Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!
Napisano 27 grudnia 2010 - 18:45
A co sądzicie o tym? Wierzyć... ?
Dzwoniłam i powiedzieli, że za wszystko zapłacę od 50 do 80 złotych.
Napisano 27 grudnia 2010 - 18:56
Napisano 27 grudnia 2010 - 20:53
Napisano 27 grudnia 2010 - 21:05
O2 | iPhone Unlocking | Find out about unlocking your iPhone
Myślę, że wielu osobom ułatwi to życie.
Napisano 27 grudnia 2010 - 21:23
Napisano 27 grudnia 2010 - 21:28
Tak się składa, że mam simlocka własnie z O2 z UK . Jest ktoś tu obeznany kto w ten sposób zdejmował ze swojego IP simlocka ? Mógł by mi ktoś wyjaśnić w jaki sposób przebiega zdjęcie tego simlocka przez O2 ?
Nie wiem jak sobie radzisz z angielskim, ale link który podałem w dość jasny sposób wyjaśnia co i jak. Myślę, że nawet jak nie masz nr z O2, który nie jest powiązany z telefonem to też Ci jako ta opcja 'Pay and Go' simlock'a zdejmą.
Napisano 27 grudnia 2010 - 22:02
Napisano 27 grudnia 2010 - 22:03
Napisano 27 grudnia 2010 - 22:17
Napisano 27 grudnia 2010 - 22:29
Napisano 27 grudnia 2010 - 23:19
Napisano 27 grudnia 2010 - 23:23

Napisano 27 grudnia 2010 - 23:27
Napisano 27 grudnia 2010 - 23:37
Napisano 27 grudnia 2010 - 23:45
Napisano 28 grudnia 2010 - 00:08
@imarge
jakie jeszcze sieci wchodzą w gre?
coś z UK lub USA.
Napisano 28 grudnia 2010 - 13:54
Teoretycznie tak ale praktyczenie jak widac po ostatnich plodach ich pracy obecna ekipa devteam to raczej nie smietanka hakerskiego swiatka. Nowy unlock to cos ala odgrzewany kotlet anie nowy 'produkt'. Kiedys JBki ukazywaly sie godziny po relku oficjalnego softu, teraz trzeba czekac tygodniami albo miesiacami a i tak sa jakies problemy. Czekac zawsze mozna... zalezy ile ma kto cierpliwosci. Mi sie na nowego unlocka przestalo chciec czekac 2 tyg temu i dlatego zamowilem pelnego unlocka. Dla mnie kupic nowego Iphonea'a by miesiacami korzystac z niego jak playera mp3 a w kieszeni nosic jakis drugi badziewny telefon to jakas paranoja. Jesli natomiast mialbym korzystac z unlocka np od devteam to poczytalbym wczesniej milion komentarzy czy absolutnie nie ma z tym problemow zanim wgralbym jakies gowno ktore mogloby rozwalic mi gps, wifi albo jeszcze co innego. Dopiero wtedy wydatki, zmartwienie i problemy sie zaczynaja.
Twój post świadczy o nie zrozumieniu tematu. DevTeam to nie opłacana grupa programistów z odstępem do poufnych danych Apple lecz grupa hobbystów pracujących dla nas za darmo, robiąca reverse engineering produktów Apple.
Działalność Dev-Team polega na poszukiwaniu błędów w oprogramowaniu iPhone które dają się wykorzystać do zrobienia JB lub unlocka. Zaś tak się składa, że ani unlock ani jailbreak nie jest zgodny z polityką Apple i wobec tego w momencie gdy Dev-Team opublikuje JB dla nowego iOS lub unclock dla nowego baseband'u, Apple w następnej wersji łata błędy w iBoot/iOS/baseband które pozwoliły na JB/unlock. Jest to rodzaj gry w kotka i myszkę, następstwem tego jest to, że niestety tych dających się wykorzystać błędów jest coraz mniej i ich poszukiwanie trwa coraz dłużej, a praktyczne wykorzystanie tych które daje się jeszcze znaleźć jest coraz trudniejsze. A może przyjść dzień, że Dev-Team uzna że dana wersja bootrom, iOS czy baseband nie ma błędów które pozwolą na JB/unlock i któregoś dnia się to wszystko zwyczajnie skończy.
Nikt nigdy nie dawał gwarancji, że do każdej wersji szybko da się znaleźć exploit i Dev-Team zawsze o tym lojalnie uprzedzał. Zawsze zalecali nie wgrywanie nowych wersji iOS jeżeli zależy nam na JB lub unlocku - ponieważ nie ma i nie było nigdy gwarancji, że nowe wersje softu będą miały nowe błędy dające się wykorzystać i że te błędy zostaną znalezione w określonym zdefiniowanym czasie.
A nowy unlock w oparciu o baseband iPada też wyraźnie jest opisany jako taki który nie jest żadnym rozwiązaniem docelowym dla ogółu a stanowi wyłącznie deskę ratunkową dla tych który w swojej głupocie zaaplikowali sobie baseband do którego nie ma jeszcze unlocka i zrobili sobie z iPhone'a iPod'a Touch. Konsekwencje wgrania tego baseband'u są też jawnie podane i Apple z pewnością wkrótce je wykorzysta - Ci szczęśliwcy zapewne mogą się pożegnać z nowszymi wersjami iOS - o ile tych z 3G pewnie bardzo to nie zaboli (i tak wiele ich już nie zobaczymy), o tyle Ci co mają 3GS i to zrobili - można im tylko złożyć kondolencje.
Wszystko to przypomina mi nieco historię sprzed lat kiedy miałem kolegę który koniecznie chciał jak najtaniej lub za darmo oglądać kodowaną TV satelitarną (cyfrową). Na początku szło łatwo bo szybko znajdowano dziury w zabezpieczeniach a operatorzy szybko nie naprawiali tych błędów. Czasy się jednak zmieniały, zjawisko piracenia TV się powiększało, operatorzy zabrali się do pracy a ja widziałem, że kolega coraz to więcej czasu spędza na programowaniu kart, czytaniu forów i grzebaniu w tunerach. W efekcie czasu na oglądanie spiraconej TV miał coraz mniej (bo coraz więcej musiał kombinować), jak już udawało się znaleźć jakieś nowe obejście to działało krótko a znalezienie nowego obejścia zajmowało coraz więcej czasu. No i w efekcie dał sobie z tym spokój i zaczął płacić normalny abonament za to co chciał oglądać.
No i podobną sytuację mamy dziś z iPhonem - wszystkie łatwe do znalezienia dziury zlikwidowane, szukanie nowych trwa coraz dłużej, oprogramowanie Apple jest coraz doskonalsze. Nie liczmy że to się zmieni na lepsze. Jeżeli ktoś przyoszczędził i ma iPhone'a z simlockeim który musi być zdjęty aby używać karty SIM lub jeśli jest w jakimś stopniu zależny od Jailbreak'a to niestety trzeba siedzieć na forach, uczyć się tego o co chodzi w iPhone, uzbroić się w cierpliwość i nigdy nie wrzucać nowych wersji iOS zanim nie ma gotowych dla nich odpowiednich "obejść" (a ich znajdywanie trwa coraz dłużej). I przede wszystkim trzeba rozumieć o co w tym chodzi. (A obserwując choćby ten wątek dochodzę do wniosku, że takich osób jest coraz mniej - forum jest zapełnione postami osób które najpierw coś zrobiły bez zastanowienia i głębszego zrozumienia, później zadają pytania dlaczego coś nie działa a na koniec zadają pytania kiedy wreszcie będzie JB/unlock do wersji którą sobie nieświadomie wgrali. A będzie jak już będzie...)
A więc jeżeli taki układ nam nie odpowiada to albo należy zmienić platformę na inną (bardziej otwartą) albo kupić iPhone'a bez simlocka albo (jeżeli w danym wariancie jest to możliwe) zdjąć simlocka w oficjalny sposób (przez operatora lub przez simlock.pl) i przestać wreszcie narzekać.
Napisano 28 grudnia 2010 - 14:00

Napisano 28 grudnia 2010 - 15:41
.....CIACH.....
Kolego bez obrazy, ale taki wpis to się nadaje na blog'a. Mało kto to przeczyta.
Napisano 28 grudnia 2010 - 19:41
Napisano 28 grudnia 2010 - 21:39

Napisano 28 grudnia 2010 - 23:33
Po co zawsze wytluszczonym drukiem lub w kolorze czerwonym podawana jest informacja NIE ROBIC UPDATE, skoro i tak za chwile pojawia sie post z prosba o pomoc.
AbovePL -> mieszkam w UK i z tego co wiem w sieci O2 mozna zdejmowac simlock z iP4 wypelniajac formularz na O2 | Mobile Phones, Broadband & Sims From The UK's Leading Provider tak jak to bylo wczesniej z 3G i 3Gs.
Napisano 29 grudnia 2010 - 00:26
Napisano 29 grudnia 2010 - 00:28
Napisano 29 grudnia 2010 - 00:45
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych