Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Please log in to reply
11474 replies to this topic

#576 kev2k1

kev2k1
  • 156 posts

Posted 21 December 2010 - 23:37

a jak geohot to bajka/plotka ?

po pierwsze nie jest to geohot tylko jacys fani (czy cos w tym stylu) ktorzy wychwycaja te wiadmosci z twittera itp. itd. ; )

#577 MMAniak

MMAniak
  • 344 posts
  • Skądz domu

Posted 21 December 2010 - 23:48

aha. dobrze wiedzieć na przyszłóść dzięki :)

#578 mstanko

mstanko
  • 469 posts
  • SkądWągrowiec

Posted 22 December 2010 - 19:52

Witam! Czy jest już możliwość wykonania JB i zdjęcia simlocka na sofcie 4.2.1 i iPhone 3G? Jak to zrobić? Również sn0wbreeze i potem ultrasn0w z cydii, czy może jakoś inaczej?

#579 ToFFiK12

ToFFiK12
  • 146 posts

Posted 22 December 2010 - 20:15

Doszły mnie słuchy że przed świętami (chyba już nie realne) ma być nowy program do ściągania sima z 4.1 bez podnoszenia BB. Ktoś się nie orientuje w tej sprawie?

#580 DiiL

DiiL
  • 332 posts

Posted 22 December 2010 - 23:02

Ja słyszałem że niby do 16 stycznia ma coś się zmienić i można będzie zdjąć SIMLOCKA z iOS: 4.1 BB: 02.10.04 Mogło by się już coś ruszyć ;/

#581 ToFFiK12

ToFFiK12
  • 146 posts

Posted 22 December 2010 - 23:06

Ja mam 5.14.02 ;{ Może jakaś inna grupa wypuści coś lepszego nić DevT

#582 DiiL

DiiL
  • 332 posts

Posted 22 December 2010 - 23:43

No nie wiem czy ktoś zrobi szybciej niż DevT.

#583 abovePL

abovePL
  • 2385 posts
  • SkądJaworzno, Poland

Posted 22 December 2010 - 23:51

A bozia dała Wam rozum ? Po wała kupujcie z simlockiem telefon ? Ja zrobiłem to samo, ale z miejsca wiedziałem, że odblokuje za 320 zł lub za 100 zł - jeśli wyjdzie z O2. Poza tym okazyjnie bo za 1400 zł mam iPhone'a 4 ;) A kupowanie i jęczenie czemu nie ma i czemu nic nie robią jest żałosne z Waszej strony. Pewnie żaden z Was nawet 5$ im nie wyśle, ale jak wydadzą to wszyscy skorzystają...

#584 DiiL

DiiL
  • 332 posts

Posted 23 December 2010 - 03:49

A bozia dała Wam rozum ? Po wała kupujcie z simlockiem telefon ? Ja zrobiłem to samo, ale z miejsca wiedziałem, że odblokuje za 320 zł lub za 100 zł - jeśli wyjdzie z O2. Poza tym okazyjnie bo za 1400 zł mam iPhone'a 4 ;)

A kupowanie i jęczenie czemu nie ma i czemu nic nie robią jest żałosne z Waszej strony. Pewnie żaden z Was nawet 5$ im nie wyśle, ale jak wydadzą to wszyscy skorzystają...

Ty takim tonem to do rodziców albo do kolegów ;)
Skąd wiesz za ile kupiłem iPhone i co Ci do tego, masz jakiś z tym problem?

Nikogo nie obchodzi za ile kupiłeś iPhone i skąd.

#585 kisziii

kisziii
  • 4 posts

Posted 23 December 2010 - 04:39

Witam. Ja mam problem tacy jak większość z tym, że mi się udało przeprowadzić JB i zmianę BB na ten z Ipada. Wszystko działało aż miło jednak nadszedł czas na sprzedaż mojego Jabłuszka i chciałem wyczyścić dane i wszedłem do opcji i zaznaczyłem tam gdzieś żeby wyczyścił dane. Pasek postępu doszedł do końca Iphone się już nie uruchomił chciałem przywrócić przez Itunsa jednak bład 1015 i teraz mam słynny kabelek. Jakieś pomysły :)?

#586 speacetronic

speacetronic
  • 258 posts

Posted 23 December 2010 - 06:27

Witam Wczoraj do mojego syna przyszedł kolega , który zakupił sobie iPhone 3Gs , byłem przekonany ze kupił nówkę . Jak się okazało kupił za 1200 PLN telefon z Allegro . Człowiek ten nie ma pojęcia zielonego o iPhone , więc zacząłem sprawdzać , po ładowarce poznałem że jest to telefon z Angli , jest też Jabreak czyli simlock był. Ma obecnie soft 4.01 i powiedziałem mu by w żadnym wypadku nie aktualizował tego iPhone ponieważ straci mozliwość dzwonienia. Zastanawiam sie po co ktoś kupuje telefon z Angli za 1200 PLN o którym nie ma pojęcia , skoro za tą kase 3GS-a można kupić i naszego operatora komórkowego nówke. Dzwoniłem nawet do sprzedawcy tego iPhone , jak sie okazało on też to kupił takie troche podzwonił i sprzedał i sie na tym nie za. Ręce opadają . Wytłumaczyłem młodemu człowiekowi (15) lat że najpierw sie czyta i dowiaduje o danym sprzęcie potem sie kupuje .

#587 abovePL

abovePL
  • 2385 posts
  • SkądJaworzno, Poland

Posted 23 December 2010 - 09:46

Ty takim tonem to do rodziców albo do kolegów ;)
Skąd wiesz za ile kupiłem iPhone i co Ci do tego, masz jakiś z tym problem?

Nikogo nie obchodzi za ile kupiłeś iPhone i skąd.

Bo narzekacie, że trzeba czekać i kiedy zrobią. A jeśli już wydadzą z własnej woli i ciężkiej pracy tygodniami to każdy skorzysta i nawet paru groszy im nie prześle w ramach podziękowania. A broń Boże jak bedą jakieś problemy potem to ile będzie jadu w niektórych was, że kretyni itp a przecież równie dobrze mogli by was wszystkich olać ciepłym moczem.

Zero wdzięczności z waszej strony.

Ja rownież kupiłem z simlockiem ale mam już pomoc z UK w tej sprawie i za 100 zł być może się pozbęde na zawsze a jak nie to za 320 i kupując telefon byłem świadom tego. A jak widać inni wolą kupić i czekać miesiącami aż jakaś grupa coś wyda. A przy tym ile jęczenia.

Wesołych świat

#588 ToFFiK12

ToFFiK12
  • 146 posts

Posted 23 December 2010 - 10:06

Witam. Ja mam problem tacy jak większość z tym, że mi się udało przeprowadzić JB i zmianę BB na ten z Ipada. Wszystko działało aż miło jednak nadszedł czas na sprzedaż mojego Jabłuszka i chciałem wyczyścić dane i wszedłem do opcji i zaznaczyłem tam gdzieś żeby wyczyścił dane. Pasek postępu doszedł do końca Iphone się już nie uruchomił chciałem przywrócić przez Itunsa jednak bład 1015 i teraz mam słynny kabelek. Jakieś pomysły :)?

Czytałem że jak się ma JB to się nie czyści danych..

#589 carbon1

carbon1
  • 463 posts
  • SkądCalgary,CA

Posted 23 December 2010 - 10:16

wydaje mi sie ze tu nie powinno byc postow typu co za "kretyn kupuje z simlockiem a potem narzekaja" kazdy ma telefon jaki ma i z roznych wzgledow i powodow ma simlocka albo nie ci ktorzy maja na to pieniadze to placa i sciagaja a niektorzynie maja i czekaja na jakies narzedzie a to ze pyta bo pewnie maja uwalone telefony i nie moga znich korzystac wiec jak ktos nie manic sensownego do dodania to moze niech nie zasmieca forum

#590 kisziii

kisziii
  • 4 posts

Posted 23 December 2010 - 13:04

ToFFiK12 ale na wcześniejszych FW normalnie robiłem restore i wszystko chulało ugotowane softy i zwykłe, najgorsze jest to ze miałem dziś sprzedać Iphone i prawie mieć na sylwestra !!;/;/

#591 Krzysztof II

Krzysztof II
  • 96 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 23 December 2010 - 13:25

No to witam, sam sobie ugotowałem problem ze swoim 3G, mając Jailbreak'a dokonałem wymazania ustawień z poziomu telefonu, nie włączał się dalej więc wprowadziłem go w DFU i iTunes go w końcu wykrył, wszystko byłoby dobrze, gdyby nie to, że mój brat stwierdził, że go zaktualizuje... Teraz telefon pyta mnie(w j. polskim) o właściwą kartę sim do aktywacji, ma ktoś dobre wieści? Dane odczytane z f0recast BB- 05.14.02 Bootloader 5.9 Model MB489 Jailbreakable - Tak Unlockable - NO(niee...) Tethered - NO

#592 matikajak

matikajak
  • 11 posts

Posted 23 December 2010 - 19:34

Witam, przeczytałem trochę tego tematu ale nie znalazłem odp więc piszę: ostatnio rozpadł mi sie iphone 2g 2.2 po JB Unlock, więc zorganizowałem sobie "nowego" 3G soft 4.2.1-oryginał simlock na PL Orange. Po podłączeniu do iTunes prog. zapytał czy to ten sam fon co ost. podł. (2G) kliknąłem, że tak. Ku mojemu zaskoczeniu na czytym fonie zobaczyłem prawie wszystko ze starego (tapeta, kontakty, widomości, zdjęcia itd.) co mnie bardzo ucieszyło. I teraz, chce zrobic jb (narazie bez unlocka, bo nie chce bb ipada poczeka się na ultrasow) tylko mam parę pytań: 1. Czy mogę na tym sofcie zrobić jb bez restore'a, gdyż w zaistnialej sytuacji odzyskania danych nie chciałbym ich utaracić (lub jakoś, żeby nie tracić tych danych)(i jak)? 2. Jakim programem najlepiej to zrobić - redsnow, snowbreeze czy jeszcze innym i w jakiej wersji? 3. Czy po tym jb mogę zrobić restore w itunes tak jak wczesniej to robilem na sofcie 2.2 i mieć z powrotem czysty? Proszę o odp.

#593 kleskus

kleskus
  • 821 posts

Posted 23 December 2010 - 20:34

Miał ktoś taki problem na BB 6.15 że nie można się do niego dodzwonić (udaje się to 1 raz na 10 próB)? Pomaga wyłączenie "danych sieci komórkowych". Ale ja ich potrzebuję...

#594 Novicjusz

Novicjusz
  • 8 posts
  • SkądSzczecin

Posted 24 December 2010 - 02:16

Witam. Posiadam iPhona 3G - 8GB firmware: 4.2.1 (8C148) model: MB489B BB: 05.15.04. Mam zrobionego JB, użyłem redsn0w 0.9.6b6 i próbowałem odblokować ultrasn0w 1.2 ale niestety mimo całego procesu mój 3G, w dalszym ciągu szuka sieci. Bez problemu działa w O2, ale jeżeli chodzi już o Erę to jest mały problem. Kilka razy restartowałem ale niestety nic to nie dało.. Czy ktoś z Was jest w stanie mi pomóc ?

#595 Krzysztof II

Krzysztof II
  • 96 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 24 December 2010 - 03:11

Witam ponownie, przewaliłem cały wątek, rozumiem, że w moim wypadku nieaktywnego telefonu i zablokowanego, na BB 5.14.02 z 4.1, jedynym ratunkiem jest BB z iPada albo serwis Simlock.pl? Bo widzę, że przez miesiąc ewolucji nie było.

#596 ToFFiK12

ToFFiK12
  • 146 posts

Posted 24 December 2010 - 11:20

Albo włóż kartę z swojej sieci, jak Ci przeszkadza sim to simlock.pl, ja czekam cały czas na "normalnego" ultrasnowa bo nie uśmiecha mi się nosić uwalonego iphona z funkcją dzwonienia ale też z ewentualnymi errorami i brakiem gps/wifi itd...

#597 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 24 December 2010 - 11:38

Witam ponownie, przewaliłem cały wątek, rozumiem, że w moim wypadku nieaktywnego telefonu i zablokowanego, na BB 5.14.02 z 4.1, jedynym ratunkiem jest BB z iPada albo serwis Simlock.pl?
Bo widzę, że przez miesiąc ewolucji nie było.

Jest tak jak napisałeś, lub ewentualne oczekiwania na nową wersję ultrasn0w. Z BB iPada nie ma co się bawić z uwagi na wszystkie perturbacje i niedogodności z tym związane.

#598 Krzysztof II

Krzysztof II
  • 96 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 24 December 2010 - 12:07

Żaden downgrade przy nieaktywnym telefonie nie wchodzi w gre? Zresztą po co ja pytam, jak by był to już by wszyscy robili.

#599 PitPitu

PitPitu
  • 10 posts
  • SkądOstrowiec Św./Warszawa

Posted 24 December 2010 - 13:56

na simlock.pl też wcale nie jest różowo, bo brakuje niektórych sieci... w tym akurat mojej :/

#600 matwek

matwek
  • 50 posts

Posted 24 December 2010 - 14:12

mojej też...;/

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users