Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Please log in to reply
11474 replies to this topic

#7551 fraflakes

fraflakes
  • 3 posts

Posted 12 August 2012 - 21:46

Witam, jestem posiadaczem iPhone'a 3G. Dotychczas miałem oprogramowanie iOS 4.0.2 i jailbreaka + ściągnięty simlock. Dziś spróbowałem zaktualizować iphone do wersji 4.2, lecz nie znałem konsekwencji tego czynu. Proces nie przebiegł pomyślnie, iTunes kazał mi odtworzyć iPhone'a-tak też zrobiłem, lecz teraz nie mogę nic zrobić na telefonie, mam tylko pasek uruchamiający klawiaturę do wpisywania numeru alarmowego i ikonke itunes z kablem. Na dodatek wrócił mi simlock, więc moja karta sim z playa nie nadaje się. Próbowałem zrobić jailbreaka, lecz to także niczego nie spowodowało. Co teraz?

#7552 2Pacalypse

2Pacalypse
  • 8 posts

Posted 12 August 2012 - 22:25

2Pacalypse nie aktywuje ci telefonu bo już sam zamawiałem i odsyłałem.A ta druga z oprogramowaniem ni radze ryzykować lepiej kupić oryginalnego gevey

Aha, sprzedawca wprowadził mnie w błąd, zapytałem i odpisał, że aktywuje :) Zatem dobrze, że napisałem tutaj.

Gevey najlepiej kupić z ich strony [url=http://www.gevey.com/]GEVEY™ SIM | The best SIM unlock solution provider in the industry.[/url] albo poczekać aż pojawi się aukcja na allegro.

Też nie chce się naciąć na podróbe, więc zapytam czy mam kupić GEVEY ULTRA S? Czy ta będzie ok? [url=http://allegro.pl/oryginalny-gevey-ultra-s-dla-iphone-4s-i2556036745.html]Oryginalny Gevey Ultra S dla Iphone 4S (2556036745) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]
(Iphone 4s 5.1.1 baseband 2.0.12) Wolę sie upewnić zanim kupię, a sprzedawców już wolę nie pytać :)
Z góry dzięki to chyba wszystko.
Aha co do tego imei to dowiedziałem się, że blokują ale tylko na dany kraj w tym przypadku Szwajcaria. Natomiast jeśli chciałbym zdjąc fabrycznie to może sie nie udać jeśli ktoś zgłosił zgubienie/kradzież. Wiem, że nie odkryłem Ameryki ale być może kogoś oświece hehe.

#7553 Gorzu

Gorzu
  • 18 posts

Posted 12 August 2012 - 22:35

A czy jeżeli mam baseband 0.6.15.00 i mapy google działają to ma jakiś sens to zmieniać?

#7554 zalceson

zalceson
  • 41 posts
  • SkądGdańsk, PL

Posted 13 August 2012 - 00:16

Pewnie też niektórzy zauważyli, że albo cholernie potaniał unlock at&t, albo ktoś w ciula robi :) Na allegro pełne odblokowanie kosztuje około 200 zł, a na ebayu od około 90 zł w przeliczeniu na nasze. Próbował ktoś? Bezpieczne to? Bo nie ukrywam, że wielki sens jest wtedy kupić iP4 z simlockiem i odblokować :)

#7555 fraflakes

fraflakes
  • 3 posts

Posted 13 August 2012 - 01:23

Zrobiłem jailbreak'a przez snowbreeze ponieważ poprzez ultrasnow się nie dało- nie pojawiał się żaden biegający ananas, tylko ekran był cały czas czarny. Po naciśnięciu "finish" stan rzeczy nie zmieniał się. Jak uruchomiłem ponownie telefon, nie było śladów po wykonanym jailbreak'u i iPhone nadal był zablokowany. Znalazłem na forum sposób z snowbreeze, zrobiłem jak kazano, aktualnie posiadam swojego 3G aktywnego, z iOS 4.2.1, lecz moim problemem teraz jest brak zasięgu. Ciągle jest albo jedna kreska, albo komunikat "szukam". Czytałem, że może pomóc wgranie baseband'u z iPad'a. Może ktoś mi powiedzieć jak to zrobić? Wgrywałem baseband poprzez redsnow, ale sytuacja opisana w pierszym akapicie powtórzyła się, tj. czarny ekran i nic więcej, po uruchomieniu nie miałem nowegu baseband'u. Nie chcę mieć iPod'a tylko iPhone'a. Teraz zauważyłem, że brakuje zakładki operator. Co jest grane? PS. Przepraszam za chaos panujący w moim poście.

#7556 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 13 August 2012 - 16:09

A czy jeżeli mam baseband 0.6.15.00 i mapy google działają to ma jakiś sens to zmieniać?

Po 1 nie ten dział. Po 2 milion razy było wałkowane że mapy Google używają nadajników GSM.

#7557 danio12340

danio12340
  • 383 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 13 August 2012 - 16:48

Może ktoś mi konkretnie powiedzieć z jakiego iPhone 4 można za darmo zdjąć simlocka ? Z jakim softem i jakim basebandem ?

#7558 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 13 August 2012 - 17:11

Może ktoś mi konkretnie powiedzieć z jakiego iPhone 4 można za darmo zdjąć simlocka ? Z jakim softem i jakim basebandem ?

Soft nie ma nic do simlocka ile razy można o tym pisać ?-,-
Jedyny Baseband jaki obsługuję ultrasnow to 01.59.00 w przypadku iPhone 4.
Następnym razem polecam Google i opcję "Szukaj" na forum.

#7559 bafi

bafi
  • 15 posts

Posted 14 August 2012 - 11:43

mam iphone4 5.1.1 baseband 04.12.01 czy ominie simloca kartą gevey tą z allegro 80zł sprzedawca twierdzi że działa, czy ma już ktoś tą wkładke? w takim telefonie jak ja prosze o porade zgóry dziekuje

#7560 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 14 August 2012 - 11:49

mam iphone4 5.1.1 baseband 04.12.01 czy ominie simloca kartą gevey tą z allegro 80zł sprzedawca twierdzi że działa, czy ma już ktoś tą wkładke? w takim telefonie jak ja prosze o porade zgury dziekuje

Po 1 kup sobie słownik język polskiego.
Po 2 nie ma jeszcze geveya który obsługuję 04.12.01 co łatwo można sprawdzić wchodząc na GEVEY™ Ultra for GSM iPhone 4 - GEVEY Ultra - GEVEY turbo sim - GEVEY

@ niżej
nie ma to jak wy edytować post ^^

#7561 bafi

bafi
  • 15 posts

Posted 14 August 2012 - 13:56

po 3 ty też kup sobie ten słownik sprawdz co napisałes po 4 dziekuje za porade

#7562 mikus88

mikus88
  • 7 posts

Posted 14 August 2012 - 15:45

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#7563 mikus88

mikus88
  • 7 posts

Posted 14 August 2012 - 18:57

Widzę, że tutaj zamiast pomagać to tylko utrudniają....:(

#7564 zalceson

zalceson
  • 41 posts
  • SkądGdańsk, PL

Posted 14 August 2012 - 19:00

Miał ktoś styczność z odblokowywaniem iPhone 4 z vodafone lub O2 UK przez Allegro? Bo za około 200 zł zdejmują ponoć całkowicie simlocka. Na ebayu jeszcze taniej :)

#7565 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 14 August 2012 - 19:31

Widzę, że tutaj zamiast pomagać to tylko utrudniają....:(

Naucz się używać wyszukiwarki forumowej i google. Twój problem był omawiany setki razy.

#7566 16luki

16luki
  • 16 posts

Posted 14 August 2012 - 20:58

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

---------- Wpis dodano o 21:58 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:30 ----------

Witam czy znacie jakiś sposób na ominięcie SIM-locka z Iphona 4s?. Czy jest możliwość usunięcia go na stałe?, czy tylko zostaje karta Gevey?

#7567 mao2

mao2
  • 29 posts

Posted 14 August 2012 - 23:08

Witam,to teraz ja zapytam,a nóż nie odeslą do Google :) Mam iphone4 soft 4.2.1, baseband 01.59.00, simlock zdjęty przez ultrasn0w. Chce zaktualizowac soft do 5.1.1 z zachowaniem baseband tak aby nie założyć simlocka i moje pytanie czy da sie w mojej sytuacji zachować pliki shsh aby w razie nieudanej aktualizacji wrócić do tego co mam?

#7568 ippawel

ippawel
  • 1136 posts

Posted 15 August 2012 - 00:13

Po co? Swoją drogą, masz szczęście z tym basebandem, koniecznie wgrywaj CFW. ;)

#7569 mao2

mao2
  • 29 posts

Posted 15 August 2012 - 09:16

Po co? Swoją drogą, masz szczęście z tym basebandem, koniecznie wgrywaj CFW. ;)

A po wgraniu nie będę musiał go aktywowac oryginalna karta operatora?

#7570 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 15 August 2012 - 09:42

A po wgraniu nie będę musiał go aktywowac oryginalna karta operatora?

Będziesz musiał go aktywować oryginalną karta operatora.

#7571 mao2

mao2
  • 29 posts

Posted 15 August 2012 - 09:53

Będziesz musiał go aktywować oryginalną karta operatora.

Czyli nici z aktualizacji :( nie mam oryginalnej karty. A jakbym zrobił hactywacje? Może tak da radę aktywowac.

#7572 toxic_ck

toxic_ck
  • 13 posts

Posted 15 August 2012 - 11:37

Witam, Piszę dla upewnienia sie w tym co przeczytałem a może coś ominąłem i nie wiem wole zapytać. Mianowicie posiadam Iphone4 kolega przywiózł z irlandii: Operator: 3 Ireland 12.0 Model: MC603B Wersja: 5.1.1 (9b208) BB: 04.12.01 Telefon nie jest zablokowany normalnie można do używać jako "ipoda", włożyłem kartę sim wyskakuje komunikat "nieprawidłowy sim" - rozumiem że jest simlock. Czy istnieje juz jaka metoda sciagnięcia z niego simlocka? Procz tej o której wiem kosztującej około 500 PLN. A może nie ma simlocka i ja mam coś z kartą?! Uprzejmie proszę o pomoc. Pozdrawiam,

#7573 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 15 August 2012 - 11:45

Witam,

Piszę dla upewnienia sie w tym co przeczytałem a może coś ominąłem i nie wiem wole zapytać. Mianowicie posiadam Iphone4 kolega przywiózł z irlandii:

Operator: 3 Ireland 12.0
Model: MC603B
Wersja: 5.1.1 (9b208)
BB: 04.12.01

Telefon nie jest zablokowany normalnie można do używać jako "ipoda", włożyłem kartę sim wyskakuje komunikat "nieprawidłowy sim" - rozumiem że jest simlock.
Czy istnieje juz jaka metoda sciagnięcia z niego simlocka? Procz tej o której wiem kosztującej około 500 PLN. A może nie ma simlocka i ja mam coś z kartą?!

Uprzejmie proszę o pomoc.

Pozdrawiam,

Po numerze IMEI możesz sprawdzić czy telefon ma simlocka i na jaką sieć wystarczy użyć wyszukiwarki forumowej aby znaleźć odpowiedni temat, zresztą w tym też przewijały się adres stron do sprawdzania simlocków. Po za ofertami na allegro, ebay i simlock.pl oraz operatora nie istniej żaden inny sposób pozbycia się blokady o czym również można przeczytać w tym temacie ale po co się fatygować prawda?

Czyli nici z aktualizacji :( nie mam oryginalnej karty. A jakbym zrobił hactywacje? Może tak da radę aktywowac.

Można go haktywować robiąc np JB, co było wałkowane milion razy w tym temacie, chyba od dziś zacznę raportować takie posty...

#7574 Harrek

Harrek
  • 1 posts

Posted 15 August 2012 - 14:42

Witajcie. To mój pierwszy post. Mianowicie iPhone spadł mi z nieba przysłalmi kuzyn z USA. iPhone 3GS soft 4.0.1. Cydie mam. Simlock zdjęty. W USA to telefon AT&T. Pytanie moje czy moge zrobic aktualizacje oprogramowania przez iTunes. Nie tracąc przy tym Cydii Odblokowanego Simlocka? Z góry dziekuje :)

#7575 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 15 August 2012 - 15:15

Witajcie.

To mój pierwszy post.
Mianowicie iPhone spadł mi z nieba przysłalmi kuzyn z USA.
iPhone 3GS soft 4.0.1. Cydie mam. Simlock zdjęty. W USA to telefon AT&T.

Pytanie moje czy moge zrobic aktualizacje oprogramowania przez iTunes. Nie tracąc przy tym Cydii Odblokowanego Simlocka?

Z góry dziekuje :)

Kolejny ...
Może z łaski swojej zanim zadasz nam pytanie podasz nam podstawowe informacje takie jak np.:
Czy masz simlocka zdjętego na stałe czy poprzez ultrasnow?
Trochę samodzielności też nie zaszkodzi. Tam u góry w prawym rogu masz coś takiego jak "wyszukiwarka" warto czasem jej użyć.
Logiczne jest to że po aktualizacji przez iTunes stracisz JB i jeżeli simlocka masz zdjętego poprzez Ultrasnow to blokada wróci.
Warto by było też abyś podał nam Basbnad (numer Firmware modemu).

Nie rozumiem jednego. Co wy macie z tym "jestem tu nowy" lub "to mój pierwszy post" ? Myślicie że dzięki temu możecie zadawać pytania które były wałkowane milion razy ?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users