Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#7851 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 25 września 2012 - 15:28

Nie jest trudne, przeglądałem ten temat n razy, bo n iPhone'ów JailBreak'owałem, ale chciałem się tylko upewnić czy może mieć simlocka, bo jak wgram niepotrzebnie BaseBand iPad'a to już tego nie cofnę i nie będzie się dało robić Restore... ;/ ...ale chyba jednak spróbuję JB, może akurat dlatego nie łapie sieci. :confused:

Teraz parę uwag co do instalacji iPadowego BB.

-Jeżeli się na to decydujemy musimy liczyć się z możliwością trwałego uszkodzenia iPhona. Program poinformuje nas jak mamy sprawdzić tydzień produkcji telefon i czy możemy bezpiecznie wgrać BB.

-Po instalacji w większości przypadków tracimy możliwość użytkowania GPS. Wielu powie :” Ale gogle maps działa!” owszem ale należy pamiętać że mapy gogle używają nadajników GSM a nie GPS.

-Po instalacji jesteśmy zmuszeni wgrywać tzw. Custom Firmware (popularne CF-y) czyli softy wcześniej przerobione programem Snowbrezze.

-Teraz oczywiście jak większości wiadomo istnieje możliwość downgrade BB od iPada od ostatniego które obsługuję Ultrasn0w. Robimy to tak samo jak podczas podnoszenia tyle że zaznaczamy Downgrade iPad BB. Tak samo trzeba sprawdzić tydzień produkcji aby nie uszkodzić trwale telefonu.

Coś słabo z tym twoim "czytaniem".

#7852 awtharok

awtharok
  • 146 postów

Napisano 25 września 2012 - 18:22

Ok, to ja mam pytanie. Jak w najlepszy sposób ominąć jailbreaka na iPhone 4S - simlock jest w szwajcarskiej sieci Swisscom. Przymierzałem się do officialiphoneunlock.co.uk ,którzy oferowali zdjęcie simlocka z tej sieci za 20 funtów jednak właśnie przez cały dzień ich strona nie działa. Jakie jeszcze z zagranicznych serwisów polecanie?? (Polskie w ogóle nie zdejmują z sieci Swisscom..)

#7853 MrFiołek

MrFiołek
  • 24 postów
  • SkądNysa

Napisano 25 września 2012 - 19:20

Ok, to ja mam pytanie. Jak w najlepszy sposób ominąć jailbreaka na iPhone 4S - simlock jest w szwajcarskiej sieci Swisscom. Przymierzałem się do officialiphoneunlock.co.uk ,którzy oferowali zdjęcie simlocka z tej sieci za 20 funtów jednak właśnie przez cały dzień ich strona nie działa. Jakie jeszcze z zagranicznych serwisów polecanie?? (Polskie w ogóle nie zdejmują z sieci Swisscom..)

Niewiem czy 1min mi zajelo szukanie ale prosze bardzo SIMLOCK iPhone 2G/3G/3GS/4/4S SWISSCOM SZWAJCARIA (2664397013) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. gosciu ma duzo pozytywow ze sciagania simlockow wiec ja tu nie widze problemu w odblokowaniu u niego, jak nie to to zostaje ci tylko gevey.

aaa propo officialiphoneunlock.co.uk to u nich to kosztuje 80 funtów a nie 20 i roznie u nich z odblokowaniem jest....

#7854 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 25 września 2012 - 19:22

Ok, to ja mam pytanie. Jak w najlepszy sposób ominąć jailbreaka na iPhone 4S

Najlepszym sposobem ominięcia JB jest nie robienie go.

Niewiem czy 1min mi zajelo szukanie ale prosze bardzo SIMLOCK iPhone 2G/3G/3GS/4/4S SWISSCOM SZWAJCARIA (2664397013) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. gosciu ma duzo pozytywow ze sciagania simlockow wiec ja tu nie widze problemu w odblokowaniu u niego, jak nie to to zostaje ci tylko gevey.

500 zł a 20 funtów to trochę różnica...

#7855 MrFiołek

MrFiołek
  • 24 postów
  • SkądNysa

Napisano 25 września 2012 - 19:29

Najlepszym sposobem ominięcia JB jest nie robienie go.

500 zł a 20 funtów to trochę różnica...

20 funtow to pre-order odblokowania kosztuje...

#7856 mateo96n

mateo96n
  • 39 postów

Napisano 25 września 2012 - 19:31

Witam
Ostatnio kupiłem kartę GEVEY ULTRA PRO z tej strony ORYGINALNY GEVEY SIM PRO IPHONE Najtaniej 24H!!! (2614989523) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. .. Mam aktualnie ios 4.3.5 . Mam pewne wątpliwości co do aktualizacji do ios 5.1.1 . Czy nie będzie problemów, jeżeli stworzę poprzez snowbreeze w expert mode CF (chodzi mi dokładniej o to, czy expert mode nie podnosi BB, czy trzeba zaznaczyć jakąś opcję w snowbreeze, aby uniknąć podniesienia). Telefon kupiłem na handel za naprawdę bardzo dobre pieniądze, ażeby zarobić jeszcze więcej chcę ściągnąć simlocka (pomocne jest w tym oprogramowanie 4.3.5), i dla pewności chcę się zapytać jeszcze, czy jeżeli wgram to CF to czy dalej nie będzie simlocka. Zależy mi na tym, żeby przy sprzedaży nie było JB, ponieważ później nie można przywrócić do ustawień osobistych.

#7857 awtharok

awtharok
  • 146 postów

Napisano 25 września 2012 - 19:37

A jeżeli kupię kartę x-sim to jest jakiś sposób ,żeby na iPhonie 4S utrzymać baseband 2.0.12 przy update do iOs 6 tak aby dalej tak karta działała??

#7858 MrFiołek

MrFiołek
  • 24 postów
  • SkądNysa

Napisano 25 września 2012 - 19:54

A jeżeli kupię kartę x-sim to jest jakiś sposób ,żeby na iPhonie 4S utrzymać baseband 2.0.12 przy update do iOs 6 tak aby dalej tak karta działała??

Mozliwe ze jest sposob aby utrzymac bb w 4s przy aktualizacji do iOS6 (tego akurat nie wiem dokladnie a szukac juz mi sie nie chce) ale uwierz mi ze raczej zadna karta typu x-sim nie zadziala ci na iOS6

#7859 mateo96n

mateo96n
  • 39 postów

Napisano 25 września 2012 - 19:59

To mam pewne pytanie: te karty np x sim czy gevey dzialają w oparciu o baseband czy system czyli wersje ios?

#7860 awtharok

awtharok
  • 146 postów

Napisano 25 września 2012 - 20:05

A jak myślicie - kiedy wyjdą geveye do iOs 6?? Długo im to zajmie?

#7861 mao2

mao2
  • 29 postów

Napisano 26 września 2012 - 08:33

Witam,mam 3gs z simlockiem z O2 soft 5.1.1. Zrobiłem wg instrukcji czyli czyli zainstalowałem baseband z ipada 06.15.00 w celu obejścia simlocka,następnie jaibreak-cydia i Ultrasn0w. Niestety nadal mam "Brak zasięgu". Telefon w sieci o2 dzialal bez problemu,więc raczej antena zasiegowa nie jest uszkodzona.

#7862 awtharok

awtharok
  • 146 postów

Napisano 26 września 2012 - 09:43

W czy da się jakoś aktywować iPhone 4S na iOs 5.1.1 tak sby dało się zrobić jailbreak?) da się aktywowqać telefon jakąś kartą typu gevey?? Bo na razię mogę sie tylko dostać do telefonu za pomocą bypass..

#7863 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 26 września 2012 - 10:38

W czy da się jakoś aktywować iPhone 4S na iOs 5.1.1 tak sby dało się zrobić jailbreak?) da się aktywowqać telefon jakąś kartą typu gevey?? Bo na razię mogę sie tylko dostać do telefonu za pomocą bypass..

Fatygowałeś się aby przeczytać ostatnich 5 stron ? Chyba nie.
http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html polecam lekturę.

Witam,mam 3gs z simlockiem z O2 soft 5.1.1. Zrobiłem wg instrukcji czyli czyli zainstalowałem baseband z ipada 06.15.00 w celu obejścia simlocka,następnie jaibreak-cydia i Ultrasn0w. Niestety nadal mam "Brak zasięgu". Telefon w sieci o2 dzialal bez problemu,więc raczej antena zasiegowa nie jest uszkodzona.

Baseband zmienił się na 6.15 ?

#7864 mao2

mao2
  • 29 postów

Napisano 26 września 2012 - 10:53

Tak zmienił się na 06.15.00

#7865 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 26 września 2012 - 10:55

Tak zmienił się na 06.15.00

Może karta sim jest uszkodzona, skoro czyta inna.

#7866 mao2

mao2
  • 29 postów

Napisano 26 września 2012 - 11:20

Karta na 100% dobra bo sprawdzałem w innym telefonie.

#7867 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 26 września 2012 - 15:52

Witam. Mam pytanie odnośnie karty Gevey. Mam telefon iPhone 4S GSM, iOS 5.1.1 oraz bb 2.0.12 oraz kartę Gevey Ultra S (1.62). Kiedy włożę jakąś polską kartę wraz z geveyem do telefonu pojawia się najpierw 'Brak sieci', później informacja, że telefon został pomyślnie odblokowany przez gevey i niemal od razu telefon się resetuje i włącza z informacją 'Wymagana aktywacja' (w tym momencie mam jedną kreskę zasięgu). Jeżeli próbuję aktywować telefon to pojawia się oczywiście informacja, że włożona została karta sim złego operatora. Natomiast w momencie kiedy wyciągnę tackę sim to od razu telefon wraca do poprzedniego stanu - jest aktywowany i można go używać jako ipoda. Włączając dyktafon i uruchamiając nagrywanie (tak żeby do góry pokazał mi się czerwony pasek, w który później będę mógł kliknąć) wkładam spowrotem gevey+mój sim i wychodzę z menu aktywacji telefonu klikając na czerwony pasek nagrywania (dyktafon) i w ustawieniach widzę, że operatorem jest AT&T (mój telefon ma simlocka na inną sieć) więc domyślam się, że karta ta jest zaprogramowana żeby 'udawać' AT&T i teraz moje pytanie: czy ta wersja Geveya - 1.62 - będzie działać tylko w telefonach, które mają simlocka na sieć AT&T czy jest jakaś możliwość jej przeprogramowania/konfiguracji?

#7868 mao2

mao2
  • 29 postów

Napisano 26 września 2012 - 23:11

W sumie to ją czytała a teraz nie wiem bo karty o2 nie mam,żeby sprawdzić.

#7869 Przemo L.

Przemo L.
  • 32 postów
  • SkądKowary, PL

Napisano 27 września 2012 - 10:19

Ja miałem dokładnie ten sam problem, na pewno karta sim jest uszkodzona. Ja wymieniałem karty w Play dwa razy. Pierwsza nówka, ledwo wyjęta z opakowania nie działała. Kupiłem sim Orange, dociąłem sam nożyczkami i ta działała. Więc jeszcze raz wymieniłem sima w Play i ta już działa do tej pory. iOs 5.1.1 baseband 2.0.12 Karta Gevey SIMLOCK IPHONE 4 4S KAŻDA SIEĆ UK SZWECJA NIEMCY (2621704396) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Witam. Mam pytanie odnośnie karty Gevey.
Mam telefon iPhone 4S GSM, iOS 5.1.1 oraz bb 2.0.12 oraz kartę Gevey Ultra S (1.62).
Kiedy włożę jakąś polską kartę wraz z geveyem do telefonu pojawia się najpierw 'Brak sieci', później informacja, że telefon został pomyślnie odblokowany przez gevey i niemal od razu telefon się resetuje i włącza z informacją 'Wymagana aktywacja' (w tym momencie mam jedną kreskę zasięgu). Jeżeli próbuję aktywować telefon to pojawia się oczywiście informacja, że włożona została karta sim złego operatora. Natomiast w momencie kiedy wyciągnę tackę sim to od razu telefon wraca do poprzedniego stanu - jest aktywowany i można go używać jako ipoda. Włączając dyktafon i uruchamiając nagrywanie (tak żeby do góry pokazał mi się czerwony pasek, w który później będę mógł kliknąć) wkładam spowrotem gevey+mój sim i wychodzę z menu aktywacji telefonu klikając na czerwony pasek nagrywania (dyktafon) i w ustawieniach widzę, że operatorem jest AT&T (mój telefon ma simlocka na inną sieć) więc domyślam się, że karta ta jest zaprogramowana żeby 'udawać' AT&T i teraz moje pytanie: czy ta wersja Geveya - 1.62 - będzie działać tylko w telefonach, które mają simlocka na sieć AT&T czy jest jakaś możliwość jej przeprogramowania/konfiguracji?

---------- Wpis dodano o 11:19 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:14 ----------

Karta uszkodzona w innym telefonie będzie działać, a w iPhonie z Geveyem już nie. Ja miałem taki przypadek. Ponoć najlepiej radzą sobie simy Orange z Geveyami.

Karta na 100% dobra bo sprawdzałem w innym telefonie.

#7870 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 27 września 2012 - 11:47

Karta uszkodzona w innym telefonie będzie działać, a w iPhonie z Geveyem już nie. Ja miałem taki przypadek. Ponoć najlepiej radzą sobie simy Orange z Geveyami.

On ma iPhone 3gs więc gevey nie ma nic do jego przypadku.

#7871 adizj

adizj
  • 47 postów

Napisano 27 września 2012 - 14:20

Witam. Mam 3gs 4.2.1 z BB 06.15 z simlockiem niestety nie wiem na jaką sieć (stronka do sprawdzania zrobiła się płatna) Chciałbym wgrać na niego 5.1.1. Wiem, że najpierw trzeba byłoby zdowngradować BB. Tylko jak wygląda kwestia instalacji 5.1.1 jeśli nie mam SHSH? I czy jeśli da się tylko zaktualizować do 6.0, potem zrobie jb redsnowem (nadal tylko tethered?) to czy zadziała mi ultrasnow?

#7872 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 27 września 2012 - 16:24

Ja miałem dokładnie ten sam problem, na pewno karta sim jest uszkodzona. Ja wymieniałem karty w Play dwa razy. Pierwsza nówka, ledwo wyjęta z opakowania nie działała. Kupiłem sim Orange, dociąłem sam nożyczkami i ta działała. Więc jeszcze raz wymieniłem sima w Play i ta już działa do tej pory. iOs 5.1.1 baseband 2.0.12 Karta Gevey SIMLOCK IPHONE 4 4S KAŻDA SIEĆ UK SZWECJA NIEMCY (2621704396) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. .

Próbuję na kartach różnych sieci i żadna nie działa. Przed chwilą zainstalowałem SAM, po czym znów pojawil się napis, że gevey pomyślnie odblokował telefon, ale już teraz nie prosi o aktywację, pojawił się pełny zasięg jednak bez nazwy operatora - mogę sprawdzić stan konta, ale nie mogę wysyłać/odbierać rozmów ani wiadomości sms.

#7873 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 27 września 2012 - 16:47

Próbuję na kartach różnych sieci i żadna nie działa. Przed chwilą zainstalowałem SAM, po czym znów pojawil się napis, że gevey pomyślnie odblokował telefon, ale już teraz nie prosi o aktywację, pojawił się pełny zasięg jednak bez nazwy operatora - mogę sprawdzić stan konta, ale nie mogę wysyłać/odbierać rozmów ani wiadomości sms.

Zrób restore bez odtwarzania kopi, aktywuj telefon kartą macierzystą potem geveya wrzuć.

#7874 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 27 września 2012 - 18:03

Niestety nie pomogło. Gevey cały czas jest zaprogramowany pod AT&T (w Ustawienia > Telefon widzę "Usługi AT&T"), z tego co zdążyłem znaleźć w internecie to potrzebował bym 'Reset sim', która ponoć jest dołączana do geveya, niestety ja swojego odkupowałem i nie posiadam tej karty.

#7875 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 27 września 2012 - 18:52

PROGRAMATOR KART GEVEY IPHONE 4 4S SZYBKA WYSYŁKA (2668901453) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. może to Ci pomoże.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych