdejmuje sim locki? Unlock iPhone, Official iPhone Unlock, Apple iTunes Unlock Pozdrawiam

#7894 memphis_7

memphis_7
  • 2 posts

Posted 01 October 2012 - 15:06

Witam serdecznie. Kupiłem iphone'a w sieci O2 UK i jeszcze w piątek patrzyłem ceny zdjęcia simlocków z tej sieci, które zaczynały się od 169zł. Mój pech polega na tym, że ściąganie simlocków z tej sieci jest od soboty do nie wiadomo kiedy niemożliwe. Kontaktowałem się oczywiście z portalami, które oferowały tą usługę, ale nie są w stanie nic powiedzieć. Może więc ktoś z Was coś wie na ten temat, bo jestem w tym momencie w kropce ...

#7895 kyniu07

kyniu07
  • 37 posts
  • SkądPoznań

Posted 01 October 2012 - 22:53

Kolego nie dalej jak kilka dni temu odblokowalem swojego iphona 4 w o2 uk dzwoniac na ich infolinie. Musisz tylko miec karte o2 zaladowana na 20 funtow. Mam taka na sprzedaz jesli chcesz znac szczegoly prosze o kontakt:) Pozdrawiam

#7896 siupik9

siupik9
  • 5 posts

Posted 02 October 2012 - 18:12

Dzień dobry wszystkim.

Przeglądając internet spotkałem się z ofertą zdjęcia simlocka z 4s z sieci at&t. Oto link do strony:

[url]http://simlock24.pl/sim-lock/160/Odblokowanie_Simlock_na_sta%C5%82e_iPhone_4S_sie%C4%87_AT&T_USA/[/url]

Sam nie znam się na tym kompletnie, jednak słyszałem głosy, że z 4s nie da się ściągnąć simlocka, a już na pewno nie przez podanie samego IMEI. Cena też jest stosunkowo niska, 99 zł. Dlatego zastanawiam się, czy firma po prostu nie wyłudza pieniędzy.

Czy ktoś z użytkowników korzystał z tego serwisu? I czy jest w ogóle możliwe przeprowadzenie takiej operacji przez internet? Jeśli tak, to byłbym wdzięczny za podanie jakichś wiarygodnych źródeł:)

Pozdrawiam serdecznie.

#7897 Amex

Amex
  • 1711 posts

Posted 02 October 2012 - 18:57

Nie badz frajerem-i nie przeplacaj; -tydzien temu kupilem At&t iPhone Unlock na eBay.com za $8.75. SIMlock zdjety tego samego dnia.

#7898 gonzi250

gonzi250
  • 155 posts
  • SkądPiła

Posted 02 October 2012 - 21:53

Witam, mam następujący problem. Zakupiłem iPhone 4 z simlockiem na vodafone uk. Da radę zdjąć simlocka? soft 5.1.1 bb 04.12.01. Czytałem że jest możliwość zdjęcia simlocka poprzez stronę vodafone uk, wypełnia się formularz i pod paru dniach przysyłają kod odblokowujący iPhone do tego podobno trzeba być na terenie UK. Są jakieś inne opcje żeby zdjąć tego uciążliwego simlocka? jakiś gevey sim ?

#7899 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 02 October 2012 - 21:59

Może najpierw przeczytasz kilka ostatnich stron wątku i poradnik podlinkowany wielokrotnie?

#7900 Gość_leesniak_*

Gość_leesniak_*

Posted 03 October 2012 - 15:16

Kupiłem iPhone'a 4S z sieci Netcom. Telefon nie był aktywowany, a posiada na tą sieć simlock'a - stąd pytanie: czy za pomocą podkładki Gevey i karty sim polskiego operatora aktywuje telefon?

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users