Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Please log in to reply
11474 replies to this topic

#7626 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 20 August 2012 - 12:56

Kolejny który nie umie użyć wyszukiwarki tylko czeka na gotowe. To takie trudne wpisać w wyszukiwarce "sieć simlock" ?
http://myapple.pl/ip...ock-status.html

4 strony wcześniej.

#7627 lukaszozimek

lukaszozimek
  • 30 posts
  • SkądLublin

Posted 20 August 2012 - 22:05

Dla zainteresowanych zdjęciem simlocka w 3 uk dzisiaj otrzymałem taką wiadomość od operatora I understand you’re concerned if you can unlock your phone after topping up. Yes you can unlock your phone even after topping up. Just so you know our phones are locked to our network. To use a local Sim card, you’d need to unlock your phone. Please let us know the 15-digit IMEI number (mobile serial number) for your mobile to confirm, if we can unlock it. To unlock the phone we’ll charge £15.32 unlock fee which you can pay by using your debit or credit card registered to a UK address. We would require the proof of purchase for your phone so that we can process the unlock. Please note the proof of purchase need to mention the phone serial number. Please attach the proof in the Word Document (.doc), Windows Picture and Fax Viewer or Adobe Reader (PDF) format while replying to this email. We’ll then look into this for you straight away. Just so you know the unlock code is available on our system, then we’ll give you the code immediately. But if it’s not available with us, then we need to forward it to the relevant team to look into this. We don’t guarantee full compatibility of phone features with other networks once you use an unlocked one. You need to check if your phone will work on another network. Our mobiles have unique software which means our logo may still display even with other network Sim cards.

#7628 dymekkk

dymekkk
  • 582 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 August 2012 - 23:56

Czy zdejmując simlocka w Orange za 77 zł muszę podłączać iPhone do iTunes, czy odblokuje się sam poprzez aktualizację OTA w telefonie? Jest to iPhone 4 z iOS 5.1.1

#7629 ippawel

ippawel
  • 1136 posts

Posted 21 August 2012 - 00:38

Jeśli się nie mylę, to tu nie chodzi o sposób aktualizacji, a po prostu o aktywację od nowa.

#7630 dymekkk

dymekkk
  • 582 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 August 2012 - 11:57

Czyli nie trzeba, przecież urządzenia Apple z iOS5 do aktywacji nie wymagają już iTunes

#7631 kryplos

kryplos
  • 2 posts

Posted 21 August 2012 - 12:12

Witajcie. Chciałbym kupić iPhone 3GS z tej aukcji:
[url=http://allegro.pl/igla-boski-iphone-3gs-16gb-black-bez-sim-wroclaw-i2576944268.html]IGŁA -BOSKI IPHONE 3gs 16gb BLACK bez sim Wrocław (2576944268) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

Martwi mnie natomiast simlock "ominięty programowo". Sprzedający twierdzi, że przy aktualizacji, lub wymazaniu iPhone'a ten simlock nie powróci, natomiast informacje w internecie trochę mnie zmartwiły, gdyż zdania są podzielone. Czy możecie się wypowiedzieć w tej kwestii? Nie chciałbym się wpakować na minę.

Z góry serdecznie dziekuję i pozdrawiam

#7632 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 21 August 2012 - 12:21

Ominięty programowo oznacza że wgranie najnowszego softu standardowo przywróci smlocka. Chyba że wgrasz najnowszy soft z zachowanie bb dla któego mozliwe jest obejście simlocka, tak czy inaczej nie warto imo pakować się w telefony z simlockiem zdjętym programowo bowiem potem z tym więcej problemów niż pożytku o czym świadczy m.in ten wątek.

#7633 kryplos

kryplos
  • 2 posts

Posted 21 August 2012 - 12:34

Rozumiem, dzięki wielkie za odpowiedź. To w takim razie zapłacę trochę więcej za innego i mam pewność, że telefon z polski i fabrycznie bez simlocka :)

#7634 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 21 August 2012 - 12:49

Witajcie. Chciałbym kupić iPhone 3GS z tej aukcji:
IGŁA -BOSKI IPHONE 3gs 16gb BLACK bez sim Wrocław (2576944268) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Martwi mnie natomiast simlock "ominięty programowo". Sprzedający twierdzi, że przy aktualizacji, lub wymazaniu iPhone'a ten simlock nie powróci, natomiast informacje w internecie trochę mnie zmartwiły, gdyż zdania są podzielone. Czy możecie się wypowiedzieć w tej kwestii? Nie chciałbym się wpakować na minę.

Z góry serdecznie dziekuję i pozdrawiam

Tak wypowiemy. Po 1 przeczytaj sobie ten temat to się dowiesz bo to już było wałkowane milion razy. Po 2 jeżeli simlock jest zdjęty przez Ultrasnow to po aktualizacji wróci.

#7635 Jagrubek

Jagrubek
  • 33 posts
  • SkądKraków

Posted 21 August 2012 - 13:22

Ja mam pytanie powiazane z simlockiem mam iphone 4 ios 4 i simlocka na nieznana mi siec,chce podniesc do 5.1.1 niepodnoszac basebandu a chce zeby telefon byl aktywowany i nie prosil o karte sim czy w expert mode w sn0wbreeze w general gdy dam aktywacje telefonu i stworzenie ipsw to to bedzie ipsw bez podnoszenia basebandu bo nigdzie nie zaznaczam opcji zeby nie podnosilo bb 2.Czy redsnowem jak tworze custom ipsw to on nie aktywuje telefonu?

#7636 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 21 August 2012 - 15:41

Ja mam pytanie powiazane z simlockiem mam iphone 4 ios 4 i simlocka na nieznana mi siec,chce podniesc do 5.1.1 niepodnoszac basebandu a chce zeby telefon byl aktywowany i nie prosil o karte sim czy w expert mode w sn0wbreeze w general gdy dam aktywacje telefonu i stworzenie ipsw to to bedzie ipsw bez podnoszenia basebandu bo nigdzie nie zaznaczam opcji zeby nie podnosilo bb
2.Czy redsnowem jak tworze custom ipsw to on nie aktywuje telefonu?

Wszystko było. Polecam wyszukiwarkę.

#7637 rudy11111

rudy11111
  • 1 posts

Posted 22 August 2012 - 14:00

Ultrasn0w nie działa

CIACH [url]http://myapple.pl/pytania-i-problemy-219/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html[/url]

#7638 Adam1307

Adam1307
  • 235 posts
  • SkądŚląsk

Posted 22 August 2012 - 14:16

Ja mam pytanie powiazane z simlockiem mam iphone 4 ios 4 i simlocka na nieznana mi siec,chce podniesc do 5.1.1 niepodnoszac basebandu a chce zeby telefon byl aktywowany i nie prosil o karte sim czy w expert mode w sn0wbreeze w general gdy dam aktywacje telefonu i stworzenie ipsw to to bedzie ipsw bez podnoszenia basebandu bo nigdzie nie zaznaczam opcji zeby nie podnosilo bb
2.Czy redsnowem jak tworze custom ipsw to on nie aktywuje telefonu?

Sn0wbreeze przy tworzeniu softu nigdy nie podnosi BB.

#7639 Mikeel

Mikeel
  • 1 posts

Posted 22 August 2012 - 16:01

Witam - dostałem iphona 4rkę sieć Rogers Canada 4.3.3(8J2) baseband 04.10.01 - nie można ściągnąc simlocka ponieważ nie ma "kodów" do tej sieci - kupiłem karte gevey pro za 60 zł z all niby super wypas nówka nie śmigana.. - robie wszystko tak jak w instrukcjach począwszy od akceptacji przez nr. 112 do trybu samolotowego - nie wiem dlaczego stosunkowo często przy tych wszystkich czynnościach wyskakuje mi komunikat "Brak karty SIM" - w końcu zamiast zasięgu w lewym górnym rogu pojawia się komunikat o treści "Nieprawidłowy SIM" - czytałem wcześniejsze komentarze do tego fantu które mówią o źle przyciętej karcie, lecz ja ma karte micro-sim więc chyba to nie to, kilka razy też ją wyciągałem i wkładałem ponownie. - czy to problem ze ścierwiastą kartą gevey ? czy jakieś inne sugestie ? Dzięki za info

#7640 modlin

modlin
  • 538 posts
  • SkądLynchburg, TN

Posted 22 August 2012 - 16:15

Witam

- dostałem iphona 4rkę sieć Rogers Canada 4.3.3(8J2) baseband 04.10.01
- nie można ściągnąc simlocka ponieważ nie ma "kodów" do tej sieci
- kupiłem karte gevey pro za 60 zł z all niby super wypas nówka nie śmigana..
- robie wszystko tak jak w instrukcjach począwszy od akceptacji przez nr. 112 do trybu samolotowego
- nie wiem dlaczego stosunkowo często przy tych wszystkich czynnościach wyskakuje mi komunikat "Brak karty SIM"
- w końcu zamiast zasięgu w lewym górnym rogu pojawia się komunikat o treści "Nieprawidłowy SIM"

- czytałem wcześniejsze komentarze do tego fantu które mówią o źle przyciętej karcie, lecz ja ma karte micro-sim więc chyba to nie to, kilka razy też ją wyciągałem i wkładałem ponownie.
- czy to problem ze ścierwiastą kartą gevey ? czy jakieś inne sugestie ?

Dzięki za info

Takie żebyć na YT znalazł tutorial jak się obchodzić z geveyem. To ci pomoże.

pozdro 600

#7641 emilos206

emilos206
  • 45 posts

Posted 22 August 2012 - 19:58

Witam wgrałem sobie soft 5.1.1 i mam taki problem z zasięgiem , pisze brak sieci , szukałem na forum , robiłem jailbreake z downgrade BB i z uptdate , wgrywałem soft bez BB i z BB ale to nicc nie dało . Mój BB to 05.16.05 w f0recast pisze ze Jailbreake : NO , a w Unlockable : Upgrade to Ipad BB

#7642 ippawel

ippawel
  • 1136 posts

Posted 22 August 2012 - 20:48

Czytaj forum do cholery jasnej. Masz nawet napisane w f0recascie, ze musisz wrzucić mu baseband od iPada, żeby zdjąć simlocka.

#7643 zielonaaa

zielonaaa
  • 1 posts

Posted 23 August 2012 - 20:11

CiACH Przeczytaj ten wątek bowiem odpowiedź na Twoje pytanie padła w nim wielokrotnie, nikt nie przeczyta go za Ciebie.

#7644 Kolooo

Kolooo
  • 20 posts

Posted 23 August 2012 - 22:03

iPhone'y z Orange mają simlocka na Orange, czy Orange i T-Mobile?

#7645 emilos206

emilos206
  • 45 posts

Posted 23 August 2012 - 23:29

Witam jak robie chce sobie obniżyć BB z 05.16.05 na 05.16.00 przez redsn0w biorę downgrade ipad BB to jak robi sie ten jailbreak to w telefonie gdy tam te różne wpisy się ładują to wyskakuje na telefonie jakiś error .

---------- Wpis dodano 24.08.2012 o 00:29 ---------- Poprzedni wpis dodano 23.08.2012 o 23:36 ----------

Dobra poradziłem sobie zrobiłem soft ultrasnowem mam juz BB 05.16.00 i dalej brak sieci w f0recast pisze Unlockable:YES(-ultrasn0w) Jailbreakable:NO . I cały czas pisze brak sieci

#7646 dymekkk

dymekkk
  • 582 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 August 2012 - 11:40

Ile czeka się na zdjęcie simlocka z iPhone 4 kupując usługę na simlock.pl? Usługę zamówiłem tydzień temu, opłaciłem, kasa dotarła do nich w poniedziałek. A simlock jak jest tak jest... u nich ciągle status "w realizacji". Dodam, że jest to iPhone z polskiego Orange.

#7647 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 24 August 2012 - 11:41

Ile czeka się na zdjęcie simlocka z iPhone 4 kupując usługę na simlock.pl? Usługę zamówiłem tydzień temu, opłaciłem, kasa dotarła do nich w poniedziałek. A simlock jak jest tak jest... u nich ciągle status "w realizacji". Dodam, że jest to iPhone z polskiego Orange.

Na ich stronie masz napisane ile się czeka...

#7648 dymekkk

dymekkk
  • 582 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 August 2012 - 11:53

Rzeczywiście, nie zauważyłem. Czyli 5 dni max, trzeba czekać do poniedziałku...

#7649 ape01

ape01
  • 10 posts

Posted 24 August 2012 - 15:55

Siema sprawe mam czy można juz ściągnąć simlocka z iphona 4 ios 5.1.1 BB 4.12.01 poczatek imei 0128 tele2 szwecja. Zdjęcie simlocka obojętnie jaką metodą nawet platną przez fabryczne zdjęcie. Czekam na odp dzieki z góry

#7650 spired

spired
  • 65 posts

Posted 24 August 2012 - 18:59

Siema sprawe mam czy można juz ściągnąć simlocka z iphona 4 ios 5.1.1 BB 4.12.01 poczatek imei 0128 tele2 szwecja. Zdjęcie simlocka obojętnie jaką metodą nawet platną przez fabryczne zdjęcie. Czekam na odp dzieki z góry

simlock24.pl 599 zł

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users