Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#7526 Sony156

Sony156
  • 390 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 07 sierpnia 2012 - 20:00

Witam, ponad 750 stron o simlocku a ja mam takie pytanie.

W tym max 100 o 4S. ;)

#7527 Maluszek126p

Maluszek126p
  • 11 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 sierpnia 2012 - 20:32

Podaj wszystkie w jednym linku to może coś z tego wyciągnę. Albo po prostu odpowiedź na moje pytanie, będzie mi łatwiej! ;)

#7528 Lock@

Lock@
  • 58 postów

Napisano 07 sierpnia 2012 - 21:27

Kurde, nie wiem czemu sobie tak komplikujecie życie. Czemu poprostu nie sprawdzisz i nie zadzwonisz do O2?
Ja wypełniłem formularz https://www.o2.co.uk... Unlocking Form i następnego dnia miałem info o zdjęciu sima. Podpiąłem IP do iTunes, zaktualizowałem i koniec simlocka. Zero kasy, zero stresu, zero problemów.

#7529 norbiki

norbiki
  • 104 postów
  • SkądBerlin

Napisano 07 sierpnia 2012 - 23:19

Lock@ dobrze mówi w czerwcu sam się zamartwiałem sim-lockiem bo kupiłem 6 iPhonów i to był duży koszt a sim-lock to 1/3 ceny a teraz co raz częściej wystarczy tylko znajomość języka i telefon do sieci bo co raz częściej to nic nie kosztuje. A chciałem napisać o dość nietypowej sytuacji jednego z iPhonów który kupiłem wczoraj. Telefon miał sim-locka fabrycznie na Norweską sieć... w momencie gdy go odebrałem nie widział karty sim oraz nie widział żadnej sieci. Po rozebraniu przeczyszczeniu i wgraniu od nowa najnowszego oprogramowania potem backup-u który utworzyłem itd. Telefon ożył bez simlocka :o:O:O .... :D:D:D - po wgraniu wszystkiego zorientowałem się, że back-up pełny oraz ticket poszedł z innego telefonu który mam... czy możliwe jest aby w tak banalny sposób sim-lock "pękł" :D

#7530 Maluszek126p

Maluszek126p
  • 11 postów
  • SkądPoznań

Napisano 08 sierpnia 2012 - 08:13

Kurde, nie wiem czemu sobie tak komplikujecie życie. Czemu poprostu nie sprawdzisz i nie zadzwonisz do O2?
Ja wypełniłem formularz [URL="https://www.o2.co.uk/apps/help/help?qid=1&q1=2&route=unlocking&case=Handset%20Unlocking%20Form"]https://www.o2.co.uk/apps/help/help?qid=1&q1=2&route=unlocking&case=Handset%20Unlocking%20Form[/URL] i następnego dnia miałem info o zdjęciu sima. Podpiąłem IP do iTunes, zaktualizowałem i koniec simlocka. Zero kasy, zero stresu, zero problemów.

Nie komplikuje sobie życia po prostu nie wiem jak to zrobić, dlatego pytam. Jak możesz napisz mi na priv co potrzebuje (np. kartę operatora O2? Czy mogę to zrobić z Polski?). Taki mały tutorial, a byłbym wdzięczny.

EDIT:
To ze zdjęcia sima chyba nici, telefon jest na czarnej liście w UK. Czy da się coś z tym zrobić?

#7531 KwasekCytrynowy

KwasekCytrynowy
  • 1 postów

Napisano 08 sierpnia 2012 - 10:46

iPhone 3GS - simlock: chyba HUTCHISON IRL Witam wszystkich. Mam spory problem z pozbyciem się simlocka z zagranicznej sieci w iPhonie 3GS. Kupiłem taki telefon na allegro, oddałem do serwisu z telefonami żeby się tego pozbyć. Jednak firma powiedziała, że to egzotyczny operator i nie potrafią go zdjąć. Niedawno sprawdziłem mój telefon na stronie zdejmującej simlocki i dostałem takie informacje: imei: *************** (gwiazdki są moje ;) ) family: iPhone type: iPhone 3GS... version: 5.1.1 purchase country: IE warranty coverage: Out of Warranty registered: YES activated: YES carrier: HUTCHISON IRL Wychodzi na to, że jest to: HUTCHISON Irlandia, choć strona od simlocków nie daje 100% gwarancji na uzyskane dane. Niestety są 2 duże problemy: 1) Telefon ostatnio powiesił się na maksa i musiałem go zrestartować. Odnowiła się jakaś blokada i telefon jest "ślepy", tzn. na ekranie wyświetla się tylko symbol jabłka. 2) Nie mogę znaleźć firmy, która zdejmuje simlocki dla HUTCHISON IRL. Znajduję tylko HUTCHISON UK, HUTCHISON Australia itd. Doszukałem się, że ten operator występuje też pod nazwą "3" :o 3) Tak w ogóle jeśli to możliwe, to docelowo nie chcę mieć jailbreak'a. Telefon był kupiony już z Cydią, ale wolę nie mieć takich udogodnień. Czy ktoś z was może mi pomóc? Co można z tym zrobić? Czy ktoś miał podobny problem i go rozwiązał? Z góry dziękuję za pomoc. P.S. Gdyby ktoś znał w Warszawie i okolicach firmę, która może rozwiązać problem, to poproszę o informację. Może być na priv...

#7532 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 08 sierpnia 2012 - 11:25

Nie sądziłem, że wciąż ludzie z 3GS'ami będą pisać, jak zdjąć simlocka. Na pierwsze - home + power przez 10 sekund. Później sprawdź baseband. Jeśli będzie obsługiwany przez ultrasn0w, to go zainstalujesz i po simlocku. Jeśli będzie wyższy niż możliwy dla ultrasn0w, to sprawdzisz czy możesz wrzucić baseband od iPada, jeśli będzie można, to wrzucisz i później zrobisz downgrade basebandu. Wszystko było na forum po tysiąc razy.

#7533 freaklin

freaklin
  • 1 postów

Napisano 09 sierpnia 2012 - 02:03

Witam, Mam iPhona 4, soft 5.0.1 z jailbreakiem. Czy jeśli zmieniam sieć z orange na inną i zdejmę w salone orange simlocka, to będę mógł zrobić ponownie jailbreak i simlock będzie permanentny/stały? bo mam wrażenie, że simlocki ściągane "ręcznie" nie są trwałe.. Jak jest z tymi ściąganymi przez operatora? Czy zdjęcie przez nich simlocka wiąże się z aktualizacją systemu (i utratą jailbreaka) czy pojawia się tylko w iTunes jakiś komunikat? (na forach czytałem o obydwu wersjach zdarzeń i już nie wiem która jest prawdziwa). Pozdrawiam i z góry dziękuję za informacje.

#7534 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 sierpnia 2012 - 07:42

Czy jeśli zdejmę w salone orange simlocka, to będę mógł zrobić ponownie jailbreak i simlock będzie permanentny/stały?

Tak

#7535 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 09 sierpnia 2012 - 09:01

Wykupując zdjęcie SimLock'a u operatora, nie ingerujesz w ogóle w system. Jak telefon będzie gotowy do odblokowania, po prostu podłączasz go do iTunes, odblokowujesz i używasz innych kart a w międzyczasie JailBreak i wszystko co było zostaje na telefonie

#7536 gorzki

gorzki
  • 4 postów
  • SkądSandnes, NO

Napisano 09 sierpnia 2012 - 11:09

Mam iPhone 3GS (new bootrom, ios 4.1, bb 5.13.04, simlock ściągnięty za pomocą ultrasnow). Moje pytanie: jak wgrać 5.1.1 aby mieć trwały jailbreak (na new bootrom) i brak simlocka? Opcje: 1. Zrobić redsnowem Preserve BB IPSW i wgrać, potem jailbreak redsnowem (żeby aktywować iPhone), następnie fix ultrasnow i ultrasnow i po krzyku? 2. Zrobić Haktywalny IPSW snowbreezem z bb od ipada i wgrać, potem absinth, następnie fix ultrasnow i ultrasnow i na koniec downgrade bb do 5.13.04? Proszę o pomoc- zależy mi, jak już wspomniałem na trawłym JB (na nowym bootromie) i zdjęciu simlocka...

#7537 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 09 sierpnia 2012 - 11:57

Opcja numer jeden. Bez fixa, do ultrasn0wa 1.2.7 nie potrzeba fixa.

#7538 ArcherQ

ArcherQ
  • 35 postów
  • SkądGdańsk,PL

Napisano 10 sierpnia 2012 - 16:30

Pytanie do kogoś z gevey ultra s. jak chcesz włożyć tackę z karta sim to ona nie mieści mi się w iphonie i nie wiem czy to trzeba mocniej wepchnąć czy jest coś z tacką

#7539 Czapies

Czapies
  • 58 postów

Napisano 10 sierpnia 2012 - 22:41

Simlock z 4 Czy da radę zdjąć simlocka z iPhone4 wersja 4,3,2 firewall 04,10,01? Tak komputerowo?

#7540 2Pacalypse

2Pacalypse
  • 8 postów

Napisano 11 sierpnia 2012 - 09:42

Witam. Siostra znalazła w szwajcarii iphone 4s z karta sun/sunrise. Ma pin nie da sie aktywowac telefonu. Czy jakbym kupił karte sim na ebay to mógłbym uzywać telefonu? Z tego co widze baseband 2.0.12 ios 5.1.1. Co moge zrobić w takiej sytuacji? Jakby chcoiaz dalo sie korzystać z funkcji urządzenia a na sposob sciagniecia simlocka można poczekac.

#7541 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 11 sierpnia 2012 - 13:32

Czy da radę zdjąć simlocka z iPhone4 wersja 4,3,2 firewall 04,10,01? Tak komputerowo?

Tylko gevey zostaje ....

Witam. Siostra znalazła w szwajcarii iphone 4s z karta sun/sunrise. Ma pin nie da sie aktywowac telefonu. Czy jakbym kupił karte sim na ebay to mógłbym uzywać telefonu? Z tego co widze baseband 2.0.12 ios 5.1.1. Co moge zrobić w takiej sytuacji? Jakby chcoiaz dalo sie korzystać z funkcji urządzenia a na sposob sciagniecia simlocka można poczekac.

Kupujesz karte macierzystą na której jest simlock i potem kup sobie geveya(tylko oryginalnego) do 4s i bd śmigał telefon :)

#7542 2Pacalypse

2Pacalypse
  • 8 postów

Napisano 11 sierpnia 2012 - 16:57

Dzięki stary. Znalazłem aukcje [url=http://allegro.pl/gevey-iphone-4-4s-5-0-5-0-1-5-1-1-verizon-sprint-i2543532434.html]GEVEY iPhone 4 4S 5.0 5.0.1 5.1.1 VERIZON SPRINT (2543532434) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]
Pozwole sobie zacytować ''KARTĄ MOŻNA RÓWNIEŻ AKTYWOWAĆ IPHONA ( JEŚLI NIE POSIADAMY ORYGINALNEJ KARTY SIM )'' Czyli jak kupie właśnie tą droższa karte to nie bd musiał sprowadzać tej szwajcarskiej (macierzystej)?
Bo jeszcze jest tańsza ok 50zł + programowanie 40zł i zastanawiam sie, gdyż karte macierzysta może być ciezko kupić szukam póki co.

#7543 2Pacalypse

2Pacalypse
  • 8 postów

Napisano 11 sierpnia 2012 - 20:14

Co się stanie jak ta osoba, która zgubiła ten telefon w szwajcari zgłosi, że zgubiła? Czym to sie ''odbije'' na telefonie? edit sory za post pod postem

#7544 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 11 sierpnia 2012 - 21:17

Zostanie zablokowany po IMEI, o ile się nie mylę.

#7545 ArcherQ

ArcherQ
  • 35 postów
  • SkądGdańsk,PL

Napisano 12 sierpnia 2012 - 03:30

2Pacalypse nie aktywuje ci telefonu bo już sam zamawiałem i odsyłałem.A ta druga z oprogramowaniem ni radze ryzykować lepiej kupić oryginalnego gevey

#7546 16luki

16luki
  • 16 postów

Napisano 12 sierpnia 2012 - 18:16

gdzie mozna kupic oryginalnego gevey'a tak zeby nie naciac sie na podrobe ?

#7547 Dragon339

Dragon339
  • 2 postów

Napisano 12 sierpnia 2012 - 18:21

Witam, jestem kompletnie zielony w produktach jabłka. Mój brat zakupił ostatnio iphone'a 4 ze softem 5.1.1 ze simlockiem na jakąś zagraniczną sieć. Można go usunąć softowo? Jeżeli nie, co będę potrzebował i jaki będzie tego koszt? Pozdrawiam. // Nie wiemy na jaką sieć jest simlock. :( // Telefon działał z jakąś kartą gevey, jednak po aktualizacji simlock wrócił. Co zrobić w takiej sytuacji?

#7548 ArcherQ

ArcherQ
  • 35 postów
  • SkądGdańsk,PL

Napisano 12 sierpnia 2012 - 19:30

Gevey najlepiej kupić z ich strony GEVEY™ SIM | The best SIM unlock solution provider in the industry. albo poczekać aż pojawi się aukcja na allegro.

#7549 Dragon339

Dragon339
  • 2 postów

Napisano 12 sierpnia 2012 - 19:42

Z tego co widziałem na yt, mając jb można simlocka się pozbyć softowo. Po uruchomieniu telefon chce, aby włożyć kartę sim, czy jak zrobię jb zniknie to? Znajomy pisał mi, że po jb bez karty sim iphone jest jak ipod. Z góry dzięki za pomoc, trochę mi się śpieszy, bo nie wiemy czy oddawać telefon, czy jakoś to zrobimy.

#7550 ArcherQ

ArcherQ
  • 35 postów
  • SkądGdańsk,PL

Napisano 12 sierpnia 2012 - 21:07

Dragon akurat nie wiem czy w 4 można softowo ale zawsze można gevey to koszt 40-70 zł.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych