Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#6151 tomi676

tomi676
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 kwietnia 2012 - 22:26

Dziękuję, drogi kolego.
W kwestii punktu 2 masz może jakiś link, odsyłacz lub inne hasło?
Szukałem na stronie AT&T i nie znalazłem nic co może mi pomóc.
Pozdrawiam.

Ależ oczywiście, a więc numer telefonu wg mnie jest najkorzystniejszy gdyż z niego korzystałem i po 4 dniach cieszę się odblokowanym iPhone'em, czyli ten numer to - 1-800-335-4685 oczywiście dzwoń via Google Voice jak ja by uniknąć jakichkolwiek kosztów za połączenie. A druga opcja to e-mail ta opcja jest przeze mnie nie sprawdzona więc nie udzielam gwarancji sukcesu ale gdzieś wyczytałem, że ewentualnie można przesyłać e-mail właśnie na TEN adres - unlockintl@amcustomercare.att-mail.com wg mnie powinieneś wpisać w tym e-mailu Imię, nazwisko, numer telefonu oraz co najważniejsze numer IMEI iPhone'a.

W tych dwóch przypadkach jak dobrze pójdzie to w czasie 5-7 dni dostaniesz potwierdzenie na e-maila że Twój iPhone został odblokowany: Jak oficjalnie zdjąć simlocka AT&T z iPhone | iPod.info.pl — iPod, iPad, iPhone - Blog informacyjny

Pozdrawiam oraz powodzenia, drogi kolego ;)

#6152 piotrgo88

piotrgo88
  • 192 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 19 kwietnia 2012 - 08:24

Wczoraj zadzwoniłem z google voice, cała procedura wyglądała jak opisał to tomi676, z różnicą, że odebrał bardzo miły pan, simlocka powinienem pozbyć się do tygodnia.

#6153 adamch

adamch
  • 497 postów

Napisano 19 kwietnia 2012 - 08:50

simlocka powinienem pozbyć się do tygodnia.

Do tygodnia to dostaniesz odpowiedź, czy się w ogóle da czy nie.

#6154 szyperek

szyperek
  • 8 postów

Napisano 19 kwietnia 2012 - 10:05

Ja dostałem odpowiedź:

Dear XYZ,

Thank you for taking the time to e-mail AT&T regarding the unlocking of your iPhone device. My name is Chantrice Tucker, and I am happy to help you with your inquiry.

XYZ, after reviewing your email, I have verified that you may qualify to have your iPhone unlocked.

I understand that you purchased a locked iPhone that you wish to have unlocked; we ask that you please provide us with proof of purchase.

Valid proof of purchase includes:

? Receipt from AT&T or an AT&T authorized indirect dealer/agent showing price and device information.

? Transfer of ownership letter (usually provided for prize winners or sales awards) from manufacturer showing specific device information.

? Please fax proof of purchase to: 1-800-328-1677.

Nie mam rachunku, bo kupiony na Allegro. Stary właściciel też nie ma. Mam tylko jego numer AT&T na jaki kupił oraz dane osobowe.
Co mogę zrobić?

#6155 paruchnik

paruchnik
  • 19 postów

Napisano 19 kwietnia 2012 - 13:57

---------- Wpis dodano o 13:54 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:52 ----------

[/COLOR]

Najlepiej zrób tak jak ja czyli:
W sobotę rano zobaczyłem post że jednemu użytkownikowi odblokowali [tu na forum] ja zdziwiony że ja nie dostałem żadnego maila czy telefonu od AT&T postanowiłem zrobić restore [miałem możliwość normalnie nie miałem "szarej" ikonki] więc wprowadź iPhone'a w tryb DFU i poczekaj jak iTunes wywali komunikat o restorze i wybierz CF ze sn0wbreeze [z zachowaniem bb żebyś miał pewność w razie czego jakby Ci nie odblokowali żebyś mógł użyć GEVEY] po restorze wsadź TYLKO kartę PLAY [też mam w tej sieci :P] i poczekaj co iTunes ci wywali czy jest odblokowany tak jak u mnie czy musisz wszadzić kartę AT&T - to jest jedyna metoda byś to sprawdził w 100% mam nadzieję że po tych krokach będziesz się cieszył odblokowanym iPhonem :D jak coś masz tu mój numer gg - 5772262 pozdrawiam i powodzenia!

Dzięki.
Myślę że Moderator będzie usatysfakcjonowany poprawnością i wysoką kulturą naszych postów. ;D

---------- Wpis dodano o 14:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:54 ----------

ok
Zadzwoniłem do AT&T i dowiedziałem się że nie ma możliwości odblokowania mojego IP bo umowa jeszcze trwa i to do 10.2013 :( i nie mogą mi usunąć simlocka (a umowy zakończyć wcześniej się nie da).
Czyli, nie ma szansy na unlock?
IP 4 ios 5.0 BB 04.11.08

#6156 tomi676

tomi676
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 kwietnia 2012 - 14:08

---------- Wpis dodano o 13:54 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:52 ----------

[/COLOR]

Dzięki.
Myślę że Moderator będzie usatysfakcjonowany poprawnością i wysoką kulturą naszych postów. ;D
Hehehe na pewno będzie ;)

---------- Wpis dodano o 14:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:54 ----------

ok
Zadzwoniłem do AT&T i dowiedziałem się że nie ma możliwości odblokowania mojego IP bo umowa jeszcze trwa i to do 10.2013 :( i nie mogą mi usunąć simlocka (a umowy zakończyć wcześniej się nie da).
Czyli, nie ma szansy na unlock?
IP 4 ios 5.0 BB 04.11.08

Hmm no to w takim przypadku pozostaję Ci czekać aż wyjdzie karta typu GEVEY [ R-Sim czy jakoś tak] byś mógł ominąć tego simlocka z tym basebandem co posiadasz.

#6157 archibald2222

archibald2222
  • 20 postów

Napisano 19 kwietnia 2012 - 14:21

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie TO.

#6158 mlody19881

mlody19881
  • 22 postów

Napisano 19 kwietnia 2012 - 16:11

Witam. Napisalem i dzwonilem do AT&T w sprawie simlocka na mojego iPhona 4S w niedziele. W poniedzialek dostalem odpowiedz,ze zajeli sie moja sprawa i podala mi Case Number. We wtorek dostalem nastepnego emaila zebym przeslal dowod zakupu,nastepnego dnia wyslalem faxem. Czy to znaczy, ze da sie zdjac simlocka i trwaja ostatnie sprawdzanie przed jego zdjeciem??:) Przypominam, ze to iphone 4S kupiony w grudniu i jesli chodzi o umowe,to napewno nie zostala zakonczona, chyba ze byl kupiony za pelna sume:)

#6159 archibald2222

archibald2222
  • 20 postów

Napisano 19 kwietnia 2012 - 16:17

witam. Mam Iphona 3G 4.0.2 bb 05.13.04 pogrzebałem trochę w tym forum i w innych i i jest mase wpisów ale nie ma dokładnie napisanego jak usunąć simlock. Mam prośbę niech ktoś mi napisze jak to zrobic, którymi dokładnie programami. Dla niektórych tutaj to minuta pisania a dla mnie to godziny łamigłówki hehe Proszę o pomoc można również na priv pozdrawiam

#6160 stasicklol

stasicklol
  • 9 postów

Napisano 19 kwietnia 2012 - 16:39

iP 3g 4.2.1 BB 05.12.04 Witam. Mam parę pytań odnośnie simlocka w iPhonie 3g. iPhone 3g 4.2.1 BaseBand 05.12.04. Z tych danych wnioskuję że telefon ma już fabrycznie ściągniętego sim locka ponieważ na iOS 4.2.1 simlocka można się pozbyć przez wgranie BaseBand od iPada (chyba że się mylę to poprawcie bo to jest najważniejsza kwestia pytania). Przymierzam się do zrobienia downgrade do 3.1.3 ponieważ tel mam cały czas w użyciu podczas "sleep" co odbija się na czasie używania baterii. Jest możliwość stracenia "fabrycznie zdjętego simlocka" poprzez downgrade do 3.1.3? Zakładając że mam ściągniętego programowo simlocka i zostanie on usunięty wraz z downgrade to czy nie będzie jakiś problemów z późniejszym go ominięciem jeszcze raz przy BB 05.12.04 3.1.3 [3g]? Proszę o odp.

#6161 wierciu

wierciu
  • 254 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 kwietnia 2012 - 18:27

A ja zgłaszałem swojego iPhona 4 12.04 i do dnia dzisiejszego nie mam odblokowanego. Dzwoniłem do nich i Pani powiedziała że dzisiaj powinna być decyzja ale nie ma bo mają jakiś problem na serwerach. Ale to samo słyszę od 3-4 dni. Coś mi się wydaje że nie uda mi się odblokować:(

#6162 tomi676

tomi676
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 kwietnia 2012 - 18:41

A ja zgłaszałem swojego iPhona 4 12.04 i do dnia dzisiejszego nie mam odblokowanego.
Dzwoniłem do nich i Pani powiedziała że dzisiaj powinna być decyzja ale nie ma bo mają jakiś problem na serwerach.
Ale to samo słyszę od 3-4 dni.
Coś mi się wydaje że nie uda mi się odblokować:(

No to rzeczywiście dziwna sprawa ja miałem już po niecałych 4 dniach, ale się cieszę że to już za mną też myślałem [z moim szczęściem] że nic z tego nie wyjdzie... ja bym dzwonił na Twoim miejscu codziennie - nie masz nic do stracenia ;)

Powodzenia i głowa do góry! ;)

#6163 mlody19881

mlody19881
  • 22 postów

Napisano 19 kwietnia 2012 - 19:38

Wierciu czekaj spokojnie. Mi w emailu napisali ze od 8 do 10 dni roboczych, wiec trzeba czekac przynajmniej do poniedzialku (nie liczac niedziel, bo nie wiem czy pracuja w sobote). Tomi676 mowil ze nie dali mu znac,a mial zdjetego. Gdy nie bedzie odpowiedzi do gora konca nastepnego tygodnia to wtedy trzeba zaczac ich meczyc. Ale problem moze byc dlatego,ze napewno ogrom ludzi o to prosi i maja problemy. Jeszcze raz czekamy cierpliwe:)

#6164 wierciu

wierciu
  • 254 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 kwietnia 2012 - 20:22

Dzwonie do nich codziennie:) I za każdym razem do dnia dzisiejszego słyszałem że muszę czekać do 19.04. Dzisiaj jest 19 i zadzwoniłem do nich i Pani mi mówi że mieli jakiś "boot loop" czy coś takiego i trzeba czekać jeszcze 24-48 godzin. Codziennie też podłączam telefon tylko z kartą play bez geveya że może a nóż coś poszło bez informowania mnie ale jedyne co mu wyskakuje to że karta sim jest nie obsługiwana. No nic trzeba czekać....

#6165 sebo_skyline

sebo_skyline
  • 15 postów

Napisano 19 kwietnia 2012 - 21:14

Thank you for contacting AT&T Customer Care about unlocking your iPhone 4835. We are unable to complete your request at this time due to the following reason: The unlock code for this device is unavailable due to security restrictions based on the device's history. You may want to return the device and/or provide feedback to the seller. -taka dostalem odpowiedz na mojego emaila -zawsze mam cholernego pecha:(:(:(:(:(:(

#6166 adamch

adamch
  • 497 postów

Napisano 19 kwietnia 2012 - 21:43

The unlock code for this device is unavailable due to security restrictions based on the device's history

Kradziony

#6167 archibald2222

archibald2222
  • 20 postów

Napisano 19 kwietnia 2012 - 21:59

błagam pomóżcie ;(

#6168 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 kwietnia 2012 - 22:15

witam. Mam Iphona 3G 4.0.2 bb 05.13.04 pogrzebałem trochę w tym forum i w innych i i jest mase wpisów ale nie ma dokładnie napisanego jak usunąć simlock. Mam prośbę niech ktoś mi napisze jak to zrobic, którymi dokładnie programami. Dla niektórych tutaj to minuta pisania a dla mnie to godziny łamigłówki hehe Proszę o pomoc można również na priv pozdrawiam

przy twoim basebandzie wystarczy jailbreak -> cydia -> sciagnac ultrasn0w i gitara

Jailbreak zrob redsn0w

#6169 sebo_skyline

sebo_skyline
  • 15 postów

Napisano 19 kwietnia 2012 - 22:28

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#6170 pchajkaruzele

pchajkaruzele
  • 36 postów

Napisano 20 kwietnia 2012 - 07:01

Posiadam IPhone 3GS ze stanow. Wczesniej z tego co pamietam był simlock sieci AT&T Jakims tam sposobem udało mi sie zrobic JB i sciagnać simlock tylko że prawdopodobnie była to wersja untethered i w związku z tym po każdym padnięciu bateri czy wysypaniu sie telefonu musze uzywac kabelka i redsn0w aby wykonać operację "just boot". Ostatnio kilka razy wysypał mi sie soft (zawieszenie i restart) w zwiazku z czym chciałbym sie zorientować czy mogę przejść na wyższy iOS. W chwili obecnej mam 5.0 (9A334), Jaki iOS moglibyscie polecic? czy istnieje opcja zrobienia tego tak abym nie musiał wykonywać operacji bootowania po padnieciu baterii etc, jest to dosyć uciązliwe zwlaszcza ze ostatnio czesto jestem w delegacjach... mam nadzieje ze jest to odpowiedni temat na takie pytanie, niechciałbym zakładać niepotrzebnie nowego tematu na takie drobne pytanie.

#6171 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 kwietnia 2012 - 11:39

Zapewne nie masz zapisanych SHSH do 5.0.1 wiec pozostaje Ci update do 5.1 ,ale to tez jest na uwięzi jailbreak ;/

#6172 mati_as

mati_as
  • 475 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 kwietnia 2012 - 14:06

Orientuje się ktoś jak skopiować kontakty z iPhone na SIMa - GEVEY, 5.1? Ważne.

#6173 archibald2222

archibald2222
  • 20 postów

Napisano 20 kwietnia 2012 - 15:34

przy twoim basebandzie wystarczy jailbreak -> cydia -> sciagnac ultrasn0w i gitara

Jailbreak zrob redsn0w

dzieki kolego a nie trzeba tego bb zostawiac czy cos takiego czy wtedy jak bede robil jailbreka to mi sie ni epodniesie soft do 4.2.1 ? jesli nie ma problemu to prosze dokladniej pozdro

#6174 coyo47

coyo47
  • 12 postów

Napisano 20 kwietnia 2012 - 18:31

Chciałbym zapytać czy ktoś korzystał z ich usług
[url=http://allegro.pl/iphone-att-odblokowanie-simlock-4-5-1-usa-fv-i2291431597.html]iPhone AT&T odblokowanie SIMLOCK 4 5.1 USA FV (2291431597) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

#6175 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 kwietnia 2012 - 19:21

Orientuje się ktoś jak skopiować kontakty z iPhone na SIMa - GEVEY, 5.1? Ważne.

nie da sie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych